bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
başlasa dert başlamasa dert. zaten öğretmen olarak da toplumun hedefi olduk. oysa ne çok özledim öğrencilerimi arkadaşlarımı.küçük sınıfların başlaması benim de tuhafıma gitti. ama okuma yazma uzaktan zor olur diye düşünüldü. sınıfları bölerler diye düşünüyorum. 10 10 gelse inşallah sorun olmaz. kimsenin yavrusuna sıkıntı olmaz inşallah. valla ne yalan söyleyim artık evde de bunalıma girdim. işimi çok özledim. artık bitse şu salgın. ne güzelmiş öğrencilerime hediyeler alıp giderdim. birlikte bir şeyler götürüp yerdik. sınıfımı herşeyi o kadar özledim ki. inşallah bu musibeti Rabbim başımızdan alır.

ben de buzdolabı poerlerini sizin yaptığın gibi yapıyorum. ama keşke açılıp içindeki ellenmsiaklınıza gelmemiş olsaydı :) çünkü benim de aklima gelmemişti hiç

bu yaş grubu bulas ihtimali en az yaş grubuymus dayandiklari nokta bu!!!
ama dediğiniz gibi en korunmaya en az dikkat edebilecek yas grubu da bu!!!

Hepimiz evde kalma süreci uzayınca bunaldik, bu sebeple ruh sağlığımızı korumanin öneminden de bahsettik gerek burda mesajlarimizda gerek cevremizle yaptığımız konuşmalarda.
Sizin veya temasta bulunduğunuz veya beraber yaşadığınız yakınlarınızın kronik bir hastalığınız yoksa ve/veya bağışıklık sisteminizde zayıflık yoksa fazla endişe ve panik yapmamaya çalışın. Bu sebepten marketten aldığınız her ürünü yıkama-dezenfekte etme işlemini ya hic ya da kendinizi yoracak duzeyde yapmamaya çalışın. Haberleri takip etmiyorum, uzmanlar ne diyor bilmiyorum ama bu dezenfekte işinin sonu yok gibi geliyor bana. Sanki bu salginla bir yan amaç olarak da ruh sağlığımız bozulsun diye uğraşılıyor. Çünkü kullandığımız paralar bile virüs barindiriyor olabilir, onlari temizleme islemi yapamayız-yapamiyoruz, marketten eve gelirken anahtar çıkarmak ici cantamizi açıyoruz, çantayı, fermuarı-dugmeyi, anahtari, kapıyı, ışık düğmesini, zil düğmesini, asansörü vs. temizlemek..... Elimizi cantaya atinca anahtardan baska elimizin değdiği diger esyalari da mi temizleyeceğiz, dışardayken kullandıkça telefonu mu temizleyeceğiz, cantanin sapını, posta kutusunu mu temizleyeceğiz? Bunun sonu yok gibi geliyor bana, o yüzden her şeyi yıkamayı, temizlemeyi çoktandır biraktim ben. Kafam almadi bir yerde çünkü, kafam durdu artık, dezenfektanin etkisi elbet gececek, elimin degdigi her nesneyi (ne bileyim saatimi, yüzüğümü, baş örtü ignelerimi) tek tek temizleyemem. Ruhumu yoruyor.
Kendimizi kaybetmemek icin ben biraz gevsettim bu konularda kendimi.
Sizler de kendinize dikkat edin; aklımız ve ruhumuz bize lazım, onların sağlığı da gayet önemli. Tikandiginiz yerde psikolojik yardim almayi ihmal etmeyin, bundan çekinmeyin

Bisey yok boncuum, olasi bi durumda yaptirirsam diye nedense burnuma bisey sokma dusuncesi kimisi cok zor diyo kimisi segil diyo
Abimin is yerinde birinde çıkmış, o yüzden herkese- abime de test yapmışlar, ağız ve burundan sürüntü... Ertesi gün çıkmıştı sonuç galiba, zor olduğunu söylemedi ama burun hassassa veya kuruysa vb. bazilarinda kanama yapmış olabilir.

Konya da test yapmıyorlar resmen tıp fakültesinde kabul ederseniz yapalım testi ama pozitiflerle aynı odada sonuç bekleyeceksiniz demişler annem KOAH hastası babanem 90 yaşında nasıl mantık tabiki bu salmışlıkla bitmez bu virüs 184 e de ulaşmak ne mümkün

İyide bunun için kuvvetle muhtemel hastaneye gitmek durumundayız.Ben hiç online terapi denemedim de
Bir rivayete gore covid yokmus.. grip asisi yaptiranlarda ve bazi vitamin hapi kullananlarda pozitif cikiyormus.. yaw artik neye inancaz sasirdik
O kadar hastalanan ne peki?

Söylediklerinize katılıyorum. Ben tüm bu saydıklarınız için kendimce tedbir buldum. Evet dışarıdan bakılınca epey kafayı yemiş görünüyorum. Şu an eşimle yalnız yaşadığımız için bu OKB tedbirlerini uygulayabiliyorum ama ileride mutlaka kayın ailem ya bize gelecek ya biz onlara gideceğiz vs, daha ne kadar izole yaşayabiliriz ki, o zaman tüm bu tedbirler çöp olacak. Eşim KOAH tek endişem bu.
Bu arada ben burada yazmayı isterdim ama reklam olacak diye yazamıyorum, virüse karşı yüzeylerde 1 ay süresince etkili olan dezenfektan ürünler varmış. İnternet'te satılıyor, eğer araştırırsanız bulabilirsiniz, Biz sipariş verdik, arabada, dış kapıda ve kapı tokmaklarında vb yani dışarıyla bağlantılı dokunmak zorunda olduğumuz tüm yüzeylerde ve eşyalarda kullanmayı düşünüyoruz. Kuruduktan sonra kalkan oluşturuyormuş ve silince de, yıkanınca da etkisini devam ettiriyormuş. Güzellik salonlarında hastanelerde, taksilerde falan dezenfektan olarak kullanılıyormuş. Çocuk parkına, kafe restoran vs gidenlerimiz var, işe gidenlerimiz var, bu ürünleri araştırsınlar.
reynax seni de etiketliyorum.

Konunuzu BDV'de okudum, eşinizde korona ile ilgili bir sorun çıkmadı umarım değil mi bayramdan sonra? hepiniz iyi misiniz? Anneniz ve babaanneniz neden test yaptırmak istiyorlar?

Konunuzu BDV'de okudum, eşinizde korona ile ilgili bir sorun çıkmadı umarım değil mi bayramdan sonra? hepiniz iyi misiniz? Anneniz ve babaanneniz neden test yaptırmak istiyorlar?
Eşimde bi sıkıntı yok Allah'a şükür evimdeyim
Dedem vefat etti cenazeye korona temaslı biri katılmış zaten kendilerini izole ediyorlardı grip gibi oldular test yaptırmaya gittiler ama korona pozitiflerle aynı odaya alıp test yapacaklarmış iki saat de orda sonuç bekleyeceklermiş kabul etmemiş annem bende sakın kabul etme dedim zaten KOAH hastası annem babanem desen 90 yaşında
İzole oda oluşturup test yapmak çok zor heralde kocaman tıp fakültesinde bide bina yeni yapıldı baya boş

Başın sağolsun ve geçmiş olsun

Inan cok haklisin ama sanki girdaba girmiş çıkamıyor gibi. Eşim cikiyor markete her çıkmada telefon, kart ve cüzdanı siliyor. Hatta aldığı kağıt paralarıda o cok rahat normalde ama başında boyle başladık devam ediyor. Ben telefonu almıyorum cikarken, güneş gözlüğüde takamıyorum artik. O kadar değişik bir hal ki, evden cikip arabaya biniyoruz hemen ellerimizi kolonyayla temizliyoruz. Hastane süreci insani korkutuyor oğlumu ne yaparım nerede kalır bu düşünceler cok zorluyor. Hasta olmamaya çalışıyoruz işte bildiklerimizi yapalım diye ama ruh sağlığı bozuluyor

Kesinlikle haklısıniz
Ama doktorlar ne yapsin artik bu cahil millete
Adam pozitif çıkıp geziyor
Hangi birini takip etsinler
Insanın biraz kendi içinden gelmeli duyarlı olmak ( bunu sizin için demiyorum yanlis anlamayin )

dışarı çıkmak durumundaysam market gibi küçüçük postacı çantam var onu kullanıyorum..telefon almıyorum..kart,anahtar,dezenfektan ve kolonya var sadece..eve girince hepsi ayrı ayrı temizleniyo kapı kolu ve çantam çamaşır sulu bezle siliniyo.çantamın rengi attı bu yüzden..neyseki mecbur kalmadıkça çıkmıyorum çalışıyor olsaydım hergün uğraşabilir miydim bilmiyorum..nereye kadar gidecek,nasıl düzelirim hiçbi fikrim yok..yardım almayı düşünüyorum ama şu süreçte kimseyle birarada olmak istemiyorum

online terapi alabilirsiniz.

evimin kapisina disariya yani apartman girislerine koyulan dezenfektan aletiyle dezenfektan koydum disardan gelen once orda elini dezenfekte edip anahtarini cikarip kapiyi aciyor,kapiyi acinca anahtari hemen alip kapiyi kapatmiyoruz.
once iceri gecip ellrimizi yikayip maskeyi cikarip sonra anahtari alip kapiyi kapatip anahtarlari banyoda herzaman hazir duran sabunlu auyun icine atiyoruz.
canta kullanmiyorum kucuk bez bi cuzdan edindim disardan gelince onuda icindeki kagit paralarla makinaya atiyorum demir paralarida anahtarlari attigim sabunlu suya atip uzerimi degisip makinayi calistiriyorum.
asansoru gunde 2 3 kez kendim camasir suyuyla siliyorum dugmelerine dezenfektan sıkıyorum ona ragmen kullanmiyorum.
disardan gelen herseyi yikiyorum ekmegimi hala kendim yapiyorum bunaldim mi evet bunaldim ama yapacak baska bir seyim yok.
telefonuda disari cikarken yanima almiyorum cogu zaman aldiysamda kulaklikla kullaniyorum en azindan sacima yuzume denk gelmesin diye eve gelince onuda kolonyali mendille siliyorum kilifini yikiyorum vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…