bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çamaşır suyuyla gittiğimiz parkı ssilerken yeni aldığım elbisem çamaşır suyu lekesi oldu:) tam guvenlik kemarasi vardi eğer haberlerde parkı camsir suyuyla silen biri görürseniz o benim:)))
Bizler de teşvik ettik ama :)
Suç ortakları

Bu kadin parktaki oyuncaklara ne sûrüyorduuu az sonra demesin anons olarak haberlerde
Ay bu daha kötü :)))
Yalniz esim ben parkta kaydirağin üstününü silerken rezil ettin in idiye bağırdı. Dedim arkdaşlarımda yapıyor yarin seni ararlar temizlk ekibine almak için dedi ben kamerayı görmemiştim. esim bana kızıyor Cocuk anne seni cekmis kamera bAk diyor eşim iyice deli oldu

Gelincik ciceginden serbet nasil yapılıyor?

Çok geçmiş olsun canım ya Allah muhafaza iyisiniz dimi

gecmis olsun canim

Ben de anneme babama yaptırmayı düşünüyorum. İnternette kolay bulunmuyor denmiş hep, siz hemen ulaşabildiniz mi aşıya? Bir de eczaneden mi alıyoruz sağlık ocağı mı yapıyo acaba direkt
Yan etkilerinden korkmuyor musun? Ateş vs çıkıyormuş da. Ben de annem için çok kararsızım

Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabah doğan güneşi, bir pembe gül, beyaz sardunya çiçeği ve yer mineleri ile denizde bir balıkçı teknesi ile koltukta yatan kızım Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle

Gelincik ciceginden serbet nasil yapılıyor?
Günaydın, bu ta pandemi başlarındaki bir postum :) Ah o zamanlar durumun bu kadar vahim olacağını ben bile tahmin etmiyordum. Hatta çevremdekilere “hayal kurmayın bu pandeminin bitmesi en erken Haziran ortasını bulur, aslında Temmuz, hatta Ağustosu bile bulabilir” dediğimde bana kızıyorlardı “yok artık ne kadar karamsarsın” diye ...

Gelincik şerbetini ben hayatımda ilk defa geçen sene yapmıştım. Bu sene de yaptım ama sadece bahçemizde çıkan gelinciklerle. Bu gelincik çiçekleri Nisan Mayısta patlar, mevsimi kısadır ama taşın içinden bile çıkarlar :). Gelincik yaprağı toplarken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus var o da çiçeğin kendisini koparmamaktır; sadece yaprakları alınacak, ortasındaki siyah tohum kısmı dalında kalmalı aksi halde çiçek ölür ve gelecek sene çıkmaz bir daha. Ben gelincik toplarken önce çiçeğin bir tarafındaki yaprakları iki parmağım arasında tutuyorum, çok hafif çekince geliyor, sonra öteki tarafındakileri de aynı şekilde alıyorum ve üzerinde tohum kaldıysa diye biraz silkeleyip üflüyorum. Yapraklar toplandıktan sonra hemen kullanmak gerekiyor, bekleyince çabuk pörsüyor. İşin en zahmetli kısmı yaprakların teker teker ayıklanmasıdır; yaprağın dibindeki siyah kısım kopartılarak atılmalı, sadece kırmızı kısmı kullanılacak. Sonra ayıklanan gelincik yaprakları suda havalandırılarak yıkanır ve süzülür. İnternette bir sürü gelincik şerbeti tarifi var ben benim kullandığım tarifi anlatayım:
Gelincik yaprakları önce bir kavanoza alınır, bir ölçü gelincik yaprağına ½ ile 1 ölçü arasında şeker ilave edilir, üzerine 1 çay kaşığının ucuyla limon tuzu eklenir (asıl ölçü 3 su bardağı gelincik yaprağı için 1 çay kaşığı limon tuzudur, limon tuzu kırmızı rengin korunmasını sağlıyor, aksi halde kararıyor) Sonra bu gelincik yaprakları şeker ve limon tuzu ile güzelce karıştırılıp biraz eziliyor. Üstüne de bir ölçü kaynar su ilave ediliyor, ve az bir şey, sadece şekeri eritecek kadar karıştırılıyor. Bu şekilde kavanoz üç gün güneşte bekletiliyor. Ardından süzülüp, şişelere aktarılıp buzdolabında saklanır. İçileceği zaman bardağa bir miktar şurup aktarılıp, ağız tadınıza göre üzerine su ilave edilerek şerbet hazırlanıyor. Çok hoş çiçek kokulu bir içecek oluyor. Ben şerbetten süzdüğüm yaprakları da değerlendiriyorum, biraz limon tuzu, su ve şekerle kaynatıp reçel yapıyorum. O da gül reçeli gibi oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…