bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Keşke yapsalar en azından içimiz rahat sınıfa gireriz ama benim tedbirler konusunda nedense içim rahat değil. Bir cok şey lafta kaliveriyor maalesef
Okulların açılacağını düşünüyor musunuz? Bana ana okulu (çalışan anneler için) 1., 8. Ve 12. Sınıflar açılacakmış gibi geliyor bir veli olarak.

Okulların açılacağını düşünüyor musunuz? Bana ana okulu (çalışan anneler için) 1., 8. Ve 12. Sınıflar açılacakmış gibi geliyor bir veli olarak.
yani açılmazsa velilerden birine izin verilmeli aslında. herkesin bakanı yok. zor bir durum.

Ögrencilere yapilacak mi acaba bilginiz var mi
yani mebpersonelde haberlerde okudum. adlı var mı bilmem ama büyün öğretmen ve öğrencilere çok zor sanmam.

oglumunkayit yaptırırken eşime 1 ve 2. sınıfları açarlar demis müdür yardımcısı keske hiç birine acmasalar kapalı ortam hadi açık hava olsa neyse
bir de sınıfları yarıya indirseler bile 40 kişilik sınıf düşer 20 ye yine çok riskli 5 er 10 ar kişilik olsa neyse o da olmayacağına gore

Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, pembe sardunya çiçeği ve bir beyaz Japon gülü gönderiyorum. Kedim Tarçın da "Günaydın" diyor sizlere, saklandığı yerin oradan :) "Hani nerede bu virüs?"
Sevgilerle

virüs paketlerden bulaşabilir denmiş. bir haberde. valla yeni bıraktım yıkamasını etmesini. napcam şimdi. yeniden başlayayım. ama çalışmaya da başlıyacağım nasıl olcak bilmem. annemle aynı evdeyim. çok korkuyorum ben. ya ona bulaştırırsam. of valla evde de psikolojik olarak çöktüm resmen. bunalımdayım. covid psikolojisi beni bitirdi.

Sevgili dostlarım, BDV’de konu açmayı düşündüm ama burada beni hepiniz tanıyorsunuz eşimin KOAH olduğunu, virüsten ne kadar korktuğumu, dışarıya adımımı atmadığımı, kimseyle görüşmediğimi ve aldığım deli tedbirleri biliyorsunuz, o yüzden buradan yazıyorum. Uzun yazdım hakkınızı helal edin. Bu arada çocukları okula gitmek zorunda olanlardan, dışarıda çalışanlardan özür diliyorum, onlarınki yanında benimki de dert mi diyorum ama durum şu:

Kayın ailem uzak şehirde oturuyor (karayolu ile 17, uçak ile 1,5 saat). Her sene yazın bize gelip 1 ay kalırlar, yılbaşında da biz gider 1 – 2 ay kalırız. Bu yaz virüs nedeniyle gelemediler. Geçenlerde kayınvalidem aradı ve bizi çok özlediğini söyledi, gelin/gelelim diye ısrar etmedi ama ima etti. Eşim de sonbahara doğru havalar soğumadan gidelim dedi. Sonbaharda gitmezsek (ki bu durumda zayıf ihtimal) yılbaşında kesin gideriz gibi gözüküyor. Ben istemiyorum, bir kere kalabalık ve virüsün yoğun olduğu bir çevrede oturuyorlar, evleri 7. kat mutlaka asansör kullanmak gerekiyor.
Görümcem tedbir konusunda SIFIR (0), işe gidiyor ve iş yerinde mecburiyetten maske takıyor (çoğunlukla çenesinde) ama onun dışında asla maske takmıyor, hergün kalabalık yerlerde arkadaşları ile buluşuyor, sarılıp foto çektiriyor, tatile, spor salonuna, havuza, her yere gidiyor, İddiasına göre koronavirüs bir uydurmasyonmuş! Öyle bir şey kesinlikle yokmuş! Doğa yürüyüşüne gitmiş, 5 arkadaş aynı pet şişeden su içmişler mesela (ilginçtir ki şu ana kadar ona hiçbir şey olmadı).
Kayınvalidem dışarıda maske takıyor, temizliğine dikkat ediyor ama o kadar. Neredeyse hergün misafirlikte veya günlerde, evde de günleri oluyor, kuaföre, çarşıya vs gidiyor, normal hayatını yaşıyor. Kayınpederim biraz daha titiz ve dikkatli ama o da hergün alışverişe çıkıyor ve virüsün yüzeylerde canlı kalma ve bulaşma koşulları konusunda fazla iyimser.

Gitmeme konusunda ağırlığımı koyabilirim ama eşimi ailesinden ayırmış, onları da oğullarından ve kardeşinden mahrum bırakmış gibi hissediyorum kendimi. Ben olmasam kesinlikle gelirlerdi, eşim de giderdi. Açıkçası benim yüzümden görüşemiyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum; hem daha ne kadar izole edebilirim eşimi? Eninde sonunda görüşmemiz gerekiyor… Virüs 2022ye kadar sürecek deniyor… Arkadaşlar bana bir şey deyin lütfen.

gitmeyin bence değer mi bu riski göze almaya. görüşmeyiversinler bu yıl da. gerçi ablamlar bize geldi bir şey diyemedim. yazlığa ablam da rahattır. şükür bir şey olmadı. dönüşte bizim de 1 gece yatmamamız gerekecek.

Sizi bu sayfadan gördüğüm üzere virüs konusunda en çok dikkat eden üyelerden birisiniz en başından beri, ki yazlıktaydınız sanırım çoğu kişiye göre daha izolesiniz. Ben çalışıyorum ve mecburiyetten kalabalıkla muhattap oluyorum ama ben bile bu şartlar altında gitmezdim, çünkü anlattığınıza göre kayın ailesiniz çok rahat davranıyorlar.Eşiniz zaten koah hastası , siz baştan beri çok dikkatlisiniz. Bence hiç riske atmayın. Dikkat eden bir aile olsa gidin derdim ama şu şartlar altında bence hayır.

Bu kadar dikkat etmişken bence gitmeyin
Bir yıl uzak kalıversin eşiniz de ailesinden birşey olmaz
Ayrica eşiniz de koah hastası onun gitmemeyi tercih etmesi gerekir zaten
Belki bu virüs daha fazla sürecek 2-3 yıl bilemeyiz
Bu yıl gitmeyin sonra ki senelere duruma göre bakarsiniz

biz annemlere gittik ama elinden geldiğince dikkat ediyo annem
ama k ayinvalidem alışverişten sonra direk koyuyormus aldığı her sey maske falan takıyorlar hafta da bir şehire gidiyo ama benim en cok takıntılı olduğum şey alışveriş ten aldiklari izin kullanma şekli
ben gidemeyeceğimi uygun bir dille anlattım kendisine, esime de gitme demek istedim ama sizin gibi düşündüm düşündüm gidemiyorum diye ona engel olmamalıydı. sonucta ben annemin yanina gelmistim. amasizle bizim durumlarimiz arasındaki fark maske ve mesafeye kayinvalidemlerin dikkat ediyor olmaları sadece alışveriş malzemelerini yikamadan kullaniyo. onu da çoğu insan yapiyo iki gorumcem de gitti kaldı çok şükür bisey olmadi. buna güvenerek ve Allah a sığınarak sesimi çıkarmadım.
paylasimlarinizdan eşinizin anlayışlı biri olduğu anlasiliyo , belki bizim durumumuzu da ornek gösterip anlatabilirsiniz. maskeyle ve mesafeye dikkat etseler eşiniz gitsin di cem ama esinizle konuşup gitmeyin derim ben.

ya yapmayın ben yeni yeni birakmaya başlamıştım bu kötü oldu. gerçi marketten aldiklarimi yikiyorum ya da bosaltiyorum . sebze meyvede açılıma gittim sebze meyve için bisey dediler mi ki?

Ne zaman bitecek bu süreç yaa

eşiniz cok gitmek istiyorsa kendisi gitsin donuncede bir odada kendini izole etsin
yada sizin imkaniniz varsa ailenize falan gidin 2 hafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…