- 17 Aralık 2015
- 27.153
- 49.680
- 598
ölenler kim ozamanBir rivayete gore covid yokmus.. grip asisi yaptiranlarda ve bazi vitamin hapi kullananlarda pozitif cikiyormus.. yaw artik neye inancaz sasirdik
O duyarlı insanlar kalmadı maalesefKesinlikle haklısıniz
Ama doktorlar ne yapsin artik bu cahil millete
Adam pozitif çıkıp geziyor
Hangi birini takip etsinler
Insanın biraz kendi içinden gelmeli duyarlı olmak ( bunu sizin için demiyorum yanlis anlamayin )
Başınız sağolsun. Gerçekten çok saçma bir durum... ne söyleyeceğimi bilemedim.Eşimde bi sıkıntı yok Allah'a şükür evimdeyim
Dedem vefat etti cenazeye korona temaslı biri katılmış zaten kendilerini izole ediyorlardı grip gibi oldular test yaptırmaya gittiler ama korona pozitiflerle aynı odaya alıp test yapacaklarmış iki saat de orda sonuç bekleyeceklermiş kabul etmemiş annem bende sakın kabul etme dedim zaten KOAH hastası annem babanem desen 90 yaşında
İzole oda oluşturup test yapmak çok zor heralde kocaman tıp fakültesinde bide bina yeni yapıldı baya boş
Bir rivayete gore covid yokmus.. grip asisi yaptiranlarda ve bazi vitamin hapi kullananlarda pozitif cikiyormus.. yaw artik neye inancaz sasirdik
evimin kapisina disariya yani apartman girislerine koyulan dezenfektan aletiyle dezenfektan koydum disardan gelen once orda elini dezenfekte edip anahtarini cikarip kapiyi aciyor,kapiyi acinca anahtari hemen alip kapiyi kapatmiyoruz.
once iceri gecip ellrimizi yikayip maskeyi cikarip sonra anahtari alip kapiyi kapatip anahtarlari banyoda herzaman hazir duran sabunlu auyun icine atiyoruz.
canta kullanmiyorum kucuk bez bi cuzdan edindim disardan gelince onuda icindeki kagit paralarla makinaya atiyorum demir paralarida anahtarlari attigim sabunlu suya atip uzerimi degisip makinayi calistiriyorum.
asansoru gunde 2 3 kez kendim camasir suyuyla siliyorum dugmelerine dezenfektan sıkıyorum ona ragmen kullanmiyorum.
disardan gelen herseyi yikiyorum ekmegimi hala kendim yapiyorum bunaldim mi evet bunaldim ama yapacak baska bir seyim yok.
telefonuda disari cikarken yanima almiyorum cogu zaman aldiysamda kulaklikla kullaniyorum en azindan sacima yuzume denk gelmesin diye eve gelince onuda kolonyali mendille siliyorum kilifini yikiyorum vs.
Ilk zamanlar bir gün balkonda bekletip hiç yikamadan dolaba kaldiriyordumiki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
önceki paylasimda yazmıştım bunları arkadaşlar, daha önceden ben gibi yıkayıp sonra bırakanlara ve ilk baştan beri yikamadan dolaba kaldırımlara soruyorum nasıl yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde anlatır misiniz rica etsem, kullanacağınız zaman nasil yapiyosunuz? cikarip eskisi gibi suya tutup yikayip, ellerinizi bicagi deterjanla yikamadan dogruyo musunuz mesela ya da nasıl yapıyorsunuz? paylasirsaniz sevinirim
Ben bir gün bekletiyorum, bazen iki gün duruma göre. Şimdi poşetini değiştirdiyseniz, steril poşete koyduysanız ağzını bağlayıp buzdolabına koymanızda sakınca görmüyorum virüsün poşeti delip buzdolabına yayılacak hali yok. Ben dolaba kaldırmadan önce yıkıyorum tabi ama çabuk bozuluyorlar, aslında temiz poşete koyup kaldırmayı ben de düşünüyorum. Mesela bugün yeşil fasulyeleri tek tek sabunlu su ile yıkayıp durulamaya üşendim, sadece duru suda yıkadım sonra ayıklayıp tencereye attım, buharda pişirdim, virüs ölmüştür, şimdi ya yemeğe kullanırım ya da buzluğa atarım. Sadece yıkama ve ayıklama aşamasında hiçbir yere dokunmadım, kullandığım bıçağı ve fasulyeleri koyduğum kabı ve süzgeci bulaşık makinesine attım, ellerimi yıkadım.iki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
önceki paylasimda yazmıştım bunları arkadaşlar, daha önceden ben gibi yıkayıp sonra bırakanlara ve ilk baştan beri yikamadan dolaba kaldırımlara soruyorum nasıl yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde anlatır misiniz rica etsem, kullanacağınız zaman nasil yapiyosunuz? cikarip eskisi gibi suya tutup yikayip, ellerinizi bicagi deterjanla yikamadan dogruyo musunuz mesela ya da nasıl yapıyorsunuz? paylasirsaniz sevinirim
sebze meyveyi ben direk bir legene bosaltip balkonda golge bir yere koyuyorum aksamdan aliyorum cok gunes vurmasin diye sabaha kadar bekliyo orda sonra buzdolabina koyuyorumama prof.lar m. ceyhan mesela grip aşısı yaptırın diyo Allah Allah
ekmeği ilk andan beri kendim yaptım ben de ama son iki sefer dir alıyoruz. çünküclara run dediği gibi hem ruhsal hem de fizik olarak çok yoruldum. y ayladan döndük dönüş için ekmek yapıp boşluğa koymuştum hazır olsun diye. ama bitti ve ekmek yapma gücünü bulamadım kendimde o kadar yani düşünün. önce kendi içimde ozumsedim ekmek alma fikrini tamamen karar verdikten sonra esime söyledim çok sevindi. geldikten sonra da banyo yap demedim. ayaklarini falan da yukamis ellerini yuzunu yikarken. sen bu kadar yaptıktan sonra ben o kadarı ya parim dedi.
ben de siz kadar sıkıydım. hala her aldifimi yikiyorum disaedan gelince direk banyoya gidilip ustumuzdekiler makineye atiliyo ve banyo yapiyoruz.
yaylada annemler ekmek aliyodu belki ondan yapabildim bilmiyorum. ekmekleri posetinde çıkarıp temiz bir posete koyuyorum ve kahvaltıda sonra el yıkanır ama biz ekmekle temas ettiğim için mutlaka yikiyoruz. bu bana göre çok büyük bir gelişme.
şimdi de iki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
Ilk zamanlar bir gün balkonda bekletip hiç yikamadan dolaba kaldiriyordum
Temiz poşet kullanarak
Simdi hic bekletmeden dolaba yerleştiriyorum
Sizde yıkamak yerine bekleterek yerleştirirseniz bu bir başlangiç olur sizin için böyle böyle normale dönersiniz umarım
Ben bir gün bekletiyorum, bazen iki gün duruma göre. Şimdi poşetini değiştirdiyseniz, steril poşete koyduysanız ağzını bağlayıp buzdolabına koymanızda sakınca görmüyorum virüsün poşeti delip buzdolabına yayılacak hali yok. Ben dolaba kaldırmadan önce yıkıyorum tabi ama çabuk bozuluyorlar, aslında temiz poşete koyup kaldırmayı ben de düşünüyorum. Mesela bugün yeşil fasulyeleri tek tek sabunlu su ile yıkayıp durulamaya üşendim, sadece duru suda yıkadım sonra ayıklayıp tencereye attım, buharda pişirdim, virüs ölmüştür, şimdi ya yemeğe kullanırım ya da buzluğa atarım. Sadece yıkama ve ayıklama aşamasında hiçbir yere dokunmadım, kullandığım bıçağı ve fasulyeleri koyduğum kabı ve süzgeci bulaşık makinesine attım, ellerimi yıkadım.
chamallows ve
hopefor
O zaman sizlere bir ekmek tarifi vereyim. Benim eşim de somun ekmeği çok sever ve ekmek makinemiz olmasına rağmen sonum ekmeği arıyordu ancak bu ekmekten sonra artık somun ekmeği yemeyiz herhalde, çok güzel oluyor. Çok kolay çünkü yoğurma gerektirmiyor, ekmek makineniz varsa onun içinde de karıştırıp pişirmeden önce mayalayabilirsiniz ama yoksa da dert değil, malzemeler birbirine karışsın hamur olsun yeter: 1,5 su bardağı su (1 su bardağı su ve 1/2 su bardağı süt de olabilir) içine bir çorba kaşığı sıvı yağı, birer tatlı kaşığı tuz ve şeker, 3,5 su bardağından 1 parmak fazla un ve 1,5 tatlı kaşığı instant kuru mayayı karıştırıp hamur haline getirip üstünü örterek yarım saat - 45 dakika mayalanması için bırakıyorsunuz sonra istediğiniz gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyuyorsunuz (altı da kızarsın çıtır olsun isterseniz altını da hafifçe yağlayabilirsiniz) Sonra üzerine bir örtü örtüp en az 15 dakika (ne kadar beklerse o kadar iyi) tepside mayalanması için bırakıyorsunuz, sonra da önceden ısıtılmış 250 derecelik fırının orta rafında 10 dakika ya da üzeri arzunuza göre kızarana dek pişiriyorsunuz. Yumuşaması için biraz dinlendirip yiyebilirsiniz. Dediğim gibi hem çok kolay hem de çok lezzetli oluyor, somun ekmek aramazsınız.
sebze meyveyi ben direk bir legene bosaltip balkonda golge bir yere koyuyorum aksamdan aliyorum cok gunes vurmasin diye sabaha kadar bekliyo orda sonra buzdolabina koyuyorum
cikarinca yikayip kullaniyorum ilk zamanlar onlarida yikiyordum
son donemde aldigim tek radikal karar 15 gunde bir kizimi arkadaslariyla 1 2 saat oynatiyorum disarda onun disinda hep tek basimiza oynuyoruz
sirkeli karbonatli suda bekletiyorum bi 10 sk sonra kullaniyorum.Teşekkür ederim kullanma aşamasını da paylaşırsaniz çok sevinirim
Sabunla yıkamayin lütfen ilk zamanlar ben de aklımdan geçirdim ama yapmadım sadece kavun karpuz ve bı de itiraf ediyorum limonu yıkadim deterjanla o da kalın kabuklu olduklarından ama eminim ki bu da iyi bişey değildir. Zaten varsa bile mide aaitibolduruuo ya da pişerken oluyor diyolar biz biraz fazla endiseliyiz
Benim her zaman yaptığım tarifleri aynı sadece ben 2.5 SB şu kullanıp hamirum kıvamını ona göre ayarlıyordum artık yapmıyorum. Teşekkür ederim yine de
Aa öyle mi yapıyorsunuz siz de ben gibi sıkı siniz çünkü yıkamadan koyuyorsunuz ya kullanırken sadece suylaa yıkayıp direk dogruyo musunuz
Yoksa suda falan bekletiyor musunuz, ve ellerinizi bıçağı deterjanla mi yikiyosunuz yoksa suya mi tutuyosunuz. Çok garip sorular farkındayım ama anliyosunuzdur sanirim
Sebzeleri kullacagim zaman yikayipTeşekkür ederim kullanma aşamasını da paylaşırsaniz çok sevinirim
Sabunla yıkamayin lütfen ilk zamanlar ben de aklımdan geçirdim ama yapmadım sadece kavun karpuz ve bı de itiraf ediyorum limonu yıkadim deterjanla o da kalın kabuklu olduklarından ama eminim ki bu da iyi bişey değildir. Zaten varsa bile mide aaitibolduruuo ya da pişerken oluyor diyolar biz biraz fazla endiseliyiz
Benim her zaman yaptığım tarifleri aynı sadece ben 2.5 SB şu kullanıp hamirum kıvamını ona göre ayarlıyordum artık yapmıyorum. Teşekkür ederim yine de
Aa öyle mi yapıyorsunuz siz de ben gibi sıkı siniz çünkü yıkamadan koyuyorsunuz ya kullanırken sadece suylaa yıkayıp direk dogruyo musunuz
Yoksa suda falan bekletiyor musunuz, ve ellerinizi bıçağı deterjanla mi yikiyosunuz yoksa suya mi tutuyosunuz. Çok garip sorular farkındayım ama anliyosunuzdur sanirim
sirkeli karbonatli suda bekletiyorum bi 10 sk sonra kullaniyorum.
ben zaten normaldede her dogradigim seyden sonra bicagimi tahtami yikar bir sonraki malzemeye gecerim.
zaten temiz olduguna icsel olarak inandigim icin dogramalar arasi soyle bi suya tutuyorum aletleri ama elim zaten hep sabunla hasir nesir el yikama k9nusunda yemek yaparkende bir gevsetme olmuyor
Sebzeleri kullacagim zaman yikayip
Dogradigim bicagı kullandigim kabı makineye atıp veya kendim sabunlayip kaldiriyorum
Yani her zaman ki gibi pek dikkatli degilim bu konuda
Senelerdir grip aşısı yaptırırım.Neden olmadı şimdiye kadar?Bir rivayete gore covid yokmus.. grip asisi yaptiranlarda ve bazi vitamin hapi kullananlarda pozitif cikiyormus.. yaw artik neye inancaz sasirdik
Ben de yıkarım zaten de bu durum biraz farklı ya. mesela bı tanıdığım patatesi soyduktan sonra bıçağı ve elini deyerjansiz duru suyla yikiyo. O yüzden soruyorum
El yıkama ben de çok fazla maalesef ellerim kollarım hep beyaz beyaz oldu
Teşekkür ederim
Teşekkür ederim estağfurullah
2 defa 20 saniye yikiyoeumSenelerdir grip aşısı yaptırırım.Neden olmadı şimdiye kadar?
hopefor cum 2 kere yıkaman yeterli.20 saniyede ölüyor diyorlar.2 yıkama okadar tutar.Ben çok seneler önce 5-6 kere yıkıyordum elimi.Doktor 2 kereye izin verdi.
Meyve sebzeyi eskisi gibi yapiyorum hic başka türlu yapmadimiki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
Sadece dograrken sik sik el yikiyorum soyma bitince ve dograma bitinceiki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
Yapan kişiye göre değişiyormuş. Eşim işi gereği bugüne kadar 8 kere test oldu. Onun görüşü bu şekildeBisey yok boncuum, olasi bi durumda yaptirirsam diyenedense burnuma bisey sokma dusuncesi kimisi cok zor diyo kimisi segil diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?