Pazardan veya manavdan alınan sebze veya meyvelerin poşetini temiz poşetle değiştirip yıkamadan buzdolabına koyuyorum. Kullanacağım zaman yıkayıp tuketiyoruz. Kesme tahtasi, bıçak vs ve ellerimi normal bulaşık sabunuyla yıkıyorum bu kadar. Zaten bundan başka bir uygulama yapmaya gerek yok. Patates, sogan alındıktan sonra genelde beklemiş oluyor fazla alındığı için. Onları da soyup yemeğe kullanıyorum ve sonrasında bıçağı, ellerimi yıkıyorum.iki gun once aldığımız sebze meyveleri bazı sebeplerden ertesi gun yıkayıp koyamadim, ve radikal bir kararla balkonda sıcağın altinda bozulmasın diye poşetleri değiştirip sonra yikarim diye mutfak masasının üzerine koydum. bu da cok buyuk bir karar benim için çünkü bu zamana kadar balkondan içeri yıkanmak halde girmediler hiç. ve su anda zaten iki gündür ağızları açık şekilde bekliyo ağızlarını bağlayıp yikamadan dolaba koysam mi fikri dolanoyo aklimda. böyle yapan çok insan var ve sebze meyveden geçse kıyım olurdu diyorlar ve mantıklı da bir cevap aslında bilmiyorum be yapacağım ama şimdilik düşünüyorum.
önceki paylasimda yazmıştım bunları arkadaşlar, daha önceden ben gibi yıkayıp sonra bırakanlara ve ilk baştan beri yikamadan dolaba kaldırımlara soruyorum nasıl yaptığınızı ayrıntılı bir şekilde anlatır misiniz rica etsem, kullanacağınız zaman nasil yapiyosunuz? cikarip eskisi gibi suya tutup yikayip, ellerinizi bicagi deterjanla yikamadan dogruyo musunuz mesela ya da nasıl yapıyorsunuz? paylasirsaniz sevinirim
Allah aşkına elbette birşey olmaz, yapmayın ruh sağlığınız ciddi manada bozulmak üzere yazık değil mi size. Bakın ben hamile olduğum için hergun mutlaka meyve tüketiyorum. Örneğin eşim işten gelirken meyve alıyor manavdan, ben onları yıkıyorum ve en fazla 1-2 saat sonra direkt yiyoruz.arkadaşlar bugün ilk defa yıkayıp koymadığı domates s alataligi suyun altında yıkayıp soyup öyle kullandım bisey olmaz dimi yasordum daha once ama boyle yapanlar bana bi el atsin n olur. bu arada 3 gün bekledi ağızları açık bir sekilde
Pazardan veya manavdan alınan sebze veya meyvelerin poşetini temiz poşetle değiştirip yıkamadan buzdolabına koyuyorum. Kullanacağım zaman yıkayıp tuketiyoruz. Kesme tahtasi, bıçak vs ve ellerimi normal bulaşık sabunuyla yıkıyorum bu kadar. Zaten bundan başka bir uygulama yapmaya gerek yok. Patates, sogan alındıktan sonra genelde beklemiş oluyor fazla alındığı için. Onları da soyup yemeğe kullanıyorum ve sonrasında bıçağı, ellerimi yıkıyorum.
Bu arada ben market poşetlerini atmıyorum. Ayrı bir yerde biriktirip 3-4 gün sonra çöp kovasina geçirip kullanıyorum.
Allah aşkına elbette birşey olmaz, yapmayın ruh sağlığınız ciddi manada bozulmak üzere yazık değil mi size. Bakın ben hamile olduğum için hergun mutlaka meyve tüketiyorum. Örneğin eşim işten gelirken meyve alıyor manavdan, ben onları yıkıyorum ve en fazla 1-2 saat sonra direkt yiyoruz.
Ben geçmişte 3 yıl anksiyete ve panik atak tedavisi görmüş biri olarak aslında kaygı seviyesi yükselen kişileri iyi anlayabiliyorum. Yanlış bir ifade kullanip sizi incitmemisimdir umarım. Pandeminin ilk basladigi dönemde aynı zamanda hamile olduğumu ogrenmis ve bir kez ağır panik atak yaşamama sebep olmustu yıllar sonra. Sanırım bebeğime yoğunlaşmak bana bu süreci zamanla daha az kaygı ile yaşamaya mi vesile.oldu bilmiyorum ama eşim itiraf etmese de o bile şuan bir nebze rahat olmama epey şaşırıyor. Eskiden nerdeyse her akşam kalp krizi geçiriyorum zannedip benimle acillerde sabahladigi için :)tesekkur ederimcyd86
aslinda bu benim iyi halim çok şükür. ben sebzeyi meyveyi marketten aldiklarimi yikanacaklarj ya da bosaltilacaklari bosaltmadan içeri sokmayan bir insandim. bunlari yaparken de fazlasiyla gergin olurdum. mesela evde kal olayı başladı başlayalı hiç ekmek almadık hep kendim yaptım . 1 2 hafta oncesine kadar. bugün 3. kez ekmek alisimiz eşime fazla al ikiye bir çıkınca germeyim seni diyorum.ki ekmek alma fikri bile çok uzaktı bana.
sebzeleri posetlerini değiştirip dahi koymadım hiç evin icine , yikanana kadar balkonda beklerdi. ilk defa yikamadan kullandım o yuzden bunca sorum
Aman haestağfurullah bensoylenebilecekleri göze alarak yaziuyorum.
bense ilk defa böyle bi olay yaşıyorum. hayatta çok sey yaşayan ama psikolojik anlamda sikinti yasamayan biriydim. sokaga cikma yasagi soylentikeri basladiginda iyiydim aslinda sinradan ne oldu bilmiyorum ama her sey tepetaklak oldu cok etkilendim sanirim.sonraları cok kotuydum tepkilerin çok abartiliydi sürekli huzursuzdum yüzüm gülmez olmuştu
çocuğuma fazlaca kızar olmuştum (ki yetiştirme konusunda hep özenli ve araştıran biriyim normalde) artık kendimi tanuyamaz hale gelmiştim. disardan biri geldiinde ya da geleceginde cok gergin olurdum. her yeri siler dururdum. disarsan geldikten sonra saatlerce banyodan çıkamaz oldum bir kere daha yetmez hir kere daha diye...yukarda yaptigimk söylediğim şeyleri yapacağımı 15 gün önce söyleseler asla inanmazdım.çok şükür.şimdi yüzüm guluyo çocuğumla ilişkim eskiye döndü çok şükür eşim çok şükür yüzün guluyo artık diyo. bu kadar ilerleme yaşayınca arada olanları ya da olmayanları görmemezlikten geliyo. çok şükür Allah im ben gibi aynı sıkıntıyı ya da farklı sebeplerden sıkıntı yaşayanlara normal olanı yapabilme gücü versin
Valla bi kısım herkes geçirecek diyor.Hepimiz gecirecek gibi dursak da ben cok korkuyorum. Allah im sen uzak tut bizden.
Ben ilk zamanlar neye dokunsam domestos sıkıp siliyordum. Meyve sebzeyi elimde olsa çamaşır suyuna sokacaktım tam 2.5 ay öyle davrandım. Market alışverişi işkence olmuştu. Şimdi poşet bile değiştirmiyor hiçbirşeyi yıkamıyorum. Sebze meyveyi kullanacakken normal yıkıyorum okadar. Yoksa koronadan değil sıkıntı ve stresten ölecektim.arkadaşlar bugün ilk defa yıkayıp koymadığı domates s alataligi suyun altında yıkayıp soyup öyle kullandım bisey olmaz dimi yasordum daha once ama boyle yapanlar bana bi el atsin n olur. bu arada 3 gün bekledi ağızları açık bir sekilde
ay ben de evde kalmdönemi aynıydım. çok iyi anlıyorum. ama yavaş yavaş bıraktım. baktım bir şey olmuyor. içim rahatladı. yavaş yavaş alışırsınız siz de.tesekkur ederimcyd86
aslinda bu benim iyi halim çok şükür. ben sebzeyi meyveyi marketten aldiklarimi yikanacaklarj ya da bosaltilacaklari bosaltmadan içeri sokmayan bir insandim. bunlari yaparken de fazlasiyla gergin olurdum. mesela evde kal olayı başladı başlayalı hiç ekmek almadık hep kendim yaptım . 1 2 hafta oncesine kadar. bugün 3. kez ekmek alisimiz eşime fazla al ikiye bir çıkınca germeyim seni diyorum.ki ekmek alma fikri bile çok uzaktı bana.
sebzeleri posetlerini değiştirip dahi koymadım hiç evin icine , yikanana kadar balkonda beklerdi. ilk defa yikamadan kullandım o yuzden bunca sorum
Herkeste farkli sanirim ama genel olarak oyle yalniz halalarımdan anladığım grip sesi olmadi.hanimlar bu korona grip gibimi baaliyor acaba bilenler varmi
Amiiinnnestağfurullah bensoylenebilecekleri göze alarak yaziuyorum.
bense ilk defa böyle bi olay yaşıyorum. hayatta çok sey yaşayan ama psikolojik anlamda sikinti yasamayan biriydim. sokaga cikma yasagi soylentikeri basladiginda iyiydim aslinda sinradan ne oldu bilmiyorum ama her sey tepetaklak oldu cok etkilendim sanirim.sonraları cok kotuydum tepkilerin çok abartiliydi sürekli huzursuzdum yüzüm gülmez olmuştu
çocuğuma fazlaca kızar olmuştum (ki yetiştirme konusunda hep özenli ve araştıran biriyim normalde) artık kendimi tanuyamaz hale gelmiştim. disardan biri geldiinde ya da geleceginde cok gergin olurdum. her yeri siler dururdum. disarsan geldikten sonra saatlerce banyodan çıkamaz oldum bir kere daha yetmez hir kere daha diye...yukarda yaptigimk söylediğim şeyleri yapacağımı 15 gün önce söyleseler asla inanmazdım.çok şükür.şimdi yüzüm guluyo çocuğumla ilişkim eskiye döndü çok şükür eşim çok şükür yüzün guluyo artık diyo. bu kadar ilerleme yaşayınca arada olanları ya da olmayanları görmemezlikten geliyo. çok şükür Allah im ben gibi aynı sıkıntıyı ya da farklı sebeplerden sıkıntı yaşayanlara normal olanı yapabilme gücü versin
burda şunu nasıl yapıyorsunuz bunu nasıl yapıyorsunuz diye soran en cok benimdir heraldeBen geçmişte 3 yıl anksiyete ve panik atak tedavisi görmüş biri olarak aslında kaygı seviyesi yükselen kişileri iyi anlayabiliyorum. Yanlış bir ifade kullanip sizi incitmemisimdir umarım. Pandeminin ilk basladigi dönemde aynı zamanda hamile olduğumu ogrenmis ve bir kez ağır panik atak yaşamama sebep olmustu yıllar sonra. Sanırım bebeğime yoğunlaşmak bana bu süreci zamanla daha az kaygı ile yaşamaya mi vesile.oldu bilmiyorum ama eşim itiraf etmese de o bile şuan bir nebze rahat olmama epey şaşırıyor. Eskiden nerdeyse her akşam kalp krizi geçiriyorum zannedip benimle acillerde sabahladigi için :)
Biliyorum şuan size neyle gelirsem geleyim içiniz rahat etmiyorsa etmeye lcek ve yine kendi tedbirlerinizi uygulayacaksiniz muhtemelen. Marketten alinanlarin hepsini yikiyordum ama sanırım yaklaşık 2 aydır acil dolaba görmesi gerekmeyenleri 1 gün bekletip pakete hiçbir işlem uygulamadan dolaplara kaldırıyorum. İnşaallah ülke ve dünya olarak insanlık bu salgindan bir an önce kurtulur.
Aman hahopefor um.Zamanında 50 dk duşda kalıp,yarım kutu şampuanı (750 ml lik) harcayan ben olarak uzak dur derim:)
Valla bi kısım herkes geçirecek diyor.
Mehmet Ceyhan da geçen en iyi aşı maske,mesafe diyordu.Demekki korunmak mümkün
beni tarif etmissinizBen ilk zamanlar neye dokunsam domestos sıkıp siliyordum. Meyve sebzeyi elimde olsa çamaşır suyuna sokacaktım tam 2.5 ay öyle davrandım. Market alışverişi işkence olmuştu. Şimdi poşet bile değiştirmiyor hiçbirşeyi yıkamıyorum. Sebze meyveyi kullanacakken normal yıkıyorum okadar. Yoksa koronadan değil sıkıntı ve stresten ölecektim.
ay ben de evde kalmdönemi aynıydım. çok iyi anlıyorum. ama yavaş yavaş bıraktım. baktım bir şey olmuyor. içim rahatladı. yavaş yavaş alışırsınız siz de.
Ayni bende öyleyim 100 kere söyleselerde içim bitürlü ikna olmuyorbu yüzden yakinlarim beni kendi haline birakti bişi olmaz bile demiyorlar Allah alsin bu huylarimi sanada esenlik dilerim birazcik bile katkim olduysa çokkk mutlu oldum ❤burda şunu nasıl yapıyorsunuz bunu nasıl yapıyorsunuz diye soran en cok benimdir heraldesurekli sormamdaki kasit da nornal olani kendime inandirmak , kaniksatmak cunku bir kere diyince yapmiyorum çünkü inanmıyorum böyle belki 100 kere sora sora ekmek almaya başladık böyle sora sora sebzeleri bekletip yikamadan koyma fikrine alıştım ... o yuzden sizlerin söyledikleri benim için önemli belki icime sindirene kadar dediğiniz gibi kendi bildigimi yapi cam ama duya duya konusa konusa normali yapacağıma inanıyorum su ana kadar yaptıklarından ysöyledikleri
burada ilk kezlcagla nin sonra notdefteri2_ nin basini agrittim sonra chamallows F flower_rose Elif Angelsmamy , G gul2016 , reynax P Pink_blue_ Y Yengec anasi N Narinkimse clara ve siz cyd86 ... ve durumda bir çok arkadaşım bana mutlaka cevap yazdı bu (insaallah doğru olan budur ) ilerlemeyi sizlerin desteğine de borçluyum hepinize coooooook tesekkur ederim.❤ ❤
insaallah elifim insaallah
beni tarif etmissinizşimdi bahsettiğim gibi daha rahatım çok şükür poset değiştirmeden ve bekletmeden su anki halime bakarsanız koyamam ama ilerde ne olur bilmem. nasıl bıraktınız yani biseybyapmadan koymaya basladiniz
insaallah çok tesekkur ederum
@emma3 cım geçmiş olsun.Bende 1 kere medovaya girrim haziranda.
Bunu araştırayım.Hatta eski doktorum olsa iyi olur:)
hopefor um ben biraz bekletip (Bşrkaç saat) kaldırıyorum ya
Ben oyle durumda yikadiktan sonra dilimleyip tuzluyorum 5 dk sonra yiyorum bise olmuyoçok tesekkur ederim Allah hepimizi korusun insaallah
Yoksa ruh sağlığımdan olacaktım cidden. Boş bir oda ayırıp yerine terlik atmıştım eşim gelir gelmez ne alsa direk o odaya koyup direk duşa giriyordu benim yüzümden adam soluklanamıyordu bile. Sürekşi çamaşır suyu ve dezenfektan sonra baktım kimse benim gibi değil hiçbirşey yapmayanda sağlıkla hayatına devam ediyor bende sağlıklıyım tabi ruh kısmını saymazsak :) birde şu vardır eeh be yeter deriz hani herşey üstümüze üstümüze gelmeğe başlarda o hesap oldu canım. Şimdi 2.5 ay deli gibi uğraşanda bendim aylardır hiçbirşey hapmayanda benim hamdolsun birşey olmadı. Asla ben yaptım sizde yapım diyemem herkesin girip çıktığı ortamı kalabalığı farklıdır ama doktorlar bile bi yıkayın dediler sonra ona gerek yokmuş diye çelişirken çoğu şeyi ciddiye alamıyorum artık açıkçası.burda şunu nasıl yapıyorsunuz bunu nasıl yapıyorsunuz diye soran en cok benimdir heraldesurekli sormamdaki kasit da nornal olani kendime inandirmak , kaniksatmak cunku bir kere diyince yapmiyorum çünkü inanmıyorum böyle belki 100 kere sora sora ekmek almaya başladık böyle sora sora sebzeleri bekletip yikamadan koyma fikrine alıştım ... o yuzden sizlerin söyledikleri benim için önemli belki icime sindirene kadar dediğiniz gibi kendi bildigimi yapi cam ama duya duya konusa konusa normali yapacağıma inanıyorum su ana kadar yaptıklarından ysöyledikleri
burada ilk kezlcagla nin sonra notdefteri2_ nin basini agrittim sonra chamallows F flower_rose Elif Angelsmamy , G gul2016 , reynax P Pink_blue_ Y Yengec anasi N Narinkimse clara ve siz cyd86 ... ve durumda bir çok arkadaşım bana mutlaka cevap yazdı bu (insaallah doğru olan budur ) ilerlemeyi sizlerin desteğine de borçluyum hepinize coooooook tesekkur ederim.❤ ❤
insaallah elifim insaallah
beni tarif etmissinizşimdi bahsettiğim gibi daha rahatım çok şükür poset değiştirmeden ve bekletmeden su anki halime bakarsanız koyamam ama ilerde ne olur bilmem. nasıl bıraktınız yani biseybyapmadan koymaya basladiniz
insaallah çok tesekkur ederum
1 aydır nerdeyse her gün denize giriyorum şükür bir şey olmadı. Gerçi olması imkansız çünkü kimsenin olmadığı yerde girdim hep en yakın kişi bile 5 metre yakındı bana
Hala kuaföre gitmedim (ilk kez 4 gün sonra gideceğim) kafeye oturmadım
Hala marketten aldıklarımı yıkıyorum
Kış gelmeden gezebildiğim kadar gezmeyi düşünüyorum. Gezmekten kastım bildiğimiz yürüyüş
Herkes kışın çok zorlu geçeceğini, yeniden eve kapanacağımızı söylüyor. Korkarak bekliyorum umarım onlar haksız çıkar
Ayni bende öyleyim 100 kere söyleselerde içim bitürlü ikna olmuyorbu yüzden yakinlarim beni kendi haline birakti bişi olmaz bile demiyorlar Allah alsin bu huylarimi sanada esenlik dilerim birazcik bile katkim olduysa çokkk mutlu oldum ❤
Ben oyle durumda yikadiktan sonra dilimleyip tuzluyorum 5 dk sonra yiyorum bise olmuyo
Yoksa ruh sağlığımdan olacaktım cidden. Boş bir oda ayırıp yerine terlik atmıştım eşim gelir gelmez ne alsa direk o odaya koyup direk duşa giriyordu benim yüzümden adam soluklanamıyordu bile. Sürekşi çamaşır suyu ve dezenfektan sonra baktım kimse benim gibi değil hiçbirşey yapmayanda sağlıkla hayatına devam ediyor bende sağlıklıyım tabi ruh kısmını saymazsak :) birde şu vardır eeh be yeter deriz hani herşey üstümüze üstümüze gelmeğe başlarda o hesap oldu canım. Şimdi 2.5 ay deli gibi uğraşanda bendim aylardır hiçbirşey hapmayanda benim hamdolsun birşey olmadı. Asla ben yaptım sizde yapım diyemem herkesin girip çıktığı ortamı kalabalığı farklıdır ama doktorlar bile bi yıkayın dediler sonra ona gerek yokmuş diye çelişirken çoğu şeyi ciddiye alamıyorum artık açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?