- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Ama ben görmedim hopeforun etiketini :) siz alıntılamasanız görmeyecektim :)Ne güzel bir ortam.Birbirimizi seviyor,merak ediyoruz. notdefteri2_ az önce altın biriktirme topiğine yazmış
İyiyim çok şükür canım çok teşekkür ederim
İyiyim çok şükür canım çok teşekkür ederimkardeşimi taşıdık bu hafta, ona yardım ettim, kışlık menemen, biberle uğraş derken bu hafta öok yoruldum. Terapist bu sayfayı okumama izin vermiyor, ama diğer başlıklarda korona dolmuş maalesef pazartesi seminer var şimdiden korkusu saldı beni bende durumlar böyle
Evet ben de birinci sınıfım ve çalıştığım köyde virüsten ölen çok kişi oldu. Şu an bile çoğu hastanede yatıyormuşaman iyi ol da canim,pkardeşinin olayına sevindim senin için daha iyi olacak inşaallah
ilk zamanlar ben de dedim girmicem bi daha acaba okudukça daha mi kötü oluyorum diye sonraları dayanamayıp girdim ve çok şükür bana iyi anlamda etki etti buradaki arkadaşlar ve sen dahil
seminer evet eşim de baslicak ona yapacak bir sey yok olabildiğince koruyacak kendini ama beni endişelendiren 21 eylül de 1. ve 2. sinifa açacaklar okulu
Evet ben de birinci sınıfım ve çalıştığım köyde virüsten ölen çok kişi oldu. Şu an bile çoğu hastanede yatıyormuşbunu bile bile gitmek o kadar korkutuyor ki, Allah yardımcımız olsun
Yine tanıdığım 2 kişide korona çıktı. Ancak eşlerine geçmemiş ikisinin de.
Aynı evde bile geçmeyince geçmiyor çok ilginç
İkisine de iş yerinden bulaşmış, aynı iş yerindeler zatennasıl bulasmiski ? Allah korusun
Yani bunu bilim adamları nasıl açıklıyor bilmiyorum. Keşke açıklayabilseler de önlemimizi ona göre alsak. Lanet şey, resmen bilinmezlik.Aynı evde olup da birbirine bulaşmayan vakaları hep duyuyordum, eşimin kuzeninin eşi corona pozitifti Nisan ayında ama evde atlattı çok sukur ancak yakın temasli olduğu eşi ve çocuğu dahil 7 kisiden kimseye bulaşmaması çok garip değil mi. Kendisinin de tek belirtisi yoğun baş ve kas ağrısı.
Yani bunu bilim adamları nasıl açıklıyor bilmiyorum. Keşke açıklayabilseler de önlemimizi ona göre alsak. Lanet
Bağışıklıkla alakalı olabilir mi?Yine tanıdığım 2 kişide korona çıktı. Ancak eşlerine geçmemiş ikisinin de.
Aynı evde bile geçmeyince geçmiyor çok ilginç
Çok şanslılarmış, inşallah biz de o şanslılardan oluruz. Annemle ne zamana kadar görüşmeyeceğim, bugün aynı arabaya bindik diye mideme kramplar girdi. Evine giremiyorum, ne zamana kadar böyle olacakBenimde eşimin kuzeni askere giderken yapılan teste pozitif cikti ama hic belirti vs yoktu. Ailede kimseye bulasmadi. Anne-baba kardeşler hepsi karantinaya aldilar kendilerini bulasmadi. Acaba virüs yüküyle mi alakali
Bi tanıdığımın evde kalp hastası 80 yaşlarında annesi varmış ona bulaşmadı. Yani bazıları bağışıklıktandır belki ama böyle örnekler de varBağışıklıkla alakalı olabilir mi?
Merhabalar hanımlar. Aile büyüklerinize grip ve zatüre aşısı yaptırcak mısınız? Annem katiyen istemiyor. Bir tanıdığımız çok kötü hastalanmıştı aşıdan sonra. Onu söylüyor ben de bilemedim. Ateş vs olursa aşıdan sonra çok korkarım. kararsızım.
teşekkür ederim. yan etki yaşamadılar yani. ateş falan.evde kal dönemi bahsetmislersi ilk 65 yaş üstüne zatürre asisindanhem benim annem babam hem eşimin annesi babasına söyledik ve yaptırdılar, bi sıkıntı yasamadilar çok şükür
En mantıklısını yapıyorsunuz. Ben de poşetini değiştirip koyacağım sanırım bundan sonra çünkü yıkayıp kaldırınca çabuk çürüyorlar. Bıçak ve kesme tahtası konusunda ben de öyle yapıyorum. Market poşetlerini ben 3-4 hafta bekletiyorum (hepsi gruplandırılmış, tarihi belli, sundurmada bekliyor :) ) Valla eskiden hiç titiz biri değildim, meyveyi dalından kopardığım gibi yıkamadan yerdim, manavdan aldıklarımı da sudan geçirip yerdim. Şimdi OKB olduk.Pazardan veya manavdan alınan sebze veya meyvelerin poşetini temiz poşetle değiştirip yıkamadan buzdolabına koyuyorum. Kullanacağım zaman yıkayıp tuketiyoruz. Kesme tahtasi, bıçak vs ve ellerimi normal bulaşık sabunuyla yıkıyorum bu kadar. Zaten bundan başka bir uygulama yapmaya gerek yok. Patates, sogan alındıktan sonra genelde beklemiş oluyor fazla alındığı için. Onları da soyup yemeğe kullanıyorum ve sonrasında bıçağı, ellerimi yıkıyorum.
Bu arada ben market poşetlerini atmıyorum. Ayrı bir yerde biriktirip 3-4 gün sonra çöp kovasina geçirip kullanıyorum.
Allah aşkına elbette birşey olmaz, yapmayın ruh sağlığınız ciddi manada bozulmak üzere yazık değil mi size. Bakın ben hamile olduğum için hergun mutlaka meyve tüketiyorum. Örneğin eşim işten gelirken meyve alıyor manavdan, ben onları yıkıyorum ve en fazla 1-2 saat sonra direkt yiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?