Yapıyor orda teşhis koyulsa hasta hastanelikse ambulansla gönderiliyor devlete50 testten fazlası yapılıyor benim bir tanıdık 60. sıralardaydı (yani bir tane hastanede 60 test yapılıyor diyebiliriz, diğer hastaneler de bu civardadır) ama testi kolay kolay yapmıyorlar kırk dereden su getiriyorlarözeller yapıyor mu acaba bilginiz var mı? Parasını verip yaptırmak istiyorum en azından
arkadaşlar günaydın
maalesef konuşmalarımız ilk günlere döndü Allah im korusun ve tez zamanda ülkemizi ve dünyayı bu pislikten temizlesin insaallah
maalesef ben de üzücü bir haber duydum ama doğruluğunu bilmiyorum
bir imza alma durumu varmış okula gondereceksen okulu sorumlu tutmama adına imza atacakmışsın
hepinize ama özellikle öğretmen arkadaşlarıma sormak istiyorum çünkü 2 ve hatta 3 gündür okuldasiniz isleyisden haberiniz oluyordur umuduyla çünkü size de soylenmeyebilir
Bende şuan Tekirdağ dayım keşke burda yaşasaydım diyorum İstanbul a dönmek istemiyorumYok ya cuma günü ins biz ankaradayiz esim bugün gitti, diyor burasi düşük riskli bölge çorum malesef cok yüksek risk nerden nereye hayrlissiyla taşınmak istiyorum.
Çok geçmiş olsun. Tat ve koku duyuları yoksa pozitif olabilirsiniz. Kimisi çok hafif atlatıyor, tanıdıklardan geçirenler oldu. Tabi inşallah pozitif değilsinizdir.İçim rahat etmedi dedim ki kan değerleri tamam, ciğer tomo tamam bana birde kazıntı testi yaptırayım diye Kocaeli Üniversitesine geldim. 12:05 öğle tatili demezler mi?
Bu corona merkezlerinde test sureci 7/24 olayı hikaye mi?
Ya da akşam 17:00 de testler bitiyor mu?
Daha öncede yazdım Allah kimseyi buraya muhtaç etmesin.
Bakanda çıkıp 7/24 palavrasını sıkmasın...
Burada Covid öğle tatili yapıyor.
Yalniz şaka maka tat alma ve koku duyularım sıfır. Sanirim kazinti da pozitif çıkacak sonuç.
Her şeyin hayırlısı...
Sanırım Çin'i kişisel olarak Allah'a havale etmek dışında yapılacak yok maalesef.Kazen ve tüm hastalara geçmiş olsun diliyorum
Çin aşıyı bulmuş ya bir de aşı satın alıcaz onlardan teşekkür edicez yaptırım olarak.
Uçakla annemlerin yanına geldim 3 maske gözlük siperlik eldiven uzaylı gibi, gelene kadar küfür ettim Çinli ya da her kim çıkarttıysa bu salgını diye benim yaptırırım bu oldu umarım ulaşır kendilerine.
Ben birkaç ay önce MEB'in okullarda covid-19 önlemleri kapsamında yapılacaklarlar listesinde okudum dediğinizi, okula başlarken hastalık belirtileri olan çocuğunuzu göndermeyeceğimize dair taahhütname alacaklarmış bizden.arkadaşlar günaydın
maalesef konuşmalarımız ilk günlere döndü Allah im korusun ve tez zamanda ülkemizi ve dünyayı bu pislikten temizlesin insaallah
maalesef ben de üzücü bir haber duydum ama doğruluğunu bilmiyorum
bir imza alma durumu varmış okula gondereceksen okulu sorumlu tutmama adına imza atacakmışsın
hepinize ama özellikle öğretmen arkadaşlarıma sormak istiyorum çünkü 2 ve hatta 3 gündür okuldasiniz isleyisden haberiniz oluyordur umuduyla çünkü size de soylenmeyebilir
Peki devletteki gibi yapmamak için diretmiyorlardır değil mi :/Yapıyor orda teşhis koyulsa hasta hastanelikse ambulansla gönderiliyor devlete
Bilmiyorum onu belirletilerle gidilince tomografi , sürüntu alindi. Tomografide cikinca devlete gönderiler akşamdıPeki devletteki gibi yapmamak için diretmiyorlardır değil mi :/
acıbadem hastanesinde test yapıyorlar mı biliyor musunuz, yani normal para verip yaptırabiliyor muyuz belirti yok ama covid pozitif temaslısının temaslısıyım da
Teşekkür ederim, benim kan testi ve akciğer temiz çıktı o nedenle ısrarlarıma rağmen test yapmadılar. Herkes gibi benim de temasım var iş dolayısıyla epeyce hem de, hafif eklem ve baş ağrısı, burun tıkanıklığı da yaşıyorum ama klimalı ortamda çalışıyorum ve alerjik rinit de var, bu belirtileri normalde de yaşarım o yüzden ayırt edemiyorum, milletin vebaline de girmek istemiyorum eğer pozitifsem, o yüzden araştırıyorumBilmiyorum onu belirletilerle gidilince tomografi , sürüntu alindi. Tomografide cikinca devlete gönderiler akşamdı
bu tür konularda danışmalarda ya da hastanenin belli yerlerinde sikayet/öneri kutulari olur. Oradaki formlari doldurun, Cimere sikayet edin. Ben bugune kadar bir cok farkli ilde üniversite hastanesinden en küçük devlet hastanesine sağlık ocagina vs gitmiş biri olarak gözlemim şu ki, saglik calisanlarinin çoğu iyi davraniyor ama hizmetli/çaycı gibi insanlari danışma/giris kısmına verdiklerinde afralar tafralar... size de sağlık memuru denk gelmis bilmem kac sene önce liseden mezun olup atanmis biri... simdiki bilinc ve özveri onlarda yok maalesef. Mutlaka şikayet edin, hastalar saldirinca nasil sağlıkta siddet oluyorsa sizin de yasadiginiz hastaya kötü muamele.oluyorEğitim Araştırma hastanesi asla sonuç alınmaz. Asla, kimi kime şikayet edeceğiz beni saat 12:05 öğle tatili diye azarlayan sağlık memuru öğleden sonra 13:20 da iş başı yaptı. Ben 12:05 de sıra alırken omzumdan itip yeter bu sabahlık deme terbiyesizliğinde bulundu. Ulan gevşek o ellerinle bana nasıl dokunursun sen ...
yaaa cok geçmiş olsun zaten belirtileriniz cok uyusuyordu ama yapmasalardi bilemeyecektiniz. Umarim.en hafif sekilde atlatırsinizçok üzgünüm ama sonuç pozitif çıktı !
bir de test yapmamak için ellerinden geleni yaptılar .....
bununla ilgili detayli bilgim yok ama bu kisinin geliri var mi? Geliri yoksa ve zor durumdaysa e devlet üzerinden başvuru yapabilir diye biliyorum. Ben de kronik hastayim ama calisan oldugum icin alamam devlet sadece durumu olmayanlara veriyor.Kronik hastalığı olup devletten yardım alacak olanlarla ilgili bilginiz var mi? Pandemiyle mi ilgili? Sartlar nedir? Basvuru nasil, nereden yapılır?
Bende de alerjik rinit var + vücutta muhtemelen alerjiye bagli (teshisi konulamadi) bir enfeksiyon birikimi var. Antibiyotik vermiyor doktorlar sebebini bulalım diyerek.Teşekkür ederim, benim kan testi ve akciğer temiz çıktı o nedenle ısrarlarıma rağmen test yapmadılar. Herkes gibi benim de temasım var iş dolayısıyla epeyce hem de, hafif eklem ve baş ağrısı, burun tıkanıklığı da yaşıyorum ama klimalı ortamda çalışıyorum ve alerjik rinit de var, bu belirtileri normalde de yaşarım o yüzden ayırt edemiyorum, milletin vebaline de girmek istemiyorum eğer pozitifsem, o yüzden araştırıyorum
GünaydınGörümcemle ilgili son durumu anlatayım ben de. Neden test yaptırmadığını sorduk. Hastaneler tıklım tıklımmış "gelme" demişler. "Ama kesin covidsin" demişler, belirtilerin seyri tıpatıp uyuyormuş. Bugün ve dün geceden beri çok yoğun sırt ağrısı varmış, uyutmuyormuş, sağ sola dönemiyormuş. Akşam üstü gidip BT çektirecekmiş akciğerde tutulum var mı diye. Ama bugün yine işe gidiyor. Dişi yarım kalan hastası varmış. Bir sürü kredi borcu var, mecburmuşBöyle bir sistemde yaşıyoruz...
"Her yeri dezenfekte ediyorum zaten, çift maske, eldiven ve siperlikle çalışıyorum, bulaşmaz" diyor. Bulaşmaz mı gerçekten? Ben 2 haftadır sundurmada duran un paketinden bile bulaşırmış gibi tedbir alıyorum, o yüzden sağlıklı düşünemiyorum. Artık psikolojik tedavi almak istiyorum, online terapi süreci ile ilgili deneyimi olan arkadaşlar bana öneride bulunabilirlerse çok sevinirim.
Teşekkür ederim yanıtınız için.Günaydın
Birkaç sayfayi bir arada okudum her gün guzel fotoğraflarla motivasyon sağlıyorsunuz
Korona agiz burun yoluyla bulastigi icin tedbiri alinirsa bulasi riski azaliyormus. Mesela ben ne kadar tikansam da markete giderken en issiz yolda bile maskemi çıkarmam, arkadasim ve bir çok uzman da söylüyor, kimse yoksa cikarabilirsin diye. Hatta ben disari çıkmazken arkadasim cik yuru insanlar takmasa da sen takiyorsun korur seni diyor ama bence iki tarafin da takmasi lazim tek basina maske koruyucu degil. Gorumcenize de cok gecmis olsun ama kadin biraz umarsiz geldi bana kusura bakmayın da. Ben bu gezen tozan, tatile giden ve maskesine mesafeye dikkat etmeyip yasayan insanlar yuzunden eve tikildigimizi dusunuyorum. Anneannem 75 yasinda haftada 1-2 ihtiyacı için cikiyor kadin evde durdukca bunaliyorum diyor tansiyonu cikiyor moralsizlikten, ben 5 aydir idari izindeyim.koskoca yazi evde geçirdim bahceye bile inmiyorum olur da yoldan geçen biri maskesizdir oksurur hapsurur da kaparim.diye.
Bizi hastalik değil tedbirsizlik öldürür.
Gorumceniz de bu tedbirlerle bulastirmaz merak etmeyin o saglikci olarak biliyordur elbet virusun yayilimini
Bu arada cansiz seylerde virus yaşayamaz mesela dun kargom geldi ikisi de ayni kargo sirketi olunca birlikte getirdiler. Girise aldim 2 saat beklettim actim sonra elimi yikadim. Bu arada getiren calisanda maske yoktu ne yüzünde ne kolunda hic yoktu. Uyarsam saldirir diye korktum böyle suratsiz biseydi. Artik uyarmak da siddete uğramak için sebep oldu.
evet belirti yoksa yapmıyoruz dediler, 60 tl falan cok ucuz maslak acıbademde olmadı ulus liv e sorucamYapılıyor diye duymuştum.
İstanbulda isen rumeli hospital 60 liraya kadar düşürmüş fiyatı.
Genelde 200 lira civarı fiyatlar.
Belirtin yoksa bence yaptırma ama, ben o zincirin o kadar da bulaşıcı olduğunu düşünmüyorum. Eğer öyle olsa idi hepimizin hastalanması lazımdı şimdiye kadar.
Merkezi havalandırma değil odadaki tek klima ve oda bana ait diye açıyorum canım aşırı sıcak çünkü. Normalde ben de sevmiyorum klima akşama kadar pencere açık olur ama sıcaktan duramayınca kısa kısa açıp kapatıyorum. İnşallah allerjiden dolayıdır burnumdaki yara yeni geçti kaç gündür hapşurmaktan.bu tür konularda danışmalarda ya da hastanenin belli yerlerinde sikayet/öneri kutulari olur. Oradaki formlari doldurun, Cimere sikayet edin. Ben bugune kadar bir cok farkli ilde üniversite hastanesinden en küçük devlet hastanesine sağlık ocagina vs gitmiş biri olarak gözlemim şu ki, saglik calisanlarinin çoğu iyi davraniyor ama hizmetli/çaycı gibi insanlari danışma/giris kısmına verdiklerinde afralar tafralar... size de sağlık memuru denk gelmis bilmem kac sene önce liseden mezun olup atanmis biri... simdiki bilinc ve özveri onlarda yok maalesef. Mutlaka şikayet edin, hastalar saldirinca nasil sağlıkta siddet oluyorsa sizin de yasadiginiz hastaya kötü muamele.oluyor
Oraya insanlar azarlanmaya degil, tedavi olmaya gidiyorlar, daha hassas yaklasilmasi lazim.
yaaa cok geçmiş olsun zaten belirtileriniz cok uyusuyordu ama yapmasalardi bilemeyecektiniz. Umarim.en hafif sekilde atlatırsiniz
bununla ilgili detayli bilgim yok ama bu kisinin geliri var mi? Geliri yoksa ve zor durumdaysa e devlet üzerinden başvuru yapabilir diye biliyorum. Ben de kronik hastayim ama calisan oldugum icin alamam devlet sadece durumu olmayanlara veriyor.
Bende de alerjik rinit var + vücutta muhtemelen alerjiye bagli (teshisi konulamadi) bir enfeksiyon birikimi var. Antibiyotik vermiyor doktorlar sebebini bulalım diyerek.
Bu da bazen bogaz ağrısına, bazen nefes tıkanıklığına, bazen halsizlige sebep oluyor. Koronaya dair bir cok belirti bende de var ustelik kronik hastalığım da var evden cikmiyorum. Yakalanirsam da hayatım riske girer o derece. Acikcasi evde oldugum icin alerjidendir diyerek yedigime ictigime dikkat ederek kendimi idare ediyorum.
Korkmayin inşallah bulasmamistir
Ama klima acmak yasak diye biliyorum bizim arkadaslar da açıyordu yasak olmasina ragmen. Klimali ortamda ben duramiyorum o klima toz ufluyor sanki, beni tıkıyor sizi de etkilemis olabilir dikkat edin.
Bende yapıyor, sürekli CO2 solumaktan mıdır bilmem ama migrenim azıyor. Odada tek başıma çalışıyorum o yüzden biri gelmedikçe maske takmıyorum ama bazen sahaya çıkmam gerekiyor ve birkaç saat sürüyor, o zaman maskeli gezdiğim için başım ağrımaya başlıyor bir süre sonra, mide bulantısı eşlik ediyor sonra :)) tenha yerlerde kısa kısa çıkarıp hava alıyorum böyle durumlardaGün boyu maske takmak zorunda olan arkadaşlar sizlerde de maske baş ağrısı yapıyor mu ya ? Okul açıldığı için ilk defa bu kadar uzun takıyorum maskeyi ama sürekli burnum tıkalı , burnumdan alnıma doğru yanaklarıma doğru bir dolgunluk hissi var , sürekli burnum tıkanıyor. Doktora gittim sinüslerin dolu dedi antibiyotik verdi ama hala geçmedi . Sizlerde de böyle durum oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?