bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
Zor bir durum. Daha iyi olmanıza sevindim. Benim kayınvalidem de dün gündüz konuşmamız sırasında açık açık "gelin artık siz de" dedi. Biz "inşallah" falan diye geçiştirdik. Zaten önümüzdeki bahar gelecek kayınvalidem şimdiden onun konuşmalarını yapıyor çünkü "baharda geldiğimde şunu yaparız bunu yaparız" şeklinde. Açıkçası ben eşimi o kadar uzun süre ailesinden koparamam. Bunun ikilemini yaşıyorum ciddi bir şekilde. İşte onlar da bizim gibi olsalardı hiç sorun olmazdı. Benim bir aile dostum var, annesi 89 yaşında ve kronik hastalıkları var, O da bizim gibi tedbirli ve kendi oğlunu bile görmüyor. Yaz başından beri yazlıktalar ama kendi yazlıklarına gitmediler. Başka bir akrabalarının aynı beldede 1 yıldır boş olan evlerinde kalıyorlar. Kendi evlerinde oğlu kalıyor çünkü çalışıyor ve oğlunu ancak 3-4 metre öteden bahçe kapısının dışından maske ile görüyor, oğlu market alışverişlerini kapıya bırakıp el sallayıp gidiyor. İşte onlar görüşelim deseler görüşürüm yani.
 
ayy öyle konuşma abi.. en kısa zamanda yine aramızda olacaksın.. çok geçmiş olsun kazen abi...
 
Hamimlar dogru yere mi yaziyorm bilmiyorm ama. Benim gorumcem 7 aylk hamile ve istanbulda yasiyo orda da ishallik varmis ama hemen gecuyomus. Neyse bunlar 15 gunlugune buraya tatile geldiler kv evine gittiler ilj kadn da gribim demis ama kovid testi verdm vs dememis bunlar gece gidiyolsr yatiyolsr orda sabah kahvaltisi yeniyo ogleni de yiyolar telefn gelio testinix pozitif diye kadina. Bunlar apar topar direk çıkmışlar evden hastahaneye gitmsler test 2dun snra yapalm die. Biz kv alt ust oturuyorz alt kata gectiler bunlar ben yukari ciktm lazm olanlari aldm onlari oraya karantinaya koydk bugn ogleden snra test sonucu gelecek. 2 gun gorumcemde bulanti ve asiri derrce ishal olmus oyle serum verdiler hastahanede tahliller temis cikiyo sebep bulamiyolar ama halsizlik de var diyodu dun kocasi da oyle az bisi halsizlk ishal var dedi.
Şimdi asıl sorum bunlar test yaptu ya negatif gelirse eger testi yenileyecekler mi yine.? Ve karantina süreci devam edecek mi.? Kucuk bebegim var 4 buck aylk kucagina alir mi negatif cikti diye onu dusunur oldm
 

Burdanda yazayım geçmiş olsun diye.
Bu mesajına gerçekten üzüldüm severim seni kaç senedir burda gördüğümüz konuştuğumuz birisin

Geceden beri aklımda ahh be abi düğün düğün düğün... sen bilinçsiz biri değildin düğünden kapmış olman beni çok şaşırttı gerçekten. Gelin damada bu kadar yakın olmak neydi böyle çoğu insan düğün iptal etmişken biz kendi annelerimize bile sarılmıyorken?

Bulaş riskini artırmış olup hakka girmediniz mi be abi

Başından beri burda herkese kızdık sende kızdın sağlam kızdın hemde ona şaşırıyorum ya zaten... ve de kızıyorum sana bi kardeşin olarak.

Herkes kendi gördüğü zorluğu bilir elbette ama bizim evde piskolojimiz bozulurken, asansörde maskeyle boğulurken ben hastanedekilerin tavırlarına 5 olsunda kaçıp gideyim kafasında olmasına laf edemezdim.

Hiç bişey laylay değil hastaneler güllük gülistanlık değil elbette ama bu kadar kötü yorumda ne kadar doğru bilmiyorum.

Sen keyifle sarılarak hasta olurken onlarda ölüm korkusu var aylardır kimseye minnoşluk yapacak durumda değiller gerçekten.

İnş çabuk ve kolay atlatırsınız gelip bana yazarsın abla haklısın diye :))

Acil şifalar diliyorum.
 
Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede atlatırsın abi
 
çinlilere güvenmemek lazim aşi maşi bahane. insanlığı yok etmeye çalışıyor.
 
Ne kadar ponçik bir sistem Allah yardımcımız olsun diyecek bişey yok
 
Ben iyiyim çok sağolun .Dün bana da test yapıldı. Benim test negatif çıktı. Ama çok güvenmeyin birkaç gün kendinizi takip edin dediler.. 14 günlük karantinadayım evde..Koca mı bekliyorum eve
Çok sevindim sizin adınıza İnşallah kazen bey de yanınıza gelir en kısa zamanda
 
Hehe ilk andan beri benim de aklimda olan soru bu. Kendilerine küfür etmesem de icten içe kızdım ve Allah'a havale ettim, dualarimda bile bahsediyorum, "Allah'im bildigin gibi yap onlari" diye.
Aşı ürettiğini, satacagini, alacağımızı filan mi okudum bir yerde gece uykunun arasinda hayal meyal. "Yok artik!" dedim. Uluslar arasi bir yaptırım olmali ama ne, tam kestiremiyorum. Umarım yöneticiler de bizim gibi düşünür, boş gecmezler bu konuyu.
 
Evet, benim yaptırımım da bugzetmek ve duamda Allah'a havale etmek oldu. Umarim yetkililer, yöneticiler de uluslar arası duzeyde bir yaptırım, bir mesafe düşünürler, uygularlar.
 
Ben insanları anlamiyorum, ne yapacagimi da sasirdim. Cevremdekilwdin nerdeyse tamami hak hukuk bilmez, kimseyi umursamaz insanlarmis, bunu anladim koronada. Herkesten sogudum. Dun kuzenim aradi, hem cocuk yapmami istiyor, hem her yerde tatillerde bayramlarda geziyor, hem de goruselim , bende korona yok diyor. Ne biliyorsun diyecektim de diyemedim, arada kiziyorum anlamiyor , zaten anlayacak insqn bunu teklif etmez. Ozlemismis. Hoca derse cagiriyor, maske mesafe olacak dendi, hic biri yok. Kayinvalidem ariyor, neden kimseyle gorusmuyormusum, dert oldu millete. Bir kere goruselim dedik sarilmaya kalktlar, uzak duruyorum gelip dibime telefondan evini gosteriyor, cok merakliyim sanki.
 

Merhaba ,
Bu virüsü nerden aldığını tam olarak bilmiyoruz aslında.Bizde olabildiğince dikkatli insanlardık aylardır. Ama son zamanlarda biraz rahatladık herkes gibi.Bu tamami ile boşvermek değildi sadece o ilk zamanlarda ki gibi katı değildi ....Aslında rehavete kapılmamak gerekiyordu. Düğünlerin ,toplu etkinliklerin asla yapılmaması gerektiğini düşünüyorduk. Ama biri yakın arkadaşımız biri kardeşimizin düğünü olunca katılmak mecburdu. Şöyle anlatayım mesela arkadaşın düğününde biz çok kısa süreliğine uğradık. Orda olduğumuz süre boyunca maskelerimiz takılıydı. Tebrik edip ayrılalım diye sıraya girdik ve gelin ile damatın yanına geldiğimizde bir fotoğraf çektirme saçmalığı var ve maskeyi çıkarttırıyorlar. Kazen testi negatif çıkan damadın ben ise testi pozitif çıkan gelinin yanında fotoğraf çekildik...Kazen in temas dediği o esnada sadece elini damadın sırtına koyduğu andı...Sonrada ayrıldık zaten..
Bu nedenle ben o düğünden kapıldığını düşünmüyorum...Bence başka bir yerden aldı...
 

Hiç belli olmuyor ki işte evden çıkmayanlar bile hasta olabiliyoken

Ortada hastalık var ama sonuçta ve onlar taşımış size herkese.
Bulaşır bulaşmaz belli değil.
Biri belki hiç dokunmadan soluyup aldı biri belki dokunduğu halde almadı.

Yakınlık durumu çok zor oluyor tabi isabel bizde yaşadık bi kere o durumu.

Sen belki kendi arabanla temiz evden çıktın ama bilemezsin ki herkesi
 
Ben iyiyim çok sağolun .Dün bana da test yapıldı. Benim test negatif çıktı. Ama çok güvenmeyin birkaç gün kendinizi takip edin dediler.. 14 günlük karantinadayım evde..Koca mı bekliyorum eve

Hayırlısıyla evine dönecek en kısa zamanda sende çok dikkat et kendine gelişmelerden haberdar edersen bizleri çok seviniriz.Tekrardan çok geçmişler olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…