Teşekkür ederim yanıtınız ve motivasyonunuz için. Biz de başta herkesin yaşadığı gibi stres yaşadık, eve kapanma, ne olacağının belirsizliği vs ani bir yaşam tarzı değişikliği. Bir de vürüs korkusuna daha alışamamıştık. Şimdi virüsten korkmaya da alıştım. Önceleri dışarıdan gelen bir şeye dezenfekte etmek için dokunurken bile küçük çapta panik yaşıyordum şimdi ise rutin oldu. İste o ilk günlerde ben de çok stres yaşıyordum, eşimle tartışmalarımız da oluyordu. Sonra eşim teslim oldu bana. Dışarıdan gelen hiçbir şeye müdahale etmiyor ben istediğim kadar bekletiyorum, istediğim şekilde dezenfekte ediyorum. Ancak “uzun süre bekleyen ve artık kalmamış dolayısıyla olmayan virüsü öldürüyorsun, sonra öldürmekle kalmayıp cesedine türlü işkenceler ediyorsun” diye espri yapıyor bazen. Ancak elbette tedbir almak önemli de 2 haftadır dışarıda bekleyen un paketinde de virüs kalır mı yani? Zaten paketin içindekini başka bir yere boşaltıyorum paketi de atıyorum ama oraya değdi buraya değmedi diye diye :) meşrubat şişelerini bir haftaya yakın bekletip sabunla yıkayıp, bir de sabunlu bekletme merasimim var. Bunlar psikolojik açıdan sağlıklı değil. Eğer bu virüs bir yıl daha sürerse, günün birinde kayın ailemle bir araya geleceğiz mecburen ve ailede en titiz olan Kayınpederim illa dışarı çıkıp kendi alışverişini kendi yapar; paketli ürünleri iki saat bekletip sonra yıkamadan kaldırıyor, meyve sebzeyi bekletmeden yıkıyor (ama iyi yıkıyor) Görümcem ise hiçbirini yapmıyor. Düşünsene aynı evde olduğumuzu aile faciası yaşanır. Kayınvalideme "biz size gelmeden 14 gün önce günlere gitmeyi, misafir ağırlamayı, dışarılarda falan yemek yemeği vs bırakacaksın. Evinde oturacaksın. Sonra biz geldiğimizde benim tedbirleri uygulayacağız ve kaldığımız sürece yine misafirlik yok, eve kimse gelmeyecek, kimseyle görüşmeyeceksin" diyecek halim yok ki. Zaten görümcemin evine gittiğimizde olacakları hayal bile edemiyorum. Bu yüzden terapi almak istiyorum.
Çok geçmiş olsun:/Teşekkür ederim
İnşallah herkes sağ salim atlatır
evet ama devlete gitmek istemiyorum, cok daha tehlikeli oralar bence. belirti yok bende, temaslı kiside de belirti yok. bugun 3. gun ama bir sey cıkmadı henuz.Cevap veren olmustur belki ama bildigim kadariyla belirtisiz direk yaptirilmiyor hatta belirti varsa once tomografiye bakilip supheli gorurlerse yapiyolar sanirim .
Yani bide temasliyim diyorsunuz devlette filan hemen yapilmali sanki oyle degilmi
Sağol ablacımÇok geçmiş olsun:/
Sağol canım elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz.Allah'a emanet olun.Sağol ablacım
Sizler dikkat edin kendinize
Hayat eve sığar uygulamasına ihbar etme özelliği getirmişler. Test yaptırmadığı için önemse ir mi bilmiyorum ama keşke şikayet edilse görümcenizTeşekkür ederim yanıtınız için.
Görümcem konusunda haklısınız. Telefonu kapatınca eşim "ablam Covid" dedi şaşkın ve üzgündü. Benim de "e o Covid olmasın da kim olsun" diye kaçıverdi ağzımdan. Sonra ""bünyesi sağlamdır, spor yapıyor, beslenmesine dikkat ediyor, ayakta geçirir o, atlatır, üzülme" diye moral vermeye çalıştım. Görümcem özel yaşantısında çok umursız ama sağlıkçı olarak hastaları için gereken tedbirleri aldığına inanıyorum. Ne de olsa hastalarına veya annesine babasına virüs bulaştırmak istemez. Kızını da babasının evine göndermiş. Umarım başkalarını riske sokmamak için aldığı tedbirler yeterlidir.
Bu arada o maske takmayan kargo veya servis elemanlarının ben doğrudan işverenini arayıp şikayet ediyorum. "Başta Onların sonra da diğer insanların sağlığı açısından bunu zorunlu kılmalısınız" diye uyarıda bulunuyorum.
Çok geçmiş olsun inşallah çok çabuk atlatırsınız☹.Helal olsun.Bugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
Insallah sknti olmazevet ama devlete gitmek istemiyorum, cok daha tehlikeli oralar bence. belirti yok bende, temaslı kiside de belirti yok. bugun 3. gun ama bir sey cıkmadı henuz.
Yaaa çok geçmiş olsun abi Allah'ım ailene bağışlasın şifa versin inşallah tez vakitteBugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
Bence gorumcenizi ihbar edin bune umursamazlik birde dişçiTeşekkür ederim yanıtınız için.
Görümcem konusunda haklısınız. Telefonu kapatınca eşim "ablam Covid" dedi şaşkın ve üzgündü. Benim de "e o Covid olmasın da kim olsun" diye kaçıverdi ağzımdan. Sonra ""bünyesi sağlamdır, spor yapıyor, beslenmesine dikkat ediyor, ayakta geçirir o, atlatır, üzülme" diye moral vermeye çalıştım. Görümcem özel yaşantısında çok umursız ama sağlıkçı olarak hastaları için gereken tedbirleri aldığına inanıyorum. Ne de olsa hastalarına veya annesine babasına virüs bulaştırmak istemez. Kızını da babasının evine göndermiş. Umarım başkalarını riske sokmamak için aldığı tedbirler yeterlidir.
Bu arada o maske takmayan kargo veya servis elemanlarının ben doğrudan işverenini arayıp şikayet ediyorum. "Başta Onların sonra da diğer insanların sağlığı açısından bunu zorunlu kılmalısınız" diye uyarıda bulunuyorum.
Bugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
İyileşip aramıza döneceksiniz inşallahBugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
Canım ben terapi alıyorum haftada bir seans. Biliyorsun virüsün havaya uçup, 1. Kattaki annemi hasta edeceğini düşünüyordum, ki ben de evden çıkmama rağmen emindim korona olduğuma. Tamamen korkularım bitmedi elbet ama büyük oranda rahatlattı beni. Eskisi gibi asla değilim, mesela bir kaç saat beklettiklerimi elleyebiliyorum, pazardan aldıklarımı direk yıkayıp yiyorum, yine de market alışverişlerini yıkıyorum ama virüs olmadığını biliyorum bir kaç saat sonra üstlerinde. Saçma bir alışkanlık oldu, pandemi bitse de devam ederim sanrıım. Onun dışında pozitif temaslı olmadığım sürece korkum kalmadı kendi açımdan. Sadece annemi dışarı çıkarırken delirecek gibi oluyorum korkudan, koah olduğu için o da.Teşekkür ederim yanıtınız ve motivasyonunuz için. Biz de başta herkesin yaşadığı gibi stres yaşadık, eve kapanma, ne olacağının belirsizliği vs ani bir yaşam tarzı değişikliği. Bir de vürüs korkusuna daha alışamamıştık. Şimdi virüsten korkmaya da alıştım. Önceleri dışarıdan gelen bir şeye dezenfekte etmek için dokunurken bile küçük çapta panik yaşıyordum şimdi ise rutin oldu. İste o ilk günlerde ben de çok stres yaşıyordum, eşimle tartışmalarımız da oluyordu. Sonra eşim teslim oldu bana. Dışarıdan gelen hiçbir şeye müdahale etmiyor ben istediğim kadar bekletiyorum, istediğim şekilde dezenfekte ediyorum. Ancak “uzun süre bekleyen ve artık kalmamış dolayısıyla olmayan virüsü öldürüyorsun, sonra öldürmekle kalmayıp cesedine türlü işkenceler ediyorsun” diye espri yapıyor bazen. Ancak elbette tedbir almak önemli de 2 haftadır dışarıda bekleyen un paketinde de virüs kalır mı yani? Zaten paketin içindekini başka bir yere boşaltıyorum paketi de atıyorum ama oraya değdi buraya değmedi diye diye :) meşrubat şişelerini bir haftaya yakın bekletip sabunla yıkayıp, bir de sabunlu bekletme merasimim var. Bunlar psikolojik açıdan sağlıklı değil. Eğer bu virüs bir yıl daha sürerse, günün birinde kayın ailemle bir araya geleceğiz mecburen ve ailede en titiz olan Kayınpederim illa dışarı çıkıp kendi alışverişini kendi yapar; paketli ürünleri iki saat bekletip sonra yıkamadan kaldırıyor, meyve sebzeyi bekletmeden yıkıyor (ama iyi yıkıyor) Görümcem ise hiçbirini yapmıyor. Düşünsene aynı evde olduğumuzu aile faciası yaşanır. Kayınvalideme "biz size gelmeden 14 gün önce günlere gitmeyi, misafir ağırlamayı, dışarılarda falan yemek yemeği vs bırakacaksın. Evinde oturacaksın. Sonra biz geldiğimizde benim tedbirleri uygulayacağız ve kaldığımız sürece yine misafirlik yok, eve kimse gelmeyecek, kimseyle görüşmeyeceksin" diyecek halim yok ki. Zaten görümcemin evine gittiğimizde olacakları hayal bile edemiyorum. Bu yüzden terapi almak istiyorum.
Şöyle bir konuya bakayım derken bu mesaj ile şoka girdim resmen.Bugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
Test yaptırmadığı için şikayet de edilemez. Test yaptırmış olsaydı kayıtlara geçerdi ve evde 14 gün zorunlu karantina alırdı. Muayenehanesini de 14 gün kapatmak zorunda olurdu. Acaba bu yüzden mi test yaptırmadı diye aklımdan geçmedi de değil haniHayat eve sığar uygulamasına ihbar etme özelliği getirmişler. Test yaptırmadığı için önemse ir mi bilmiyorum ama keşke şikayet edilse görümceniz
Teşekkür ederim. Söylediklerinizde çok haklısınız. Merak etmeyin dün gece öğrendiklerimden sonra okuyacağım hiçbir şey beni krize sokamaz artık, sizin yaptıklarınız normal, görümcem gibi değilsiniz çünkü dışarıda yine tedbir alıyorsunuz, sorumsuz davranmıyorsunuz.Şimdi okuyacaklarınız sizi krize sokacak muhtemelen ama ben de görümceniz gibiyim artık. Gerçi normalde de dışarıdan aldığımız bütün paketli gıdaları şöyle bir sudan geçirir dolaba atardım, meyveyi sebzeyi sirkeli suda bekletir koyardım. Şimdi tekrar o düzene geçtim. Pandeminin ilk dönemleri aldığımız bütün paketleri tek tek seyreltilmiş çamaşır suyuyla temizler, durular, kurular öyle kaldırırdık. Artık ne vaktim ne de enerjim var buna. İş ortamındayız, her dakika aldığımız herşeyi temizleyecek sterilize edecek halimiz yok. Ama dediğim gibi ilk günler hemen hemen sizin gibi hissederken şu an öyle değilim, eğer sizi kötü anlamda etkileyeceğine inanıyorsanız - ki muhtemelen daha uzun bir süre böyle devam edeceğiz, ya normalleşme sürecine gireceksiniz tedbirli bir şekilde ya da sanırım psikolojik tedavi almanız en doğrusu olacak.
En kısa zamanda geçmesini diliyorum artık bu sürecin, çünkü kendimizi izole etme şansımız yok ve bu stresi yaşamak bile yorucu. Sağda solda öksüren, hapşıran, maske bile takmayan o kadar çok insan var ki bu insanlarla aynı toplu taşımaya binmek, aynı ofislerde çalışmak insanı ruhen hasta ediyor hepsinden önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?