Çok çok geçmiş olsun görünce çok üzüldümBugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
eee gelin hanımlar rahatlar mı bari şuan, düğünü oldu ya rahattır artık. kimbilir o düğün yüzünden kaç kişiye bulaştı.Merhaba ,
Bu virüsü nerden aldığını tam olarak bilmiyoruz aslında.Bizde olabildiğince dikkatli insanlardık aylardır. Ama son zamanlarda biraz rahatladık herkes gibi.Bu tamami ile boşvermek değildi sadece o ilk zamanlarda ki gibi katı değildi ....Aslında rehavete kapılmamak gerekiyordu. Düğünlerin ,toplu etkinliklerin asla yapılmaması gerektiğini düşünüyorduk. Ama biri yakın arkadaşımız biri kardeşimizin düğünü olunca katılmak mecburdu. Şöyle anlatayım mesela arkadaşın düğününde biz çok kısa süreliğine uğradık. Orda olduğumuz süre boyunca maskelerimiz takılıydı. Tebrik edip ayrılalım diye sıraya girdik ve gelin ile damatın yanına geldiğimizde bir fotoğraf çektirme saçmalığı var ve maskeyi çıkarttırıyorlar. Kazen testi negatif çıkan damadın ben ise testi pozitif çıkan gelinin yanında fotoğraf çekildik...Kazen in temas dediği o esnada sadece elini damadın sırtına koyduğu andı...Sonrada ayrıldık zaten..
Bu nedenle ben o düğünden kapıldığını düşünmüyorum...Bence başka bir yerden aldı...
eee gelin hanımlar rahatlar mı bari şuan, düğünü oldu ya rahattır artık. kimbilir o düğün yüzünden kaç kişiye bulaştı.
tabi nikah yapıp evlense ölür falan insanlar neme lazım
Geçmiş olsun abi. En kısa zamanda iyileşip dönüp afilli laf sokmalarına devam edeceksinBugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
damat da kesin pozitiftir. teste yansımamıştır.gelin pozitif olup damat negatif olacak imkanı mı var. dipdibe olup da.Aslında herkes kendinden sorumlu kimseyi suçlamıyorum.. Sen kendini koruyacak,sen dikkat edeceksin. O zaman zaten kendinle birlikte diğerlerinide korumuş oluyorsun...
Cok cok gecmis olsun umarim en kisa zamanda bu sıkıntıyı atlattim diye mesajinizi görürüz. Umarm en hafif şekilde atlatirsinz cok kotu ve zor bir süreçten geciyoruz Rabbim yardimcimiz olsunçok üzgünüm ama sonuç pozitif çıktı !
bir de test yapmamak için ellerinden geleni yaptılar .....
Evet mantıklı.Ben oldum 15 gün olduMerhabalar belki burası yeri degil ama Zature aşısı olmak sizlere göre mantıklımı olmalımıyız.
Çok geçmiş olsun. Tabi işin kötüsü insan nereden kaptığını asla bilemiyor. Mesela biz tamamen izole yaşıyoruz, markete bile gitmiyoruz, eve geliyor alışverişimiz ama bugün ben Covid olsam derim acaba market alışverişinden mi bulaştı, yoksa elektrik direğinden yangın tehlikesi atlattığımız gece elektrik idaresinden gelenlere telaşlı telaşlı olayı anlatırken dibime kadar giren maskesiz elemandan mı bulaştı, yoksa geçenlerde yandaki boş arsada herkesin incir topladığı ağaçtan ben de incir topladım, dalları hep elime yüzüme değdi, oradan mı bulaştı yoksa bahçe dışına çıkıp gezen sonra da kucağıma çıkan ve her tarafını öptüğüm kedimden mi bulaştı? diye sorarım. Tüm bunlar gerçi düşük risk ama risk hiçbir zaman sıfır olamaz teorik olarak, hiçbirimiz bilemeyiz nasıl bulaştı. Ben şimdi görümceme kızıyorum, sorumsuz davrandı maskesiz gezdi tozdu, arkadaşları ile buluştu sarıldı öpüştü sonunda Covid oldu diye ama belki de Covid olduğunu bilmediği bir hastasından bulaştı ona da. Bilemiyoruz ama neticede hasta hastadır, nasıl kapmış olursa olsun. Tabi sağlık çalışanları da çok zor şartlarda çalışıyorlar, çok stres altındalar ve bu koşullarda her an sabırlı olmak imkansıza yakın, neticede onlar da insan ama hastaya kötü muamele de hoş görülemez kanımca. Hastalık psikolojisi çok zor, anlayışlı olmak gerekir, en izole yaşayan insan da hastalanabilir, düğüne giden de, ama kimse istemez hastaneye düşmek.Merhaba ,
Bu virüsü nerden aldığını tam olarak bilmiyoruz aslında.Bizde olabildiğince dikkatli insanlardık aylardır. Ama son zamanlarda biraz rahatladık herkes gibi.Bu tamami ile boşvermek değildi sadece o ilk zamanlarda ki gibi katı değildi ....Aslında rehavete kapılmamak gerekiyordu. Düğünlerin ,toplu etkinliklerin asla yapılmaması gerektiğini düşünüyorduk. Ama biri yakın arkadaşımız biri kardeşimizin düğünü olunca katılmak mecburdu. Şöyle anlatayım mesela arkadaşın düğününde biz çok kısa süreliğine uğradık. Orda olduğumuz süre boyunca maskelerimiz takılıydı. Tebrik edip ayrılalım diye sıraya girdik ve gelin ile damatın yanına geldiğimizde bir fotoğraf çektirme saçmalığı var ve maskeyi çıkarttırıyorlar. Kazen testi negatif çıkan damadın ben ise testi pozitif çıkan gelinin yanında fotoğraf çekildik...Kazen in temas dediği o esnada sadece elini damadın sırtına koyduğu andı...Sonrada ayrıldık zaten..
Bu nedenle ben o düğünden kapıldığını düşünmüyorum...Bence başka bir yerden aldı...
Benimki suçlama değil o şekilde anlaşılmasın ama aslında ben G Gabriel_ 'ya bir konuda katılıyorum o da kişinin sadece kendisinden sorumlu olması bu pandemi için geçerli değil bence de; çünkü mesela ileride bu pandemi sonlanmadan bizim Kayınvalidemlerle bir araya gelmemiz gerekecek gibi görünüyor. E kayınvalidem günlere gidiyor, evinde misafir ağırlıyor, kuaföre, 30 kişilik otobüsle gezilere vb gidiyor, dışarıda yemek yiyor, arkadaşları ile yakın teması oluyor vs. Görümcemin yaptığı sorumsuzluklardan daha önce söz ettim zaten tekrara gerek yok. Ben şimdi kendimi korumak için, daha doğrusu kendimi de değil KOAH olan eşimi korumak için eşimi onlardan ayrı tutmak zorunda kaldım bugüne kadar. Anne oğlu, abla kardeşi ayırdım. Ne için? onlar bu konuda yeterince sorumluluk göstermedikleri için. Peki ben buna daha ne kadar devam edebilirim ki? İnsanın sadece kendine karşı değil, etrafındaki diğer insanlara karşı da bir sorumluluğu var.Aslında herkes kendinden sorumlu kimseyi suçlamıyorum.. Sen kendini koruyacak,sen dikkat edeceksin. O zaman zaten kendinle birlikte diğerlerinide korumuş oluyorsun...
Helal olsunBugün yapılan kan testine göre hastaneye yatmam uygun görüldü. Az önce yatışım yapıldı. Ne olur ne olmaz ben yine de hepinizden helallik isteyeyim. Benden yana hepinize helal olsun...
Kazen
Baba, eş ve çocuk
Ben iyiyim çok sağolun .Dün bana da test yapıldı. Benim test negatif çıktı. Ama çok güvenmeyin birkaç gün kendinizi takip edin dediler.. 14 günlük karantinadayım evde..Koca mı bekliyorum eve
çok geçmiş olsun. Covid teşhisi almasına rağmen "iyiyim ben be ya" deyip dışarıda fıldır fıldır gezen insanları duydukça (biri de maalesef yakınımız) sizin gibi duyarlı ve sorumluluk sahibi insanları aramızda görmek beni mutlu ediyor. Keşke hasta olmasaydınız ama umarım sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız. Eğer 21 gün karantina verdilerse siz bu süre zarfında tamamen izole yaşayın, market alışverişiniz ve diğer ihtiyaçlarınızın kapınıza gelmesi konusunda organize olun. 21. günün sonunda yine tedbiri elden bırakmayarak, dışarı çıkmanız gerektiği durumlarda mutlaka maske ile ve mümkünse siperlik ile sosyal mesafenizi koruyarak çıkabilirsiniz diye düşünüyorum ama bu konuda bilir kişi değilim doktorunuza danışmanız en iyisi. Geçmiş olsun tekrardan.Merhabalar covid testimiz pozitif çıktı ailecek. 21 gğn karantina verdilr tekrar test yapılmayacak dendi peki bu süre içerisinde hala negatif olmadıysak ne yapacağız normal hayatımıza nasıl döneceğiz bilgisi olan var mı
Vallahi çoluk çocuk var diye tümüne beddua edemiyorum ama yarasa, börtü böcek yiyenleri bildiğin gibi yap diye dua ediyorum ben de, çok ahımızı aldılar çoook.Hehe ilk andan beri benim de aklimda olan soru bu. Kendilerine küfür etmesem de icten içe kızdım ve Allah'a havale ettim, dualarimda bile bahsediyorum, "Allah'im bildigin gibi yap onlari" diye.
Aşı ürettiğini, satacagini, alacağımızı filan mi okudum bir yerde gece uykunun arasinda hayal meyal. "Yok artik!" dedim. Uluslar arasi bir yaptırım olmali ama ne, tam kestiremiyorum. Umarım yöneticiler de bizim gibi düşünür, boş gecmezler bu konuyu.
kesinlikle zaten birine bulaştırırm korkusu vebali hastalıktan beterdi. Çok şükür biz grip geçirir gibi atlattık ve evde izole olduk. 2 çocupum var bşrş 8 biri 1 yaşında onlar belirti vermedilr ama muhtemelen temelen onlarda pozitirtir küçüğü emziriyorum. Şuan 14. Gündeyiz seöptomlarımız kayboldu. Ama hala negatif değilsek diye düşünüyorum. Kendşmşz test yaptıracağızçok geçmiş olsun. Covid teşhisi almasına rağmen "iyiyim ben be ya" deyip dışarıda fıldır fıldır gezen insanları duydukça (biri de maalesef yakınımız) sizin gibi duyarlı ve sorumluluk sahibi insanları aramızda görmek beni mutlu ediyor. Keşke hasta olmasaydınız ama umarım sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız. Eğer 21 gün karantina verdilerse siz bu süre zarfında tamamen izole yaşayın, market alışverişiniz ve diğer ihtiyaçlarınızın kapınıza gelmesi konusunda organize olun. 21. günün sonunda yine tedbiri elden bırakmayarak, dışarı çıkmanız gerektiği durumlarda mutlaka maske ile ve mümkünse siperlik ile sosyal mesafenizi koruyarak çıkabilirsiniz diye düşünüyorum ama bu konuda bilir kişi değilim doktorunuza danışmanız en iyisi. Geçmiş olsun tekrardan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?