- 22 Kasım 2019
- 3.169
- 4.553
- 63
Ya sizde bu durumu yeni yasadiginiz icin yaziyorum size. Gorumcemgil cuma gnu ist dan gelip direk kv evine gittiler ve direk uyumuslar sabah da kadinin test sonucu pozitif cikinca direk buraya geldiler ve karantinaya aldk alt kata bugn test sonucu negatif çıktı ayriyeten kan ve tomografi de temiz cikti artk sorun olmaz dimi bizim acimizdan maskeli sekilde eve ciktilar kucuk bebegim var daha korkuyorum. Sizin esinizde oldugu icin test de negatif çıktı ama testin pozitif cikma ihtimali var mi cok korkuyormBir değişiklik yok. Dediğim gibi çok şükür genel durumu iyi. Ama ne olup bitiyor kimse bir bilgi vermiyor. İlaçlarını, yemeğini verip, arada hemşire tansiyon, şeker ölçüp gidiyormuş. Dün gece akciğer tomografisi çekildi yine. Ama dediğim gibi tedavinin, durumun ne olduğu, olacağı ile ilgili bir bilgimiz yok ..Bekliyoruz bizde....
Ya siz de yeni
Ya sizde bu durumu yeni yasadiginiz icin yaziyorum size. Gorumcemgil cuma gnu ist dan gelip direk kv evine gittiler ve direk uyumuslar sabah da kadinin test sonucu pozitif cikinca direk buraya geldiler ve karantinaya aldk alt kata bugn test sonucu negatif çıktı ayriyeten kan ve tomografi de temiz cikti artk sorun olmaz dimi bizim acimizdan maskeli sekilde eve ciktilar kucuk bebegim var daha korkuyorum. Sizin esinizde oldugu icin test de negatif çıktı ama testin pozitif cikma ihtimali var mi cok korkuyorm
Pozitif cikma ihtimali var yani suan hâlâ kendimizi koruyoruz zaten. Tesekkur ederm cevap icinGeçmiş olsun...Testlerinin negatif çıkması güzel bir gelişme. Üzerindende 1 hafta geçmiş. Ama yinede siz 1 hafta daha hepiniz karantinada kalın...Benim test negatif çıkmış olsada 14 gün karantinaya aldılar ve bugün 2.gün. 14 .gün sonra çıkabilirsiniz dediler.
Siyasetle hiç aşakası yok sözde yurt dılına trst göndermekle övünüyolardı, şimdş sınırlı mı oldu trst sayısıBen nedenini yazdığım zaman burdan bir kaç kişi pitbull gibi saldırmaya çalışıyorlar. Aman siyaset yapma, sağlık sistemimiz çok iyi diye.
Halbuki dünya 5 den büyükse; milletimizin sağlığı da düğün salonlarının ve 3 harfli AVM lerin kazanacağı birkaç kuruş paradan değerlidir.
Bize saolsun komşu aldı kardeşimşn eşi fslam aldı balmondsn sepet salladık paratı da havale yapıyoruzMerhaba çok geçmiş olsun. birşey soracaktım. Karantina sürecinde zorunlu ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz? Mesela evdeki herkes pozitif çıksa market alışverişi nasıl oluyor?
Geçmiş olsunçok üzgünüm ama sonuç pozitif çıktı !
bir de test yapmamak için ellerinden geleni yaptılar .....
Tabii, masum insanlari degil, bu virüsü bile bile ortaya çıkarıp yayan dâhi insanları Allah'a havale ediyorum.Vallahi çoluk çocuk var diye tümüne beddua edemiyorum ama yarasa, börtü böcek yiyenleri bildiğin gibi yap diye dua ediyorum ben de, çok ahımızı aldılar çoook.
Ah bir de aşılarını alıp ekonomilerine can vereceğiz demek, umarım yoktur öyle bir şey. Üstelik Çin gibi kapalı kutu bir ülkenin ürettiği aşıya güvenilir mi ki ya, ben yaptıramam oradan gelen aşıyı.
Teşekkur ederim ben bu c vitamin açisindan endiseliyim kişta gelse yenidogan bebisim emdiği için o meyveleri tüketemeyeceğim omega ve d vit kullaniyorumMevsimsel yazmadım ki:)) genel olarak özellikle alınmasında fayda olan sebze, meyve ve baharatları yazdım, c vitamini yalnızca örnek verdiğim meyvelerde yok, zerdeçalın içinde potasyum, demir, magnezyum, c vitamini ve B6 var, zencefilde de c vitamini bulunuyor
Sebze meyvelerin hepsi tedarik edilemese dahi, mutlaka her evde başta zencefil, zerdeçal, çubuk tarçın, karanfil gibi baharatlar, sarımsak, limon olmalı, hepsinin kolesterolden kalp damar sağlığına, soğuk algınlığından diyabete faydalı olduğu sağlık sorunları yanısıra, günlük vitamin vs mineral ihtiyaçlarımıza katkıları büyük, abartmadan ama düzenli kullanımda epey fayda sağlıyor.
Bende yeşillik sevmiyorum domates salatalik ustune bol limon sıkıp o şekilde tüketiyorumBen c vitamini kullanıyorum ama faydasi var mi bilmiyorum. Onceden daha sağlıklı beslenirdim simdi hiç beslenemiyorum
Gecebilir diye biliyorum ben. Bir hastanin köpegini de karantina ya almislardi burda pozitif diyeMerhaba.Covidli biriden evcil hayvana bu virüs geçebilir mi acaba?
Kedimi ailemin yanına bırakmıştım yurtdışına çıkacağım için.Evdeki herkese pozitif denildi durumları iyi çok şükür ama kedimde var evde.onun için de endişeleniyorum.veterinerin biri insandan hayvana gectiğinin örneği yok dedi.Bir başka veteriner geçedebilir dedi umarım ölmez.Gecebilir diye biliyorum ben. Bir hastanin köpegini de karantina ya almislardi burda pozitif diye
Evet geçebilir ama ondan size gecmiyormusMerhaba.Covidli biriden evcil hayvana bu virüs geçebilir mi acaba?
Kedimi ailemin yanına bırakmıştım yurtdışına çıkacağım için.Evdeki herkese pozitif denildi durumları iyi çok şükür ama kedimde var evde.onun için de endişeleniyorum.veterinerin biri insandan hayvana gectiğinin örneği yok dedi.Bir başka veteriner geçedebilir dedi umarım ölmez.
Ondan gelene razıyım da bizden ona giderse o zaman vicdan azabından ölebilirmEvet geçebilir ama ondan size gecmiyormus
TeşekkürlerÖncelikle gecmis olsun. Benim bildigim kadariyla ev hayvablar hasta olanlarla ayni evde ise o zaman hijyen kurallara dikkat edilmeli. Yani mesafe korumak lazim. Temas etmeden ve sonrasi el yikamak. Öpüp koklamamak. Hayvanin el veya yüzü yalamasina izin vermemek. Mümkün oldugu kadar ayri bir yerde tutmak. Okudugum kadariyla testlerde kendilere gecebildigi görülmüs. Onlar da hastalik belirtisi gösterebiliyor. Ama ölümcül oldugunu yazmamislardi hatirladigim kadariyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?