bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
- Sırt ağrılarım yani virüsün ciğerlere yerleşme ağrıları devam ediyor.
- 1 kat dahi çıksam nefes nefese kalıyorum
- AVM vb noktalara girişte yapılan ateş ölçümlerinin hiç bir işe yaramadığına eminim. Zira belirtileri tamamen değişen bir virüs ortada kol geziyor.
- Bana verilen ilaçlar dün itibari ile bitti, bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum kime ne soracağımı da bilmiyorum
- Bana bir şey olmaz diyenler için keşke ön ve arka odamda kalanların seslerini kayıt edip sizler ile paylaşabilseydim....
- hastaneye yatırılırken odaya nasıl çıkarıldığımı şöyle anlatayım size ; önde bir sağlık görevlisi arkada ve önde 10 metre mesafede güvenlik güçleri. Tüm koridorlarda ki insanları boşalttılar, asansörleri durdurdular. Bu işlemi bir kişi yani ben odama çıkarken yaptılar. Durumun bulaş hızını ve halini siz hayal edin. Kendimi amerikanın en çok aranan katili başka bir hapishaneye nakil ediliyor sandım.
- Yazdıklarımın tamamı gerçektir asla sizi korkutmak için yazmıyorum.
- Korkutmak istemem ama ne yapın ne edin virüsü kendinize bulaştırmayın

hepinize sağlıklı günler dilerim ....

Çiçekler de çok güzel içim açıldı doğa ne kadar güzel hele deniz şehir merkezindeyim ama gönlüm hep denizde
Teşekkür ederim. Doğa çok güzel ama bu sene biraz sapıttı. Pandeminin başında tüm dünyada neredeyse her şey durunca, insanlar içeriye kapanınca doğa için de alışagelmemiş bir durum yaşandı. Bazı çiçekler hiç açmadı, bazıları erken açtı, bazıları geç, domatesler yok denecek kadar az. Börtü böcek ve sinek geçen senelere göre çok fazla, arı ve kelebek de fazla, ama şu anda armut ağacımızın üzerinde çiçek var mesela, bu mevsimde yeniden çiçeklenmeye başladı , güller hala yeni sürgün ve filiz veriyor. Ancak en garibime giden Hibiskus çiçeğimiz (Japon gülü). Geçen sene dikmiştik ve çiçek açmıştı 1. resimdeki gibiydi (1. resim internetten, yani ben çekmedim) bu sene ise aynı bitki bu sefer 2. resimdeki gibi çiçek açtı (bu resmi geçen gün çektim. Bu konuyu fotolarla doldurmayım diyorum ama çok ilginç, bilgisi olan varsa beni aydınlatsın) İnternette baktım ikisi de Hibiskus ama cinsleri farklı ve arada çok fark var nasıl 1. resimdeki gibi açan çiçek bu sene böyle açtı anlayamadım. Acaba bunadım mı diye eşime sordum "doğru" dedi "bizim diktiğimiz böyle değildi"
Denizi ben de çok severim ama bu sene çok az girdim, yaz başından beri bir kaç kere korka korka, zor bir patikadan inerek kimselerin olmadığı çok kayalıklı bir koya indim, orası çok dalga tuttuğu için de fazla giremedim. Bu su altı resimlerini geçen sene çekmiştim, senin için ve denizi özleyenler için gönderiyorum, ikinci resimde bir ahtapot var :)

Şimdi bu bilginin hangimize ne faydası oldu merak ediyorum

Kaosa sürüklemekten başka bir işe yaramayan gereksiz bir bilgi.

Durumunuz kritik olmaz ise hastane de yatmıyorsunuz, bunu da yer yok olarak dillendirmek panikletmek ve terbiyesizlikten başka bir şey değil.

En azından Kocaeli Ünv. yer sorunu kesinlikle yok. Nefes problemi veya kronik bir rahatsızlığınız yok ise yapılacak en iyi şey evde istirahat.

Cidden bu sene bitkiler de de bir değişiklik var. Anlam veremiyorum bende. Hobi bahçem var Domatesleri tok denecek kadar az. Dolma biberlerim hiç büyümedi. Kabak falan da olmadı hiç.

isabel ile kendi kürümüzü uyguluyoruz ;

- Her sabah 3 diş sarımsak ve üzerine 1 bardak ılık sulu limon içiyoruz.
- Beslenirken asla karaciğeri yormuyoruz zira benim ilk saldırdığı yer karaciğer oldu
- Günde en az 3 lt su tüketiyorum
- 1 sene önce sigarayı bırakmam benim için çok büyük bir şanstı diye tahmin ediyorum

Çok geçmiş olsun tekrar. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
AVM lokanta vb noktalarda yapılan ateş ölçümlerinin hiçbir işe yaramadığı doğru. Görümcem bir çorba içmek için Covidli haliyle bir lokantaya gitmiş. Girişte ateşini ölçmüşler "eyvah" demiş içinden sonra kaç çıkmış bilmiyorum "buyrun geçin" diyerek almışlar içeriye.
Size verilen ilaçlar 5 günlük müydü? Görümceme 5 günlük ilaç vermişler, onunki de bitmiştir herhalde, devamı gelecek mi bilmiyorum. Bu ilaçlar akciğere inmesini de engellemek içinmiş sanırım. Görümcemin de sırt ağrıları devam ediyormuş ve geçecek gibi de değilmiş, hiçbir hafifleme yokmuş, ama nefes darlığı yok bildiğim kadarıyla. Hastalık 4. 5. veya 6. gün akciğere inmeye ve nefes darlığı yapmaya başlıyormuş. Eğer bu süreyi akciğerde tutulum olmadan atlatırsanız (ki siz atlatıyorsunuz sanırım) yavaş yavaş iyileşmeye başlarsınız inşallah diye temenni ediyorum. Ancak kasları (özellikle kalp kasını) etkilediği için iyileştikten sonra da 1 ay spor falan yasakmış (Yani görümcemin doktoru bunları söylemiş)
Umarım çabuk atlatır sağlıklı günlere kavuşursunuz.

Son düzenleme:
Abi bilirubin yükseldi mi sende bilgin var mı?

Elif ben ilaçlarımı kullandım bitti. Devamı yok artık ...
Abi covid geçirip iyileşenlerden bikaç yorum aldım. Covid kanda pıhtılaşma yapıyormuş. Bu yüzden kanı sulandırmak için aspirin kullanmışlar günlük. Karbonat da kanı sulandırıyor ingiliz karbonatı içiyorum mesela ben de günlük. Günde 2-3 kupa bitki çayı içilmiş. 1 bardak sıcak suya yarım limon sıkıp 1 tatlı kaşığı bal, çay kaşığı ucuyla zencefil ve zerdeçal ekleyin bir de zerdeçaldaki kurkumini yakalamak çok az karabiber ilave edin. Ayrıca kekik çayı mikrop vs öldürücü etkide onu da şifa niyetine içebilirsiniz. Udihindi yağı diye bir yağ var şifasını çok okudum ben de kullanıyorum yeni başladım, onu da kullananlar varmış. Bir de nane yağı damlatın yakanıza yastığınıza. Nefesiniz açılsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…