- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 33
Aradım aıle hekımı dedıler aıle hekımını aradım ben sadece bılgı alacam arayıp dedı saglık bakanlıgına bı danıs dedı. Bugun de esım ekmek bırakmaya gıtmıstı annem hıc ıyı gozukmuyor dedı bugun kotulesmıs galıba aradım kp yatıyormus kv nefesı daralıyor bogazı agrıyor dedı. Yanı herkes farkılı bısey soyleyıp kapatıyor.Neden 184 ü arayıp 112 yi arayıp bilgi almıyorsunuz hastalar ağırlaştı ne yapmak gerekir diye buraya sormanız ilginç geldi
Çok şükürTaburcu oldum evdeyim, tüm iyi dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim.
Ambulansı arayın hastamız ağır nefes alamıyor deyin gerekli neyse yaparlarAradım aıle hekımı dedıler aıle hekımını aradım ben sadece bılgı alacam arayıp dedı saglık bakanlıgına bı danıs dedı. Bugun de esım ekmek bırakmaya gıtmıstı annem hıc ıyı gozukmuyor dedı bugun kotulesmıs galıba aradım kp yatıyormus kv nefesı daralıyor bogazı agrıyor dedı. Yanı herkes farkılı bısey soyleyıp kapatıyor.
Abicim geçmiş olsun hoş geldinTaburcu oldum evdeyim, tüm iyi dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim.
Kv ye bı ulasabılırsem oyle yapacam.Ambulansı arayın hastamız ağır nefes alamıyor deyin gerekli neyse yaparlar
Geçmiş olsun..şahsi araçla da gidebilirler aslında hastaneye.kv pozitifse biran evvel ilaçlarına da başlasa iyi olur yaşıda riskli.ilçe sağlık müdürlüğüne ulaşmayı deneyin bakalım birde..Kv ye bı ulasabılırsem oyle yapacam.
Saolun. Sahsı aracla gıtmek ıstemıyor bırıne gecer dıye. Cuma gunu ambulansı aramıstı goturduler ıste test yaptılar gerı gondermısler suan sonuc ıcın fılan aramadılar. Kp godurduklerınde ertesı gun test sonucu ıcın arayıp eve doktorlar gelecek ılac fılan getırecekler denmıstı getırdıler. Bunda daha arayan olmadı bakalımGeçmiş olsun..şahsi araçla da gidebilirler aslında hastaneye.kv pozitifse biran evvel ilaçlarına da başlasa iyi olur yaşıda riskli.ilçe sağlık müdürlüğüne ulaşmayı deneyin bakalım birde..
Normal grip olmuş ve atlatmış olabilir. Bilemiyorum ya bi insanın bu kadar sorumsuz olacağına yalan söylemiş olmasına inanmak istedim galiba. Ben olsam eşime annesine gerçeği söylemesini söylerdim. Bence herkes bilmeli. Onlara bişey olursa sizde vicdan azabı çekersiniz çünkü. Bide her gün konuşmayın bence. Zaten hassassınız, sizi daha kötü etkiler.Kendi çapında eğleniyor bizimle zaten. Çünkü en başından beri bizi eleştiriyor ve dalga geçiyor çok korktuğumuz için. Pandemin ilk başında ben ona kendimi anlatmaya çalıştım; eşimin ciğerleri kötü durumda ve bulaşırsa atlatamaz, Allah göstermesin ölür diye korktuğumu anlattım. "amaaan ölürse ölsün" dedi Ben bunu gerçekten dediğine inanmak istemiyorum. O zaman çok risk altında çalıştığı için kafayı yemiş olduğuna bağladım. Kendisi tuhaf bir savunma mekanizması içindeydi yani aşırı hafife alıyordu. Hatta bir keresinde "Covid diye bir şey yok hepsi uydurmasyon" demişti Şimdi gördü var mı yok mu? Hastalığının 3. günü müydü neydi nasıl olduğunu sormak için aradığımızda bir derneğin yemekli toplantısında olduğunu söyledi, biz şaşkınlıktan bir anda sus pus olduğumuzda telefonun diğer ucunda yemin ederim eğleniyordu sanki bu halimizle. Ya da bana öyle geliyor çünkü eşime ettiği o lafı affedemiyorum. Eğer Covid olduğu yalansa onu bilemiyeceğim ama diğer hepsi gerçek maalesef. Kayınalidem ikinci gün bizi aradı ve "gözümüz aydın ablanın testi negatif çıkmış, üşütmüş, sistit olmuş ateşi çıkmış" dedi Sonra biz aradığımızda "yok ben test yaptırmadım, annem telaşlanmasın diye öyle söyledim" dedi Bir doktor arkadaşının çalıştığı hastanede BT çektirmiş, ve doktor belirtilerine bakarak covid teşhisi koymuş, ilaç vermiş. "Test yaptırırsam benim çalışmam yasak olur, muayenehaneye gidemem onun için yaptırmadım" dedi. Bu arada her akşam konuşuyoruz, belirtilerini ballandıra ballandıra anlatıyor sonra da işe gittiğini anlatıyor vs. Bu arada belirtilerinin üçüncü gününde kızını göndermiş gerçekten kayınvalidemlerin yanına çünkü biz görüntülü aradığımızda kız oradaydı. Kayınvaldemlerin de hiçbir şeyden haberi yok. Yani zannetmiyorum bizimle eğlenmek için covid numarasına yatacağını, belirtilerin ilk günü, sesi epey kötü geliyordu telefonda "zangır zangır titriyorum ateşten, kızım da vebalı gibi kaçıyor benden evin içinde" demişti.
yeniden ambulans çağrın bence. kötüleştiler diye. bir tanıdığımız öyle yapmıştı. o şekilde gelip götürdüler tekrar. Rabbim şifa versinAradım aıle hekımı dedıler aıle hekımını aradım ben sadece bılgı alacam arayıp dedı saglık bakanlıgına bı danıs dedı. Bugun de esım ekmek bırakmaya gıtmıstı annem hıc ıyı gozukmuyor dedı bugun kotulesmıs galıba aradım kp yatıyormus kv nefesı daralıyor bogazı agrıyor dedı. Yanı herkes farkılı bısey soyleyıp kapatıyor.
Aramadılarsa negatif çıkmış olabilir sonuç..e nabızdan görebilirsiniz test sonucunu.ama negatif çıksa bile eğer semptomları devam ederse mutlaka ulaştırın hastaneye.Saolun. Sahsı aracla gıtmek ıstemıyor bırıne gecer dıye. Cuma gunu ambulansı aramıstı goturduler ıste test yaptılar gerı gondermısler suan sonuc ıcın fılan aramadılar. Kp godurduklerınde ertesı gun test sonucu ıcın arayıp eve doktorlar gelecek ılac fılan getırecekler denmıstı getırdıler. Bunda daha arayan olmadı bakalım
Cok gecmis olsun.Taburcu oldum evdeyim, tüm iyi dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim.
Ablamın dünürü baba olmuş söylememiş.Çocuklara geçti(Yeğenim ve eşi hariç.Sonradan düşünüp eşleme yapabildiler)Yok ya bu kadar düşüncesiz ve kötü olamaz bir insan. Kabul etmek istemiyorum
Sizin çok hassas olduğunuzu ve çok dikkat ettiğinizi biliyorum. Acaba görümceniz bilerek anlatıyor olabilir mi? Kendi çapında eğleniyor olabilir mi?
Pozitif olduğu halde ailesine negatif çıktı diyip onları tehlikeye atmaya cesaret edemez herhalde ya
Şimdi ilk gün kayınvalidem çok üzülüyordu, o üzülmesin diye "annemlerin haberi yok" dedi biz de peki dedik. Sonra biz kayınvalidemi aradığımızda torunu yanlarındaydı. Biz şaşırdık ama elbette o anda hiçbir şey denemez. Biz nereden bilelim kızı yanlarına göndereceğini, babasının yanına göndermişti en son öyle biliyorduk. Sonra babası geldi o akşam aldı onu. İnşallah bir şey yoktur. Doktor covidsin demiş. Hani bizi işletmek için yalan söylüyor olsa amaç ne? yani saçma bir şey olur. iş yerinde çok dikkat ediyormuş, içeride oturmuyormuş hasta gelene kadar içerisini havalandırıp kendi de balkonda bekliyormuş. Test olmadığı için %100 bilinebilir mi bilmiyorum. Zaten test de %100 güvenli değil.Normal grip olmuş ve atlatmış olabilir. Bilemiyorum ya bi insanın bu kadar sorumsuz olacağına yalan söylemiş olmasına inanmak istedim galiba. Ben olsam eşime annesine gerçeği söylemesini söylerdim. Bence herkes bilmeli. Onlara bişey olursa sizde vicdan azabı çekersiniz çünkü. Bide her gün konuşmayın bence. Zaten hassassınız, sizi daha kötü etkiler.
İnsan abisine şaka bile olsa "ölürse ölsün" diyemez ya
Kayınpederime anlatsak polise gerek kalmadan kayınpederim olaya el atar zaten ama karışamıyorum fazla. Kendi ablam olsaydı kıyameti koparırdım, anneme babama da mutlaka söylerdim ama ben açıkçası bu davranışları eşimden bekledim, kendi ailesi çünkü sonuçta. Şu aşamada hala şaşkınım. Eşim uyardı ablasını ama ablası ben şöyle tedbir alıyorum böyle tedbir alıyorum, hem işi yarım kalan hastalarım var, dişini sökmüşüm, ağrısı var ben bakmak zorundayım vs deyince eşim sustu. Susmasaydı iyidi. Bir de kızını kayınvalidemlerin yanına gönderdiğini öğrendiğim gün ben açtım ağzımı yumdum gözümü. "eşim tamam sus artık ben de çok kızıyorum" dedi Çok ofladı pufladı, yemek yemedi gitti yattı (bana kızdığı için değil de ablasına kızdığı için). Valla zaten daha görümcem covid olmadan ben bir sürü söylendim, tedbirsiz davranıyor diye, eşim usandı. Bilmiyorum ki ne yapılabilir? Eşimdem gizli polisi arayamam bi de polis de bir şey yapamazsa ki ortada somut delil yok, polisin de zorla test yaptırtma yetkisi yok, böyle bir ihbar nasıl değerlendirilir bilmiyorumşikayet etseniz ya gerçekten artık akıl alcak gibi değil. yazık günah. çevresine de bulaştıracak. isminizi vermeden anlatın polise bence.
Canım çok teşekkür ederim. Bir parça içinizi ısıtabiliyorsam ne mutlu. Hepimiz çok üzülüyoruz. İki arada bir derede kaldık. Sağlıklı kalabildiğimiz her güne şükür edeceğiz, hastalananlar için de Allah tez zamanda şifa versin inşallah.Yaaa kedin çok tatlı ayrıca denizin ortasında giden tekne de içimi bi hoş etti evdeyiz sağlık olsun ne diyelim o kediyi mıncıklıyorum buradanbu koronadan dolayı çok üzülüyorum çokk
Çooookkkk çokkk sevindimmmmmmm gerçekten çok geçmiş olsun abi nasılsın nasıl hissediyorsun iyileştinmi tamamenTaburcu oldum evdeyim, tüm iyi dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim.
Tekrar gecmis olsun , kisa surede sagliginiza kavusursunuz umarim.süreci detaylı anlatacağım iyi demek adettendir, iyiyim ama sırt ağrılarım (yani ciğerlerim) hala ağrıyor. Covid 19 henüz negatife dönmedi. Tedavinin 5. günündeyim 21 gün evde karantinaya alındık.
eşinizin babası annesi iyi ise covid değildir inşallah. bilmiyorum anlattıklarınız şok edici. ne yapılır? eşinizi ikna etseniz söylese babasına. başka da bir şey yapılamaz. Allah herkesi vicdanlı insanlarla katşılaştırsın. sağlık neticede inşallah muhtaç olmayız doktora yani. bir sağlıkçı için çok kötü ne diyeyim.Kayınpederime anlatsak polise gerek kalmadan kayınpederim olaya el atar zaten ama karışamıyorum fazla. Kendi ablam olsaydı kıyameti koparırdım, anneme babama da mutlaka söylerdim ama ben açıkçası bu davranışları eşimden bekledim, kendi ailesi çünkü sonuçta. Şu aşamada hala şaşkınım. Eşim uyardı ablasını ama ablası ben şöyle tedbir alıyorum böyle tedbir alıyorum, hem işi yarım kalan hastalarım var, dişini sökmüşüm, ağrısı var ben bakmak zorundayım vs deyince eşim sustu. Susmasaydı iyidi. Bir de kızını kayınvalidemlerin yanına gönderdiğini öğrendiğim gün ben açtım ağzımı yumdum gözümü. "eşim tamam sus artık ben de çok kızıyorum" dedi Çok ofladı pufladı, yemek yemedi gitti yattı (bana kızdığı için değil de ablasına kızdığı için). Valla zaten daha görümcem covid olmadan ben bir sürü söylendim, tedbirsiz davranıyor diye, eşim usandı. Bilmiyorum ki ne yapılabilir? Eşimdem gizli polisi arayamam bi de polis de bir şey yapamazsa ki ortada somut delil yok, polisin de zorla test yaptırtma yetkisi yok, böyle bir ihbar nasıl değerlendirilir bilmiyorum
Gecmis olsun kardeşimTaburcu oldum evdeyim, tüm iyi dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?