- 30 Mayıs 2018
- 131
- 100
- 33
Sanırım göstermelik olarak bazı okullara yapılmış. Gerisini boşvermişler. Bizim başlayacağımız okul mevcudu da neredeyse bu sayılarda. Seyreltilmiş başlayacağı için biraz kafama yatar gibi olmuştu.ama yine kafam karıştı sizin bu söylediklerinize sonra. İnşallah açılmaz da hiç karar vermek zorunda kalmam.Evet 14 yıllık öğretmenim ve şu şartlarda ben çocuğumu göndermem. İnanın hiç bir hazırlık yok , yapıldığı söylenen hazırlıklar Çankaya şartlarındaki okullar için planlanmış. Gelsinler benim 1600 kişilik okulumda hazırlık yapsınlar .
Siz de benim gibi evhamlısınız. "enkötüsenaryo.com" diye bir site açacakmış eşim bana şaka yollu bunu söylüyor hep. Söylediğiniz şey milyonda bir ihtimaldir herhalde yani risk yok denecek kadar azdır. Doktor bir arkadaşım eşyalardan bulaşma ihtimali yok denecek kadar az dedi. Olumsuz düşünmeyin.arkadaşlar bugün oğlumun kitaplarını almaya gittim
beni bilenlerjniz nasıl tedbirli olmaya çalıştığımı bilir ama dönerken canımı sıkan bi olay oldu hatta kendimle
o kadar sicak ki anlatamam ne zamandir da yaya olarak dışarı çıkmayınca bu kadar olabileceğini tahmin edemedim.
dönerken kitaplar elindeydi haliyle koluma falan da değdi. bi yandan da öyle terledim ki alnimdan akan ter (kusura bakmayin) gözüme girer diye korkmaya başladım ve o telaşın verdiği dalginlikla elimle değil ama kolumla alnımdaki terleri sildim, eve gelene kadar sorun yoktu ama eve cikarken artık biriken terler gözüme girmeye başladı ve terden yanmaya başladı.
kitabı okuldaki görevli kadın verdi. kitaplar koluma da değince şimdi korkmaya başladım acaba varsa bisey Allah korusun kolumla alnimi sildim ya gozume giren ter aracılığıyla bulaşır mi ki? çocuğuma yaklaşmaya korkuyorum
ya istemsizce guldum kusura bakmayin.Ama çok değişik bi tat koku kaybı değil mi :)) hiç yaşamamıştım böyle bişey burnuma kadar sarımsak sokuyordum tık yok
Aynen. İnsanın burnu yok gibi oluyorAma çok değişik bi tat koku kaybı değil mi :)) hiç yaşamamıştım böyle bişey burnuma kadar sarımsak sokuyordum tık yok
|
ohoo oyle bulaşsa kimse sağ kalmazdı. bence bulaşmaz. kormayın. çok izole yaşayıp çıkınca böyle düşünceler oluyor. zamanla alışıyor insan. yapcak bir şey yok. virüsle yaşamaya alışcaz. onun gidesi yok.arkadaşlar bugün oğlumun kitaplarını almaya gittim
beni bilenlerjniz nasıl tedbirli olmaya çalıştığımı bilir ama dönerken canımı sıkan bi olay oldu hatta kendimle
o kadar sicak ki anlatamam ne zamandir da yaya olarak dışarı çıkmayınca bu kadar olabileceğini tahmin edemedim.
dönerken kitaplar elindeydi haliyle koluma falan da değdi. bi yandan da öyle terledim ki alnimdan akan ter (kusura bakmayin) gözüme girer diye korkmaya başladım ve o telaşın verdiği dalginlikla elimle değil ama kolumla alnımdaki terleri sildim, eve gelene kadar sorun yoktu ama eve cikarken artık biriken terler gözüme girmeye başladı ve terden yanmaya başladı.
kitabı okuldaki görevli kadın verdi. kitaplar koluma da değince şimdi korkmaya başladım acaba varsa bisey Allah korusun kolumla alnimi sildim ya gozume giren ter aracılığıyla bulaşır mi ki? çocuğuma yaklaşmaya korkuyorum
|
dediğiniz gibi uzun zaman sonra çıktım dışarı , aslında cikmaktan korkmuyorum ama döndükten sonra el yikama dus gibi şeyler çok uzun suruyo sırf bu yüzden çıkmak istemiyorumohoo oyle bulaşsa kimse sağ kalmazdı. bence bulaşmaz. kormayın. çok izole yaşayıp çıkınca böyle düşünceler oluyor. zamanla alışıyor insan. yapcak bir şey yok. virüsle yaşamaya alışcaz. onun gidesi yok.
Anlattığınız şekilde bir bulaş olacagini hiç dusunmuyorum. Malum yaz aylarındayız, gün içinde milyonlarca insan terliyor ve o damlalar gözüne vs gelebiliyor doğal olarak. Doktorlar, sağlık çalışanları terden sırılsıklam oluyor maske ve üniforma içinde.[QUOTE="hopefor, post: 65067061, member: 422
çok tesekkur ederim kayitsiz kalmayıp cevap yazdığıniz için. evet çok evhamliyim maalesef, sadece hapsirma ve oksurmeyle bunca insana bulaşabilir mi aklım almiyo o yüzdenbu tip şeylerden de şüpheleniyorum ben... insaallah dediğiniz gibidir. çok tesekkur ederim
q
Devamsızlıktan sınıf tekrarına kalırsa arkadaşları üst sınıftayken,küçüklerin arasinda olmak psikolojisini bozar diye korkuyorum ben. Yoksa sağlık olmadan eğitim birşey ifade etmez zaten. Yaşaya yaşaya görücez artıkNe gibi bir kayıp mesela? Zaten açılsa bile haftada 2 gün belki gidecekler . Sizce bu cidden büyük bir kayıp mı?
Hahhah birkaç gün önce yemek yapacağım soğan kavuruyorum, arkamı döndüm masada bişey yapıyorum yanmış iyice soğan asla almıyordum koku :)) önceki sayfalarda yazdım mı bilmiyorum normalde koku duyum iyidir ama alerji sık olurum çok hapşurunca bi azalır geri yerine gelir, koku gitmeye başlayınca yine alerji sanmıştım ama öyle basit bir durum hiç olmadığını çabucak gösterdi burnum :)) şükür iki gündür düzelmeye başladıya istemsizce guldum kusura bakmayin.
benim burnumda normalde çok keskin kokular dışında koku almaz
gecen gun lagamlar patlamis sanirim binada koku varmis ben hic almadim.
esim isten geldi öff bu ne koku ya dedi ne kokusu dedim lagam kokuyo dedi
bi 15 20 sn birbirimize baka kaldik kosup buz dolabindan sarimsak alip bana koklatmaya calisiyo aliyomusun kokusunu diye ama burnuma sokacak nerdeyse
yoo almiyorum dedim eli ayagi titredi resmen bem beyaz kesildi birden
noldu dedim hafta sonu kuheylan gibi dugune gitmeyi dusunuyosun bi koku almiyorum diye ruh bedeni terk etti nerdeyse hani korkmuyodun dedim
iyi yapmisim ama dugune gitmekten vaz gecti
rahat atlattiniz mi çok gecmis olsunHahhah birkaç gün önce yemek yapacağım soğan kavuruyorum, arkamı döndüm masada bişey yapıyorum yanmış iyice soğan asla almıyordum koku :)) önceki sayfalarda yazdım mı bilmiyorum normalde koku duyum iyidir ama alerji sık olurum çok hapşurunca bi azalır geri yerine gelir, koku gitmeye başlayınca yine alerji sanmıştım ama öyle basit bir durum hiç olmadığını çabucak gösterdi burnum :)) şükür iki gündür düzelmeye başladı
Saolun, 5 gün oldu pozitif sonucu alalı halen evde karantinadayım. Şiddetli ağrılarım, ateşim vs olmadı hiç şükür, hafif önemsiz bir halsizlik ve terleme olmuştu başta o da geçti. Allahım tüm hastalara şifa versin inşallah zor bir dönem bu. Virüsü kapmak değil de başkalarına-yakınlarıma bulaştırmak beni daha çok korkutuyordu allaha şükür öyle bir durum da olmadı.rahat atlattiniz mi çok gecmis olsun
bendede 2 gun halsizlik ve asiri terleme oldu ayaklarimda agri arada nefes darligi ama astim hastasiyim zaten normalde pek daralmam gerci alerji donemlerinde sadeceSaolun, 5 gün oldu pozitif sonucu alalı halen evde karantinadayım. Şiddetli ağrılarım, ateşim vs olmadı hiç şükür, hafif önemsiz bir halsizlik ve terleme olmuştu başta o da geçti. Allahım tüm hastalara şifa versin inşallah zor bir dönem bu. Virüsü kapmak değil de başkalarına-yakınlarıma bulaştırmak beni daha çok korkutuyordu allaha şükür öyle bir durum da olmadı.
Korkutmak da istemem sizi sadece tedbirli olmanız için söylüyorum (ki eminim dikkat ediyorsunuzdur zaten) ama söyledikleriniz bağışıklığı güçlü birinin covid belirtilerine benziyor :)) Bende de önce hafif terleme-halsizlik-kalçalarımdan dizlerime kadar eklemlerimde hafif iğne batar gibi ağrılarla başladı (vücudumun üst kısmında ağrı yoktu). Ama bunların hiçbiri günlük hayatımı etkileyecek şiddette değildi, sadece vardı yani, 2-3 güne de geçti zaten. Sonrasında tat koku gitmesiyle şüphelendim yoksa bunlar için test yaptırmazdım. İmkanınız var mı bilmiyorum belki çalışıyorsunuzdur ama bir süre izole olsanız iyi olabilir. Belki de üşüttünüz veya başka birşeydir tabi, kardeşim yakın zamanda ateşlendi ve kas ağrıları vardı negatif çıktı testi, üşütmüş dedi doktor yattı evde birkaç gün hatta, iş dolayısıyla sağlığına uykusuna pek dikkat edemiyor maalesef.bendede 2 gun halsizlik ve asiri terleme oldu ayaklarimda agri arada nefes darligi ama astim hastasiyim zaten normalde pek daralmam gerci alerji donemlerinde sadece
bazen okadar halsizlesiyorum ki kesin korona oldum diyorum d3 ve vitamin takviye alinca geciyor
bulastirma ihtimali daha kotu tabi.
belki hafif atlatacagim ama ya bulastirdiklarima bisey olursa vijdani kotu
Maşallah ne güzel keşke bütün işyerleri böyle tedbirler alsa. Fırsat buldukça söylüyorum üretim devam etmeli hele böyle zor bir zamanda fakat tedbirler çok eksik ve boşvermişlik fazla. Yukarıda yazdıklarınız bir işveren için ne kadar maliyetli olabilir ki. Ama sonuçları güzel oluyor görüldüğü gibi, bu zamana kadar vakasız kalabilmek büyük başarı.Eşimin calistigi şirkette yaklaşık 150 çalışan var, sürecin başından beri şimdiye dek covid 19 pozitif olan yok bildiğimiz kadarıyla. Ama sirketin aldığı onlemler epey fazlaca, sigara içilen terasta 2 kişinin yan yana olması yasak, yemekhanede her masada tek kişi yemek yiyor, bu yuzden yemek saatlerinde düzenleme yapıldı grup grup farklı saatlerde yemeğe çıkılıyor. Yemekler tek kullanımlık kaplarda , kapalı, tek kullanımlık çatal kaşık ile dağıtılıyor. Maskesiz çalışmak yasak, her yerde el dezenfektani mevcut, ozon makineleri ile hava temizliği sağlanıyor, bugün toplantı yapılmış ve maskesiz çalış biri görülürse 1 uyarı aldıktan sonra tazminatsi işten cikarilacak denilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?