- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Kasiyerden başkasına yakınlaşmıyoruz zaten. Ama ne bileyim kapalı mekanda havadan bulaşır mı acaba ya, akşama kadar bin kişi rahat giriyodur oraya. O atmosferi soluyoruz sonuçtaBence marketten bulaşmaz çünkü dip dibe değiliz kimseyle elimizi yüzümüze dokunmuyoruz ççıkınca elleri dezenfekte ediyoruz, gelince onları ve kendimizi temizliyoruz. market işini cok kalabalik olmayan zamanlarda yaparsanız bişey olmaz
Bende Ankaradayim artik kimle konussam koronayim diyor onceden etrafimizda bukadar hasta yoktuYa kimseyi panikletmek istemiyorum ama Ankarada cidden durum kötü haziran sonunda amcamı kaybetmistim simdi de arkadaşımı kaybettim coronadan. Durum paylaşabilir mi Ankaradaki arkadaşlar.
Aynı durumdaydım. Çocuğumu bırakacak kimse de yok yanimda geliyor.Kamuda çalışıyorum 10 yaş altı bebegim var, kronik rahatsızlığım var ama hala hergün işe gidiyorum. Yıllık iznimi de kullanamadim, bırakın tatili il dışına cikamadim full çalışmaya devam.. Çıkan izinleri kamudaki idare belirliyor yani kurum insiyatifine bu yuzden çoğu kurum full kadro calisiyor
Benim bildiğim kadarıyla çocuk oturduğunda yerindeyken maskeyi çıkarabiliyor. En son öyle söylemişlerdi.Oglum 8.sınıf yüz yüze egitime başladilar ( haftanın 2 günü, kurs olarak )
Geçen hafta ögretmeni " maskenizi biraz çikartabilirsiniz , ben bile bunaldim maskeyle " demiş
Ve bazı cocuklar maskelerini çıkartmiş
Şimdi bu ögretmeni yönetime şikayet etmekte istemiyorum
Okulun ilk günleri problemli veli olmak istemiyorum :/
Bu kadar sağlıkli biri nasil atlatmadu acaba ilaclar mi ağır geldi? Evde izole kalsa acaba yasayacak miydi?ilaclar için öldürüyor diyenler de var .Yoktu ikisinin de. Arkadaşım hele sporcu beslenmesine aşırı özen gösteren insan, sigara alkol kirk yilda bir içer, sakinlestiriciyle duruyorum su an cidden şoktayım daha pazartesi gördüm iyiydi. Cuma entube oldu bugun kalbi durdu.
Sikayet etseniz ne olacak ki ?O ogretmen hataliysa sokakta maskesiz dolaşan binlerce kişi peki?Tabi ki zor çok iyi anliyorum
O yüzden hemen gidip şikayet etmek istemedim
O gün de hava çok sıcakti
Ögretmeni şikayet etmeyin .Sınif ortaminda oyle bir an geliyor ki,resmen nefes alınamiyor.Bunu hissettiyse kısa süreligine cikarin demistir.DYK da zorunlu olmadigi icin size yollamayin cocugunuzu diyebilirler.Kış geliyor artık bu kadar bunalmazlar belki
Ama yine aynı şey olursa öğretmenle iletişime geçip tavsiye edeyim
Tşk ederim fikriniz için
Başınız sağ olsun, üzüldüm, arkadaş kaybı da çok zordur... Allah sabır versin.Yoktu ikisinin de. Arkadaşım hele sporcu beslenmesine aşırı özen gösteren insan, sigara alkol kirk yilda bir içer, sakinlestiriciyle duruyorum su an cidden şoktayım daha pazartesi gördüm iyiydi. Cuma entube oldu bugun kalbi durdu.
Sadece eniştemin çalıştığı şirkette şu anda 150 kişi pozitifmiş, şirket 10 günlüğüne kapatıldı (Ankara'da değil, Ankara'nın 3te birinden az nüfusu olan küçük bir şehirde)Oo epeyce fazla kişide cikmis cevrenizde. Doğru demek ki söylenenler. En kisa zamanda iyilesirler umarim.
İzmir'de güvenli olan tek yer Karşıyaka mezarlığı... Onun dışında her yer kırmızı... (HES uygulamasından biri paylaşmış ama fotoyu bulamadım).kirmizi olmayan tek yer esimin is yeri oda arazi büyük ondan
Market kalabalıksa riskli. Aslında geçen gün çok ikna edici bir makale okudum bu konuda, beni biraz rahatlattı: Yüzeylerden bulaşma riski çok düşükmüş (kapı kolları ve sürekli ellenen yüzeyler dışında), daha çok insandan insana nefesteki damlacık yolu ile bulaşan bir şeymiş bu. Daha rahat etmek için isterseniz Migros sanal uygulamayı kullanabilirsiniz, çok pratik.Sadece markete ve arabayla haftada bir çok uzak bir parka gidiyoruz. Bunun dışında 7/24 evdeyiz. Ama bütün belirtileri psikolojik olarak hissediyorum. Zaten korkuyordum şimdi Ankara dediklerinde zirveyi yaşıyorummarkete de mi gitmesek bir süre bilmiyorum ki marketten bulaşır mı acaba ya
Benim bildiğim kadarıyla çocuk oturduğunda yerindeyken maskeyi çıkarabiliyor. En son öyle söylemişlerdi.
Sikayet etseniz ne olacak ki ?O ogretmen hataliysa sokakta maskesiz dolaşan binlerce kişi peki?
Onlari kime sikayet edeceksiniz.8 ler icin zorunlu degil DYK benim arkadaslarim yollamıyor. Özel ders imkaniniz varsa aldirin zoom uzerinden hatta.Maske de zararli uzun vadede.
Şikayet etmeyi zaten istemedimÖgretmeni şikayet etmeyin .Sınif ortaminda oyle bir an geliyor ki,resmen nefes alınamiyor.Bunu hissettiyse kısa süreligine cikarin demistir.DYK da zorunlu olmadigi icin size yollamayin cocugunuzu diyebilirler.
pozitif çıkarsa karantina devam edebilir. Eğer normalde karantinası bittiyse ve testi negatif çıkarsa devam etmez diye düşünüyorum.Merhaba Kizlar,
Kovid gecirdikten sonra 21. Gunde kontrol testini kendi isteğiyle ozel bir hastanede yaptirdiktan sonra sonuc pozitif ya da negatif cikarsa her iki halde de yine 14 gün karantina uygulanıyor mu?
21. Gun dolunca yakinima serbestsiniz dediler ama onlar yine de test yaptiracak?
aynen. benim 2 kronik hastalığım var risk raporum var ama işe gidiyorum, esnek çalışma falan da yok bizdeKamuda çalışıyorum 10 yaş altı bebegim var, kronik rahatsızlığım var ama hala hergün işe gidiyorum. Yıllık iznimi de kullanamadim, bırakın tatili il dışına cikamadim full çalışmaya devam.. Çıkan izinleri kamudaki idare belirliyor yani kurum insiyatifine bu yuzden çoğu kurum full kadro calisiyor
arkadaşlar bugün oğlumun kitaplarını almaya gittim
beni bilenlerjniz nasıl tedbirli olmaya çalıştığımı bilir ama dönerken canımı sıkan bi olay oldu hatta kendimle
o kadar sicak ki anlatamam ne zamandir da yaya olarak dışarı çıkmayınca bu kadar olabileceğini tahmin edemedim.
dönerken kitaplar elindeydi haliyle koluma falan da değdi. bi yandan da öyle terledim ki alnimdan akan ter (kusura bakmayin) gözüme girer diye korkmaya başladım ve o telaşın verdiği dalginlikla elimle değil ama kolumla alnımdaki terleri sildim, eve gelene kadar sorun yoktu ama eve cikarken artık biriken terler gözüme girmeye başladı ve terden yanmaya başladı.
kitabı okuldaki görevli kadın verdi. kitaplar koluma da değince şimdi korkmaya başladım acaba varsa bisey Allah korusun kolumla alnimi sildim ya gozume giren ter aracılığıyla bulaşır mi ki? çocuğuma yaklaşmaya korkuyorum
mezarliklar her şehirde öyle ama mesela ankarada ortaköy mezarligina covit hastalarini defnediyorlar ne kadar guvenli bolge olabilir bilmiyorumİzmir'de güvenli olan tek yer Karşıyaka mezarlığı... Onun dışında her yer kırmızı... (HES uygulamasından biri paylaşmış ama fotoyu bulamadım).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?