bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Nasipse Kasım'da doğum yapacağım ama gerçekten çok korkuyorum. Tedbirlerimizi alıp tevekkül etmekten başka çaremiz yok. Mevsimsel gripler de başladığında hastaneler bu yoğunluga nasıl dayanacak bilemiyorum. Rabbim yardimcimiz olsun, kış aylarini çalışanlar haricindekiler evden çıkmadan gecirmeye gayret etse çok vahim tablolar olmadan atlatabiliriz diye düşünüyorum.

Bizim de Bursa'da Hamitler diye çok büyük bir mezarlık var covidden ölenler orada bir bölüm yapılmış oraya gömülüyorlar hatta bir yakınımız kendisi aile mezarlığı almıştı oraya defnedilemedi covidden öldüğü için ama ne kadar kişi gömülüyor bilmiyorum çok yakın değilim oraya ama çevremde oldukça çok vaka var bakanın verdiği veriler doğru mu hiç inanasım gelmiyor

başınız sagolsun.
kaybimiz yok olmasinda insallah ama son 1 hafta icinde 30 35 akrabamizin pozitif oldugunu ögrendik
Bizim de bulunduğumuz bölgede oldukça vaka var iyileşenler var bakanın verdiği sayılar ne kadar doğru hiç inanasım gelmiyor biz kendimizi korusak da galiba biz de olucaz sonunda işe gidip gelenler var artık çok korkmaya başladım

Eldiven tak 2 adet maske tak ve git gelince de ellerini yıka maskeleri çöpe at poşetleri de boş bir odada 2 3 saat beklet o zaman korkma

Bu sıcakta da hiç kolay değil ne diyim ki öğretmene de Allah yardımcıları olsun yahu bu sene okullar açılmasa olmucak mı ya sağlıktan daha mı önemli ne diye açılıyor okullar

Nisan ayında doğum yaptım, günlük ölüm sayılarının 3 haneli olduğu günlerde.. O kadar stresliydim ki o zamanlar sizin gibi ne yapacağım ya hastanede yer olmazsa vs vs. 37+1 de doğumum başladı, belki strestendir bilmiyorum. Ama hiç endişe edecek bir durum yokmuş. Sadece eşimle ikimizdik. Aileler birkaç ay sonra gördüler bebeğimizi.. Evden hastane hariç çıkmadık. Şu an kızım 4.5 aylık benim ailem sadece 2 defa gördü. Hala görüşmüyoruz kimselerle..
Eğer tek başımıza nasıl yaparız diye endişe ediyorsanız da inanın çok daha kolaymış her şey.. Eşim ve ben deneyimsiz olmamıza rağmen ve ben sezaryenli olmama rağmen zorlanmadık. Gönlünüzü ferah tutun korkmayın.

herkes atlatacak bu hastaligi ne kadar gec o kadar iyi
banada bulasirsa diye dusunmenin anlami yok olacak bu cunku
geciktirmeye calisacagiz

dogum servisindeki hemsireler ve dr lar korona vakalariyla ilgilenmiyor diye biliyorum ve aldiklari her hastaya korona testide yapiliyor.
o konuda sorun yasamazsiniz sanirim yani hastanelerde doluluk orani sizin durumunuzu etkilemez sanirim

Ben de panikatak anksiyete hastasıyım iyileşmiştim ilaçlarımı bile bırakmıştım korona korkusu çevremdeki maske takmayan duyarsız insanlar yüzünden yine hasta oldum hep korku hep korku yaşıyorum

Maaşallah, bebeğinizi güle güle sağlıkla büyütün
Salgının ilk aylarinda benim de birkaç tanıdığım dogum yapti ve refakatçi diisnda kimseyi almadılar hastaneye hatta dışarıdan yiyecek bile sokulmasina izin verilmemis. Ben de aynı hastanede doğum yapacağım kısmetse. Umarım herşey bir an önce normale döner

dogum servisindeki hemsireler ve dr lar korona vakalariyla ilgilenmiyor diye biliyorum ve aldiklari her hastaya korona testide yapiliyor.
o konuda sorun yasamazsiniz sanirim yani hastanelerde doluluk orani sizin durumunuzu etkilemez sanirim
Evet artık çoğu hastane doğum öncesi test yapıyormuş. Umarım herşey bir an önce düzelir.

coook haklısınız... bir an bile indirmicem.. eldiven de gerek varmı sizce havalimanına girişte uçağı beklerken bindiğimde vs.. zaten yanımda dezenfektan olacak..

Dün bi video izledim gelin getiriliyor, kalabalık ve iç içeler. Aralarında maske takmayanların olduğunu yazmama gerek yok herhalde
Bu şekilde nasıl bitecek bu korona bilmiyorum.
Oynama dans yasaklandı ama annem geçen akşam hediyelerini vermek için gitti dipdibe resim çekinmişler hiçbirinde de maske yokmuş annem hediyeyi verip hemen çıkmış asla bu şekilde bu hastalık bitmez bizim insanımız anlamıyor

Ben de panikatak anksiyete hastasıyım iyileşmiştim ilaçlarımı bile bırakmıştım korona korkusu çevremdeki maske takmayan duyarsız insanlar yüzünden yine hasta oldum hep korku hep korku yaşıyorum

İlk zamanlar bende öyleydim gerçekten çok fenaydim. Hâlâ sık sık atak yaşıyorum çok zor oluyo bayilcak gibi oluyorum kalbim sıkışıyor göğüs kafesim batıyor nefes alamıyorum ama sürekli kötü seneryolar yazmayı bıraktım çok şükür.

coook haklısınız... bir an bile indirmicem.. eldiven de gerek varmı sizce havalimanına girişte uçağı beklerken bindiğimde vs.. zaten yanımda dezenfektan olacak..
valla ben çalışırken eldiven+dezenfaktan kullanıyorum ellerim yara olmasın diye ama size dezenfektan yeter diye düşünüyorum. Tedbir olduktan sonra bir şey olmaz inşallah.. Düşünün 400 kişinin corona çıktığı yerde bulundum,bana zarfı çektiren , maskesiz, kalem verip imzalatan kişi bile coronaymış..mülakata maskeyle girdim+ çıkar çıkmaz ellerimi dezenfektanladım..şu an 20 kişilik dairede 5 pozitif var , illa herkese bulaşıcak , hastalıktan kaçış yok vs gibi rehavete kapılsaydım ben de olmuştum. Gayette tedbirli olunca ama gerçekten tedbirli olunca hastalıktan kaçılıyor.

Kötü senaryolar yazmayı kendiliğinden destek almadan mı bıraktınız bende her an kötü bişey olacakmış hissi var hep sürekli kuruyor kafam şimdi annem kronik rahatsızlıkları var ya ona bulaşır ölürse ben naparım tek destekçim annem diye hep korkup duruyorum hep kötü senaryo düzelmiştim ne güzel ilaçlarımı bile bırakmıştım başa sardım

haklısınız tabi ama iste kolumla sildikten sonra girince ter gözüme ondan telaslandim
[/QUOTE]
Göz zaten bulaş acısından en risksiz bölgelerden biriymiş, rahat olun .

dezenfektanla hep ellerimi temizlerim 30dkda bir.. en önemlisi biran bile maske çıkarmamak..çok dikkat edeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…