Bizim de Bursa'da Hamitler diye çok büyük bir mezarlık var covidden ölenler orada bir bölüm yapılmış oraya gömülüyorlar hatta bir yakınımız kendisi aile mezarlığı almıştı oraya defnedilemedi covidden öldüğü için ama ne kadar kişi gömülüyor bilmiyorum çok yakın değilim oraya ama çevremde oldukça çok vaka var bakanın verdiği veriler doğru mu hiç inanasım gelmiyorSadece Ortaköy mezarligi var bunun için orada ayri bi parsele gömülüyor covidten ölenler. Şöyle soyleyim günlük oraya gömülen ortalama 15-20kisi vardır. Hazirandan beri hem kendi yakinlarim hem de baskalari icin 4 defa gittim. Orda çalışan gorevlilerin söylediği bu şekilde. Ben de acikcasi su an ne kadar hasta var onu merak ettigimden soruyorum. Etrafımdaki herkes pozitif nerdeyse.
Bizim de bulunduğumuz bölgede oldukça vaka var iyileşenler var bakanın verdiği sayılar ne kadar doğru hiç inanasım gelmiyor biz kendimizi korusak da galiba biz de olucaz sonunda işe gidip gelenler var artık çok korkmaya başladımbaşınız sagolsun.
kaybimiz yok olmasinda insallah ama son 1 hafta icinde 30 35 akrabamizin pozitif oldugunu ögrendik
Eldiven tak 2 adet maske tak ve git gelince de ellerini yıka maskeleri çöpe at poşetleri de boş bir odada 2 3 saat beklet o zaman korkmaSadece markete ve arabayla haftada bir çok uzak bir parka gidiyoruz. Bunun dışında 7/24 evdeyiz. Ama bütün belirtileri psikolojik olarak hissediyorum. Zaten korkuyordum şimdi Ankara dediklerinde zirveyi yaşıyorummarkete de mi gitmesek bir süre bilmiyorum ki marketten bulaşır mı acaba ya
Çift maske ve siperlik miMaskeli ders anlatmak kolay degil de hastalik da surunduruyor yetmiyor öldürüyor. Bizim öğretmenimiz cift maske ve siperlik zorunlu tutacagim diyor kendi sınıfı için.
Bu sıcakta da hiç kolay değil ne diyim ki öğretmene de Allah yardımcıları olsun yahu bu sene okullar açılmasa olmucak mı ya sağlıktan daha mı önemli ne diye açılıyor okullarOglum 8.sınıf yüz yüze egitime başladilar ( haftanın 2 günü, kurs olarak )
Geçen hafta ögretmeni " maskenizi biraz çikartabilirsiniz , ben bile bunaldim maskeyle " demiş
Ve bazı cocuklar maskelerini çıkartmiş
Şimdi bu ögretmeni yönetime şikayet etmekte istemiyorum
Okulun ilk günleri problemli veli olmak istemiyorum :/
Nisan ayında doğum yaptım, günlük ölüm sayılarının 3 haneli olduğu günlerde.. O kadar stresliydim ki o zamanlar sizin gibi ne yapacağım ya hastanede yer olmazsa vs vs. 37+1 de doğumum başladı, belki strestendir bilmiyorum. Ama hiç endişe edecek bir durum yokmuş. Sadece eşimle ikimizdik. Aileler birkaç ay sonra gördüler bebeğimizi.. Evden hastane hariç çıkmadık. Şu an kızım 4.5 aylık benim ailem sadece 2 defa gördü. Hala görüşmüyoruz kimselerle..Nasipse Kasım'da doğum yapacağım ama gerçekten çok korkuyorum. Tedbirlerimizi alıp tevekkül etmekten başka çaremiz yok. Mevsimsel gripler de başladığında hastaneler bu yoğunluga nasıl dayanacak bilemiyorum. Rabbim yardimcimiz olsun, kış aylarini çalışanlar haricindekiler evden çıkmadan gecirmeye gayret etse çok vahim tablolar olmadan atlatabiliriz diye düşünüyorum.
herkes atlatacak bu hastaligi ne kadar gec o kadar iyiBizim de bulunduğumuz bölgede oldukça vaka var iyileşenler var bakanın verdiği sayılar ne kadar doğru hiç inanasım gelmiyor biz kendimizi korusak da galiba biz de olucaz sonunda işe gidip gelenler var artık çok korkmaya başladım
dogum servisindeki hemsireler ve dr lar korona vakalariyla ilgilenmiyor diye biliyorum ve aldiklari her hastaya korona testide yapiliyor.Nasipse Kasım'da doğum yapacağım ama gerçekten çok korkuyorum. Tedbirlerimizi alıp tevekkül etmekten başka çaremiz yok. Mevsimsel gripler de başladığında hastaneler bu yoğunluga nasıl dayanacak bilemiyorum. Rabbim yardimcimiz olsun, kış aylarini çalışanlar haricindekiler evden çıkmadan gecirmeye gayret etse çok vahim tablolar olmadan atlatabiliriz diye düşünüyorum.
Ben de panikatak anksiyete hastasıyım iyileşmiştim ilaçlarımı bile bırakmıştımHem panik atak hem anksiyete hastasıyım sizi yadirgamiyorum gerçekten anlıyorum. Ama stres yapıp en ince ayrıntıyı düşündükçe insan aklını kaybetcek gibi oluyo ben artık akıl sağlığımi bozmayacak kadar aldığım tedbirimle birlikte kimseyle de görüşmüyorum bu kadar elimden gelen tevekkül ettim başka elimizden bişey zaten gelmiyor.
Evet eninde sonunda olucaz galibaherkes atlatacak bu hastaligi ne kadar gec o kadar iyi
banada bulasirsa diye dusunmenin anlami yok olacak bu cunku
geciktirmeye calisacagiz
Maaşallah, bebeğinizi güle güle sağlıkla büyütünNisan ayında doğum yaptım, günlük ölüm sayılarının 3 haneli olduğu günlerde.. O kadar stresliydim ki o zamanlar sizin gibi ne yapacağım ya hastanede yer olmazsa vs vs. 37+1 de doğumum başladı, belki strestendir bilmiyorum. Ama hiç endişe edecek bir durum yokmuş. Sadece eşimle ikimizdik. Aileler birkaç ay sonra gördüler bebeğimizi.. Evden hastane hariç çıkmadık. Şu an kızım 4.5 aylık benim ailem sadece 2 defa gördü. Hala görüşmüyoruz kimselerle..
Eğer tek başımıza nasıl yaparız diye endişe ediyorsanız da inanın çok daha kolaymış her şey.. Eşim ve ben deneyimsiz olmamıza rağmen ve ben sezaryenli olmama rağmen zorlanmadık. Gönlünüzü ferah tutun korkmayın.
Evet artık çoğu hastane doğum öncesi test yapıyormuş. Umarım herşey bir an önce düzelir.dogum servisindeki hemsireler ve dr lar korona vakalariyla ilgilenmiyor diye biliyorum ve aldiklari her hastaya korona testide yapiliyor.
o konuda sorun yasamazsiniz sanirim yani hastanelerde doluluk orani sizin durumunuzu etkilemez sanirim
coook haklısınız... bir an bile indirmicem.. eldiven de gerek varmı sizce havalimanına girişte uçağı beklerken bindiğimde vs.. zaten yanımda dezenfektan olacak..Indirmeyin . Tedbiri bırakmamamız lazım. Hastalıktan kacis yok demek bahane . Düşünün komisyon üyelerinde bile maske yoktu. Ben o halde o heyecanla maskeyle soruları cevaplayıp sınavı kazandım.. kendimi ifade edemem maskeyle diyenler hem hasta oldu hem mülakatı geçemedi..12 saat yol gittim bide uykusuz girdim otelde kalmadim riskli diye.. sağlıktan önemli hiçbişey yok. Eğitimler sınavlar her zaman olur...
Oynama dans yasaklandı ama annem geçen akşam hediyelerini vermek için gitti dipdibe resim çekinmişler hiçbirinde de maske yokmuş annem hediyeyi verip hemen çıkmış asla bu şekilde bu hastalık bitmez bizim insanımız anlamıyorDün bi video izledim gelin getiriliyor, kalabalık ve iç içeler. Aralarında maske takmayanların olduğunu yazmama gerek yok herhalde
Bu şekilde nasıl bitecek bu korona bilmiyorum.
Ben de panikatak anksiyete hastasıyım iyileşmiştim ilaçlarımı bile bırakmıştımkorona korkusu çevremdeki maske takmayan duyarsız insanlar yüzünden yine hasta oldum hep korku hep korku yaşıyorum
valla ben çalışırken eldiven+dezenfaktan kullanıyorum ellerim yara olmasın diye ama size dezenfektan yeter diye düşünüyorum. Tedbir olduktan sonra bir şey olmaz inşallah.. Düşünün 400 kişinin corona çıktığı yerde bulundum,bana zarfı çektiren , maskesiz, kalem verip imzalatan kişi bile coronaymış..mülakata maskeyle girdim+ çıkar çıkmaz ellerimi dezenfektanladım..şu an 20 kişilik dairede 5 pozitif var , illa herkese bulaşıcak , hastalıktan kaçış yok vs gibi rehavete kapılsaydım ben de olmuştum. Gayette tedbirli olunca ama gerçekten tedbirli olunca hastalıktan kaçılıyor.coook haklısınız... bir an bile indirmicem.. eldiven de gerek varmı sizce havalimanına girişte uçağı beklerken bindiğimde vs.. zaten yanımda dezenfektan olacak..
Kötü senaryolar yazmayı kendiliğinden destek almadan mı bıraktınız bende her an kötü bişey olacakmış hissi var hepİlk zamanlar bende öyleydim gerçekten çok fenaydim. Hâlâ sık sık atak yaşıyorum çok zor oluyo bayilcak gibi oluyorum kalbim sıkışıyor göğüs kafesim batıyor nefes alamıyorumama sürekli kötü seneryolar yazmayı bıraktım çok şükür.
dediğiniz gibi uzun zaman sonra çıktım dışarı , aslında cikmaktan korkmuyorum ama döndükten sonra el yikama dus gibi şeyler çok uzun suruyo sırf bu yüzden çıkmak istemiyorum
Anlattığınız şekilde bir bulaş olacagini hiç dusunmuyorum. Malum yaz aylarındayız, gün içinde milyonlarca insan terliyor ve o damlalar gözüne vs gelebiliyor doğal olarak. Doktorlar, sağlık çalışanları terden sırılsıklam oluyor maske ve üniforma içinde.
dezenfektanla hep ellerimi temizlerim 30dkda bir.. en önemlisi biran bile maske çıkarmamak..çok dikkat edeceğimvalla ben çalışırken eldiven+dezenfaktan kullanıyorum ellerim yara olmasın diye ama size dezenfektan yeter diye düşünüyorum. Tedbir olduktan sonra bir şey olmaz inşallah.. Düşünün 400 kişinin corona çıktığı yerde bulundum,bana zarfı çektiren , maskesiz, kalem verip imzalatan kişi bile coronaymış..mülakata maskeyle girdim+ çıkar çıkmaz ellerimi dezenfektanladım..şu an 20 kişilik dairede 5 pozitif var , illa herkese bulaşıcak , hastalıktan kaçış yok vs gibi rehavete kapılsaydım ben de olmuştum. Gayette tedbirli olunca ama gerçekten tedbirli olunca hastalıktan kaçılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?