Sebzeleri sebzeliğe boşaltıyorum.Un,bulgur vs de poşetini çıkarıp erzak solabına koyuyorum.Taze fasulye gibi küçük taneli,sebzeliğe boşalmayacak şeyleri olduğu gibi koyuyorumPeki poşetlerini vs değiştiriyor musnuz? Ben hala yikiyorum , abur cubur şeylere bzen baska kaba boşaltıyorum bazen de havlu peceteye kolonya döküp siliyorum.
Bana bir kez geldiler, daha sonra telefonla aradılar. İki kez de polis geldi, ilk haftadayım bir haftam daha var.Sağlıkçılar iki kez mi geliyorlar acaba? Bizim apartmana geçen hafta da gelmişler, bugün de geldiler. Farklı bir ev mi aynı kişiye mi anlamadık, sorduk bilgi veremeyiz dediler.
İnşallah negatif çıkar canım haber et bize debende bugün test yaptırdım sonucunu bekliyorum elim sürekli e-nabıza gidiyor
Çok geçmiş olsun. İnşallah hemencecik atlatırsınız.Bana bir kez geldiler, daha sonra telefonla aradılar. İki kez de polis geldi, ilk haftadayım bir haftam daha var.
Bana bir kez geldiler, daha sonra telefonla aradılar. İki kez de polis geldi, ilk haftadayım bir haftam daha var.
İnşallah negatif çıkar canım haber et bize de
Bu belirtiyle test yapıyorlar mı? Özel hastanede mi yaptırdınız acaba? İnşallah negatif gelir, mevsim geçişindeyiz, halsizlik ondandır belki de. Geçmiş olsunEderim tabiki. Kaç gündür halsizliğim var aynı zamanda anemide var bende neyden kaynaklı ayırt edemiyorum. Mide bulantım vardı geçen hafta aynı zamanda reflüde var o kadar karışığım ki. Sonucum hayırlı olsun herşey Allah'tan diyorum.
Geçmiş olsun belki bişey yokdurEderim tabiki. Kaç gündür halsizliğim var aynı zamanda anemide var bende neyden kaynaklı ayırt edemiyorum. Mide bulantım vardı geçen hafta aynı zamanda reflüde var o kadar karışığım ki. Sonucum hayırlı olsun herşey Allah'tan diyorum.
Ben de tat koku kaybını alerjiden sanmıştım ilk 2-3 gün sonra covid olduğu anlaşıldı. Kardeşim ise 1 ay kadar önce çok şiddetli kas ve eklem ağrıları ile ateşle test yaptırmıştı ki net covid belirtilerinden, testi negatif çıktı üşütmeden dolayıymış. Belirtiler başlangıçta karışıyor işte birbirine.Ederim tabiki. Kaç gündür halsizliğim var aynı zamanda anemide var bende neyden kaynaklı ayırt edemiyorum. Mide bulantım vardı geçen hafta aynı zamanda reflüde var o kadar karışığım ki. Sonucum hayırlı olsun herşey Allah'tan diyorum.
Bu belirtiyle test yapıyorlar mı? Özel hastanede mi yaptırdınız acaba? İnşallah negatif gelir, mevsim geçişindeyiz, halsizlik ondandır belki de. Geçmiş olsun
Ben de tat koku kaybını alerjiden sanmıştım ilk 2-3 gün sonra covid olduğu anlaşıldı. Kardeşim ise 1 ay kadar önce çok şiddetli kas ve eklem ağrıları ile ateşle test yaptırmıştı ki net covid belirtilerinden, testi negatif çıktı üşütmeden dolayıymış. Belirtiler başlangıçta karışıyor işte birbirine.
Bana bir kez geldiler, daha sonra telefonla aradılar. İki kez de polis geldi, ilk haftadayım bir haftam daha var.
Saolasın abla, çok şükür iyim bende tat-koku kaybı dışında önemli bir belirti olmamıştı o da geçti zaten. yine de karantinayı bir hafta daha kendim uzatacağım her ihtimale karşı.Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın iyimisin,hemencecik atlatırsın inşallah.
Saolasın abla, çok şükür iyim bende tat-koku kaybı dışında önemli bir belirti olmamıştı o da geçti zaten. yine de karantinayı bir hafta daha kendim uzatacağım her ihtimale karşı.
Aynı kişiyedir kontrol amaçlı da geliyorlar ya da evdeki başka kişiye de bulaşmıştır bizim komşumuza öyle oldu kaç kez geldiler meğer evdeki diğer kişilere de bulaşmışSağlıkçılar iki kez mi geliyorlar acaba? Bizim apartmana geçen hafta da gelmişler, bugün de geldiler. Farklı bir ev mi aynı kişiye mi anlamadık, sorduk bilgi veremeyiz dediler.
İçiniz rahat olsun, ben doktor bir arkadaşımın söylediklerinden ve bir de okuduğum ve bana güvenilir ve ikna edici gelen bir makalede yazanlardan sonra biraz daha rahattım. Yüzeylerden bulaş riski yok denecek kadar düşükmüş, Sadece sık kullanılan kapı kolları gibi sürekli ellenen yüzeylerde risk daha fazla olabilirmiş. Bu virüs insandan insana nefesteki hava damlacığı yolu ile bulaşıyormuş genel olarak. Yani sizin örnekte kitapları veren kadın covid olacak ve kısa bir süre önce kitapların üzerine hapşırmış olacak ya da ağzına gözüne dokunup kitapları öyle verecek size ve kitaptaki virüs hala aktifken konunuza bulaşacak, oradan alnınıza ve ter ile karışıp gözünüze girecek, ölme eşeğim ölme. Ayrıca virüs yoğunluğu da önemliymiş dolayısıyla temas süresi de önemli bir etken. Grip gibi düşünün muhakkak başımıza gelmiştir grip olan bir arkadaşımızla yolda karşılaşıp hal hatır sormuşuzdur ama bize virüs bulaşmamıştır ama aynı kişi ile uzun süre kapalı bir ortamda haşır neşir olduksa bulaşmıştır. Bu virüs tabi ki gripten daha bulaşıcı ama neticede yine bir insan gerekiyor. Ayrıca kapalı ortamlarda klima ve havalandırma cihazları da normalde havada asılı kalmayıp yere inecek olan hava damlacıklarını sirkülasyon ile daha uzun süre havada kalıp her yere dağılmasına neden oluyormuş. Yani bizim sosyal mesafe ve maskeye ve kapalı klimalı ortamlara dikkat etmemiz gerekiyor. Dün bizim karşı arsaya komşumuz ve bir çift geldi. Eşim de konuşmak için yanlarına gitmek istedi. Hepimiz maskeliydik ama benim öncesinde uyarmama rağmen eşim adamın dibine kadar girdi konuşurken. Boşuna kapatmıyorum ben bu adamı eveAma genel olarak ben artık marketten gelen ürünler konusunda biraz daha gevşedim, yine bekletip kolonya, sıkıyorum ama artık yeterli mi diye stres etmiyorum.
Çok saolasın canım çok naziksin, allahım tüm hastalara şifa versin inşallah.Çok geçmiş olsun. Yapabileceğimiz bir şey olursa söyleyin lütfen.
Sağol teşekkür ederim canım. Öğrendim ben de yavaş yavaş, meraklıyım da. Daha yemeklik otların hepsini öğrenemedim ama severim ot yemeklerini de. Bahçemizde semizotu var kendi kendine çıkıyor, hem de bir sürü. Bu pandemi döneminde beni sebze konusunda kurtardı. hergün yiyorum ya salatasını ya da yemeğini yapıyorum çeşit çeşit. Tertemiz koronasız :) Ebe gümeci de severim, dolmasını yapardı annem, ben de yapıyorum. Arapsaçı var bahçemizde ama onu pek sevmem, komşum sever ona veririm etli yemeğini yapar. Bir de bizim burada Sevketi bostan otu çıkar bahar aylarında onun da yemeği harika olur ama çok dikenli bir bitki ve eşek dikenine çok benzer ben karıştırıyorum tanıyamıyorum bir de köklemesi çok çok zor (kökü yeniyor) ayıklanması da zahmetli. Kökleyebilsem yine de yapacağım ama köylüler toplayıp pazarda satıyor, alırdım oradan, hatta martta daha eve kapanmadan almıştım; artık gitmiyorum pazara.Maşallah canım içimiz açıldı ne güzel bir yerde yaşıyorsunuz sakin bir ortama benziyor çiçeklerin de hepsini biliyorsun maşallah ben bi gül bi papatya gelincik tamambalkonumda var biraz ama bir de onu biliyorum ebe gümeci diyorlar burada kaktüs var bi tane de tmm senin çeşitliliğin çok biliyorsun ne kadaaaar güzelllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?