- 17 Aralık 2015
- 27.148
- 49.677
- 598
e nabız sitesindencovit test sonucumuzu nereden ogreniyoruz acaba.
THY bile böyleyse..THY, Aypare hanım.
Aynen öyleO kurtlar dökülecek!.. virüs önemli değil.. kurt daha vahim.
Düğünlerde oynama yasak ama eğlence mekanlarında şuan bu tarz eğlenceler serbest dimi çok da takip etmiyorum haberleri günlük vakalar dışındaYa bizim de bir arkadaşımız her hafta sonu burada canlı müzik yapan bir eğlence yeri var oradan face'te canlı yayın yapıyor ya dalga geçer gibi. Nasıl böyle masalar iç içe, masalarda insanlar üst üste, bir tek kişide maske yok, millet şarkı söylüyor, göbek atıyor vs. Dalga geçer gibi ya bir de yayınlıyor ve herkes çok beğeniyor. Bakıyorum nasıl eğleniyor insanlar, bir keriz biziz ya, markette gidip bir şey almaktan korkuyorum.
evet ben de sadece benim takmamla etkisi olmaz diyordum ama tecrübe ettim. Bana sınavdan önce deseler ki genel müdürlük binasının yarısı, ayrıca içerde karşısında durduğun 10 kişilik komisyonun yarısı corona, gitmeden hasta olurdum herhalde psikolojik:) Klimadan ordaki maske takmayan herkese yayılmış diyorlar. Bu 400 kişi test yaptıranlardı bide sadece. Benim astımdan dolayı nefes darlığım var, bilen bilir zaten zor nefes alıyorum ben bütün gün maske takıp hatta vatandaş çoğalınca dairede üstüne siperlikte takıp eldivenle kan ter içinde çalıştığım halde (burda hava 43 derece) ayy maskeyle daralıyorum takamam diyenler ki şımarıklık. Çalıştığım dairede şu an 5 pozitif var 5 i de maske takmayan , ya da maskeyi indirip konuşan sürekli takmayanlar. Bide düşünün amir olduğum için sürekli soru sormaya yanıma geliyorlardı! korku filmi gibi . 1,5 metre yaklaştırmayıp maskemi hiç çıkarmıyordum o yüzdenGerçekten maske sadece karşısındakini değil, insanım kendisini de koruyor demek ki. Ben karşıdaki damlacık yayamıyor maskeliyse sanıyordum. Ama kendim taktığımda virüs maskenin içinden girebiliyor diye düşünüyordum. O komisyonu da Allah bildiği gibi yapsın ne diyim. Bi kaç saat takacaksın nedir yani. Annem bugün öğlenden beri bizdeydi, hiç bir yere çıkmıyorum ama yine de yaklaşık 10 saattir maskeliyim evde. Nedir yani, çok mu zor ..
Gülcüm şükür makaleyi okuyup biraz rahatlamışsın canım ne zamandır burada söylüyorum ama sen rahatlamıyorsun denize de gir korkma oh mis gibi sana da hak veriyorum ne diyebilirim ki kaygımız arttı bu dönemde haklı olarakİçiniz rahat olsun, ben doktor bir arkadaşımın söylediklerinden ve bir de okuduğum ve bana güvenilir ve ikna edici gelen bir makalede yazanlardan sonra biraz daha rahattım. Yüzeylerden bulaş riski yok denecek kadar düşükmüş, Sadece sık kullanılan kapı kolları gibi sürekli ellenen yüzeylerde risk daha fazla olabilirmiş. Bu virüs insandan insana nefesteki hava damlacığı yolu ile bulaşıyormuş genel olarak. Yani sizin örnekte kitapları veren kadın covid olacak ve kısa bir süre önce kitapların üzerine hapşırmış olacak ya da ağzına gözüne dokunup kitapları öyle verecek size ve kitaptaki virüs hala aktifken konunuza bulaşacak, oradan alnınıza ve ter ile karışıp gözünüze girecek, ölme eşeğim ölme. Ayrıca virüs yoğunluğu da önemliymiş dolayısıyla temas süresi de önemli bir etken. Grip gibi düşünün muhakkak başımıza gelmiştir grip olan bir arkadaşımızla yolda karşılaşıp hal hatır sormuşuzdur ama bize virüs bulaşmamıştır ama aynı kişi ile uzun süre kapalı bir ortamda haşır neşir olduksa bulaşmıştır. Bu virüs tabi ki gripten daha bulaşıcı ama neticede yine bir insan gerekiyor. Ayrıca kapalı ortamlarda klima ve havalandırma cihazları da normalde havada asılı kalmayıp yere inecek olan hava damlacıklarını sirkülasyon ile daha uzun süre havada kalıp her yere dağılmasına neden oluyormuş. Yani bizim sosyal mesafe ve maskeye ve kapalı klimalı ortamlara dikkat etmemiz gerekiyor. Dün bizim karşı arsaya komşumuz ve bir çift geldi. Eşim de konuşmak için yanlarına gitmek istedi. Hepimiz maskeliydik ama benim öncesinde uyarmama rağmen eşim adamın dibine kadar girdi konuşurken. Boşuna kapatmıyorum ben bu adamı eveAma genel olarak ben artık marketten gelen ürünler konusunda biraz daha gevşedim, yine bekletip kolonya, sıkıyorum ama artık yeterli mi diye stres etmiyorum.
Maşallah canım içimiz açıldı ne güzel bir yerde yaşıyorsunuz sakin bir ortama benziyor çiçeklerin de hepsini biliyorsun maşallah ben bi gül bi papatya gelincik tamamGünaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek, güzel bir gün ve iyi bir hafta geçirmeniz dileği ile sizlere bir zakkum çiçeği, zakkum çiçekleri arasından doğan güneşi, birer beyaz ve pembe gül ve bir limon yasemini ile uyumakta olan kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimleEki Görüntüle 2686436 Eki Görüntüle 2686437 Eki Görüntüle 2686438 Eki Görüntüle 2686439 Eki Görüntüle 2686440 Eki Görüntüle 2686441
Gözde'nin de her pozuna hayranım üf çok tatlı ya çokkkGünaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek, güzel bir gün ve iyi bir hafta geçirmeniz dileği ile sizlere bir zakkum çiçeği, zakkum çiçekleri arasından doğan güneşi, birer beyaz ve pembe gül ve bir limon yasemini ile uyumakta olan kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimleEki Görüntüle 2686436 Eki Görüntüle 2686437 Eki Görüntüle 2686438 Eki Görüntüle 2686439 Eki Görüntüle 2686440 Eki Görüntüle 2686441
Eldivene bence gerek yok , eldivenlede olsa elinizi yüzünüze götürürseniz aynı kapıya çıkar. Bol bol dezenfekte edincoook haklısınız... bir an bile indirmicem.. eldiven de gerek varmı sizce havalimanına girişte uçağı beklerken bindiğimde vs.. zaten yanımda dezenfektan olacak..
Enabızda tahlillerim kısmı var, covid için ayrı sekme yapmışlar zaten. Benim 24 saat geçmeden belli olmuştu sonuç hatta daha enabıza düşmeden sağlık ekibi aramış ve evinizin sokağındayız geliyoruz demişti ben pozitif olduğumu böyle öğrendim :))covit test sonucumuzu nereden ogreniyoruz acaba.
teşekkür ederimEldivene bence gerek yok , eldivenlede olsa elinizi yüzünüze götürürseniz aynı kapıya çıkar. Bol bol dezenfekte edin
Evet maskenin koruyuculuğu var diyorlar sizle de ispatlanmış oldu 5 kişi pozitif 5 i de maske takmıyorsa demek ki maskenin aktif bir rolü var ama çevremize anlatmak mesele biz taksak da çevremizde kural tanımaz insanlar var ben çok yoruldum anlatmaktan eşim dahi dışarıya giderken sırf ceza yememek için alıyor aslında ona da hak veriyorum işyerinde sıcak ortamda 8 saat takılı çalışıyorlar ve burası Türkiyenin büyük otomotiv fabrikası önlemleri çok sıkı çok bunaldığı için dışarıda takmak istemiyor bende de ya gelirse dışardan korkusuİ
evet ben de sadece benim takmamla etkisi olmaz diyordum ama tecrübe ettim. Bana sınavdan önce deseler ki genel müdürlük binasının yarısı, ayrıca içerde karşısında durduğun 10 kişilik komisyonun yarısı corona, gitmeden hasta olurdum herhalde psikolojik:) Klimadan ordaki maske takmayan herkese yayılmış diyorlar. Bu 400 kişi test yaptıranlardı bide sadece. Benim astımdan dolayı nefes darlığım var, bilen bilir zaten zor nefes alıyorum ben bütün gün maske takıp hatta vatandaş çoğalınca dairede üstüne siperlikte takıp eldivenle kan ter içinde çalıştığım halde (burda hava 43 derece) ayy maskeyle daralıyorum takamam diyenler ki şımarıklık. Çalıştığım dairede şu an 5 pozitif var 5 i de maske takmayan , ya da maskeyi indirip konuşan sürekli takmayanlar. Bide düşünün amir olduğum için sürekli soru sormaya yanıma geliyorlardı! korku filmi gibi . 1,5 metre yaklaştırmayıp maskemi hiç çıkarmıyordum o yüzden
Çok geçmiş olsun.Evet yaşamak çok güzelyaşamak o kadar güzel ki bunu anlasalar keşke.kafamda 26 santim kesik var kafa kemiğimde beyin ameliyatından kaldı bir sürü vida ve plaka var .sağ alnımda çökme var virüz bitince estetikle halledilecek.buna rağmen yaşıyorum diye çok mutluyum hayat doluyum .virüse teslim olmak isteyen insanlara şaşıyorum allah akıl fikir versin
Notdeftericim bende yıkıyordum ilk zamanlar.Bırakdım.Birkaç saat bekletip kaldırıyorumEldiven ve maske takıyorum, aldıklarımızı hemen balkona atıyorum, 1 saat sonra hepsini deterjanlı suyla yıkıyorum. Benim korkum market yeteri kadar havalandırılıyor mu acaba. Ben kalabalıksa kapıda bekliyorum boşalmasını ama eşim sağolsun kasa sırasını umursamadan kalabalığa dalıyor
ben degil kuzenim yaptirdi negatif cikti şükürEnabızda tahlillerim kısmı var, covid için ayrı sekme yapmışlar zaten. Benim 24 saat geçmeden belli olmuştu sonuç hatta daha enabıza düşmeden sağlık ekibi aramış ve evinizin sokağındayız geliyoruz demişti ben pozitif olduğumu böyle öğrendim :))
Test mi yaptırdınız, negatif çıkar inşallah haber et bize de canım.
Peki poşetlerini vs değiştiriyor musnuz? Ben hala yikiyorum , abur cubur şeylere bzen baska kaba boşaltıyorum bazen de havlu peceteye kolonya döküp siliyorum.Çok geçmiş olsun.Evet yaşamak çok güzel
Notdeftericim bende yıkıyordum ilk zamanlar.Bırakdım.Birkaç saat bekletip kaldırıyorum
Sağlıkçılar iki kez mi geliyorlar acaba? Bizim apartmana geçen hafta da gelmişler, bugün de geldiler. Farklı bir ev mi aynı kişiye mi anlamadık, sorduk bilgi veremeyiz dediler.Enabızda tahlillerim kısmı var, covid için ayrı sekme yapmışlar zaten. Benim 24 saat geçmeden belli olmuştu sonuç hatta daha enabıza düşmeden sağlık ekibi aramış ve evinizin sokağındayız geliyoruz demişti ben pozitif olduğumu böyle öğrendim :))
Enabızda tahlillerim kısmı var, covid için ayrı sekme yapmışlar zaten. Benim 24 saat geçmeden belli olmuştu sonuç hatta daha enabıza düşmeden sağlık ekibi aramış ve evinizin sokağındayız geliyoruz demişti ben pozitif olduğumu böyle öğrendim :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?