- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Çok geçmiş olsun, inşallah annenize bulaşmamıştır ve dolayısıyla size de bulaşmamıştır. Aynı belirtiler ben de de psikolojik olarak oldu kaç defa. Hatta bizden çok uzak şehirde yaşayan görümcemin covid olduğunu öğrendiğimde üç gün şiddetli boğaz ağrısı ve ateşim varmış gibi (yoktu) halsizlik oldu, yattım hep. Belirtiler genelde 7 günde çıkıyor. Umarım bir şeyiniz yoktur, babanıza da acil şifalar dilerim.Evet yazma sırası bana da geldi. Babam pozitif. Çok şükür ayakta geçiriyor ağırlaşmadı durumu. Ama canım annem bizim tarafa geldiği için münasebet kurmuş olduk. Annemde ve abimde henüz belirti yok. Ben de üçüncü gündeyim ve endişe ile bekliyorum. Pozitif olduğu bile belli olmayan annemle temas kurdum diye eve kapattım kendimi çocuğumla. Annemle temas kurmuş diğer insanlar gezmeye devam. Alemin geri zekalısı benim zaten. Öyle evdeyim sürekli. Zaten evdeydim, şimdi korona ihtimali olduğu için daha da evdeyim. Bir insan ne kadar evde olabilirse o kadar evdeyim.
Konuda korona olan kişiler bir nebze içimi rahatlatabilir mi acaba? Temas kurma zamanını biliyor iseniz tahminen kaç günde belirtiler görüldü? Annemle cumartesi görüştüm. Yarın üçüncü gün olacak. Belirti psikolojik olarak hepsi var. Boğazım ağırıyor halsizim vs ama ateş olmaıdğı için delirmeme yoruyorum bunları. Beni aydınlatın lütfen.
Bez dediğiniz normal bildiğimiz bez mi? O zaman daha çok zorlamaz mı nefes almada, birde ne kadar süre kullanıyorsunuz o tek kullanımlık maskeleri yani günde iki kez falan değiştirecek misiniz?teşekkür ederim. ben de 8 saat maske takmak zorunda kalicam, çok acıtıyor bu tek kullanimlik olanlar , hem de yüzü tam kapatmiyor. bez alıp üstüne tek kullanımlık takarım belki.. yanlardan açık kalıyor surat hiç hoş durmuyor bende
çok geçmiş olsun. Belirtileriniz yoksa korkmayın, olumlu düşünmeye çalışın. Eşinizi bir odada izole edin, yemeklerini tek kullanımlık tabak kaşıkla vb verin kapıdan. İki tuvaletiniz varsa birini kullansın ya da dezenfekte edin ardından. Bizim uzaktan bir akrabamıza da bulaştı, anlattığım gibi izole etti kendini, aynı evdeki kardeşine bulaşmadı. Eşinize acil şifalar dilerim, umarım çabucak atlatır.Benim başka yerde kalmam lazım size bulaştırmamam için diyor fakat adam nereye gidecek bilemiyorum ki
Belki de bulaştı bile, gitsek bize de test yaparlar mı acaba
Tek kullanımlık cerrahi maskeleri en fazla 4 saatte bir değiştirmek gerekiyor. Maske takılı iken çok terlerseniz, nem oluşursa saate bakmadan değiştirmeniz gerekiyor. Maske takılı iken hapsirirsaniz nem oluşacağı için yine maskeyi değiştirmeniz gerekiyor.Siperlik aklıma gelmemişti. Teşekkür ederim. O tek kullanımlık maskeyi gün içinde değiştirmek gerekir mi? Ben gerekir diye biliyordum da..
Eşim aradı ilce sağlık müdürlüğünu pozitif olsa ararlardi demişler yoğunluk var aile hekiminizle görüşün bide demislerBe
Benim de kp yaptırdı kan testi 3 gundur sonuç bekliyor. Yogunluk mu var acaba?
Çalışırken bu tek kullanımlık maske pek kullanışlı olmayabilir. Sizin önerdiğiniz var mı?Tek kullanımlık cerrahi maskeleri en fazla 4 saatte bir değiştirmek gerekiyor. Maske takılı iken çok terlerseniz, nem oluşursa saate bakmadan değiştirmeniz gerekiyor. Maske takılı iken hapsirirsaniz nem oluşacağı için yine maskeyi değiştirmeniz gerekiyor.
Günaydın hepsi çok güzel ama şu mor kenarlarında beyazları olan ne kadar güzel bir çiçekmiş Allah özene bezene yaratmış gülü biliyorum bir de çardak gülü de mi var Allahım ne güzel çeşitlilik kızzz Gözde yatma semizotlarına biz burda para veriyoruz onlara almak içinGünaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere daha önce fotoğrafladığım bir gün doğumunu, yer minesi çiçekleri, bir kırmızı çardak gülü ve açmak üzere olan bir pembe gül goncası gönderiyorum; bir de mutasyon geçiren bir bitki daha: Beyaz gülüm bu şekilde açtı(son resim). Dün sözünü ettiğim semiz otlarının arasında yatan kedim Gözde de sizlere günaydın diyor. Sevgiler
Eki Görüntüle 2686982 Eki Görüntüle 2686983 Eki Görüntüle 2686984 Eki Görüntüle 2686986 Eki Görüntüle 2686987 Eki Görüntüle 2686988
filtreli olanları çıkmış şimdi yorumlarda güzel deniyor ama bilemedim,kulaklarımı acitmasa yeterliBez dediğiniz normal bildiğimiz bez mi? O zaman daha çok zorlamaz mı nefes almada, birde ne kadar süre kullanıyorsunuz o tek kullanımlık maskeleri yani günde iki kez falan değiştirecek misiniz?
Haklısınız hoş durmayabilir ama sağlık söz konusu olunca mecburuz..
aparat var bende. Carrefour, migros ta falan satılıyor. 3 tl mi neydikulağı acitmayan maske tavsiyesi var mı hanimlar internetten alıp beğendiğiniz? acil almam lazım. 1 saat takınca bile çok acıtıyor bendekiler
gerektiği anda maskeyi değiştireceksiniz zor gibi düşünmeyin alisiliyor. Aslında her iş yerinin çalışanına maske temin etmesi zorunlu diye biliyorum. Eşim 9 saat çalışıyor, günde 3 kez maske değiştiriyor.Çalışırken bu tek kullanımlık maske pek kullanışlı olmayabilir. Sizin önerdiğiniz var mı?
Alerji gibi bir hastalığınız vara o da öksürük yapabilir tam alerji mevsimine geldik. Soğuk algınlığı da olabilir. Şikayetleriniz artarsa tekrar test yaptırmanızı öneririm.Dün test yaptırmıştım bugün negatif olduğunu öğrendim ama dünden beri öksürüğüm var bu durumu yaşayan var mı ya da soğuk algınlığı mı acaba?
Hanımlar iş yerinde yakın zamanda sık sık covidli olanlar çıkmaya başladı. Çalışırken kullanılabilecek önerdiğiniz maske var mı? Şu tek kullanımlık maske mi takılmalı sizce yoksa yıkanılıp tekrar kullanılabilenden mi?
Hanımlar iş yerinde yakın zamanda sık sık covidli olanlar çıkmaya başladı. Çalışırken kullanılabilecek önerdiğiniz maske var mı? Şu tek kullanımlık maske mi takılmalı sizce yoksa yıkanılıp tekrar kullanılabilenden mi?
3m maskeler kulağı acıtmıyor. Yıkanan maskeler işe yaramıyor deniyor... Ya da Tek kullanımlıkların içine peçete konabilir. Siperliklerde kullanınca atılmalı dikkat edin.Çalışırken bu tek kullanımlık maske pek kullanışlı olmayabilir. Sizin önerdiğiniz var mı?
Ya bana kalsa değiştiririm ama soruyu aslında aile bireyi için sormuştum. Her üç saatte bir değiştirir mi bilmiyorum o yüzden daha uzun giden bir maske arayışına girdim ama bulamazsam mecburen değişecek..gerektiği anda maskeyi değiştireceksiniz zor gibi düşünmeyin alisiliyor. Aslında her iş yerinin çalışanına maske temin etmesi zorunlu diye biliyorum. Eşim 9 saat çalışıyor, günde 3 kez maske değiştiriyor.
Teşekkür ederim, aslında iş yaparken yorucu olacak ve değişmesi gerekecek maskenin. n95 maske daha mı mantıklı olur sizce, internetten yorumlara baktım ama hangisini alacağımı bilemedim yine de.Ben çift maske takıp öğleden sonra maskeyi değiştiriyorum. Yani şöyle iki maske taktım. Öğleden sonra üstte kalanı atıyorum, yeni maskeyi alta önceki altta kalan maskeyi onun üstüne takıyorum. Tabi ben çok fazla insanla muhatap olmuyorum duruma göre bu değişebilir. Umarım yardımcı olmuştur.
Siperlik pek işe yaramayacak o halde. 3m maskeyi internetten mi sipariş ettiniz? Ben birkaç tanesine baktım fakat hangisini alacağımı bilemedim.3m maskeler kulağı acıtmıyor. Yıkanan maskeler işe yaramıyor deniyor... Ya da Tek kullanımlıkların içine peçete konabilir. Siperliklerde kullanınca atılmalı dikkat edin.
Teşekkür ederim, aslında iş yaparken yorucu olacak ve değişmesi gerekecek maskenin. n95 maske daha mı mantıklı olur sizce, internetten yorumlara baktım ama hangisini alacağımı bilemedim yine de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?