bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ne bu açılmadı bende?
Vaka sayıları, durumun vehametini vs içeren bir video. Ama sayının 10 ya da 10.000 olması bizim için neden bu kadar önemli? Bu virüs var mı var. Önlem almazsak artacağını biliyor muyuz evet. İnsanlar neden sayının çok olduğunu görmeden evde kalmaya ikna olmuyor anlayamıyorum.

Hangi hayvan oldugu onemli degil. Corona virüsü dun çıkmadi. Bu cesidi yeni corona diye gecer COrona VIrus Disease 20 19 cikti. . Bu salgindan kotusu de cikabilir. Sorumluluk insanlarda. Artik hangi yas grubunun öleceğine de birileri karar veriyor.

Arkadaşlar şu binlerce vaka olduğunu söyleyen ve hastane ortamında çekildiğini düşündüren videoya itibar etmek için acele etmeyelim.
Bazı yapılar bu tip sahte belge/video üretmekte oldukça mahir, malum.
Hangi yapıdan bahsettiğimi merak edenler Hürriyet gazetesinde Nedim Şener'in son yazısını okusun.
Daha açık yazamıyorum Mune 'den korkuyorum.

Ölen Beyoğlu'nda eczane sahibi diye biliyorum.Çinli bir müşteriden kapmiş hastaligi.

Çok güzel atmış tutmuş kadın.sanki kendi geçti kayıtları
Yakındır gözaltına alınır.
O kadar pozitifi tespit edecek malzeme yok zaten önce
Neden olmasın ki? Test kitlerini düne kadar bizim ihraç ettiğimizi yazıyor gazeteler. 10 bin civarı test yapılmış şimdiye kadar Türkiye’de. Bilim Kurulu’ndan biri söyledi.

Kızlar Acil ve Önemli bir sorum var.
Haftaya taşınmak durumundayım. Erteleyemiyorum, mecburum, evim satıldı çünkü, çıkmam gerekiyor. Vaka sayısı çok zaten ama bin iki bin olmadan taşınayım en azından dedim. Ama virüsten korktuğum için aşağıdaki önlemleri düşündüm. Başka aklınıza gelen önlem varsa benimle paylaşır mısınız?

1. Nakliye firması ile anlaştım. Tüm eşyaları onlar toplayacaktı ama tabak çanak kıyafet gibi eşyalara dokumalarını istemedim. Kolileme tamamen benden. Onlar sadece mobilyaları demonte ve monte edecekler.

2. Eve gelen elemanlara dezenfektan sıkacağım. Kendim ve eşimde bu süreçte maske takacağız.

3. Adamlar sadece koltuk, dolap gibi ana mobilyalara dokunacakları için onları yeni eve gidince dezenfektan ile sileceğim.

4. Diğer eve temizlikçi gelecek. Annem normalde başında duracaktı ama gitme dedim, kadın ne kadar temizlerse. Sonra 4 gün evin camları açık havalandıracağız. Kadının da kontamine olma ihtimaline karşı.

Elleri yüze burna ağıza sürmek yok. Aklıma gelenler bunlar. Var mı başka bir öneriniz?

Erteleyin demeyin, dediğim gibi mecburum, ters bir zamana geldi.

Olgu sayısı artacak tabi ki pik de yapacak. Ama bu süreci kısaltmak bizim elimizde. Yani semptomatik olması şu süreçlerde artık. İkili sayılarda kalmayacak enfekte sayısı. İyileşen sayısını da duyacağız bir süre sonra.

Ben de.100 ya da 1000 ne farkeder. Yumurta kapi meselesi galiba. Milletce eskiden beri boyle huylarimiz var.

Ölen Beyoğlu'nda eczane sahibi diye biliyorum.Çinli bir müşteriden kapmiş hastaligi.
Hayır değilmiş ailesi açıklama yapmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…