bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İçiniz rahat edecekse ütüleyin isterseniz.

2 gün bekletin bir şey kalmaz bence. Mehmet Ceyhan da öyle söylüyor. sanmıyorum bir şey olsun. yine siz bilirsiniz tabi.

Arkadaşım bunda endişelenecek bişey yok virüsün bir yer üzerinde yaşama ömrü 2 3 saat diyorlar ki kitaplardan bulaşma riski kimbilir kaç binde bir öyle olsa dediğin gibi bulaşmayan kimse kalmaz marketlere mecbur alışveriş için gidiyoruz görevliler elliyor paketleri başkaları o raflardan bir sürü insan geçiyor öyle olsa bulaşmayan insan kalmaz hiç korkma dicem ama fayda edeceğini sanmam anksiyete okb birlikte yaşıyorsun ne desek seni inandıramayacağız nasıl bulaş olduğunu iyice internetten oku ve ikna ol ben terapistimle konuşunca rahatlamıştım hiçbir yere gidemiyordum bulaşacak diye

Canım okuduğum makale Wall street Journalda yayınlanmış İngilizce. Maalesef kaydetmedim ama sanırım buradan ulaşabilirsiniz: How Exactly Do You Catch Covid-19? There Is a Growing Consensus
Özetle yalnızca kapı kolları gibi sürekli ellenen yüzeylerde risk olabileceğini onu dışında objelerden bulaş olasılığının yok denecek kadar düşük olduğunu söylüyor; asıl bulaşın insandan insana olduğunu ve bu bulaşta da maruz kalma süresinin de önemli bir etken olduğunu söylüyordu.
Bir başka makalede de virüs için yarılanma ömrünün cansız yüzeylerde en ideal koşullarda en fazla 9 saat olduğunu okumuştum, normalde yarım saat ile 2 saat arası diyordu. Ki bu virüs yoğunluğunun insanı hasta edecek düzeyde olmadığını söylüyordu.
Bu arada dün bir arkadaşımın facebook paylaşımında bir video izledim. Aslında beğenmedim bizim gibi evhamlı kişiler için rahatlatıcı olabilir ama bence fazla rahat olan insanları daha da rehavete sokmaktan başka işe yaramayacağını düşündüm Bu videodaki Doktor Bey Objelerden bulaşmayacağı gibi yan yana durmakla da bulaşmayacağını vb söylüyor. Bulaşmanın tek yoku enfekte insanın ağzından çıkan tükürük zerreciğinin diğer insanın burnundan içeriye girmesi olduğunu söylüyor. Yani bu kadar insanın burnuna tükürük mü girdi? Herneyse isterseniz izleyin bunu da (umarım yasak değildir bunu buradan paylaşmak) : https://www.facebook.com/ Elbette bunu izledikten sonra gidip de insanlara sarılıp selfie çektirecek değiliz yine tedbirlere devam ama Yüzeyler konusunda biraz daha rahat olmalıyız gibime geliyor. Bir gün beklediyse tamam. İsterseniz güneşte bekletin bir saat falan. İçiniz rahat olsun bence bir şey olmaz beklemiş fotokopi kağıdından.

Son düzenleme:
Doğru evet virüsü soluduğumuzda bulaşıyor veya elimizdeki virüsü ağzımıza burnumuza kendimiz sokuyoruz ama bu soluma ihtimali hiç az değil ki. ufacık rna sonuçta uça uça girer burnumuza :)) bi de biz yapı olarak mesafeli bir millet de değiliz, tanıdık insanların sarılıp öpüşmesini geçtim çarşıda pazarda kasa kuyruğunda birbirini tanımayan herkes birbirinin ensesinde. sonuç: uçan RNA'lar

Aynen ya pazarda kaçıyorum tezgahta yanıma geliyorlar sarımsak yiyip çıkmak lazım o zaman yaklaşmazlar yaklaşma kardeşim diye uyarıyorum

Ah ah korona olmadığı günler ne de özgürmüşüz geçmişte TV de özgürlük yok diyenlere tuvalet terliğinin arkası ile ağızlarına vurmak lazım
Bugün az kaldı niyeti bozup şehir tarafa iniyordum.6 aydır yakın çevredeyim.Bunalmadım desem yalan olur.Şehir tarafa tamire çanta vermişdim.6 aydır bekler.Temmuzda mesaj geldi,gidip alacak adam lazım

Bugün az kaldı niyeti bozup şehir tarafa iniyordum.6 aydır yakın çevredeyim.Bunalmadım desem yalan olur.Şehir tarafa tamire çanta vermişdim.6 aydır bekler.Temmuzda mesaj geldi,gidip alacak adam lazım
Ah be abla ne uğraşıyorsun tamirle ben sana yollayım çanta

yapmayın cidden size de çocuklara da yazık az sakin olun

eşim bir akşam eve geldi

bil bakalım bugün işyerine kim geldi dedi

korona çadırının güvenlik görevlisi ve eşi

bir iş için gelmişler eşimle konuşmuşlar kağıtlarını bırakıp gitmişler

eşim o kağıtları alıp arabaya koymuş geldi eve

ertesi sabah da kağıtları bana verdi ve ben o kağıtları kullanarak iş yaptım elledim okudum masama koydum

evde çocuğum ve kedi var her yere sürünen

bir şey olmaz kitabın sayfalarında vs yaşamaz ki o kadar uzun

Bizim burda duymadım banka kapandı diye ama Konyada da bi ara vaka sayısı çok artmıştı dimi Bursa ile birlikte ilk 5 te yer alıyordu

banka da kapandı iznik ve inegöl de galiba

her gün adliyede bir yer kapanıyor

Orhaneli Anadolu Lisesi karantinaya alınmış

daha bunlar duyduklarımız bir de duymayıp bilmediklerimiz var

+1
Evet tedbirli olmalıyız ama obsesif olmak da kendimize zarar yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…