bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Iletisim halindeyiz bende hemsireym ve o yuzden Dedm yalan bu haber dopdolu vs hic duymadk

Ben de - şu an evde olsam da - sağlıkçıyım böyle binler falan konuşulmuyor.. istanbuldayım da.. inşallah o rakamları hiç görmeyelim kızlar yoksa sonumuz son değil.. belki hasta değil de test yapılanlar karantinadakiler falan bahsediliyordur..

Hasta yakınlarına söylenmemiş olması mantıklı evet

Aynen buyuk ihtimalle ama su bir gercek cok fazla bilgi kirliligi var bosverelm bakan me derse o:) bence isinide gayet guzel yapiyor bakanimiz insallah o rakamlar olmaz

Neden olmasın ki? Test kitlerini düne kadar bizim ihraç ettiğimizi yazıyor gazeteler. 10 bin civarı test yapılmış şimdiye kadar Türkiye’de. Bilim Kurulu’ndan biri söyledi.
Daha pozitif vaka yokken ülkemizde 3bin civarı test yapıldı.
Şuan 10bin çok az değil mi ya?

Aynen buyuk ihtimalle ama su bir gercek cok fazla bilgi kirliligi var bosverelm bakan me derse o:) bence isinide gayet guzel yapiyor bakanimiz insallah o rakamlar olmaz

Yani o bayanın kendine de yanlış bilgi gelebilir inanın ortalık karman çorman.. ama o video birilerinin korkup sokağa çıkmasına engel olur belki yine bir sürü gezen gördüm bugün camdan.

o rakamlar şuan olmasa da olabilir 80 milyonluk ülkeyiz.. yeter ki kontrol dahilinde olsun ipin ucu kaçmasın.. ve hastane doktor çalışan kapasitemizi aşacak kadar çok olmasın.
Aslında gönül ister ki hiç olmasın ama..

Evet ya bende ondan korkyrm ya yetisemezsek italyada doktorlar Hemsireler14gune bir dinleniyorlarmis. Cocugumu birakacak yer dusundum bgn cok insallah olmaz ya Dua edelim

Adana değil hayır. Şehir söylemeyelim.
Ben şu kanun maddesini ekleyeyim en iyisi, Corona kadar ciddiye alınsa o bile kafi.
TCK 5237 sayılı kanunun 213. maddesi der ki:
TCK. MADDE 213. (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

TCK Madde 213 Gerekçesi
Bölüm başlığı “Kamu Barışına Karşı Suçlar” olarak belirlenmiştir. Kamu barışı kavramından, bireyler arasındaki ilişkilerde hukukun egemen olduğu toplum düzeni anlaşılmalıdır. Bireylerin taşıdığı, barış esasına dayalı bir hukuk toplumunda yaşadıklarına dair duygunun da, kamu barışı kavramı içerisinde düşünülmesi gerekmektedir. Bu kavram, kamu güvenliği kavramından daha geniş bir anlam içeriğine sahiptir.

Madde ile ülkenin belli bir bölgesinde yaşayan halkın hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından tehdit edilmesi, suç hâline getirilmiştir. Suçun oluşması için belirli kişi veya kişilerin değil fakat gayri muayyen kişilerden oluşan kitlelerin tehdide muhatap olması aranır.
Tehdidin halkın hayatı, sağlığı, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından bir korku, endişe veya panik meydana getirmek amacıyla yapılmış olması gereklidir. Endişe, korku ve panik kelimeleri halkta meydana gelecek telaş hâlinin değişik derecelerde olabileceğini ifade amacıyla kullanılmıştır. Suçun oluşması bakımından bu hâllerin fiilen gerçekleşmiş olması aranmaz. Tehdidin objektif olarak böyle bir hâle sebebiyet verebilecek nitelikte olması yeterlidir.

Her vatandaş kanunları bilmekle yükümlüdür der Türkiye Cumhruiyeti Anayasası, velhasıl bilmiyordum bir savunma olmuyor maalesef, sıkça ikaz edip sıkıyor olabilirim ama bu kanunların sosyal medyada yazılanlar için de geçerli olduğunu bilmiyorsunuz çoğunuz.

Bu topik var çünkü hem "gerçek" bilgileri paylaşalım, hem gerçek bilgilere dayalı olarak birbirimizi bilgilendirelim, hem de arada bir konu ekseninde geyik yapıp virüsten gerilen sinirlerimizi gevşetelim diye.

Farkındaysanız normal yazışmalara, konuyla alakalı yaptığımız esprili geyik muhabbetlerine bile müdahale etmiyoruz, neden? Hele de bdvde olan bir konuda konu dışına çıkmak yasakken, çünkü "bu konu özelinde" hakaret, tartışma, küfür, siyasi ve dini içerikli paylaşımlar, ırkçılık, kötüleme/karalama, asılsız haber vb şeyler gibi site kurallarına aykırı yazışmalar dışında, mümkün olduğunca esnek davranıyoruz ki hem kafanız biraz dağılsın hem de paylaşılanlardan geri kalmayın.

Bu sebeple rica ediyorum, yazışmalara azami dikkat edelim, kurallara uymayanları ya topiğe yorumdan men etmek veya banlamak zorunda bırakmayın bizi lütfen.

Evet ya bende ondan korkyrm ya yetisemezsek italyada doktorlar Hemsireler14gune bir dinleniyorlarmis. Cocugumu birakacak yer dusundum bgn cok insallah olmaz ya Dua edelim
İtalyada hastaları koyacak yer yok.. o duruma gelince zaten destek tedavi ile yaşayabilecek genç insanlar da ölüyor bence.. Allah korusun şuan en büyük korkum italya gibi olmak

Daha öncekileri yırt dışına satmışız.şimdi kendimiz için haftada 3 bin üretiliyormuş
Yok yok, şüpheli hastalara yapılan test sayısı daha vaka yok iken 3 bindi.
Şuan kim nerden nereye geçiyor belli değil, gurbetçisi, öğrencisi, umrecisi, mültecisi sürekli yer değiştirirken, 10 bin test sonuçlanması aşırı aşırı az yahu.
Günlük 10 bin olsa bir derece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…