- 15 Eylül 2018
- 3.116
- 3.990
- 133
Tabikide ama Ben zaten yalan haber dedim ozellikle belirttimBen şu kanun maddesini ekleyeyim en iyisi, Corona kadar ciddiye alınsa o bile kafi.
TCK 5237 sayılı kanunun 213. maddesi der ki:
TCK. MADDE 213. (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
TCK Madde 213 Gerekçesi
Bölüm başlığı “Kamu Barışına Karşı Suçlar” olarak belirlenmiştir. Kamu barışı kavramından, bireyler arasındaki ilişkilerde hukukun egemen olduğu toplum düzeni anlaşılmalıdır. Bireylerin taşıdığı, barış esasına dayalı bir hukuk toplumunda yaşadıklarına dair duygunun da, kamu barışı kavramı içerisinde düşünülmesi gerekmektedir. Bu kavram, kamu güvenliği kavramından daha geniş bir anlam içeriğine sahiptir.
Madde ile ülkenin belli bir bölgesinde yaşayan halkın hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından tehdit edilmesi, suç hâline getirilmiştir. Suçun oluşması için belirli kişi veya kişilerin değil fakat gayri muayyen kişilerden oluşan kitlelerin tehdide muhatap olması aranır.
Tehdidin halkın hayatı, sağlığı, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından bir korku, endişe veya panik meydana getirmek amacıyla yapılmış olması gereklidir. Endişe, korku ve panik kelimeleri halkta meydana gelecek telaş hâlinin değişik derecelerde olabileceğini ifade amacıyla kullanılmıştır. Suçun oluşması bakımından bu hâllerin fiilen gerçekleşmiş olması aranmaz. Tehdidin objektif olarak böyle bir hâle sebebiyet verebilecek nitelikte olması yeterlidir.
Her vatandaş kanunları bilmekle yükümlüdür der Türkiye Cumhruiyeti Anayasası, velhasıl bilmiyordum bir savunma olmuyor maalesef, sıkça ikaz edip sıkıyor olabilirim ama bu kanunların sosyal medyada yazılanlar için de geçerli olduğunu bilmiyorsunuz çoğunuz.
Bu topik var çünkü hem "gerçek" bilgileri paylaşalım, hem gerçek bilgilere dayalı olarak birbirimizi bilgilendirelim, hem de arada bir konu ekseninde geyik yapıp virüsten gerilen sinirlerimizi gevşetelim diye.
Farkındaysanız normal yazışmalara, konuyla alakalı yaptığımız esprili geyik muhabbetlerine bile müdahale etmiyoruz, neden? Hele de bdvde olan bir konuda konu dışına çıkmak yasakken, çünkü "bu konu özelinde" hakaret, tartışma, küfür, siyasi ve dini içerikli paylaşımlar, ırkçılık, kötüleme/karalama, asılsız haber vb şeyler gibi site kurallarına aykırı yazışmalar dışında, mümkün olduğunca esnek davranıyoruz ki hem kafanız biraz dağılsın hem de paylaşılanlardan geri kalmayın.
Bu sebeple rica ediyorum, yazışmalara azami dikkat edelim, kurallara uymayanları ya topiğe yorumdan men etmek veya banlamak zorunda bırakmayın bizi lütfen.
Bu virus yarasadanmı yılandanmı cıkmıs bılen varmı
Heh makarna stokçusu kuzen okusun bunu, benim evde 2,5 paket makarna var yeter de artar bile, biz sebzeleri karıştırıp yaptığım çorbaları içiyoruz, yanına da bol bol kereviz vb sebzelerden salata yapıyorum, zaten rutin böyleydi, Corona bizde yeme alışkanlığını değiştirmedi, kuzen 2 ay karantina da kalsa ülkede makarna kalmaz, en az 20 kilo da alır bu gidişleEkleyeyim o zaman..
Basit karbonhidratlar (şekerli ve ünlü besinler) bağışıklık sistemini zayıflatır.
Bu nedenle makarna en kötü stok malzemesi.
Hamilelikte sıkıntı yaşıyorum doktorum glutensiz tüketmelisin dedi gerçekten de kendimi daha iyi hissediyorum kusmalarım neredeyse hiç kalmadı.Glutenin bir zararı yok eğer çölyak hastası değilseniz yada gluten hassasiyetiniz yoksa.. yani bir makarnayı glutensiz yemek size bir şey katmıyor aksine daha işlenmiş bir besin tüketmiş oluyorsunuz. bu firmalarınn pazarlama oyunları başımı ağrıtıyor
söylemeden geçemedimtakdir sizin tabiki.
Ben bu aralar herşeyi glutensiz yiyorum makarnayı da glutensiz aldım.
Olur tabiValla Corona yüzünden markette taze zencefil var mı bakamadım ki:))) elime toz zencefil geldi onu aldım, toz zencefil koyuyorum olur mu ki
Bizim evde makarna yok.Heh makarna stokçusu kuzen okusun bunu, benim evde 2,5 paket makarna var yeter de artar bile, biz sebzeleri karıştırıp yaptığım çorbaları içiyoruz, yanına da bol bol kereviz vb sebzelerden salata yapıyorum, zaten rutin böyleydi, Corona bizde yeme alışkanlığını değiştirmedi, kuzen 2 ay karantina da kalsa ülkede makarna kalmaz, en az 20 kilo da alır bu gidişle
Hamilelikte sıkıntı yaşıyorum doktorum glutensiz tüketmelisin dedi gerçekten de kendimi daha iyi hissediyorum kusmalarım neredeyse hiç kalmadı.
Doktorumun tavsiyelerinden sonra bu konu hakkında daha çok bilgi edinmek için "Buğday Göbeği " adında bir kitabı aldım yeni okumaya başladım.Gluten, Latince glue yani yapışkan kelimesinden köken alan ismiyle yapısına dair bilgi veren tahıllarda bulunan bir maddedir. Gluten buğday, arpa ve çavdar gibi tahılların içinde bulunan bir grup proteinin bir araya gelerek oluşturduğu, tohum içindeki ana protein varlığının kaynağıdır. Gliadin ve glutelin bu grubu oluşturan ana protein gruplarıdır. Bunun yanı sıra çavdarda sekalin, arpada hordein gibi benzer proteinler gluten yapısını oluşturur. Gluten suyla karşılaştığında yapışkan bir yapıya sahip olur. Hamurun elastikiyeti ve kabarmasında rol oynar. Bu durum ekmeğin kalitesini belirleyen önemli unusurlardandır.
Bakın hatta gluten o besinlerin içindeki PROTEİN üşenmedim sizin için buldum getirdim bi bilim sitesinden, linkini de atabilirim
Makarna direnci artırsa İtalyanlar bu kadar kırılmazdı bence.Heh makarna stokçusu kuzen okusun bunu, benim evde 2,5 paket makarna var yeter de artar bile, biz sebzeleri karıştırıp yaptığım çorbaları içiyoruz, yanına da bol bol kereviz vb sebzelerden salata yapıyorum, zaten rutin böyleydi, Corona bizde yeme alışkanlığını değiştirmedi, kuzen 2 ay karantina da kalsa ülkede makarna kalmaz, en az 20 kilo da alır bu gidişle
Teşekkürler. Bilgi her zaman iyidir.Aa boşuna bi linkler bişeyler buldum demekkineyse bir başkası faydalanır belki kalsın :) size de geçmiş olsun demek hassasiyeti olan gruptansınız
Ben bu aralar herşeyi buharda yağsız pişiriyorum.Bu coranadan kilo alıp çıkmamak için ne yapmak lazım acaba?
Elim boş durmuyor ha bire ya bir şeyler içiyor ya yiyorum
Aslında İtalyanlar Akdeniz diyeti türü beslenir en sağlıklı yaşam biçimlerindenMakarna direnci artırsa İtalyanlar bu kadar kırılmazdı bence.
Belki de bu kadar etkilenmelerinin sebebi makarnayı çok tüketip bağışıklığı düşürmeleridir.
Daha da kötüsüBu coranadan kilo alıp çıkmamak için ne yapmak lazım acaba?
Elim boş durmuyor ha bire ya bir şeyler içiyor ya yiyorum
Ay ben hep evdeyimOlur tabi
Neden olmasın.
Karantinaya da aldıysan kendini, birşeycik olmaz
Bizde makarna olur ama yeteri kadar çok tüketmiyoruz çünkü, makarna alma sebeplerinden biri dört patili kızım, o çok seviyor etinin yanında annesinin yaptığı makarna pilavları yemeyiBizim evde makarna yok.
Kendimi cok eksik hissediyorum :)
Bunun sebebi benim abue cuburcu olmam. Anneme de sebze yapmaya calisiyorum.
İtalyada 475 kişi öldü bugünAçıklansın ki yine uyumayalim. Ben zaten uyuyamiyordum ama simdi mutlaka bir seyler yiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?