bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tabikide ama Ben zaten yalan haber dedim ozellikle belirttim

Ekleyeyim o zaman..
Basit karbonhidratlar (şekerli ve ünlü besinler) bağışıklık sistemini zayıflatır.
Bu nedenle makarna en kötü stok malzemesi.
Heh makarna stokçusu kuzen okusun bunu, benim evde 2,5 paket makarna var yeter de artar bile, biz sebzeleri karıştırıp yaptığım çorbaları içiyoruz, yanına da bol bol kereviz vb sebzelerden salata yapıyorum, zaten rutin böyleydi, Corona bizde yeme alışkanlığını değiştirmedi, kuzen 2 ay karantina da kalsa ülkede makarna kalmaz, en az 20 kilo da alır bu gidişle

Hamilelikte sıkıntı yaşıyorum doktorum glutensiz tüketmelisin dedi gerçekten de kendimi daha iyi hissediyorum kusmalarım neredeyse hiç kalmadı.

Ben bu aralar herşeyi glutensiz yiyorum makarnayı da glutensiz aldım.

Gluten, Latince glue yani yapışkan kelimesinden köken alan ismiyle yapısına dair bilgi veren tahıllarda bulunan bir maddedir. Gluten buğday, arpa ve çavdar gibi tahılların içinde bulunan bir grup proteinin bir araya gelerek oluşturduğu, tohum içindeki ana protein varlığının kaynağıdır. Gliadin ve glutelin bu grubu oluşturan ana protein gruplarıdır. Bunun yanı sıra çavdarda sekalin, arpada hordein gibi benzer proteinler gluten yapısını oluşturur. Gluten suyla karşılaştığında yapışkan bir yapıya sahip olur. Hamurun elastikiyeti ve kabarmasında rol oynar. Bu durum ekmeğin kalitesini belirleyen önemli unusurlardandır.

Bakın hatta gluten o besinlerin içindeki PROTEİN üşenmedim sizin için buldum getirdim bi bilim sitesinden, linkini de atabilirim

Bahsi geçen videoyu o an çekip servis eden acilen hesabını vermeli. Haberleri takip etmekten psikolojimiz alt üst oldu zaten ama şöyle bi durum var, bulunduğum ildeki vaka sayısı ile videodaki söylenen sayı aynı. Bunu duyurmak yaymak bizlerin işi değil. Sayı artabilir, ölümlü vakalar çoğalabilir durum daha da vahim hal alabilir ama burada devlet üzerine düşeni yapıyor artık sıra bizde.. dikkat edeceğiz evimizden çıkmayacağız. Allahım en az hasarla atlatmayı ülkemize de dünyaya da nasip etsin.

Valla Corona yüzünden markette taze zencefil var mı bakamadım ki:))) elime toz zencefil geldi onu aldım, toz zencefil koyuyorum olur mu ki
Olur tabi
Neden olmasın.
Karantinaya da aldıysan kendini, birşeycik olmaz

Bizim evde makarna yok.
Kendimi cok eksik hissediyorum :)

Bunun sebebi benim abur cuburcu olmam. Anneme de sebze yapmaya calisiyorum.

Hamilelikte sıkıntı yaşıyorum doktorum glutensiz tüketmelisin dedi gerçekten de kendimi daha iyi hissediyorum kusmalarım neredeyse hiç kalmadı.

Aa boşuna bi linkler bişeyler buldum demekki neyse bir başkası faydalanır belki kalsın :) size de geçmiş olsun demek hassasiyeti olan gruptansınız

No no no Demledim melisa cayimi kattim icine zencefil limon, sormam google'a kadinlar kulubu'ne sordugum kadar ben sizsiz naparim ? Baglarim karalar :)) kapanamaz konumuz :))

Doktorumun tavsiyelerinden sonra bu konu hakkında daha çok bilgi edinmek için "Buğday Göbeği " adında bir kitabı aldım yeni okumaya başladım.

Makarna direnci artırsa İtalyanlar bu kadar kırılmazdı bence.
Belki de bu kadar etkilenmelerinin sebebi makarnayı çok tüketip bağışıklığı düşürmeleridir.

Makarna direnci artırsa İtalyanlar bu kadar kırılmazdı bence.
Belki de bu kadar etkilenmelerinin sebebi makarnayı çok tüketip bağışıklığı düşürmeleridir.
Aslında İtalyanlar Akdeniz diyeti türü beslenir en sağlıklı yaşam biçimlerinden
Ama full makarna pizza yiyen var mıdır bilmem
Onlarda bu kadar çok olmasının sebebi karantina şartlarına uymamaları

Olur tabi
Neden olmasın.
Karantinaya da aldıysan kendini, birşeycik olmaz
Ay ben hep evdeyimyıllardır insansız hava sahasında gibi yaşıyorum, biraz nalet bir tipim de az insan öz insan olsun diyorum, bir yürüyüşlerim ve bisiklet turlarım sekteye uğradı o kadar:)))
Bizim evde makarna yok.
Kendimi cok eksik hissediyorum :)

Bunun sebebi benim abue cuburcu olmam. Anneme de sebze yapmaya calisiyorum.
Bizde makarna olur ama yeteri kadar çok tüketmiyoruz çünkü, makarna alma sebeplerinden biri dört patili kızım, o çok seviyor etinin yanında annesinin yaptığı makarna pilavları yemeyi
Eşimle ben çoğunlukla otçuyuz, arada takılıyoruz yakında süt vereceğiz diye hahahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…