- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
Bence konu kapanmalıBen şu kanun maddesini ekleyeyim en iyisi, Corona kadar ciddiye alınsa o bile kafi.
TCK 5237 sayılı kanunun 213. maddesi der ki:
TCK. MADDE 213. (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
TCK Madde 213 Gerekçesi
Bölüm başlığı “Kamu Barışına Karşı Suçlar” olarak belirlenmiştir. Kamu barışı kavramından, bireyler arasındaki ilişkilerde hukukun egemen olduğu toplum düzeni anlaşılmalıdır. Bireylerin taşıdığı, barış esasına dayalı bir hukuk toplumunda yaşadıklarına dair duygunun da, kamu barışı kavramı içerisinde düşünülmesi gerekmektedir. Bu kavram, kamu güvenliği kavramından daha geniş bir anlam içeriğine sahiptir.
Madde ile ülkenin belli bir bölgesinde yaşayan halkın hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından tehdit edilmesi, suç hâline getirilmiştir. Suçun oluşması için belirli kişi veya kişilerin değil fakat gayri muayyen kişilerden oluşan kitlelerin tehdide muhatap olması aranır.
Tehdidin halkın hayatı, sağlığı, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından bir korku, endişe veya panik meydana getirmek amacıyla yapılmış olması gereklidir. Endişe, korku ve panik kelimeleri halkta meydana gelecek telaş hâlinin değişik derecelerde olabileceğini ifade amacıyla kullanılmıştır. Suçun oluşması bakımından bu hâllerin fiilen gerçekleşmiş olması aranmaz. Tehdidin objektif olarak böyle bir hâle sebebiyet verebilecek nitelikte olması yeterlidir.
Her vatandaş kanunları bilmekle yükümlüdür der Türkiye Cumhruiyeti Anayasası, velhasıl bilmiyordum bir savunma olmuyor maalesef, sıkça ikaz edip sıkıyor olabilirim ama bu kanunların sosyal medyada yazılanlar için de geçerli olduğunu bilmiyorsunuz çoğunuz.
Bu topik var çünkü hem "gerçek" bilgileri paylaşalım, hem gerçek bilgilere dayalı olarak birbirimizi bilgilendirelim, hem de arada bir konu ekseninde geyik yapıp virüsten gerilen sinirlerimizi gevşetelim diye.
Farkındaysanız normal yazışmalara, konuyla alakalı yaptığımız esprili geyik muhabbetlerine bile müdahale etmiyoruz, neden? Hele de bdvde olan bir konuda konu dışına çıkmak yasakken, çünkü "bu konu özelinde" hakaret, tartışma, küfür, siyasi ve dini içerikli paylaşımlar, ırkçılık, kötüleme/karalama, asılsız haber vb şeyler gibi site kurallarına aykırı yazışmalar dışında, mümkün olduğunca esnek davranıyoruz ki hem kafanız biraz dağılsın hem de paylaşılanlardan geri kalmayın.
Bu sebeple rica ediyorum, yazışmalara azami dikkat edelim, kurallara uymayanları ya topiğe yorumdan men etmek veya banlamak zorunda bırakmayın bizi lütfen.
Kimseyi korkutmak değildi amacım, kanunu da gayet iyi biliyorum. Hiç duyulmuyor vaka yok dendiği için yazdım şehir de belirtmedim fark ettiyseniz. Panik olmak kadar, rehavete düşmek de tehlikeli. Ama haklısınız tabi, yazmayacağım bir daha.Ben şu kanun maddesini ekleyeyim en iyisi, Corona kadar ciddiye alınsa o bile kafi.
TCK 5237 sayılı kanunun 213. maddesi der ki:
TCK. MADDE 213. (1) Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından alenen tehditte bulunan kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
TCK Madde 213 Gerekçesi
Bölüm başlığı “Kamu Barışına Karşı Suçlar” olarak belirlenmiştir. Kamu barışı kavramından, bireyler arasındaki ilişkilerde hukukun egemen olduğu toplum düzeni anlaşılmalıdır. Bireylerin taşıdığı, barış esasına dayalı bir hukuk toplumunda yaşadıklarına dair duygunun da, kamu barışı kavramı içerisinde düşünülmesi gerekmektedir. Bu kavram, kamu güvenliği kavramından daha geniş bir anlam içeriğine sahiptir.
Madde ile ülkenin belli bir bölgesinde yaşayan halkın hayat, sağlık, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından tehdit edilmesi, suç hâline getirilmiştir. Suçun oluşması için belirli kişi veya kişilerin değil fakat gayri muayyen kişilerden oluşan kitlelerin tehdide muhatap olması aranır.
Tehdidin halkın hayatı, sağlığı, vücut veya cinsel dokunulmazlık ya da malvarlığı bakımından bir korku, endişe veya panik meydana getirmek amacıyla yapılmış olması gereklidir. Endişe, korku ve panik kelimeleri halkta meydana gelecek telaş hâlinin değişik derecelerde olabileceğini ifade amacıyla kullanılmıştır. Suçun oluşması bakımından bu hâllerin fiilen gerçekleşmiş olması aranmaz. Tehdidin objektif olarak böyle bir hâle sebebiyet verebilecek nitelikte olması yeterlidir.
Her vatandaş kanunları bilmekle yükümlüdür der Türkiye Cumhruiyeti Anayasası, velhasıl bilmiyordum bir savunma olmuyor maalesef, sıkça ikaz edip sıkıyor olabilirim ama bu kanunların sosyal medyada yazılanlar için de geçerli olduğunu bilmiyorsunuz çoğunuz.
Bu topik var çünkü hem "gerçek" bilgileri paylaşalım, hem gerçek bilgilere dayalı olarak birbirimizi bilgilendirelim, hem de arada bir konu ekseninde geyik yapıp virüsten gerilen sinirlerimizi gevşetelim diye.
Farkındaysanız normal yazışmalara, konuyla alakalı yaptığımız esprili geyik muhabbetlerine bile müdahale etmiyoruz, neden? Hele de bdvde olan bir konuda konu dışına çıkmak yasakken, çünkü "bu konu özelinde" hakaret, tartışma, küfür, siyasi ve dini içerikli paylaşımlar, ırkçılık, kötüleme/karalama, asılsız haber vb şeyler gibi site kurallarına aykırı yazışmalar dışında, mümkün olduğunca esnek davranıyoruz ki hem kafanız biraz dağılsın hem de paylaşılanlardan geri kalmayın.
Bu sebeple rica ediyorum, yazışmalara azami dikkat edelim, kurallara uymayanları ya topiğe yorumdan men etmek veya banlamak zorunda bırakmayın bizi lütfen.
Gerek yok, herkes bu topikte deşarj oluyor sonuçta, biz sitede ne krizler yönettik, bu topiğin yönetimini de yaparız sonuçta ama sizlerde kurallara uymalı, kanunen sorun yaşayacak yorumlardan kaçınmalısınız, hiç kimsenin burnu kanasın istemem, ben yaparım tarçınlı karanfilli çayımı, gerekirse sabaha kadar başınıza ekşirim
Taze zencefil de eklemelisin bağışıklığın güçlü olsun.Gerek yok, herkes bu topikte deşarj oluyor sonuçta, biz sitede ne krizler yönettik, bu topiğin yönetimini de yaparız sonuçta ama sizlerde kurallara uymalı, kanunen sorun yaşayacak yorumlardan kaçınmalısınız, hiç kimsenin burnu kanasın istemem, ben yaparım tarçınlı karanfilli çayımı, gerekirse sabaha kadar başınıza ekşirim
Bende zencefilimi demledim, sana eşlik ederimGerek yok, herkes bu topikte deşarj oluyor sonuçta, biz sitede ne krizler yönettik, bu topiğin yönetimini de yaparız sonuçta ama sizlerde kurallara uymalı, kanunen sorun yaşayacak yorumlardan kaçınmalısınız, hiç kimsenin burnu kanasın istemem, ben yaparım tarçınlı karanfilli çayımı, gerekirse sabaha kadar başınıza ekşirim
Bide karanfil canım:)Taze zencefil de eklemelisin bağışıklığın güçlü olsun.
Karanfil ve tarçın katıyormuş zaten Mune abla.Bide karanfil canım:)
Ekleyeyim o zaman..Bilgilenmeli ve bilgilendirmelıyız c vitamını onemlı diorlar kızlar .
Zor bir surec sizi bekliyor. Buhar makinaniz var mi? Varsa gelen kolileei bir odaya istifletip bozulmayan/etkilenmeyecek her esya, kutu vs ne varsa 100° lik bir buhardan gecirip oyle acmaya baslardim. Yerleride mutlaka gecerdim sonucta hastalikli birinin tukurdugune basmadigimiz ne malum sonrada camasir suyu ile ustunden gecersiniz.Kızlar Acil ve Önemli bir sorum var.
Haftaya taşınmak durumundayım. Erteleyemiyorum, mecburum, evim satıldı çünkü, çıkmam gerekiyor. Vaka sayısı çok zaten ama bin iki bin olmadan taşınayım en azından dedim. Ama virüsten korktuğum için aşağıdaki önlemleri düşündüm. Başka aklınıza gelen önlem varsa benimle paylaşır mısınız?
1. Nakliye firması ile anlaştım. Tüm eşyaları onlar toplayacaktı ama tabak çanak kıyafet gibi eşyalara dokumalarını istemedim. Kolileme tamamen benden. Onlar sadece mobilyaları demonte ve monte edecekler.
2. Eve gelen elemanlara dezenfektan sıkacağım. Kendim ve eşimde bu süreçte maske takacağız.
3. Adamlar sadece koltuk, dolap gibi ana mobilyalara dokunacakları için onları yeni eve gidince dezenfektan ile sileceğim.
4. Diğer eve temizlikçi gelecek. Annem normalde başında duracaktı ama gitme dedim, kadın ne kadar temizlerse. Sonra 4 gün evin camları açık havalandıracağız. Kadının da kontamine olma ihtimaline karşı.
Elleri yüze burna ağıza sürmek yok. Aklıma gelenler bunlar. Var mı başka bir öneriniz?
Erteleyin demeyin, dediğim gibi mecburum, ters bir zamana geldi.
Ben bu aralar herşeyi glutensiz yiyorum makarnayı da glutensiz aldım.Ekleyeyim o zaman..
Basit karbonhidratlar (şekerli ve ünlü besinler) bağışıklık sistemini zayıflatır.
Bu nedenle makarna en kötü stok malzemesi.
Bu virüsun Allah belasını versin tükürdü hayatımızın içine..Kızlar bilen yazabilir mi
Dün dünya çapında ölümler 7800 civarıydı bu saatlerde
Bugün 8800 civarı
Br gün içerisinde tüm dünyada 1000 ölüm değerlendirmesi nasıl yapılır.
Makarnayıda nasıl severım.Ögrencı olunca bıkarsın dedıler yine bıkmadım.Bide benım alerjik astımım var.Vay beni vay vayyy:)Ekleyeyim o zaman..
Basit karbonhidratlar (şekerli ve ünlü besinler) bağışıklık sistemini zayıflatır.
Bu nedenle makarna en kötü stok malzemesi.
Taze zencefil de eklemelisin bağışıklığın güçlü olsun.
Valla Corona yüzünden markette taze zencefil var mı bakamadım ki:))) elime toz zencefil geldi onu aldım, toz zencefil koyuyorum olur mu kiBende zencefilimi demledim, sana eşlik ederim
Bu virus yarasadanmı yılandanmı cıkmıs bılen varmıBu virüsun Allah belasını versin tükürdü hayatımızın içine..
Dünya çapında yaygınlaştığı için 1000 ölüm üzücü ama şaşırtıcı değil gibi duruyor
Hiç yoktan iyidir, bulursan da buzluğa at depola.Valla Corona yüzünden markette taze zencefil var mı bakamadım ki:))) elime toz zencefil geldi onu aldım, toz zencefil koyuyorum olur mu ki
Taze daha ıyı olur taze ya.olur niye olmasınValla Corona yüzünden markette taze zencefil var mı bakamadım ki:))) elime toz zencefil geldi onu aldım, toz zencefil koyuyorum olur mu ki
Ben bu aralar herşeyi glutensiz yiyorum makarnayı da glutensiz aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?