- 20 Mart 2008
- 142.034
- 214.104
- 1.423
- 60
aynen.Çok ilginç cidden demekki o kokunun sebebi buymuş.
aynen.
bu kadar sey okuduktan sonra bende mezar ziyaretine gitmekten vazgeçtim
şu süreçte gitmeyeceğim demek istemiştim aslında.Öyle düşünme bence,arada olsada mutlaka git et duanı ruhlarına gitsin.
şu süreçte gitmeyeceğim demek istemiştim aslında.
bugun ortaköy mezarligina ziyarete gidecektim ama vazgeçtim
daha sonra giderim artik
Ben fotoğraflarda görünce çok şaşırdım kapakları kapatmadan toprak atılmıyor mu kapakların üzerine mi toprak atılıyor arkadaşın dediği gibi kokması çok normal ilk defa böyle bişey duydum para veriyorlarmış bir de o şekilde gömülmek içinMezarın yan tarafı betondur,cenaze direk toprakta zaten üstüne kapağı kapanıyor toprak atılıyor.
Mevta toprakla temas etmediği için koku oluyor demek kiÇok ilginç cidden demekki o kokunun sebebi buymuş.
Ne güzel Gülcüm hergün erken kalkıp gün doğumuna şahit oluyorsun ben öğlene kadar uyuGünaydın sevgili dostlarım, bu sabah yoğunluktan yine fotoğraf atmakta geciktim ama bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek, güzel bir gün ve iyi bir hafta geçirmeniz dileği ile size bu sabahki gün doğumunu, mor duranda çiçekleri, beyaz güller ve hatmi çiçekleri gönderiyorum. Kedilerim Gözde ve Tarçın da sizlere günaydın diyorlar. Sevgiler
Eki Görüntüle 2690201 Eki Görüntüle 2690202 Eki Görüntüle 2690203 Eki Görüntüle 2690204 Eki Görüntüle 2690205 Eki Görüntüle 2690206 Eki Görüntüle 2690207
20 yıllık başkan derken Gökçek miymiş ki
HarikaBu da bugünlük benden sizlere gelsin Gülcüm bi kedi de ben buldum
Akşamki fotoğraflardan sonra ben ürktümaynen.
bu kadar sey okuduktan sonra bende mezar ziyaretine gitmekten vazgeçtim
Mezarlık açık hava ve tenha bir yer olduğu için riskli olmaz, virüs de toprak altından çıkıp havaya karışıp sizi enfekte etmez diye düşünüyorum ama bir cenazeye denk gelirseniz kalabalık olabilir.iyi akşamlar hepinize hanımlar.
ben bir sey merak ediyorum
yarin çok sevdigim bir yakinimin ölum yildonumu ve ben hersene ziyaretine giderdim
ankarada covit hastalarinim defnedildigi mezarlikta kabiri.
acaba mezar ziyareti tehlikeli olurmu
ziyaretlere izin varmi onuda bilmiyorum gerçi
sadece ozeller degil hepsi boyleymis20 yıllık başkan derken Gökçek miymiş ki
Koku konusunda akşam konuştuğumuz gibi kapaklar konmadan toprak atılmıyorsa cidden koku olur sanırım bu mezarların yapılma amacı da direkt üzerine toprak atılmadan gömülmesi özel parayla alınan mezarlık yeri bizim burda da var ama bu şekilde değil hadi eski mevtalar çürüdü yeniler çürüyene kadar ciddi bir koku olur oldukça da büyük mezarlıktan bahsediliyor
Idrakyollariiltihabi iyimisiniz
Egede vs toprağa gömüyorlar ve sonra üzerine o söz ettiğiniz mermerleri yapıyorlar ama mesela İstanbulda bazı mezarlıklarda yere kazdıkları çukurların kenarları da beton; yani zemini toprak bildiğiniz dikdörtgen oda gibi oluyor, tavanını beton levhalar ile kapatıp o betonların üstüne toprak atıyorlar.Sizin şu beton dediğiniz sonradan kenar mermerleri yapılırken beton dökülüyor mermer yapıştırmak için onu mu diyorsunuz cenaze alta defnedildikten sonra oluyor o işlem yani Bursada ve benim gördüğüm çoğu yerde öyle çok büyük mezarlıklar var Bursada ben hiç koku duymadım
Cumartesi günü yurt dışına çıkacağım icin zorunlu test yaptık. Herkes negatif ben pozitif ciktim. Belirti yoktu. Nerden geldi nasil geldi hiçbir fikrim yok. Kalabalık ortamlara girmedim. Düğün sünnet akraba ziyareti yapmadım. Sadece iki kez avm ye kule site e bebek. Birde kent plaza birkaç mağazaya girdim. 4 kez de dışarda temiz olan mekanlarda yemek yedik. Orda da mesafeye dikkat etmeye çalıştım. Maske dezenfekte v.sneden karantinadasiniz temaslimisiniz
Bir tek zemini toprak oluyor, tabutla gömülenlerin defin işlemi sırasında tabutu açılıp içine bir miktar toprak konuluyor. Covid'den ölenler de tabut ile gömülüyormuş ama onlarda bu işlem yapılmıyordur sanırım.İlk defa duydum ama dini açıdan cenazenin toprakla temas etmesi lazım diğer türlü lahit gibi bişey olur çok şaşırdım
çok geçmiş olsunCumartesi günü yurt dışına çıkacağım icin zorunlu test yaptık. Herkes negatif ben pozitif ciktim. Belirti yoktu. Nerden geldi nasil geldi hiçbir fikrim yok. Kalabalık ortamlara girmedim. Düğün sünnet akraba ziyareti yapmadım. Sadece iki kez avm ye kule site e bebek. Birde kent plaza birkaç mağazaya girdim. 4 kez de dışarda temiz olan mekanlarda yemek yedik. Orda da mesafeye dikkat etmeye çalıştım. Maske dezenfekte v.s
Evet şimdi ekşiye baktım özeller değil hepsi böyleymiş kokudan başkaları da bahsetmiş Ankaraya olan sempatim birden gidiverdisadece ozeller degil hepsi boyleymis ☺
aynen orda gökcekten bahsediyor sanirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?