Elbette. bir buçuk su bardağı su, bir çorba kaşığı sıvı yağ, birer tatlı kaşığı tuz ve şeker ile bir buçuk tatlı kaşığı instant kuru maya kullanıyorum. Bunları hamur oluşana dek yoğuruyorum, sonra üstünü kapatıp 40-45 dakika civarı mayalanması için bekletiyorum. Yumuşak bir hamur oluyor ama un ile ele yapışmasını önleyebiliyorsunuz. Sonra hamuru 2 veya 3 veya 4 parçaya ayırıp şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyorum. Altlarını ve üstlerini hafif yağlarsanız kabuğu daha kıtır oluyor pişince. Sonra tepside üstlerine bir bez örtüp (ben temiz eski bir yastık kılıfını kullanıyorum) bezin üstüne çok az, belli belirsiz su silkeliyorum. Ondan sonra bir süre unutun bunu. En az 1.5 saat ama ideal olarak 2 saat, 3 saat mayalansın tepside, ne kadar mayalanırsa o kadar güzel oluyor, gözenekli ve yumuşak oluyor. Bu arada ekmek hamurlarını tepsiye yerleştirirken aralarında mesafe bırakın çünkü mayalanırken epey şişiyor. Sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırının orta rafında üstü kızarana dek pişirin; arada eşit pişmesi için tepsiyi çevirebilirsiniz. İlk çıktığında kabuğu sert oluyor, biraz dışarıda dinlendiğinde yumuşuyor. Bayatlamıyor, ertesi gün, daha ertesi gün de yiyebiliyorsunuz.Çok ekmek yaptım evde sıcakken iyide sonra yenmiyor. Sizinkinin tarifini alabilirmiyim?
Ay ben sizi hatırladım konuda, test yaptırmıştınız negatif çıkmıştı. Sonradan pozitif olmuşsunuz sanırım geçmiş olsun, kolaylıkla atlatırsınız inşallah. Siz bilirsiniz ama bence komşularınıza haber edin bilgileri olsun, belki apartmanı dezenfekte etmek isterler.
Inşallah negatif cikar. Çok geçmiş olsun. Babanız ne zamandir rahatsız?10 gün sonra ortaya çıktı bu belirti. Test yapıldı bugün, henüz sonucu çıkmadı. 10 gündür karantinadalar.
Sizin test ne zaman yapıldı. Sikayetiniz var mi?Evet negatiften pozitife döndü. Söyleyeceğim tabiki daha fırsat olmadı teklif eden olmazsa internetten alırım diye düşünüyorum erzaklari kimseye emrivaki yapmak istemiyorum bu konuda
Amiiiiin
Benim de b. Makinenin bozuk uzunca bir süredir tamirci gelmemesi için idare ediyorum ama çok zorlar oldu özellikle kışın daha zor olur diye çağırma fikrine ısınmaya başladım ama hala adım atamadım. Servis nasıl hareket etti geldiğinde siz neler yaptınız servis gelip gittikten sonra bahseder misiniz
Sizin test ne zaman yapıldı. Sikayetiniz var mi?
Ben de 3 gündür karantinadayım
Karantinada olanlara devletin vefa uygulaması varmış burda biri demişti tam hatırlayamadım kapınıza kadar görevliler ihtiyaçlarınızı getiriyormuşKarantinadayken market ekmek alışverişinizi kim yaptı. Komşulara güvenemiyoruz virüs var almazlar temas olucak diye düşünüyoruz sizler nasıl yaptınız
Sendin canım sanki vefa grubu diye karantinada olan pozitif vakalara ihtiyaçlarını görevliler getiriyor demiştin sanki mavi kelebek arkadaş yukarıda sormuş yanlış da hatırlıyor olabilirimAy ben sizi hatırladım konuda, test yaptırmıştınız negatif çıkmıştı. Sonradan pozitif olmuşsunuz sanırım geçmiş olsun, kolaylıkla atlatırsınız inşallah. Siz bilirsiniz ama bence komşularınıza haber edin bilgileri olsun, belki apartmanı dezenfekte etmek isterler.
Aa doğru evet o da vardı unuttum ben, gelen filyasyon ekibi demişti bana market ihtiyacınızı karşılayacak biri var mı yoksa vefa grubu numarasını verelim diye. Ben ihtiyaç yok diye almamıştım.Sendin canım sanki vefa grubu diye karantinada olan pozitif vakalara ihtiyaçlarını görevliler getiriyor demiştin sanki mavi kelebek arkadaş yukarıda sormuş yanlış da hatırlıyor olabilirim
Aa doğru evet o da vardı unuttum ben, gelen filyasyon ekibi demişti bana market ihtiyacınızı karşılayacak biri var mı yoksa vefa grubu numarasını verelim diye. Ben ihtiyaç yok diye almamıştım.
bakkalın eşi vefat etmiş bugünGeldiğim gibi elimi yıkadım bundan kaçış yok gibi duruyor kuzenimin işyerinde çalışma arkadaşı pozitif çıkmış ikisi de eve yollanmış kuzenimin eşi de test yapılmamış ama evde karantinada 14 gün
Arada ihtiyaç için çıkışları mecbur yapiyoruz abla. Cantada dezenfektan olmali tabii.Merkezmi?
Allahım ne mutluyum 6 ay sonra çift maske,dezenfekdan eşliğşnde zafere indim dönüyorum. Bu bana epey gider artık
mavikelebek34 internetten bi araştır istersen canım temel ihtiyaçlarından eksikler varsa iste yardımcı olsunlar ya da vefalı bir komşun vardır inşallah dicem ama bu dönemde de herkes kaçıyor düğün dernek oldu mu koştururlar
mavikelebek34 geçmiş olsun
Geçmiş olsun, kıyamet gibi. İnsanlar insanlardan kaçıyor. Başımıza gelse biz de alışveriş işini nasıl yapabiliriz bilmem. Bulunduğum yerde sanal market de yok.Aynen öyle duyunca korktular hemen. Bir şekilde halledicez alışverişi artık yapacak birşey yok biliyorlar sonuçta onların teklif etmesi lazım. Yine araştırırım teşekkür ederim.
Benimle de yakın sayılırızAyyy yakın sayılırız ❤ her yer kırmızı ama düşük risk yazıyor. Haritaya öylesine bakıyordum tanıdık geldi birden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?