Çıkalım sosyal,
Ben gidip alayim diyecektim ki gec kalmisim, aldin galibaBugün az kaldı niyeti bozup şehir tarafa iniyordum.6 aydır yakın çevredeyim.Bunalmadım desem yalan olur.Şehir tarafa tamire çanta vermişdim.6 aydır bekler.Temmuzda mesaj geldi,gidip alacak adam lazım
Çıkalım sosyal,mesafe maske yaparız
Kapalı olan market mi kaç yaşındaydı ay Allah korusun ya insan bunları duyunca hem kendisi hem yakınları için korkuyor ee şimdi bu insan dün akşam bahsettiğimiz mezara mı defnedilecekbakkalın eşi vefat etmiş bugün
Kendi dükkâninizdan mi satis yapıyorsunuz? Yoksa komisyon gibi mi, kâr koyup satarak?Satış yapıyorum çeşit bol kullana kullana değişik bi hal oldusen bilirsin abla
Geçmiş olsun, kıyamet gibi. İnsanlar insanlardan kaçıyor. Başımıza gelse biz de alışveriş işini nasıl yapabiliriz bilmem. Bulunduğum yerde sanal market de yok.
Siz de mi konyadasiniz harika
yasini bilmiyorum ama 60 65 falandir heraldeKapalı olan market mi kaç yaşındaydı ay Allah korusun ya insan bunları duyunca hem kendisi hem yakınları için korkuyor ee şimdi bu insan dün akşam bahsettiğimiz mezara mı defnedilecek
yazmaya unutmuşum 3.5 su bardağı un kullanıyorum hamur için DrderdimderinElbette. bir buçuk su bardağı su, bir çorba kaşığı sıvı yağ, birer tatlı kaşığı tuz ve şeker ile bir buçuk tatlı kaşığı instant kuru maya kullanıyorum. Bunları hamur oluşana dek yoğuruyorum, sonra üstünü kapatıp 40-45 dakika civarı mayalanması için bekletiyorum. Yumuşak bir hamur oluyor ama un ile ele yapışmasını önleyebiliyorsunuz. Sonra hamuru 2 veya 3 veya 4 parçaya ayırıp şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyorum. Altlarını ve üstlerini hafif yağlarsanız kabuğu daha kıtır oluyor pişince. Sonra tepside üstlerine bir bez örtüp (ben temiz eski bir yastık kılıfını kullanıyorum) bezin üstüne çok az, belli belirsiz su silkeliyorum. Ondan sonra bir süre unutun bunu. En az 1.5 saat ama ideal olarak 2 saat, 3 saat mayalansın tepside, ne kadar mayalanırsa o kadar güzel oluyor, gözenekli ve yumuşak oluyor. Bu arada ekmek hamurlarını tepsiye yerleştirirken aralarında mesafe bırakın çünkü mayalanırken epey şişiyor. Sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırının orta rafında üstü kızarana dek pişirin; arada eşit pişmesi için tepsiyi çevirebilirsiniz. İlk çıktığında kabuğu sert oluyor, biraz dışarıda dinlendiğinde yumuşuyor. Bayatlamıyor, ertesi gün, daha ertesi gün de yiyebiliyorsunuz.
Bence de vakalar kesinlikle doğru değil ben ona inanıyorum pandemi sürecinde bile çevremde eniştemiz dışında 1 kişi bile yoktu duyduğum o da fabrika üretimi durdurmadığı için pozitif vakalar çok artınca üretime ara vermişti şuan çevremde bir sürü pozitif vaka varVaka sayısı bence 10 000 ler de. Çevremde hiç duymazdım önceden. Bir de iş yerim kapanmasın diye test yaptırmayan grup da var.
Sen hangi mezarlığa ziyarete gidicektin covidlilerin olduğu muyasini bilmiyorum ama 60 65 falandir heralde
hayir ankarada covitliler ortaköye defnediliyor karsiyakaya degil
evet ben ortakoye gidecektimSen hangi mezarlığa ziyarete gidicektin covidlilerin olduğu mu
Aldım canım.Benim çantayı geri almışlar.Fiyatını düştüler yeni aldım bir taneBen gidip alayim diyecektim ki gec kalmisim, aldin galiba
Yok komisyonlu satış yapmıyorum internet üzerinden kendim mal alıp satıyorumKendi dükkâninizdan mi satis yapıyorsunuz? Yoksa komisyon gibi mi, kâr koyup satarak?
Ben de kokorecciye gittim esimle cocugumla, yemek yoktu o gün, esim çıkalım dedi, çıktık. Dezenfektan, zaten açık hava.Aslinda corbaciya gidip çorba icmenizde sakınca yok, geçen günlerde Mehmet Ceyhan bile corbacidan paylaşım yaptı Instagram'da3 doktor gidip icmisler. Hatta yorumlarda bile yazmışlar "hocam biz de corbaciya gidelim mi, tehlikeli değil mi?"diye. "Yoo niye tehlikeli olsun ki, sosyal mesafenize dikkat edin yeter" demiş.
Nerde yaşıyorsunuz? Ankarada haskom numaraları verdık biz de, ben de mahalle denetim ekibindeydim dün bitti görevim, evinde tıbbı atık biriken hastalar oldu, onları almaya da geldiler, alıverisleri hasta kendı larsılamak suretiyle 112 155 156 yı arayıp ihtiyacı talebinde bulanabılırsınzAa doğru evet o da vardı unuttum ben, gelen filyasyon ekibi demişti bana market ihtiyacınızı karşılayacak biri var mı yoksa vefa grubu numarasını verelim diye. Ben ihtiyaç yok diye almamıştım.
Biz de yok diye biliyorduk ama varmış. 27 km öteden getiriyorlar bizimkini 60 tl ve yukarı alışverişi getiriyorlar. Migrosun sanal uygulamasına girin, adresinizi yazın sanal uygulaması olan size en yakın migros çıkıyor.Geçmiş olsun, kıyamet gibi. İnsanlar insanlardan kaçıyor. Başımıza gelse biz de alışveriş işini nasıl yapabiliriz bilmem. Bulunduğum yerde sanal market de yok.
Malesef denedim ama yok. Aslında bulunduğum ilçede migros da var. En fazla 7 km var arası. Ama bu migrosun öyle bir uygulamaso yok sanırımBiz de yok diye biliyorduk ama varmış. 27 km öteden getiriyorlar bizimkini 60 tl ve yukarı alışverişi getiriyorlar. Migrosun sanal uygulamasına girin, adresinizi yazın sanal uygulaması olan size en yakın migros çıkıyor.
Konyadayım, karantinam bitti benim, şükür sıkıntı yaşamadım alışveriş vs konusunda. Teşekkür ederim yine de öneriniz için.Nerde yaşıyorsunuz? Ankarada haskom numaraları verdık biz de, ben de mahalle denetim ekibindeydim dün bitti görevim, evinde tıbbı atık biriken hastalar oldu, onları almaya da geldiler, alıverisleri hasta kendı larsılamak suretiyle 112 155 156 yı arayıp ihtiyacı talebinde bulanabılırsınz
Her ilde olmuyor sanal market uygulaması maalesef.Malesef denedim ama yok. Aslında bulunduğum ilçede migros da var. En fazla 7 km var arası. Ama bu migrosun öyle bir uygulamaso yok sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?