Teşekkür ederim sağolun inşallah yoktur.29 mayis hastanesi sakin sistemleride güzel çok kalabalikta olmuyor ora.
tedirginseniz orada yaptirabilirsiniz
bağısikliginizi destekleyin karin agrisi ishal kusma bagisiklik sistemi zayif olanlarda oluyormuş
insallah bir seyiniz yoktur
2 saat sonra bitiyormuymuş bulaş durumuYıkamayacağım diye kendinizi zorlamayın. 2 saat bekledikten sonra bulaş riskinin olmadığını bilin ve biraz rahatlayın yeter. Yıka yıka yıka yıka bıkıyor ve yoruluyor insan "amaan bunu da yıkamayıvereyim artık 4 gündür bekliyor zaten" deyip yavaş yavaş yıkamayı bırakıyorsunuz.
Yıkamayacağım diye kendinizi zorlamayın. 2 saat bekledikten sonra bulaş riskinin olmadığını bilin ve biraz rahatlayın yeter. Yıka yıka yıka yıka bıkıyor ve yoruluyor insan "amaan bunu da yıkamayıvereyim artık 4 gündür bekliyor zaten" deyip yavaş yavaş yıkamayı bırakıyorsunuz.
Ankarada bi hastam hıcbı semptom göstermeden atlattı, poztıfti, inşallah sizin de bu sekılde geçer giderKarantinan 5. Günün den herkese Hayirli sabahlar biz. Testimiz pozitif çıkalı 5 gün oldu. Elhamdülillah belirtim yok. Kayinvalidemin testi hâlâ çıkmadı. Bugün 3. Gün.
14. Gündür beraberiz. Inşallah test negatif çıkar. Onunda belirtisi yok.
Dua eder dua bekleriz
Çok şükür.Negatif
Inşallah. O neden test yaptırmıştı?Ankarada bi hastam hıcbı semptom göstermeden atlattı, poztıfti, inşallah sizin de bu sekılde geçer gider
Negatif
İşyerinde bir kişide cıkınca, herkese test yapılmış, o şekilde pozitif cıkmısInşallah. O neden test yaptırmıştı?
Ben yurt dışına çıkmak zorunda olduğum icin yaptirmistim
evet 4-5 günden fazla durduysa yıkamıyorum artık. kola şişelerini şöyle bir sabunlayıp suya tutup koydum, önceleri sabun köpüğünde 20 dakika bekletiyordum; çünkü bir doktor arkadaşım bana "sabun ellerdeki virüsü 20 saniyede temizler ama objelerin üstündekini yok etmez" demişti"amaan bunu da yıkamayıvereyim artık 4 gündür bekliyor zaten" deyip yavaş yavaş yıkamayı bırakıyorsunuz." Demişsin iz ya, siz yapabildiz mi bunu birakabildiniz mi? Biliyorum çünkü siz de sürekli yikiyodunuz
Günaydın.Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bir gün doğumu, kırmızı sardunya çiçekleri ile bir gül goncası, pembe zakkum çiçekleri ile bahçe kedimiz Helvayı gönderiyorum, sevgilerimleEki Görüntüle 2691170 Eki Görüntüle 2691171 Eki Görüntüle 2691172 Eki Görüntüle 2691173 Eki Görüntüle 2691174
Allahım iyi haberler duymayı nasip etsin inşallah.Dünden beri solunum sıkıntısı yaşıyormuş. Doktorlar normal bu süreçte bunun yaşanması diyormuş ama endişe Ediyoruz haliyle. Oksijen veriliyor şu an. Normal düzeyde tutabilmek için. Annemlerin de test sonuçları hala çıkmadı.
Ne bileyim hala keyfi gezenler varsa böyle avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Mevzu sadece ölüm değil, bu endişe ile yaşayamıyorsun mevzu bu. Her gün birkaç kez arıyorum ama negatif olana dek içim rahatlamayacak. 11 gün oldu babam hastanede. Kalbimiz ağzımızda bekliyoruz işte.
Teşekkür ederim. Amin. Bu günler de geçecek inşallah.Günaydın.
Denizi, çiçekleri, kedileri öyle özlüyorum ki...
İyi ki gönderiyorsun bu fotoğrafları...
Allahım hepimize yardım etsin inşallah.
Hastalara şifa, hasta yakınlarına sabır diliyorum Büyük Allah’ımdan...
Geçecek Allah’ımın izniyle inşallah...Teşekkür ederim. Amin. Bu günler de geçecek inşallah.
evet 4-5 günden fazla durduysa yıkamıyorum artık. kola şişelerini şöyle bir sabunlayıp suya tutup koydum, önceleri sabun köpüğünde 20 dakika bekletiyordum; çünkü bir doktor arkadaşım bana "sabun ellerdeki virüsü 20 saniyede temizler ama objelerin üstündekini yok etmez" demişti. Ama bekleyen şeyde virüs kalmıyor ki yok olsun artık onu biliyorum. Artık bir şeyi yıkarken üzerime sıçrayan suya ve köpüğe de hiiiç aldırış etmiyorum. önceleri kıyafetimi değiştirip sıçrayan yerleri sabunla ovuyordum.
Ben çok saçma sapan korkuyordum. Marketten alışveriş geldiği gün, getiren adamlar ayakları ile bahçe girişine virüs taşıdılar diye bahçeye çıkmıyordum. Şimdi artık adamlar gittikten 10-15 dakika sonra çıkıp bahçe terliğimle rahat rahat geziyorum.
Dün bir arkadaşımız geldi, o maskeli biz maskeli 1,5-2 metre mesafeden bir saate yakın sohbet ettik. Çalışan biri, hergün bir sürü insanla muhatap oluyor ama dikkatli biri içim rahat. Sonra eşim bana hep yardım etmek istiyordu yıkama konusunda ama ona hiç dokundurtmuyordum (dalgınlıkla yüzüne veya başka yerlere dokunur, virüs bulaştırır vb diye) . 2-3 gün önce kavun almıştık balkonda bekliyordu "kavunu da sen yıka istersen" dedim. Nasıl yıkadı ne yaptı bakmadım bile, eşim kavunu kesti koydu, yedik.
Çok şükür eskiye göre iyiyim ve çok rahatım ama bir çok kişiye göre yine de abartı önlemlerim var.
Yani %99 insandan insana bulaşıyormuş, yüzeylerden bulaş riski çok düşükmüş (%1) o da çok sıkça ellenen kapı kolları vs yüzeyler ile birisi bir şeyin üstüne hapşır hapşırmaz, ya da eline hapşırıp dokunduktan hemen sonra siz de dokunur el yıkamadan yüzünüze gözünüze sürerseniz olabiliyormuş ama cansız bir yüzeyde kaldıkça virüs yoğunluğu azalıyormuş, iki saat sonra da enfekte edecek gücü kalmıyormuş.2 saat sonra bitiyormuymuş bulaş durumu
yani herşeydemi böyle atiyorum parada plastikte poşette vs
Doktorun söylediği bana da hiç mantıklı gelmemişti. (yazmıştım ama silinmiş) doktor bunu bana pandeminin ilk günlerinde söylemişti ama sonradan o da teyit etti ve başka yerlerde de okudum ki yüzeylerden bulaş riski yok denecek kadar azmış, virüs cansız yüzeylerde kendiliğinden yok olmaya başlıyor ve enfekte etme gücünü yitiriyormuş.Şu mesajinizdan sonra keşke telefonla.konusabilseydik dedimçünkü aynı şeyleri yapıyorum ve siz bu hale evrildiyseniz mutlaka tecrübelerinizden faydalanmak İsterdim. Aldiklarimizi yıkama işlemi sonrasında kıyafetleri değiştirip yıkıyorum koluma ayağıma sicrarsa mutlaka sanki dışardan gelmişim gibi yıkıyorum ve dakikalarca sürüyor çok yoruluyorum her işim aksiyo,
Eşim de aynı şekilde yardım etmek istiyor yüküm hafiflesin hem de psikolojik olarak daha rahat olayım diye ama istemiyordum ayni düşünceyle. Kavunu özellikle karpuzu yıkarken kollarım kopuyor .
Dr. Un dediği aklımı karıştırdı ve dehşete düştüm nasıl yok etmiyormus ki nesnelerin uzeeindekini sonuçta ellerimiz gibi yıkayıp durulayip koyuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?