bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Eşime anlatamıyorum hastaneler kötü belki üşüttün bekle biraz diyo. Yarında aynı olursam gitcem . Siz ilk sağlık ocağınamı gittiniz . Ben direk hastaneye gidiyim diyorum .

Teşekkür ederim sağolun inşallah yoktur.

2 saat sonra bitiyormuymuş bulaş durumu
yani herşeydemi böyle atiyorum parada plastikte poşette vs

"amaan bunu da yıkamayıvereyim artık 4 gündür bekliyor zaten" deyip yavaş yavaş yıkamayı bırakıyorsunuz." Demişsin iz ya, siz yapabildiz mi bunu birakabildiniz mi? Biliyorum çünkü siz de sürekli yikiyodunuz

Ankarada bi hastam hıcbı semptom göstermeden atlattı, poztıfti, inşallah sizin de bu sekılde geçer gider

evet 4-5 günden fazla durduysa yıkamıyorum artık. kola şişelerini şöyle bir sabunlayıp suya tutup koydum, önceleri sabun köpüğünde 20 dakika bekletiyordum; çünkü bir doktor arkadaşım bana "sabun ellerdeki virüsü 20 saniyede temizler ama objelerin üstündekini yok etmez" demişti . Ama bekleyen şeyde virüs kalmıyor ki yok olsun artık onu biliyorum. Artık bir şeyi yıkarken üzerime sıçrayan suya ve köpüğe de hiiiç aldırış etmiyorum. önceleri kıyafetimi değiştirip sıçrayan yerleri sabunla ovuyordum.
Ben çok saçma sapan korkuyordum. Marketten alışveriş geldiği gün, getiren adamlar ayakları ile bahçe girişine virüs taşıdılar diye bahçeye çıkmıyordum. Şimdi artık adamlar gittikten 10-15 dakika sonra çıkıp bahçe terliğimle rahat rahat geziyorum.
Dün bir arkadaşımız geldi, o maskeli biz maskeli 1,5-2 metre mesafeden bir saate yakın sohbet ettik. Çalışan biri, hergün bir sürü insanla muhatap oluyor ama dikkatli biri içim rahat. Sonra eşim bana hep yardım etmek istiyordu yıkama konusunda ama ona hiç dokundurtmuyordum (dalgınlıkla yüzüne veya başka yerlere dokunur, virüs bulaştırır vb diye) . 2-3 gün önce kavun almıştık balkonda bekliyordu "kavunu da sen yıka istersen" dedim. Nasıl yıkadı ne yaptı bakmadım bile, eşim kavunu kesti koydu, yedik.
Çok şükür eskiye göre iyiyim ve çok rahatım ama bir çok kişiye göre yine de abartı önlemlerim var.

Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bir gün doğumu, kırmızı sardunya çiçekleri ile bir gül goncası, pembe zakkum çiçekleri ile bahçe kedimiz Helvayı gönderiyorum, sevgilerimle

Günaydın.
Denizi, çiçekleri, kedileri öyle özlüyorum ki...
İyi ki gönderiyorsun bu fotoğrafları...
Allahım hepimize yardım etsin inşallah.
Hastalara şifa, hasta yakınlarına sabır diliyorum Büyük Allah’ımdan...

Allahım iyi haberler duymayı nasip etsin inşallah.

Teşekkür ederim. Amin. Bu günler de geçecek inşallah.

Şu mesajinizdan sonra keşke telefonla.konusabilseydik dedim çünkü aynı şeyleri yapıyorum ve siz bu hale evrildiyseniz mutlaka tecrübelerinizden faydalanmak İsterdim. Aldiklarimizi yıkama işlemi sonrasında kıyafetleri değiştirip yıkıyorum koluma ayağıma sicrarsa mutlaka sanki dışardan gelmişim gibi yıkıyorum ve dakikalarca sürüyor çok yoruluyorum her işim aksiyo,
Eşim de aynı şekilde yardım etmek istiyor yüküm hafiflesin hem de psikolojik olarak daha rahat olayım diye ama istemiyordum ayni düşünceyle. Kavunu özellikle karpuzu yıkarken kollarım kopuyor .

Dr. Un dediği aklımı karıştırdı ve dehşete düştüm nasıl yok etmiyormus ki nesnelerin uzeeindekini sonuçta ellerimiz gibi yıkayıp durulayip koyuyoruz

2 saat sonra bitiyormuymuş bulaş durumu
yani herşeydemi böyle atiyorum parada plastikte poşette vs
Yani %99 insandan insana bulaşıyormuş, yüzeylerden bulaş riski çok düşükmüş (%1) o da çok sıkça ellenen kapı kolları vs yüzeyler ile birisi bir şeyin üstüne hapşır hapşırmaz, ya da eline hapşırıp dokunduktan hemen sonra siz de dokunur el yıkamadan yüzünüze gözünüze sürerseniz olabiliyormuş ama cansız bir yüzeyde kaldıkça virüs yoğunluğu azalıyormuş, iki saat sonra da enfekte edecek gücü kalmıyormuş.

Doktorun söylediği bana da hiç mantıklı gelmemişti. (yazmıştım ama silinmiş) doktor bunu bana pandeminin ilk günlerinde söylemişti ama sonradan o da teyit etti ve başka yerlerde de okudum ki yüzeylerden bulaş riski yok denecek kadar azmış, virüs cansız yüzeylerde kendiliğinden yok olmaya başlıyor ve enfekte etme gücünü yitiriyormuş.
Pandeminin ilk başlarında bu kadar korkmamız normaldi çünkü tutarlı bir bilgi yoktu. Kimisi yarım saatte virüs etkisini yitirir diyordu, bazı bilim kurulu üyeleri "alışverişi 1-2 saat bekletin sonra kullanın" diyordu bazı kaynaklar ise virüs yok plastikte 5 gün yaşar, kağıtta 7 gün yaşar falan diyordu. En başından beri tutarlı olan tek bilgi elleri 20 saniye sabunla yıkamanın virüsü yok edeceği idi. Hadi abartalım 20 saniye değil de 40 saniye yıkayalım. Hadi abartalım 2 saat değil de 5 saat bekletelim alışverişi ama ortalıkta dolaşan bilgiler çok tutarsızdı, yarım saat ne 5 gün bir hafta ne? Hangisi doğru insan nasıl abartacağını da şaşırıyordu. Ancak 6 ayı aşkın bir süre sonra artık uzmanlar virüsü tanıdıklarını ve bulaş şeklini çok daha iyi bildiklerini ifade ediyorlar ve dolayısıyla artık son edindiğim bu bilgileri güvenilir buluyorum. Yani bulaş insandan insana oluyor, cansız objeleri dokunmadan iki saat bekletmek yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…