bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Zatürre aşısı covidden korumuyor covidin yaptığı zatürreden de korumuyor
Neden aşılama yapıyorlar ben anlamıyorum daha pandemi başladığında zatürre aşısı covidde işe yaramaz diyen kendileri değil miydi
Köyde işinde gücünde sağlıklı bi şekilde yaşayan adam sabah olduğu aşıdan sonra öksürükten halsizlikten akşamına yürüyemez hale gelmiş

Aşının yan etkisiyle mi?

Bazı bağışıklığı düşük, belli yaş üstü bireylerde hastanede yatma durumunda özellikle yoğun bakımda pnömoni yani zatürre çok görülür. Bu aşı da olası bir hastanede yatma durumunda pnömoniden korunmak için yapılması tavsiye edilen bir aşı. Zaten yıllardır kalp ve koah hastalarına bu ihtimal için öneriliyordu. Yani covid olmasa da her kronik hastanın aslında bunu yaptırması gerekiyordu bazı doktorlara göre.
Kimi bünyelere ağır gelebiliyor dediğiniz gibi sonuçta aşı da saflaştırılmış bir mikrop.
Benim bir doktor arkadaşım çocuklarda ve gençlerde bu kadar ciğerlere inmemesinin sebebi aşılanmayla ilgili olabilir dedi geçen. Sonuçta verem, pnömokok gibi aşılar yapılıyor. Bilemiyoruz ki virüsle ilgili her gün yeni bir algoritma çıkabilir, en başta söylenen yanlış bugün doğru olabilir.

Zatürre aşısının 5 yaşından itibaren yapılması gerekiyor ama elimizde yeterli sayıda yok yapılanları şanslı adlediyoruz ama maalesef kötü bir yan etkimi ya da vatandaşımızın bilmediği kontrol altında olmayan bir hastalığınımı tetikledi sanırım ki vefat olmuş çok üzücü. Ama işe yaramıyor diyemeyiz

cidden mi? annem içinde kararsızım. yaptırmayayım bari ya. ablam grip aşısı olduğunda yatak döşek yatırdı. ben allerji aşısı yaptırdım bir dönem bağışıklığımı baskıladı hastanelik oldum. böyle de olunca bir de ateşi olmuş birinin forumda çok korkarım öyle bir durumda.

Canımcım ben yanlış yazdım yaşın ufaksa diye senin için değil bi tanem yanlış anladın sen onu.
65 yaş altı ise ücretle aşı olunuyormuş,
Yanlış anlaşıldım kusura bakma olurmu.
Ben seni yanlış anlar mıyım hiç güzelim?
Hem yanlış anlaşılsak ne olacak?
Maksat gönüller hoş olsun!

merhaba arkadaşlar öncelikle çok çok geçmiş olsun akademisyen bir hemşire olarak söylemem gerekir ki çok dikkatli olmalıyız. Okuduğum makalelere göre en en önemlisi DVİT almamız sonra c vit ve demir tabi ki bir bu kadar önemli olan melatonin. hepsini transdermal olarak kullanıyorum ve bağışıklığım daha kuvvetli. Kendimize çok çok daha iyi bakmalıyız artık.

Bugün babası vefat eden komşuyla konuştum.Musallada 50-60 kişiyle normal defnedildiğini söyledi
İki ay oldu mu bilmiyorum eşimin akrabasindan biri vefat etti. Hastanede çalışan tanidiklardan öğrendik coronadanmis. Önce cenaze töreni olmayacaktı, sonra cenaze töreni olacak dendi ( eşim gitmeyecekti ama annesi ayıp git dedi, ben gitmesine izin vermedim diye eşim bana tavır yapmıştı ) o zamandan beri ölen kişilerin yakınları isyan ediyor cenazeye gelmediniz, su bu diye. Oysa aradık sürekli. O zaman da şaşırmıştım bu cenazeye nasıl izin verildi diye hala devam demekki

İki gündür canım sıkkın ablam ishal ateş kusma yaşıyor . Bugun test sonucu belli olacak.cok gerginim. Annemle geçen hafta görüştü . Diğer ablarimla da yegenlerimle de . Biz gitmedik yine abartiyorsunuz denmişti. Ama ailecek tedirginiz.

Merhaba arkadaşlar akademisyen bir hemşire olarak koronaya karşı almanız gereken vitaminleri duyurmayı görevim olarak görüyorum. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi, o kadar sağlık, bir o kadar mücadele öncelikle kullanmanız gereken vitamin D vitamini. D VİTAMİNİ....!!!! Mutlaka ama mutlaka takviye olarak almanız gerekir. Sonrasında c vitamini ve demir bunu takip ediyor. Tabii ki her şeyden önce güzel beslenmeniz. Kan tahlillerini zide yaptırarak destek alırsanız daha mükemmel olur. Bunlar kadar elzem olan bir diğeri melatonin, uzmanlar boşuna düzenli uyuyun demiyor. Erken uyku ve düzenli uyku uyumanın faydası melatonin den geçiyor. Hangimiz gece 23-03 arası deliksiz karanlık stressiz uyuya biliyoruz? O zaman melatonin al bağışıklığını güçlendirdir diyorum. Ben ağızdan ilaç almak da zorlandığım için alımını daha rahat güvenilir ve kolay olan yolu bant kullanıyorum. Transdermal olarak geçer. Kılcal damarlarınız da direk kana karışarak böbreğimizi karaciğerinizi yormaz. Sağlıklı günler dilerim

Merhaba arkadaşlar akademisyen bir hemşire olarak koronaya karşı almanız gereken vitaminleri duyurmayı görevim olarak görüyorum. Ne kadar çok kişiye ulaşırsa o kadar iyi, o kadar sağlık, bir o kadar mücadele öncelikle kullanmanız gereken vitamin D vitamini. D VİTAMİNİ....!!!! Mutlaka ama mutlaka takviye olarak almanız gerekir. Sonrasında c vitamini ve demir bunu takip ediyor. Tabii ki her şeyden önce güzel beslenmeniz. Kan tahlillerini zide yaptırarak destek alırsanız daha mükemmel olur. Bunlar kadar elzem olan bir diğeri melatonin, uzmanlar boşuna düzenli uyuyun demiyor. Erken uyku ve düzenli uyku uyumanın faydası melatonin den geçiyor. Hangimiz gece 23-03 arası deliksiz karanlık stressiz uyuya biliyoruz? O zaman melatonin al bağışıklığını güçlendirdir diyorum. Ben ağızdan ilaç almak da zorlandığım için alımını daha rahat güvenilir ve kolay olan yolu bant kullanıyorum. Transdermal olarak geçer. Kılcal damarlarınız da direk kana karışarak böbreğimizi karaciğerinizi yormaz. Sağlıklı günler dilerim

Arkadaşlar merhaba..
Salı günü test yaptırdım hala sonuçlarim çıkmıyor.
4günlük rapor almıştım.Rapor bugün bitiyor sonucunda çıkmadı.Bazılarının aynı günde çıkıyor bazılarının 2günde.
Benim hala yok gunlerdir odaya yıkılıp kaldım biraz daha kalırsam bunalıma giricem bu belirsizlikle.İş yerimde mağdur ediyorum.Eşimde benden dolayı işe gidemiyor gelme demişler sonuç çıkana kadar ama her günde arıyorlar çıktımı diye..
E-nabizdaj başka öğrenebileceğiniz yer var mı?

Aile hekiminizi arayın ilçe sağlık müdürlüğü de olabilir.

Aile hekimini arayin. Ama muhtemeln negatifsiniz. Yoksa coktan kapiya gelirlerdi.
Bu arada Kayinvalidem de testin 5. Günü cevap aldı. Kendisi aile hekimini aradi. Negatif olduğunu öğrendi. Çok geçmiş olsun.
Bu arada benim karantinanın 7. Günü cok şükür belirti yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…