bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
T
Tesekkur edrrim. Koku aliyorum hic gitmedi. Ama hapsurukla burun tikanikligi gorulmuyor saniyordum. Hemen test yaptirmaliyim. Sizede cok gecmis olsun umarim hafif atlatirsiniz
Teşekkür ederim..Hafif atlatıyor gibiyim.İnsallah öyle devam eder ..Umarım siz negatif çıkarsınız ama pozitif ciksanizda üzülmeyin çoğu kişi hafif atlatıyor..

Sabah yazacaktım fırsat olmadı gül. Öncelikle kaygılanmanı ve korkmanı çok iyi anlıyorum kısmen hak da veriyorum, ben de ailem için benzer şeyleri hissediyorum. Öte yandan sen de farkındasın ki bunlar sende obsesyon oluşturmuş, hem sana hem çevrendeki insanlara zarar bu sen de biliyorsun. Hadi çekirdek ailede insanlar birbirini idare eder sorun olmaz da diğer insanlar bazen kırılabilir. Belki farklı bir açıdan bakmana yardımcı olur diye yazacağım bunları. Malum karantina sürecim yeni bitti, hepimiz tedbirli yaşamaya çalışıyoruz ama bu durumu abartan bazı eş dostumuz geçmiş olsun diye aradıklarında nereden kaptın, annen babana bişey oldu mu başta olmak üzere ahiret sorularına, ardından da antikorun geçici olduğuna, dikkat etmem gerektiğine (!), vitaminlere ıvır zıvırlara dair değerli bilgilendirmelerine başladılar :)) Hani direkt söylemiyorlar ama dikkatli yaşamıyor musun yoksa, bak bize biz neden kapmadık hissini veriyorlar yani. Yoksa elbette tavsiyeler veririz ki bu konu altında da yardımcı olmaya çalışıyoruz birbirimize. Üzülmüştüm açıkçası, insanlar ne kadar bencil demiştim, sonra telefonlara çok bakmamaya başladım. Seni bu tür insanlarla aynı kefeye koymuyorum elbette estağfurullah, söylemek istediğim şu: bahsettiğim insanların merak ve egolarını tatmin etme davranışları nasıl beni kötü hissettirdi ve kırdıysa, senin de yüksek kaygı temelli davranışların sende hatırı olan insanları üzebilir. Bunu arzu etmezsin, niyetin kırmak olmayabilir ama davranışlarının kaçınılmaz sonucu bu olur.

Öncelikle sen şu anda en şanslı kesimdesin şükür ki, temiz havada yaşıyorsun, işe gitmek ve kalabalığa karışmak zorunda değilsin. İstatistiksel olarak temas ve virüs kapma ihtimali en düşük gruptasın. Bulaşacaksa eczacıdan da bulaşabilir ki eczacılar çok temaslı malum. Kırma arkadaşını al gönlünü :)

T
Teşekkür ederim..Hafif atlatıyor gibiyim.İnsallah öyle devam eder ..Umarım siz negatif çıkarsınız ama pozitif ciksanizda üzülmeyin çoğu kişi hafif atlatıyor..
Insallah. Komsumuz olmustu onlar gayet rahat gecirdi yaslarida var biraz sanirim bana da onlardan bulasti. Ama oldugunu sanmiyorum sikayetlerimin cogu gecti oksuruk disinda yinede teste gidicem bugun

Kardeşim amcamla beraber çalışıyor. O koronaya yakalandı. Yüzyüze maskesiz çalışmışlar birlikte. Kardeşimde de halsizlik vardı epeydir. Dün test yaptırdı negatif çıktı. Hatalı test ihtimali var mı

Maalesef ki varmış.Hatta sağlık çalışanının birinde de böyle olmuş.Belirtileri devam ederse tekrar test yaptırabilir..

Bugün 8. Günüm. Şükürler olsun belirti yok.
Sabah antikor testi yaptırdım. Eve geldiler kan almaya. Negatif çıktı.
Sonra izin alıp Ev den ciktim test yaptırmaya gittim. Bakalım sonuç ne gelecek.
Bu antikor testini bilen var mi?

Ne güzel darısı bizimde başımıza..Allah bir daha düşürmesin..Siz şuan pozitiften negatife dönüştürmüş yani acaba kaç gün sürdü ve ilaçlarınız nelerdi?

hic bir belirtim yok yurt dışına cikacamdiye yaptırdım. Temas ettigim herkes negatif ben pozitif ciktim. 8. Günüm.
hic ilaç kullanmadım sadece parol aldim korkumdan.

hic bir belirtim yok yurt dışına cikacamdiye yaptırdım. Temas ettigim herkes negatif ben pozitif ciktim. 8. Günüm.

Geçen bir arkadaş ile karşılaştık

onlar da yurtdışı için test yaptırmışlar

geniş ailelerinden tek pozitif 9 yaşındaki kızı imiş

çocuk evde anne babalar çalışıyor vs vs

hiçbir belirti olmamış 15 gün sülalecek evde oturmuşlar

eğer yurtdışı için test yaptırmasalar ruhları duymayacak belki de anne baba işe gidip dağıtacaktı virüsü

Nasıl yani ilaç getirmediler mi size?
Yada siz mi kullanmadiniz kullanmadan geçirdiniz yani?

Sakin olun gerçekten abartmişsiniz afedersiniz ama şeyi merak ettim alti aydır eşiniz ve siz çalişmiyormusunuz,nasil geciniyorsunuz eşinizin işe gitmesinidemi yasakladiniz yoksa
Eşim online ders veriyor. Hergün ya da gün aşırı dersi oluyor. Ben çeviri yapıyorum ve üniversitedeki akademisyenlerin araştırma verilerinin istatistiksel veri analizlerini yapıyorum. Bir de kirada bir evimiz var oradan da gelirimiz oluyor. Şu ara harcamamız da fazla olmuyor evden çıkmadığımız için. Eşimin üzerinde çalıştığı bir karavan vardı o kaldı, gidemiyor benim yüzümden bir de adamı ona dokunma buna dokunma diyerek bunaltım maalesef. Market alışverişimizi online ya da telefonla evlere servis yapan bir marketten getirtiyoruz, Ama bugünden sonra utandım kendimden çünkü evden çıkmadıkça evden çıkma fobisi gelişti bende.

Takmam deyip yanında başka şeyler de söylemedi mi ya Gül sabah sabah güldüm he
Söylemez mi "gülünç duruma düşmeyelim hem ayıp olur" dedi. İkisinde de haklı ben de "gülene dalga geçene boşanma davasında şahit olun kurtarın bu adamı benden" derim dedim "Seni boşamam o şeyi de takmam" dedi erkeğim benim Haklı ama bir de nefes alınmıyor onunla. Ben bir keresinde onu takıp migrosa gitmiştim. İnsanlar baktılar ama gülmediler bile, tam deli demişlerdir bana Neyse tek maske ve siperlik taktı. Ben de çift maske ve gözlük taktım, gittik geldik. Sağolsun arkadaşımız da anlayışlıydı. bir de kızının arkadaşı gelmiş bizden önce, kızlarını ve arkadaşlarını evden göndermiş ev kalabalık olmasın tedirgin olmayalım diye, ona üzüldüm.

Arkadaşın gönlünü aldım tabi ki ama haklısınız kırılabiliyor insanlar. Benimki aslında bir şımarıklık ve empati yapamama durumu değil, ben her zaman şükür ediyorum halime ama gerçekten bu bende psikolojik bir rahatsızlık oldu agorafobi gibi, germafobi gibi. Bugün yaptıklarımdan utandım, dün yaşadığım stresten de utandım. Çünkü artık hiç bir mantığı yok, benimkisi tedbir falan değil hastalık. Önceleri 4 hafta sundurmada bekleyen kola şişesini 20 dakika köpükte bekletiyordum artık bir gün bekletip, 20 saniye yıkıyorum oysa 2 saat beklemesinin yeterli olacağını bildiğim halde. Bugün anladım ki evden çıkmadıkça evden çıkma fobim daha da büyüyor. Bugün kalabalık caddede insanlar sıfır mesafeden yanımızdan geçtiler. Arkadaş maskeliydi, eşimin bir arkadaşı daha geldi onunla da görüştük o da maskeliydi, sosyal mesafeyi korumak mümkün olmadı ama maske vardı ve açık havadaydık, evin içinde de kısa süre kaldık. Dedim ki biz maske takıp insanlara 2 metreden fazla yaklaşmadığımız sürece çıkmalıyız, çıkmalıyız yani, çok kötü bir duruma geldim ben çünkü artık.

Ayy düşünceli insanmış ne güzel aşıyı vurundunuz kolaylıkla
Babama gösterdim şimdi deniz gözlüğü müdür nedir onla daha iyi dedi babam korkmaz ama kurallara riayet eder migrosa mı gittin gerçekten o gözlükle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…