- 29 Aralık 2010
- 8.418
- 23.880
- 548
Antikor testi pcr testi değildi canım biliyorsundur gerçi zaten, covid pozitif olup olmadığını değil de vücudunda antikor oluşup oluşmadığını belirleyen bir kan testi. almanya kabul ediyor mu antikor testini?Bugün 8. Günüm. Şükürler olsun belirti yok.
Sabah antikor testi yaptırdım. Eve geldiler kan almaya. Negatif çıktı.
Sonra izin alıp Ev den ciktim test yaptırmaya gittim. Bakalım sonuç ne gelecek.
Bu antikor testini bilen var mi?
Türk milleti sever tavsiye vermeyi lohusa iken az çekmediydim şuan doğum yapanlar çok şanslı bu bakımdanSabah yazacaktım fırsat olmadı gül. Öncelikle kaygılanmanı ve korkmanı çok iyi anlıyorum kısmen hak da veriyorum, ben de ailem için benzer şeyleri hissediyorum. Öte yandan sen de farkındasın ki bunlar sende obsesyon oluşturmuş, hem sana hem çevrendeki insanlara zarar bu sen de biliyorsun. Hadi çekirdek ailede insanlar birbirini idare eder sorun olmaz da diğer insanlar bazen kırılabilir. Belki farklı bir açıdan bakmana yardımcı olur diye yazacağım bunları. Malum karantina sürecim yeni bitti, hepimiz tedbirli yaşamaya çalışıyoruz ama bu durumu abartan bazı eş dostumuz geçmiş olsun diye aradıklarında nereden kaptın, annen babana bişey oldu mu başta olmak üzere ahiret sorularına, ardından da antikorun geçici olduğuna, dikkat etmem gerektiğine (!), vitaminlere ıvır zıvırlara dair değerli bilgilendirmelerine başladılar :)) Hani direkt söylemiyorlar ama dikkatli yaşamıyor musun yoksa, bak bize biz neden kapmadık hissini veriyorlar yani. Yoksa elbette tavsiyeler veririz ki bu konu altında da yardımcı olmaya çalışıyoruz birbirimize. Üzülmüştüm açıkçası, insanlar ne kadar bencil demiştim, sonra telefonlara çok bakmamaya başladım. Seni bu tür insanlarla aynı kefeye koymuyorum elbette estağfurullah, söylemek istediğim şu: bahsettiğim insanların merak ve egolarını tatmin etme davranışları nasıl beni kötü hissettirdi ve kırdıysa, senin de yüksek kaygı temelli davranışların sende hatırı olan insanları üzebilir. Bunu arzu etmezsin, niyetin kırmak olmayabilir ama davranışlarının kaçınılmaz sonucu bu olur.
Öncelikle sen şu anda en şanslı kesimdesin şükür ki, temiz havada yaşıyorsun, işe gitmek ve kalabalığa karışmak zorunda değilsin. İstatistiksel olarak temas ve virüs kapma ihtimali en düşük gruptasın. Bulaşacaksa eczacıdan da bulaşabilir ki eczacılar çok temaslı malum. Kırma arkadaşını al gönlünü :)
Haklısın arkadaşın hakkını ödeyemeyiz.Ayy düşünceli insanmış ne güzel aşıyı vurundunuz kolaylıkla
Babama gösterdim şimdi deniz gözlüğü müdür nedir onla daha iyi dedibabam korkmaz ama kurallara riayet eder migrosa mı gittin gerçekten o gözlükle
Sorma canım, hatta düşündüm çok sinir bozucu bişeymiş acaba kendim de yapıyor muyum diye yokladım kendimi, farkında olmadan aynı şeyleri yaptığımda yakalarsam kendimi frenlerim artık :)) empati tam da bu işe yarıyor yaşayınca anlıyor insanTürk milleti sever tavsiye vermeyi lohusa iken az çekmediydim şuan doğum yapanlar çok şanslı bu bakımdan
Cok güzel yazmışsınız benide insanların sununye bunu ye tavsiyeleri aşırı derecede bunalttı teli açmak istemiyorum kötüde düşünmek istemiyorum gercekten üzülüyorlar belki merakta ediyorlar ama söle yap böle yap bunu ye sunu yeme diyenlere listeye ekliyorum filan demeye başlamıştım artık hem hastalık hem sorular hem tavsiyeler gercekten yorucu oluyorSabah yazacaktım fırsat olmadı gül. Öncelikle kaygılanmanı ve korkmanı çok iyi anlıyorum kısmen hak da veriyorum, ben de ailem için benzer şeyleri hissediyorum. Öte yandan sen de farkındasın ki bunlar sende obsesyon oluşturmuş, hem sana hem çevrendeki insanlara zarar bu sen de biliyorsun. Hadi çekirdek ailede insanlar birbirini idare eder sorun olmaz da diğer insanlar bazen kırılabilir. Belki farklı bir açıdan bakmana yardımcı olur diye yazacağım bunları. Malum karantina sürecim yeni bitti, hepimiz tedbirli yaşamaya çalışıyoruz ama bu durumu abartan bazı eş dostumuz geçmiş olsun diye aradıklarında nereden kaptın, annen babana bişey oldu mu başta olmak üzere ahiret sorularına, ardından da antikorun geçici olduğuna, dikkat etmem gerektiğine (!), vitaminlere ıvır zıvırlara dair değerli bilgilendirmelerine başladılar :)) Hani direkt söylemiyorlar ama dikkatli yaşamıyor musun yoksa, bak bize biz neden kapmadık hissini veriyorlar yani. Yoksa elbette tavsiyeler veririz ki bu konu altında da yardımcı olmaya çalışıyoruz birbirimize. Üzülmüştüm açıkçası, insanlar ne kadar bencil demiştim, sonra telefonlara çok bakmamaya başladım. Seni bu tür insanlarla aynı kefeye koymuyorum elbette estağfurullah, söylemek istediğim şu: bahsettiğim insanların merak ve egolarını tatmin etme davranışları nasıl beni kötü hissettirdi ve kırdıysa, senin de yüksek kaygı temelli davranışların sende hatırı olan insanları üzebilir. Bunu arzu etmezsin, niyetin kırmak olmayabilir ama davranışlarının kaçınılmaz sonucu bu olur.
Öncelikle sen şu anda en şanslı kesimdesin şükür ki, temiz havada yaşıyorsun, işe gitmek ve kalabalığa karışmak zorunda değilsin. İstatistiksel olarak temas ve virüs kapma ihtimali en düşük gruptasın. Bulaşacaksa eczacıdan da bulaşabilir ki eczacılar çok temaslı malum. Kırma arkadaşını al gönlünü :)
İlaç getirmemeleri garipmişIlaç getiren olmadi. Testim pozitif çıktı ama benim şüphem var. Kan da bugün negatif. Gittim test yaptim bugün yine sonuç sabaha çıkar herhalde
İnsanlar da kendilerince iyi niyetli aslında, bir de virüs hakkında doğru veya efsane o kadar şey duyunca demek ki insan içinde tutamıyor paylaşmak istiyor :) kişi bunları sadece kendisinin söylediğini düşünüyordur ama bir iki üç derken sürekli aynı şeyleri duymak da yoruyor. ptesi işe başlayacağım bir de, nazımın geçtiği insanlar baştan söyleyeceğim bana artık hastalıktan bahsetmeyin sıkça sorulan sorular kitapçığı hazırladım onu okuyun diyeCok güzel yazmışsınız benide insanların sununye bunu ye tavsiyeleri aşırı derecede bunalttı teli açmak istemiyorum kötüde düşünmek istemiyorum gercekten üzülüyorlar belki merakta ediyorlar ama söle yap böle yap bunu ye sunu yeme diyenlere listeye ekliyorum filan demeye başlamıştım artık hem hastalık hem sorular hem tavsiyeler gercekten yorucu oluyor
Evt biliyorum ama acaba kan da var mi diye merak ettim negatif çıkınca koştum pcr yaptırdımAntikor testi pcr testi değildi canım biliyorsundur gerçi zaten, covid pozitif olup olmadığını değil de vücudunda antikor oluşup oluşmadığını belirleyen bir kan testi. almanya kabul ediyor mu antikor testini?
Yaa çevirmen misiniz ne güzel, gerçi türkçeyi kullanma tarzınızdan belliEşim online ders veriyor. Hergün ya da gün aşırı dersi oluyor. Ben çeviri yapıyorum ve üniversitedeki akademisyenlerin araştırma verilerinin istatistiksel veri analizlerini yapıyorum. Bir de kirada bir evimiz var oradan da gelirimiz oluyor. Şu ara harcamamız da fazla olmuyor evden çıkmadığımız için. Eşimin üzerinde çalıştığı bir karavan vardı o kaldı, gidemiyor benim yüzümden bir de adamı ona dokunma buna dokunma diyerek bunaltım maalesef. Market alışverişimizi online ya da telefonla evlere servis yapan bir marketten getirtiyoruz, Ama bugünden sonra utandım kendimden çünkü evden çıkmadıkça evden çıkma fobisi gelişti bende.
İnşallah negatif çıkar pcr sonucu, zaten şükür rahat geçirdiniz. yurt dışı için lazım deyince zorlamadan yaptılar mı? haber edin bize de sonucu :)Evt biliyorum ama acaba kan da var mi diye merak ettim negatif çıkınca koştum pcr yaptırdım
Aynen yaa bide ben hamileyim ve son haftalarım cevresnde hanile olup covid olan olmayınca daha Bi telaşa kapılmıslar bide dediğin gibi herkes kendisinin sordugunu düşünüyor bende ilk Bi akrabanın yakalandığını duydum oda hamileydi ilk basta aramadım ayıp olur halbuki benide sever yani ama cekindim aramaya ama insanlar benm gibi değil işte aramasan adı aramadı okur ben bu gibi durumlarda msj atıyorum rahatsz etmek istemiyorum cok fazla arayan olmustur inşallah iyisindir gecmiş olsun veya basın sağolsun VS tarzındaİnsanlar da kendilerince iyi niyetli aslında, bir de virüs hakkında doğru veya efsane o kadar şey duyunca demek ki insan içinde tutamıyor paylaşmak istiyor :) kişi bunları sadece kendisinin söylediğini düşünüyordur ama bir iki üç derken sürekli aynı şeyleri duymak da yoruyor. ptesi işe başlayacağım bir de, nazımın geçtiği insanlar baştan söyleyeceğim bana artık hastalıktan bahsetmeyin sıkça sorulan sorular kitapçığı hazırladım onu okuyun diye
Neden başın sağ olsun? vefat mı etti bir yakını? Ben böyle durumlarda mutlaka ararım, geçmiş olsun, başın sağolsun, yapabileceğim bir şey var mı? ve beni istediğin zaman arayabilirsin tarzında şeyler söylerim. Nasıl oldu? neden oldu tarzı şeyler ASLA sormam. Benim annem vefat ettiğinde o zaman çok gençtim ve herkes nasıl oldu neden oldu? Tüh ameliyat olmasaydı yaşar mıydı acaba? tarzı sorular soruyordu nefret etmiştim, Nasıl öldüğünü ayrıntıları ile yazıp fotokopi ile çoğaltıp dağıtayım insanlara demiştim. Bazı insanlar da çaresizliklerinden işte şunu ye bunu yap diyorlar hani nasıl yardım edeceklerini bilmediklerinden.Aynen yaa bide ben hamileyim ve son haftalarım cevresnde hanile olup covid olan olmayınca daha Bi telaşa kapılmıslar bide dediğin gibi herkes kendisinin sordugunu düşünüyor bende ilk Bi akrabanın yakalandığını duydum oda hamileydi ilk basta aramadım ayıp olur halbuki benide sever yani ama cekindim aramaya ama insanlar benm gibi değil işte aramasan adı aramadı okur ben bu gibi durumlarda msj atıyorum rahatsz etmek istemiyorum cok fazla arayan olmustur inşallah iyisindir gecmiş olsun veya basın sağolsun VS tarzında
Evet ama nedenini bilmiyorum 24 saat duş alınmaz denize havuza da girilmezSevgili arkadaşlar, bir sorum var: Zatürre aşısından sonra bir gün banyo yapılmaz diye bir şey duydunuz mu? Bize aşıyı veren eczacı ve de aşımızı vuran emekli hemşire, ısrarla bugün banyo yapmamalısınız dediler. Ben şimdiye kadar normalde eve girer girmez çamışırlarıma kadar kapı önünde soyunur hemen sıcak duşa girerdim ama sadece kıyafetlerimi çamaşır makinesine attım, ellerimi dirseğe kadar yıkadım, yüzümü yıkadım ve ayaklarımı dize kadar yıkadım o kadar. Eşim ne yaptı ilgilenmedim çünkü onun her tarafına dezenfektan sıkmıştım zaten. Bu benim için ilginç bir gelişme ama acaba banyo yapmalı mıydım? ne gibi bir sakıncası olabilir?
Bekarsan çocuk yoksa daha sen lohusa iken sorulanları bi görsen aman YarabbiSorma canım, hatta düşündüm çok sinir bozucu bişeymiş acaba kendim de yapıyor muyum diye yokladım kendimi, farkında olmadan aynı şeyleri yaptığımda yakalarsam kendimi frenlerim artık :)) empati tam da bu işe yarıyor yaşayınca anlıyor insan
Ya Gül ciddi misin bankaya da gittin miHaklısın arkadaşın hakkını ödeyemeyiz.
Migrosa gittim gerçekten o gözlükle. hatta bankaya da gittim, bankadaki insanların bakışları gerçekten görülmeye değerdi. O gözlük belki %100 koruma ama nefes alınmıyor, onu söyleyim.
Genel olarak dedim ben msj atarım genelde böle durumlarda ya aslında sormamıızın sebebide insan elinden bsy gelmeyince bide ne konusacagını bilmeyince böle sorular sorma hissiyatı olusuyor sanırım bende aradığımda soruyorum istemsizce o yüzden msj atmak daha mantıklı geliyor zaten karsıdaki insan sıkılmış oluyor aranmaktanNeden başın sağ olsun? vefat mı etti bir yakını? Ben böyle durumlarda mutlaka ararım, geçmiş olsun, başın sağolsun, yapabileceğim bir şey var mı? ve beni istediğin zaman arayabilirsin tarzında şeyler söylerim. Nasıl oldu? neden oldu tarzı şeyler ASLA sormam. Benim annem vefat ettiğinde o zaman çok gençtim ve herkes nasıl oldu neden oldu? Tüh ameliyat olmasaydı yaşar mıydı acaba? tarzı sorular soruyordu nefret etmiştim, Nasıl öldüğünü ayrıntıları ile yazıp fotokopi ile çoğaltıp dağıtayım insanlara demiştim. Bazı insanlar da çaresizliklerinden işte şunu ye bunu yap diyorlar hani nasıl yardım edeceklerini bilmediklerinden.
Nasıl ya hiç Bi belirti yokken mi pozitif demişlerdiArkadaşlar resmen negatifim ve hiç bir zaman pozitif değilmişim. Bir hafta beni evimden barkımdan ettiler. Kulagimla sahit oldum testler kaybolmuş. Kesin geçen benim ki de kayb oldu ve pozitif dediler.
Rabbim herkese şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?