bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bir de internette bir akım oldu paylaşım olarak neymiş maske takarak karbondioksit çok fazla soluyormuşuz ciğerlere çok zararlıymış cihazla ölçüp sosyal medyada paylaşıyorlar aşı karşıtları gibi birşey türedi

Sağlıkli gunler efendim.

Bolca sağlık insallah...

Sorum şu ki bakicimizin annesi covid pozitif. Pazartesi belli oldu.
Geçen hafta persembe gunu bakicim annesine gitmis. Oradan bize geldi. Cami acik salonda maskeyi hic çıkarmadan 2 saat kaldi. En son gorusmemiz buydu. Uzerinden 6 gun gecti.

Su an onda bir semptom yok. Annesiyle birlikte yasayan babası da negatif. Ama 14 gun karantinada.

Biz şu halde temaslinin temaslisiyiz. Bize donuk bir karantina yok. Bu saate kadar olsak bir belirti verir miydi acaba?

Merhaba sağlıklı günler herkese ben şuan covid pozitifim 7. Günüm hafif eklem agrim hafif öksürügüm var sadece acaba virüs bitince gögus hastaliklarina giden var mi

Sizde bir şey olduğunu sanmıyorum. Zaten 3-4 gün içinde belirtiler çıkıyor ortaya. Hele maskeyle pencere falan açık oturduysa, temasınız olmadıysa bir şey olmamıştır. Bakıcınız bile pozitif olmayabilir zaten. Benim eşimin temastan 3 gün sonra ilk belirtisi çıktı ortaya. Gece ateşlendi. Sonra o da geçti ve hiçbir belirti kalmadı. Tabi gene de karantinada odasında. Hepimize sağlık diliyorum..

Ah nasil iyi geldi bu mesaj Allah razi olsun. Olacagi varsa zaten olacak ama su beklenti anksiyetesi çekilir sey degil. Moral oldunuz enerji oldunuz. Insallah olmaz bir sey. Bakiciyi aradim o da 6 gündür sorunsuzmus. Gayet iyiyim diyor kendine de cok iyi bakan biri. Balikyagi, vitamin, sumak vb. bircok takviye aliyor. O gun bizde maskesini hic çıkarmadı gelir gelmez eline kolonya doktu. Allahin isi o gun de yavrum hep benim yanimda oturdu.

Esinizin atesi kacti o gece? Aksam benim eşim de vesvese yapti . Ateşini ölçtü 37.2 idi. Bugun iyi ama bir sey yok.

14 gun karantinaya aldik kendimizi.

Allah hepimizi korusun. Tum hastalara aciL sifalar dilerim.

Ne demek Allah sizden de razı olsun..
Gece ölçemedik ateşini ama sabah hastanede ölçmüşler 36 çıkmış. Sonra test yaptılar pozitif çıktı. 6. günümüzdeyiz hiçbir şikayetimiz yok. Sizin bir şeyiniz olduğunu sanmıyorum. Benim eşim klimalı ortamda pozitif vakayla iş toplantısında kaptı. Klima çok tehlikeliymiş gerçekten.

Son düzenleme:
Bir an once eskisinden daha iyi olur insallah esiniz. Uzun, saglikli, mutlu bir omur diliyorum sizin icin.

Merhabalar
Sonunda geldi yakınımıza.
Eşimin iş arkadaşı koronaymış. Sağlık bakanlığı arayıp evden çıkmamasını söylemiş, işyeri cuma testinizi yaptırın demiş.
Şimdi bizim yapmamız gereken neler var? Temas vs. Bir odada karantina mı olmalı.
Küçük kızımız 7 aylık onu istiyor ağlıyor, ama almıyor.

Bize de iş yerinden bulaştı. Nasıl bir ortamda çalışıyor eşiniz? yakın temas kurmuş mu pozitif vaka ile? çalıştıkları yer klimalı mı? benim eşime klimalı ortamda yakın mesafeden toplantı yaptıkları için bulaştı. Siz tedbir amaçlı eşinizi izole edin. Biz test sonucunu öğrenir öğrenmez hemen izole ettik eşimi, çok şükür bana ve anneme hiçbir şey olmadı 6. günümüz bitti. Size de bulaşmamıştır inşallah.

Klimalı ama çalıştırmıyorlar. Temas derken aynı ortamda bulunmaları yetmiyor mu? Hapşırmıştır tıksırmıştır. Malesef odada maske kullanmıyorlarmış.
Eşim korona mı bilmiyoruz henüz test yaptırmadı. Ama farklı bir yorgunluğum var diyor, bugüne kadar ona bulaşmıştır ondan da bize diyorum ben ama bilemiyorum.
İzole ettik derken mesela nasıl örnek verebilir misiniz?
Zaten tabak çanağımız ayrıdır kimse birbirinin bardağından içmez havlularımız ayrıdır. Misal çocuğu kucağa almakla da geçer mi?
Çok şükür size bulaşmamış.
Eşinize de geçmiş olsun.

Evde zaten maskesizim.Dışarda birkaç güne bir birkaç saat takıyorum.Virüs kapmakdansa bu şartları kabul ederim

Geçmiş olsun

Her pozitif olan hapşırıp öksürmeyebiliyor. Maske takmış olsalardı risk daha az olurdu tabi.. Çok sinsi bir hastalık gerçekten ve her bünyeye etkisi farklı. Ama benim eşim de toplantıdan 2 gün sonra (henüz iş arkadaşının pozitif olduğunu öğrenmemişken) çok garip bir haldeyim, çok halsizim diyip duruyordu.. Ama şu an gayet iyi. Hiçbir belirtiyi yaşamadı. Benim eşim direk salona kapandı. Kapının önüne sehpa koydum, yemeğini suyunu sehpaya koyup gittim. Yüzünü bile görmedim. Odasından çıkıp lavaboya gittiğinde en az 15 dk geçtiği yerden geçmedim. Sonrasında her seferinde wc'yi dezenfekte ettim. Her gün evi çamaşır suyu ile temizledim. Giysilerini, çarşafını, havlusunu falan poşete koydu, kapının önüne bıraktı, eldivenle aldım, 60 derecede yıkadım.. Ben kedimizi bile yaklaştırmadım eşime. Kapısında miyavlayıp durdu. Çok iyi beslenmeye çalıştık. Suyuna limon dilimleyip koydum. Bir de cerrahi maske değil n95 dedikleri maskeden kullandık koridora çıkarken. Bugün 6. gün, balkona çıktı, ben bir uçta o bir uçta, biraz rahatladık. Onun 4 gün sonra bitiyor karantinası. Umarım sizin negatif çıkar gene de temkinli olmakta fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…