- 23 Ocak 2016
- 35.163
- 51.097
- 598
Bir de internette bir akım oldu paylaşım olarak neymiş maske takarak karbondioksit çok fazla soluyormuşuz ciğerlere çok zararlıymış cihazla ölçüp sosyal medyada paylaşıyorlar aşı karşıtları gibi birşey türediMaske hastalığı ağır geçirmeyi böyle önlüyor, maskenin etkisiyle ilgili önemli açıklama
Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. İbrahim Akdağ, "Gerçekten de maske takmak; pasif bir bağışıklık yapıp sanki aşılama yapılmış gibi vücuda küçük küçük dozlarda defalarca virüs girişi olduğu için antikor geliştirilmesini sağlayabiliyor' dedi.www.yenicaggazetesi.com.tr
Bu nası bi bakış ya dehşet içindebenim kızım Sarman size mi geldi
Mutlu günler
Sağlıkli gunler efendim.
Bolca sağlık insallah...
Sorum şu ki bakicimizin annesi covid pozitif. Pazartesi belli oldu.
Geçen hafta persembe gunu bakicim annesine gitmis. Oradan bize geldi. Cami acik salonda maskeyi hic çıkarmadan 2 saat kaldi. En son gorusmemiz buydu. Uzerinden 6 gun gecti.
Su an onda bir semptom yok. Annesiyle birlikte yasayan babası da negatif. Ama 14 gun karantinada.
Biz şu halde temaslinin temaslisiyiz. Bize donuk bir karantina yok. Bu saate kadar olsak bir belirti verir miydi acaba?
Ah nasil iyi geldi bu mesaj Allah razi olsun. Olacagi varsa zaten olacak ama su beklenti anksiyetesi çekilir sey degil. Moral oldunuz enerji oldunuz. Insallah olmaz bir sey. Bakiciyi aradim o da 6 gündür sorunsuzmus. Gayet iyiyim diyor kendine de cok iyi bakan biri. Balikyagi, vitamin, sumak vb. bircok takviye aliyor. O gun bizde maskesini hic çıkarmadı gelir gelmez eline kolonya doktu. Allahin isi o gun de yavrum hep benim yanimda oturdu.Sizde bir şey olduğunu sanmıyorum. Zaten 3-4 gün içinde belirtiler çıkıyor ortaya. Hele maskeyle pencere falan açık oturduysa, temasınız olmadıysa bir şey olmamıştır. Bakıcınız bile pozitif olmayabilir zaten. Benim eşimin temastan 3 gün sonra ilk belirtisi çıktı ortaya. Gece ateşlendi. Sonra o da geçti ve hiçbir belirti kalmadı. Tabi gene de karantinada odasında. Hepimize sağlık diliyorum..
Ah nasil iyi geldi bu mesaj Allah razi olsun. Olacagi varsa zaten olacak ama su beklenti anksiyetesi çekilir sey degil. Moral oldunuz enerji oldunuz. Insallah olmaz bir sey. Bakiciyi aradim o da 6 gündür sorunsuzmus. Gayet iyiyim diyor kendine de cok iyi bakan biri. Balikyagi, vitamin, sumak vb. bircok takviye aliyor. O gun bizde maskesini hic çıkarmadı gelir gelmez eline kolonya doktu. Allahin isi o gun de yavrum hep benim yanimda oturdu.
Esinizin atesi kacti o gece? Aksam benim eşim de vesvese yapti . Ateşini ölçtü 37.2 idi. Bugun iyi ama bir sey yok.
14 gun karantinaya aldik kendimizi.
Allah hepimizi korusun. Tum hastalara aciL sifalar dilerim.
merhaba düsünuyorum hatta yarin aile hekimiyle bi gorusecegim
Bir an once eskisinden daha iyi olur insallah esiniz. Uzun, saglikli, mutlu bir omur diliyorum sizin icin.Ne demek Allah sizden de razı olsun..
Gece ölçemedik ateşini ama sabah hastanede ölçmüşler 36 çıkmış. Sonra test yaptılar pozitif çıktı. 6. günümüzdeyiz hiçbir şikayetimiz yok. Sizin bir şeyiniz olduğunu sanmıyorum. Benim eşim klimalı ortamda pozitif vakayla iş toplantısında kaptı. Klima çok tehlikeliymiş gerçekten.
Bir an once eskisinden daha iyi olur insallah esiniz. Uzun, saglikli, mutlu bir omur diliyorum sizin icin.
Merhabalar
Sonunda geldi yakınımıza.
Eşimin iş arkadaşı koronaymış. Sağlık bakanlığı arayıp evden çıkmamasını söylemiş, işyeri cuma testinizi yaptırın demiş.
Şimdi bizim yapmamız gereken neler var? Temas vs. Bir odada karantina mı olmalı.
Küçük kızımız 7 aylık onu istiyor ağlıyor, ama almıyor.
Klimalı ama çalıştırmıyorlar. Temas derken aynı ortamda bulunmaları yetmiyor mu? Hapşırmıştır tıksırmıştır. Malesef odada maske kullanmıyorlarmış.Bize de iş yerinden bulaştı. Nasıl bir ortamda çalışıyor eşiniz? yakın temas kurmuş mu pozitif vaka ile? çalıştıkları yer klimalı mı? benim eşime klimalı ortamda yakın mesafeden toplantı yaptıkları için bulaştı. Siz tedbir amaçlı eşinizi izole edin. Biz test sonucunu öğrenir öğrenmez hemen izole ettik eşimi, çok şükür bana ve anneme hiçbir şey olmadı 6. günümüz bitti. Size de bulaşmamıştır inşallah.
Biz de soracağız inşallahmerhaba düsünuyorum hatta yarin aile hekimiyle bi gorusecegim
Evde zaten maskesizim.Dışarda birkaç güne bir birkaç saat takıyorum.Virüs kapmakdansa bu şartları kabul ederimBir de internette bir akım oldu paylaşım olarak neymiş maske takarak karbondioksit çok fazla soluyormuşuz ciğerlere çok zararlıymış cihazla ölçüp sosyal medyada paylaşıyorlar aşı karşıtları gibi birşey türedi
Geçmiş olsunBize de iş yerinden bulaştı. Nasıl bir ortamda çalışıyor eşiniz? yakın temas kurmuş mu pozitif vaka ile? çalıştıkları yer klimalı mı? benim eşime klimalı ortamda yakın mesafeden toplantı yaptıkları için bulaştı. Siz tedbir amaçlı eşinizi izole edin. Biz test sonucunu öğrenir öğrenmez hemen izole ettik eşimi, çok şükür bana ve anneme hiçbir şey olmadı 6. günümüz bitti. Size de bulaşmamıştır inşallah.
Klimalı ama çalıştırmıyorlar. Temas derken aynı ortamda bulunmaları yetmiyor mu? Hapşırmıştır tıksırmıştır. Malesef odada maske kullanmıyorlarmış.
Eşim korona mı bilmiyoruz henüz test yaptırmadı. Ama farklı bir yorgunluğum var diyor, bugüne kadar ona bulaşmıştır ondan da bize diyorum ben ama bilemiyorum.
İzole ettik derken mesela nasıl örnek verebilir misiniz?
Zaten tabak çanağımız ayrıdır kimse birbirinin bardağından içmez havlularımız ayrıdır. Misal çocuğu kucağa almakla da geçer mi?
Çok şükür size bulaşmamış.
Eşinize de geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?