- 17 Aralık 2015
- 27.133
- 49.649
- 598
ya bizde aile hekimimizin şahsi telefon numarasi var ama yani boyle seyler icin almamistik telefonunuBiz de soracağız inşallah
n95 lerin uzerine birde cerrahi maske takmak gerekiyormus.Her pozitif olan hapşırıp öksürmeyebiliyor. Maske takmış olsalardı risk daha az olurdu tabi.. Çok sinsi bir hastalık gerçekten ve her bünyeye etkisi farklı. Ama benim eşim de toplantıdan 2 gün sonra (henüz iş arkadaşının pozitif olduğunu öğrenmemişken) çok garip bir haldeyim, çok halsizim diyip duruyordu.. Ama şu an gayet iyi. Hiçbir belirtiyi yaşamadı. Benim eşim direk salona kapandı. Kapının önüne sehpa koydum, yemeğini suyunu sehpaya koyup gittim. Yüzünü bile görmedim. Odasından çıkıp lavaboya gittiğinde en az 15 dk geçtiği yerden geçmedim. Sonrasında her seferinde wc'yi dezenfekte ettim. Her gün evi çamaşır suyu ile temizledim. Giysilerini, çarşafını, havlusunu falan poşete koydu, kapının önüne bıraktı, eldivenle aldım, 60 derecede yıkadım.. Ben kedimizi bile yaklaştırmadım eşime. Kapısında miyavlayıp durdu. Çok iyi beslenmeye çalıştık. Suyuna limon dilimleyip koydum. Bir de cerrahi maske değil n95 dedikleri maskeden kullandık koridora çıkarken. Bugün 6. gün, balkona çıktı, ben bir uçta o bir uçta, biraz rahatladık. Onun 4 gün sonra bitiyor karantinası. Umarım sizin negatif çıkar gene de temkinli olmakta fayda var.
Bilemiyorum özellikle bebek aşısı konusunda bizde hemşirenin telefonu var ben ona mesaj atıyorum o cevap veriyor.. doktorun odasina bağlatma imkanınız varsa deneyin ulasamazsaniz ya da gidemeyeceksiniz ararsiniz.ya bizde aile hekimimizin şahsi telefon numarasi var ama yani boyle seyler icin almamistik telefonunu
kendisinimi aramaliyiz yoksa aile hekimligini arayip orda mi baglatmaliyiz
n95 lerin uzerine birde cerrahi maske takmak gerekiyormus.
n95 sadece takan kisiyi koruyormus ventilden nefesi disari veriyormus
Salonun ayrı olması büyük avantaj olmuş biz salonda yaşıyoruz.Her pozitif olan hapşırıp öksürmeyebiliyor. Maske takmış olsalardı risk daha az olurdu tabi.. Çok sinsi bir hastalık gerçekten ve her bünyeye etkisi farklı. Ama benim eşim de toplantıdan 2 gün sonra (henüz iş arkadaşının pozitif olduğunu öğrenmemişken) çok garip bir haldeyim, çok halsizim diyip duruyordu.. Ama şu an gayet iyi. Hiçbir belirtiyi yaşamadı. Benim eşim direk salona kapandı. Kapının önüne sehpa koydum, yemeğini suyunu sehpaya koyup gittim. Yüzünü bile görmedim. Odasından çıkıp lavaboya gittiğinde en az 15 dk geçtiği yerden geçmedim. Sonrasında her seferinde wc'yi dezenfekte ettim. Her gün evi çamaşır suyu ile temizledim. Giysilerini, çarşafını, havlusunu falan poşete koydu, kapının önüne bıraktı, eldivenle aldım, 60 derecede yıkadım.. Ben kedimizi bile yaklaştırmadım eşime. Kapısında miyavlayıp durdu. Çok iyi beslenmeye çalıştık. Suyuna limon dilimleyip koydum. Bir de cerrahi maske değil n95 dedikleri maskeden kullandık koridora çıkarken. Bugün 6. gün, balkona çıktı, ben bir uçta o bir uçta, biraz rahatladık. Onun 4 gün sonra bitiyor karantinası. Umarım sizin negatif çıkar gene de temkinli olmakta fayda var.
Öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah belirtisiz atlatır eşiniz. Sorulardan bıkmışsınızdır ama çok merak ettiğim bir konu, toplantıda maske takmışlar mıydı? Klimalar çok tehlikeliymiş. Normalde havada asılı kalmayıp yere inecek olan virüsün havada deveran etmesine ve odaya dağılmasına neden oluyorlarmışNe demek Allah sizden de razı olsun..
Gece ölçemedik ateşini ama sabah hastanede ölçmüşler 36 çıkmış. Sonra test yaptılar pozitif çıktı. 6. günümüzdeyiz hiçbir şikayetimiz yok. Sizin bir şeyiniz olduğunu sanmıyorum. Benim eşim klimalı ortamda pozitif vakayla iş toplantısında kaptı. Klima çok tehlikeliymiş gerçekten.
Öncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah belirtisiz atlatır eşiniz. Sorulardan bıkmışsınızdır ama çok merak ettiğim bir konu, toplantıda maske takmışlar mıydı? Klimalar çok tehlikeliymiş. Normalde havada asılı kalmayıp yere inecek olan virüsün havada deveran etmesine ve odaya dağılmasına neden oluyorlarmış
canım geçmiş olsun. Umarım eşinizde hiçbir şey yoktur.Merhabalar
Sonunda geldi yakınımıza.
Eşimin iş arkadaşı koronaymış. Sağlık bakanlığı arayıp evden çıkmamasını söylemiş, işyeri cuma testinizi yaptırın demiş.
Şimdi bizim yapmamız gereken neler var? Temas vs. Bir odada karantina mı olmalı.
Küçük kızımız 7 aylık onu istiyor ağlıyor, ama almıyor.
Sağol canım. Eşimde şuan bi belirti yok durumu iyi. Sağlık bakanlığı aradı belirtileriniz yoksa test yaptırmayın demiş, rapor almasını söylemişler. Bi belirsizlik var. Yaptırsa mı beklesek mi?canım geçmiş olsun. Umarım eşinizde hiçbir şey yoktur.
Bizim etrafımızda çok çıktı.Birinin babası vefat etti bir aile iyileşti.Diğer evde gene iyileşen var.Temaslı biriyle 4/5 saat yan yana oturdum üzerinden 1 hafta geçti ikimizde de sorun yok hala
Eskiden etrafımda kimsede yokken yavaş yavaş çıkmaya başladı hadi hayırlısı
Yabancı bir ülkede klimanın altına oturan biri bir kafeye bulaştırmış bu yollaÖncelikle çok geçmiş olsun. İnşallah belirtisiz atlatır eşiniz. Sorulardan bıkmışsınızdır ama çok merak ettiğim bir konu, toplantıda maske takmışlar mıydı? Klimalar çok tehlikeliymiş. Normalde havada asılı kalmayıp yere inecek olan virüsün havada deveran etmesine ve odaya dağılmasına neden oluyorlarmış
Çok artmaya başladı, hani çember daraldı deniyor ya, sevmesem de o ifadeyi, bir yerde doğru. O kadar izole yaşadık, yaşıyoruz, bir aşı olmaya gittik temaslının temaslısı olduk geldik. Ancak azami tedbirlerle korumuştuk kendimizi, maske, siperlik, dezenfektan ile. Sosyal mesafe her an korunamadı ama doğrudan dokunma vb olmadı. Çok şükür ki temaslı olan arkadaşta da şu ana kadar herhangi bir sorun yok. Umarım sizde de bir sorun olmaz.Temaslı biriyle 4/5 saat yan yana oturdum üzerinden 1 hafta geçti ikimizde de sorun yok hala
Eskiden etrafımda kimsede yokken yavaş yavaş çıkmaya başladı hadi hayırlısı
Ben de maskenin aşı işlevi gormesine cok sevinmistim. Insallah dogrudur. Virus yükü diye bir gercek var.Pozitiflinin temassızı yakın havasını solumayanı bile kalmadı gerçekten. Maske vücudumuza virüsü azar azar almamızı sağlayıp aşı etkisi gösteriyormuş dendi. Bu doğruysa çok iyi değil mi? Sevindim ben bu habere
Eşimde de bulantı varmış, ben psikolojik diyorum ama ishal varsa o belirtiler arasında var diye biliyorum.Ben de maskenin aşı işlevi gormesine cok sevinmistim. Insallah dogrudur. Virus yükü diye bir gercek var.
Biz de maalesef temaslinin temaslisiyiz. Sizin de dediginiz gibi artik şu aşamada bir yelerden bilmeden bile olsa temas olabiliyor.
Korona acaba ishal,mide bulantisi, kusma gibi belirtiler ile de olabiliyor mu arkadaşlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?