- 10 Nisan 2014
- 43.798
- 116.448
- 798
kalp hastalarına öncelik varNasil olur annem 60 yaşında kronik kalp hastasi zatürre aşısını ücretsiz yaptırdı sağlık ocağında.
65 yaş altina ücret ödemiyormuş deyonce şaşırdım..kalp hastalarına öncelik var
Öyle tabi ikiler diğerlerinden daha eksik temelle başlıyorlar ilkokul eğitimine. Ama açılırsa haftada bir gün gidecekler birler gibi. Aradaki 6 günde hepsini unutacaklar. İmkansız bir sistem. Birinci sınıflar haftasonu unutup geliyorlardı. Şimdi nasıl haftada bir günle okuma yazma öğreniyorlar bilmiyorum. Benim sınıfımla (2.sınıf) o kadar güzel oturttuk ki, zoom da birine hata versin ağlıyorlar bağlanamıyoruz diye. Ya her gün kesintisiz eğitim verilmeli, ya da okulların hepsi bir yıl dondurulmalı. Aksi taktirde asla eşitlik sağlanamayacak ve çok verimsiz olacak.Ama yinede 2. Siniflar diğer sinfilara göre yinede iyi durumda değiller. Benim fikrim bu yönde 1. ve 2.sinfilar bu zamanin en madur olanlari. 1. Sinif çocuğu ortalaman 6 yaşında , okula başlıyorlar okuma yazmadan ziyade henüz anaokuldan kopup okul kültürünü alismadan eğitime ara vermek zorunda kaldılar. Yani benim oğlumda 1. Sinif ama desteklenmezse temeli sağlam atılmamış kalacak. Bir dönem okula gidince yetmez , şahsi fikrim 1 ve 2 ye giden çocuklar icin cok parlak değil. Cok garip şekilde bu cocuklar sokaktalar en azindan ben oturduğum sitede gördüğüm çocuklar böyle.
Online dersi alabilen var alamayan, mesela neti olmayan ya da evde birden fazla pc olmayan cocuklar giremediği zaman derse zorunluluk nE bilmiyorum. Herkes eşi şartlarda değil malasef, okulda en azindan görebiliyorlardi. Pandemi çocukların geleceğini gerçekten mahvetti
Özel kolejlerinde hergün olmasi yasak mesela :) benim oğlum da devlet okuluna başladı, haftada 2 gün baksana ikimiz arasinda bile eşitlik yok, gittikleri halde. Haftada 3 gün ek ders aldırıyoruz. Bu sene artik okumaya ve temel matematiği otursun yeterli benim için gönderme konusu benim icin zor bir karar oldu , gönderdik ALlah hayırlısını versin.
işte şikayet etmek istemiyorum kimseyi ben. ama zorluyorlar et beni şikayet et beni diye ha ha ha
Birinci sınıflar ikiye bölündü pazartesi sali bir grup okula gidiyor persembe cuma diğer grup okula gidiyor. Öğretmen 4 gün okulda 20 saat ders yapıyor kalan 10 saari de canlı dersle tamamlıyor.Öyle tabi ikiler diğerlerinden daha eksik temelle başlıyorlar ilkokul eğitimine. Ama açılırsa haftada bir gün gidecekler birler gibi. Aradaki 6 günde hepsini unutacaklar. İmkansız bir sistem. Birinci sınıflar haftasonu unutup geliyorlardı. Şimdi nasıl haftada bir günle okuma yazma öğreniyorlar bilmiyorum. Benim sınıfımla (2.sınıf) o kadar güzel oturttuk ki, zoom da birine hata versin ağlıyorlar bağlanamıyoruz diye. Ya her gün kesintisiz eğitim verilmeli, ya da okulların hepsi bir yıl dondurulmalı. Aksi taktirde asla eşitlik sağlanamayacak ve çok verimsiz olacak.
Doktorunuza mutlaka danışın. Anneniz zatürre aşısını vuruldu mu? Doktor annenize muhtemelen hem zatürre hem de grip aşısı verir. Bu zatürre aşısı covidden korumaz, hatta sanırım covid kaynaklı zatürre'den de korumuyor ancak 23mü 28 mi (tam sayısını bilmiyorum) çeşit zatürre var ve çoğu hastane kaynaklı; yani Allah göstermesin hastaneye yatan kronik hastalığı olan 65 yaş üstü bireylerin çoğu hastane kaynaklı zatürre'den vefat ediyor; bunu engellemek için zatürre aşısı öneriliyor, pandemi öncesi de yapılan bir aşıydı bu ama pandemi ile daha büyük önem kazandı. Bu zatürre Allah korusun herkes için risk aslında; doktorlar ası olmayı öneriyor.Grip aşısı yazdırmıştık şimdi kafalar karışık zaturemi grip mi doktora danişacağız
Nasil olur annem 60 yaşında kronik kalp hastasi zatürre aşısını ücretsiz yaptırdı sağlık ocağında.
Canlı ders yapmadı bizim öğretmen hic, ben yüzden ek ders aldırıyorum . Peki öğretmen yapmazsa bişey olmuyor mu?Birinci sınıflar ikiye bölündü pazartesi sali bir grup okula gidiyor persembe cuma diğer grup okula gidiyor. Öğretmen 4 gün okulda 20 saat ders yapıyor kalan 10 saari de canlı dersle tamamlıyor.
Bilmiyorum ki,65 yaş altına kronik olsada ücretli dediler .
Mrb. ben 38 yaşındayim saglik ocagindan ücretsiz vuruldum.
Günaydın,bende anlamadım her sağlık ocağı farklımı uyguluyor desem oda olmaz ki.
2.doz olayında ücret alınıyormuş oda doğruysa tabi.
Bana 2.dozdan hic bahsetmediler. O ücretli olabilir belki. Simdilik ilk dozu vuruldum artik ücretliysede mecbur vurulucam
2 doz olayıda varmış,dün kardeşimin eşi söyledi onuda.
Sağlık ocağını aradım şimdi,65 yaş altına kronikse aşı vuruluyormuş.
1 yıl sonra falandir insallah
Zaten çevremizde duyduğumuz vaka sayılarıyla açıklanan tutarlı değildi, ki zaten bir süredir vaka diye değil hasta diye açıklıyorlardı verileri, yani bizim gibi eve yollanmayıp hastaneye yatırılan kişilerdi onlar. Bir ay öncesinde pozitif çıktım ama istatistik bile olamadım ona yanarım :)) bakan twitterda ülke çıkarlarını da düşnüyoruz dedi, yani turizm geliri veya benzer sebepler. Zaten yazın yapılan yeni kısıtlamalarda sahil şeridini hiç katmıyorlardı.Tünaydın arkadaşlar vaka sayılarını hergün takip ediyordum 1500_1800 arası değisiyor. Ama dün tv de 29bin 30bin rakamlari verildi. Sonrada bakan aciklama yapiyor ülke çıkarları bla bla. nerde şeffaflık. En bastan beri sağlik bakaninin destekcisiydim ama artik korkmaya başladım.
Tünaydın arkadaşlar vaka sayılarını hergün takip ediyordum 1500_1800 arası değisiyor. Ama dün tv de 29bin 30bin rakamlari verildi. Sonrada bakan aciklama yapiyor ülke çıkarları bla bla. nerde şeffaflık. En bastan beri sağlik bakaninin destekcisiydim ama artik korkmaya başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?