- 11 Şubat 2020
- 632
- 936
- 23
Evet olabilirMune yi gördün diye olmasın
Mecburlar. Kaynaklar kısıtlıyken yaşama ihtimali en yüksek olana şans verilir. 90 yaşındaki hastadansa 50 yaşındakine kaynak kullanmak daha mantıklı ne yazık ki.Doga intikamını her zaman alir ama yine de kimin öleceğine kimin tedavi gorecegine insanoğlu karar vermemeliydi. Italya'da doktorların hasta seçtiğini soylediler.
Ya ailem yurt dışında orada da var çokça bin küsur vaka 2 ölüm var, bura gibi çalışıyor işe gidenler, gitmeyenler evde , ablam basks şehirde bekar ve oda çalışıyor , bir tane oğlum var ve allah korusun birimizin başına birsey gelse yok yani ulaşım bundan nefesim daraliyor aslinda. Allah yardim etsin. Zaten inanıyorum allaha biliyorum. Ecel geldi mi kacis yok ama denir ya allah hayrli ölüm versin diye insan buna dua ediyor. Ve hani insan geleceği bilmek istemez ya ölümünü vs şuanda boşlukta gibiyim.O zaman farklı bir bakış açısı geliştir.
Ölümden kaçış var mı?
Eninde sonunda öleceksem ne zaman olduğunun çokta önemi yok...
Ayrıca korku bağışıklık sistemini çok zayıflatır...
Ve büyüklerin bir sözü vardır "korktuğum başıma geldi" diye...
Önleminizi alın, gerisini aklınızdan çıkarın
Nerdeyse 100 artmış vaka 1 gunde.. hepsi yurtdışı bağlantılı mi yoksa salgın var mı acaba
Hâlâ oturmalara ve gezmelere gidenler var ne yazık ki. İnsanın başına gelmeden anlamıyor bazı şeyleri.Bunun hiçbir önemi kalmıyor artık canım, hepimizin eve kapanmamız lazım aksi takdirde her türlü salgın olacak.
Salgın vardı zaten be kuşumNerdeyse 100 artmış vaka 1 gunde.. hepsi yurtdışı bağlantılı mi yoksa salgın var mı acaba
Evet canım.. zaten sokağa çıkma yasağı yakındırBunun hiçbir önemi kalmıyor artık canım, hepimizin eve kapanmamız lazım aksi takdirde her türlü salgın olacak.
Hangi hasta yasamali secimini doktor yapamaz!Mecburlar. Kaynaklar kısıtlıyken yaşama ihtimali en yüksek olana şans verilir. 90 yaşındaki hastadansa 50 yaşındakine kaynak kullanmak daha mantıklı ne yazık ki.
Hatta normal zamanlarda doğumda bile öncelik annenindir, bebekle anne arasında seçim yapılması gerektiğinde annenin seçilmesi esastır.
Çok zor bir durum, oradaki doktorların neler yaşadığını tahmin bile edemiyorum hasta kaybeden doktorların psikolojisini bildiğim için
Evet haklisiniz baksanıza bir günde 100 arttıSalgın vardı zaten be kuşum
Test yapılan insan sayısı artıkça vakka sayısıda çoğalacak
Öyle bir yasak muhtemelen vaka sayıları binleri bulmadan yani son son çare olmadan gelmeyecek.Evet canım.. zaten sokağa çıkma yasağı yakındır
Tamam siz hastaların koridorlarda öldüğü bir salgın hastanesinde görev yapmaya çalışırsanız oradaki doktorlara ne yapmaları ne yapmamaları gerektiğini öğretirsiniz.Hangi hasta yasamali secimini doktor yapamaz!
Anne ile çocuk arasinda hastanin birinci derece yakinin da gorusu alinir. Ayni olay degil. Sapla samani karistirmayalim ve sistemin yetersizligini hastalarin uzerinden tamamlamayalim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?