Seçimi doğanın yapması baska insanoğlunun yapması baska. O zaman bütün yaslilar ölsün diyelim. Hatta hastaneye de ugramasinlar. Malum yer kapliyorlar ve kurtarilamayacak durumdalar. Her zaman daha genc bir hasta vardir. Sistem yetersiz ve seçim yapılmak zorunda. Dikkat edin ayni seçim bir gun size de yapılmasın.
Şimdiye kadar corona testi yapılmıyorduEvet haklisiniz baksanıza bir günde 100 arttı
Cunku birini seçmek demek diger hastayi olume terketmek demek.Zaten herkes bundan bahsediyor. Eminim o doktorlar da çok bayılmıyordur seçim yapmaya. Aynı şekilde kendi aileleri de, hatta kendileri de bir seçime dahil olabilirler. Çünkü çareleri yok. Çünkü kaynak yetersizse, sağlık çalışanı yetersizse ne yapsınlar? Tabii yaşlılar ölsün denemez ne ilgisi var ki?
Hah evet. Ben tanımıyorum da arkadaşım paylaşmıştı.Duygu Özaslan diye bir youtuner kendisi
Cunku birini seçmek demek diger hastayi olume terketmek demek.
Seçim :yasli hasta
Sebep : yas aralığı
Ya acaba karar alindi magazalar kapatma kararini oyle mi aldi agiz birligi yapmiscasina karar aldi
Baska kararlarda var ve duyrulmamis olabilirmi
Elinizden geleni tedbiri alın. Gerekmedikçe dışarı çıkmayın. Elinizden geleni yaptıktan sonra elinizden gelmeyeni için de dua edin. Bu kadar stres vücuda çok zarar verir.mesajimi goren olursa sunu soyleyeyim evet ben cok etkilendim bu durumda hala yuregim hop hop iki gun once namazda bayildim 3 satte kendime gelemedim o kadar kotuymusum ki esim oldugumi sanmis sinir krizi gecirmisim bu durumda ve ben iyi degilim abartiyorsun diyen olcak abartmiyorum cunku boguluyorum nefes alamiyorum basim donuyor ve 4 tane cocugum icin bu kadar endisem
mesajimi goren olursa sunu soyleyeyim evet ben cok etkilendim bu durumda hala yuregim hop hop iki gun once namazda bayildim 3 satte kendime gelemedim o kadar kotuymusum ki esim oldugumi sanmis sinir krizi gecirmisim bu durumda ve ben iyi degilim abartiyorsun diyen olcak abartmiyorum cunku boguluyorum nefes alamiyorum basim donuyor ve 4 tane cocugum icin bu kadar endisem
Ya acaba karar alindi magazalar kapatma kararini oyle mi aldi agiz birligi yapmiscasina karar aldi
Şimdiye kadar corona testi yapılmıyordu
Size başımdan geçen bir olayı anlatayım
Bir hafta önce ağır bir grip atlattım
Acile gittim hamile olduğum için doktor yaklaşmadı bile
Hani hamilesin ne işin var burada gibisinden bir muame hissetim
Belimle aynı anda odaya başka bir kadın ve adam girdi
Sonuçlarını doktora sormaya gelmişti
Bana doktor isterseniz bir serum yazayım ama beni dinlerseniz evinize gidin dedi
Doktor kadının sonuçlarına bakıyor
Ablacım ateşin bir haftadır düşmemiş zatürreye çevirmiş yatışını yapıyoruz dedi
Doktor daha genç acıdım inanki
Kadın kim bilebilir ne olduğu
Böyle bir şikayetlerle gelen hasta konusunda siz ne düşünürsünüz
daha 1 tane vaka varken hemsire bir arkadasima sordum bana sunu dedi saglik bakani yaskalar getirmis ilerleyen zamnalrda aciklayacak dedi bu da onun gibi biseYa acaba karar alindi magazalar kapatma kararini oyle mi aldi agiz birligi yapmiscasina karar aldi
Kimseye yapılmasın,ama bunu yapan doktorları sanki suçlar gibi konuşmanız da doğru değil.Hiçbir doktor o seçimi keyfi olarak yapmıyor.Şahsen başıma gelse üzülürüm,ama bir doktor adayı olarak yapan doktoru da ''neden bu seçimi sen yaptın'' diye yargılayamam,ortada kaynak yoksa yapacak bir şey de kalmıyor maalesef.Bu kadar bağırmamızın sebebi bu aslında evde oturun diye.Her şehirdeki hastane aynı olanaklara sahip değil.Sırf bu virüsle boğuşan hastaların çoğalması yüzünden belki trafik kazasında yaralanan bir hasta ihmalden,kaynakların azalması yüzünden hayatından olacak.Eğer ortada kurtarılamayacak bir durum ve karşılaştırılınca daha olumlu sonuç alabileceğiniz bir hasta varsa ve kaynağınız tek birine yeterse siz ne yapardınız ? İkisine bölüştürüp şansınızı daha da mı düşürürdünüz ?
Yargici karaca beymen vakko sportif bir cok magaza var liste kalabalikHangi mağazalar?Boyner,İpekyol,Mavi falan kapalı başka var mı?
KızlAr yaaa napıcaz çoook panikledim . Katlanarak artıyo. İnşaallah ölümsayısı artmasınn
Adamlar olağanüstü şartlarda hasta bakmaya çalışıyor. Solunum cihazını nasıl bölüştürecekler mesela, 2 dk sen kullan 2 dk sen diye mi?Kimseye yapılmasın,ama bunu yapan doktorları sanki suçlar gibi konuşmanız da doğru değil.Hiçbir doktor o seçimi keyfi olarak yapmıyor.Şahsen başıma gelse üzülürüm,ama bir doktor adayı olarak yapan doktoru da ''neden bu seçimi sen yaptın'' diye yargılayamam,ortada kaynak yoksa yapacak bir şey de kalmıyor maalesef.Bu kadar bağırmamızın sebebi bu aslında evde oturun diye.Her şehirdeki hastane aynı olanaklara sahip değil.Sırf bu virüsle boğuşan hastaların çoğalması yüzünden belki trafik kazasında yaralanan bir hasta ihmalden,kaynakların azalması yüzünden hayatından olacak.Eğer ortada kurtarılamayacak bir durum ve karşılaştırılınca daha olumlu sonuç alabileceğiniz bir hasta varsa ve kaynağınız tek birine yeterse siz ne yapardınız ? İkisine bölüştürüp şansınızı daha da mı düşürürdünüz ?
Elinden geleni yapmak kimse fazlasını beklemiyor.Tamam ama ne yapsınlar doktorlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?