- 16 Ağustos 2016
- 3.719
- 9.426
- 158
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ben de psikolojik olarak zorlanıyorum anlıyorum sizi de. Şuan elimizden gelen tek şey tedbirimizi almak ve dua etmek.evevt ne yazikki bunun farjindayim ama olmuyor bana bise olsa onlar perisannolcak onlara bise olsa ben perisana olcam. gecen gittigim hastahane karantinda orda 3 tane vaka var arka sokogimda ozel hadtahane karantinda burnumun dibi dolu yani
Seçim senin üzerinden degil senin yakının üzerinden yapilmali. O zaman bu kadar sakin olabilir miydin? Sorum bu.
Kaldığım yerden girmedim sayfaya o yüzden görmedim..3 sayfa önce arkadaş paylaştı
10 sayfa önce konustuk grupca
Dün asi için bebekleri götürdük ve şu an vicdan azabı duyuyorum. Çok sordum araştırdım. Sağlıkçı arkadaşlar yaptırın dedi bir tanesi bekleyin dedi ama nereye kadar bekleyecektik. O da belli değil. Eğer gerekli değilse günü gününe Keşke devlet aşılar için de gelmeyin deseydi. Çünkü bilemiyoruz gitsek bi risk gitmesek bı risk.Kesinlikle acillere gidilmemeli çok mecbur kalmadıkça
Bu konuda en çok sağlık personeli tehlike altında
Yani haklılar aslında
Asil tartışılması gereken bu aslinda ama arkadaslar bana yuklenmeyi tercih ettiler cunku amaçları baska.Bence bunda doktorlarin bir sucu yok, kaynak saglamasi gerekenler kimler ? Asil suclu onlar... yeterli kaynak olsa secim yapmak zorunda kalmazlar
Asil tartışılması gereken bu aslinda ama arkadaslar bana yuklenmeyi tercih ettiler cunku amaçları baska.
Koca hastanelerde solunum cihazlari, baska cihazlar normal zamanlarda bile paylasiliyor. Neden yeterli kaynak yok.
bende oyleyim gecen namazda bayilmisim ve esim o gun nobete gitmedi tam oturuo selam verecekken dinya karardi gozumu actim hic tepki vermiyor musum doktor omuzlarima vuruyor mis enjekyosla ayagima natiriyor tepki vereyim yok sakinlestiri serum lac tane aldim bilmiuorum esim oldugumi sanmis kv aglamis kadin oldu kizim kalk kalk suan hala oyleyim nrfes almiyorum doktor sinir krizi gecirmis muhtelemn kuvukkende boyle bir vaka gecirmis diye anlamdim gitti61 yaş çok genç değil mi ölmek için
Ben koronadan değil de...
Üzüntü endişe ve panikten öleceğim.
Gerçekten yeterince nefes alamıyorum. Çünkü içim çok daraldı. Hava sığmıyor içime
Bu ruh halinin açıklaması nedir. Deliriyor olabilir miyim
Virüsler duvarlarını aşarak evinize giremezler, siz ailenizin izolasyonu u sağlandıktan sonra bişey olmaz inşallah, teedbirinizi alın dikkatinizi başka şeylere verin, bugünler geçecek inşallah.evevt ne yazikki bunun farjindayim ama olmuyor bana bise olsa onlar perisannolcak onlara bise olsa ben perisana olcam. gecen gittigim hastahane karantinda orda 3 tane vaka var arka sokogimda ozel hadtahane karantinda burnumun dibi dolu yani
Asil tartışılması gereken bu aslinda ama arkadaslar bana yuklenmeyi tercih ettiler cunku amaçları baska.
Koca hastanelerde solunum cihazlari, baska cihazlar normal zamanlarda bile paylasiliyor. Neden yeterli kaynak yok.
Doktorların hasta kaybettikten sonra eve ne halde geldiklerini bilseler sanki insanlar bile isteye "amaan pf bu da ölsün" diye hasta seçiyor gibi davranmazlar ama işte...Bilemiyorum,belki daha önce böyle bir şey yaşadı diye üye,daha da devam ettirmek istemiyorum tartışmayı.Yalnız o doktorların hiçbiri kaybettikleri hasta için ''sen yaşlısın sen öl bence'' tarzı şeyler düşünmüyor,bu kadar katı yorumlar yapmasın kimse.Kimseye hesabın kesildiği falan yok,doğa denmiş ama iyi de doğanın kendisi hastalığı yaşlılara karşı zorlaştırmış,burada doktorların da bir suçu yok.
Şöyle zor günlerde herkes home office yolu yapmaya çalışırken o sağlık çalışanları hastalarla burun buruna.Keşke biraz empati yapsanız.
İkisine de kaynakları bölüştürüp sonra işi doğaya bıraktım kadar basit de değil işte.Belki birini kurtaracakken ''neden yapmadım ki'' diye vicdanıyla o insan baş başa kalacak,klavye başındaki bizler değil maalesef.
Buyuk ihtimalle baska bir hastaligi vardir61 yaş çok genç değil mi ölmek için
Ben koronadan değil de...
Üzüntü endişe ve panikten öleceğim.
Gerçekten yeterince nefes alamıyorum. Çünkü içim çok daraldı. Hava sığmıyor içime
Bu ruh halinin açıklaması nedir. Deliriyor olabilir miyim
insanlati vuris degil bu sekilde kaos oldurecekNe diyeceğimi bilemiyorum. Ben de psikolojik olarak zorlanıyorum anlıyorum sizi de. Şuan elimizden gelen tek şey tedbirimizi almak ve dua etmek.
Bilemiyorum aşı konusunda ne ne kadar doğruDün asi için bebekleri götürdük ve şu an vicdan azabı duyuyorum. Çok sordum araştırdım. Sağlıkçı arkadaşlar yaptırın dedi bir tanesi bekleyin dedi ama nereye kadar bekleyecektik. O da belli değil. Eğer gerekli değilse günü gününe Keşke devlet aşılar için de gelmeyin deseydi. Çünkü bilemiyoruz gitsek bi risk gitmesek bı risk.
Sağlıkla kucağınıza alın inşaallahBilemiyorum aşı konusunda ne ne kadar doğru
Hamileliğim 20 haftalarında tetenos aşısı yapılır biliyorsunuzdıur
18. Haftadayım sağlık ocağına başka bir sebeple gitmiştim doktorum gelmişken aşını yapalım dedi
Ne kadar çok gelirsen o kadar risk var dedi
Dikkatli olmak gerekiyor lakin abartmadan tabiki
Tabiki beklenen bu degil. Ama bunun da bugun aciklanmasi onemliydi. Tabiki beklenen daha fazlasi. Insallah ilerleyen gunler icin saglam onlemler alinir. Siz de ise gitmek zorunda kalmazsiniz umarim.Konu atanmamaları mı? Saatlerdir ekran başında açıklama bekledik. Ekonomik önlemler haricinde ne söylendi? Sırası mı bu açıklamaların sizce? Bende öğretmenim. Ama ulusa seslenişte ulus senden daha katı önlemler, belki yaşlılara sokağa çıkma yasağı vb bir şey beklerken bu ne?
Bir diğer örnek YÖK bize mail atmış bugün. İnsan acaba ne demişler diye açıyor içini. Umutla vs. İçinde 15 temmuz geçiyor. Yahu ne alaka? Sen bana virüsten haber versene. Ne müteahhitim, ne iş yerim var. Ben özel sektörde çalışan ve işe gitmek zorunda olan biriyim. Benim ve ailem için ne önlemin var ? Bana bunları anlatsana.
Doktorların hasta kaybettikten sonra eve ne halde geldiklerini bilseler sanki insanlar bile isteye "amaan pf bu da ölsün" diye hasta seçiyor gibi davranmazlar ama işte...
Buyuk ihtimalle baska bir hastaligi vardir
İtalyadaki istatistiklerde olenlerin yuzde 97 sinin baska bir hastaligi oldugu soylendi
yorumlari okuyamadim ama twitterda da gordugum birkac sey icin yazacagim.
doktorlar cok zor durumda hanimlar. benim babam 3 gun once gece yarisi bir telefonla cagirildi ve gitti. umreden donen pozitif tanili yaklasik 10 kisinin beyninde de beklenmeyen reaksiyonlar ciktigi icin cagirildi. hala bunun uzerinde calisiyor. gunde 2-3 saat uyuyabildiginden supheleniyorum. telefonla ulasamiyorum. ne durumda, ne halde, iyi mi kotu mu bilmiyorum. ve kendisi 70 yasinda. insanlara yardim ederken olmesinden gercekten cok korkuyorum sabaha kadar uyuyamiyorum.
gercekten kabusta gibiyim. babamin su an maskesi var mi, nasil insanlarla muhatap oluyor, yemek yiyor mu uyuyor mu, ilaclarini aliyor mu bilmiyorum. sadece vaka sayisinin 190 olmadigina eminim ve babamin ve butun doktorlarin en fazla hastayi kurtarmak icin her seyi yaptigindan eminim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?