bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Basın sagolsun. Annen üzerinden ornek vermek istemiyorum.

Hayır size yüklenen yok, siz gereksiz yere doktorlara yükleniyorsunuz. Yoksa hepimiz aynı şeyden şikayet ediyoruz, kaynak yetersizliği. Gereksiz yere doktorlara yüklenmenin anlamı yok diye yazıyorum ben size.
Benim dusuncem bu, sizin düşünceniz bu. Degistirebilir miyiz hayir. O zaman tartışmanın anlami yok.

Tum saglik çalışanlarının allah yardimcisi olsun

Allah yardimciniz olsun

Tabiki beklenen bu degil. Ama bunun da bugun aciklanmasi onemliydi. Tabiki beklenen daha fazlasi. Insallah ilerleyen gunler icin saglam onlemler alinir. Siz de ise gitmek zorunda kalmazsiniz umarim.

Umarım kimse evinden çıkmak zorunda kalmaz
Temenniniz için teşekkürler

Allah yardımcıları olsun canım inşAllah hemen haber alırsın ve iyidir baban

Söyleyemediğim her şeyi sen fazlasıyla söylemişsin sassy, hislerime tercüman olduğun için teşekkürler.

Asil tartışılması gereken bu aslinda ama arkadaslar bana yuklenmeyi tercih ettiler cunku amaçları baska.

Koca hastanelerde solunum cihazlari, baska cihazlar normal zamanlarda bile paylasiliyor. Neden yeterli kaynak yok.

Yeterli kaynak yok kısmı saçmalık.
Durup dururken kimse hastanelere ihtiyaç fazlası cihazlar yüklemez.
Ya salgın olursa diye 3848384 tane solunum cihazı almazsınız
Kimse almaz. Dünyada örneği yok bunun.
Cünkü aldığınız ve kullanmadığınız cihazlar zamanla kullanılamaz hale gelir.

Böyle bir yok yere tüketim mantıklı değil.
Ornek vereyim, sadece istanbul da, bütün avrupa da olandan daha fazla mr cihazı var.
Avrupa mi fakir? Biz mi fazla gelişmişiz?
Yoksa bir yerlerde yanlislik mi var?
Kaynak kullanımı diye bir şey var..
Dizim ağrıyor diye adım attığınız doktor muayene etmeden, hastanin dizine dokunmadan mr Istiyor
Cünkü hastayı da Ikna etmesi lazım
Halbuki hemen hemen her problemin muayenesi var ve doktor biliyor.
Amerika da egitim icin bulundugum klinikte tanı koymak icin mr istediğini hic görmedim.
Ameliyat edileceği zaman detayli görüntüleme isteniyor.

Bu gibi salgınlarda insan gücü ve emeği devreye girer.
Ve malesef ki dirayeti.
Su an mevcut durumda suclu aramak yerine, şikayet etmek Içın yarış yapılan sağlık çalışanlarının sağlığı için dua edin derim.

Umarım herşey iyi olur baban için ve tüm sağlık personeli için
Gerçekten büyük risk altındalar

Buyuk ihtimalle baska bir hastaligi vardir
İtalyadaki istatistiklerde olenlerin yuzde 97 sinin baska bir hastaligi oldugu soylendi
Çok yakında hepimizin eşlikçi hastalığı delirmek olacak milana abla. Biliyosun zaten psikolojik olarak çokiyi değildim. Annem babamla ilgili. Şimdi hepten sapıttım. Kendimden korkmuyorum da. Onlar için cok cok fenayım

Hala ayni seyi dusunuyorum KK de herkesle ayni fikirde olmak zorunda miyiz. Artik sizinle bir kac kisiyi goz ardi ediyorum. Iyi gunler.

yasak nereye kadar?
Bu virüs yok olmayacak tedavisi bulunmadıkça.
Ülkeyi çamaşır suyuyla yıkayamayacağımıza göre, başka türlere dönüşümü de söz konusu.

Eminim yetkililerin gündeminde olmuştur bu konu ama özellikle bizim toplum için söylüyorum, sokağa çıkma yasağı hiçbir şeyi çözmez.
Çözmediği gibi virüs ortadan kalkmadığı için çok da güven hissedilmeyen bir yönetim, kaosa sürüklenir.
Siz sanıyor musunuz, evde oturacaklar?
Komşuculuk oynanacak

En aciklayici yorum. Bilip bilmeden doktorlari suclamak kaynak yetersiz demek nekadar kolay. Doktor nezaman hasta secer? İtalyadaki gibi hastalari yatiracak yatak kalmazsa secer degilmi? 80 milyonluk ulkede 50 milyon kapasiteli hastane olacakki herkesle tek tek ilgilenilsin avrupaya cine tibbi yardimda bulunmusuz bu zamana kadar simdi kaynaklarimizi kendimiz icin kullaniyoruz doktorlarada guvenim tam herkes elinden geleni yapar oyurdugun yerden konusmak kolay

Allah yardımcıları olsun
Inşallah bir an önce yoluna girer her sey
Allah başımızdan eksik etmesin hic birini..

O aşamadan sonra artık komşuculuk oynayanlar düşünsün canım ama ya. İnsanların keyfi gezmesi beni ilgilendirmiyor doğal seleksiyon der geçerim, ama en azından ekmek parası derdinde toplu taşıma kullanıp işe güce gitmesin toparlanana kadar insanlar.

Ben Koronanin bana bulasmayacağı ümidini yitirdim ama sonucu ne olur kestiremiyorum. Yine de elimden gelen bireysel tedbirleri alip ülkem icin dua edebilirim. Benden bu kadar.

Bu topige de veda ediyorum cunku ben suru psikolojisine karsi biriyim
Linc girişimlerine de.

Ay şu hacılar yok mu
Adamlar sevap için gitmişler sözde
Ya evnizde oturun virüsü yaymayın alın size en büyük sevap
Bazı hacılarda yerleştikleri yurdu veğenmiyormuş ahır gibiymiş
Yuh ya bu kadarda olmaz
Orada çocuklarımız kalıyor beğenemediniz mi
Birde onca öğrenci mağdur edildi yurtlardan apar topar çıkarıldı
O genç kızlar mağdur edildi sizin içinn
Gördükçe haberlerini çok kızıyorum öfff

Türkiye de hekim kalitesi son yıllarda biraz azalsa da hala bana kalırsa ortalamanın epey üzerinde.
Hekimlerden yana sıkıntım yok.
Bir cogunun hem insani yönleri, hem donanımları bana güven veriyor.
Üstelik kalabalikta ve sagolsun toplumumuz baski altinda calismaya da fazlasiyla aliskinlar.
Insanustu bir emek verecekler bu süreçte
Bu tartışmaya açık değil zaten.
Hastaneler de normalde ne kadar yeterliyse o kadar yeterli.
Eksikleri var, ama her şeyleri tam da olsa bu süreçte yeterli olmayacaktı.
Üstümüze düşeni yapalım yeter

Evet ben de delirecek gibiyim. Şimdiden bu kadar katlanıyor. Ama akıl sağlığımı kaybedersem yazık etmiş olurım kendime ,bebeğime ve aileme. Korkunç sayıları düşünmekten... neyse uzatmıcam ve düşünmemeye gayret edicem. Allah yardımcımız olsun.

Evet dört dörtlük bir sistem bile olsa zaten yetersiz kalacaktı. Şu an kaynak, sağlık sistemi filan düşünülecek en son şey. İnsan üstü çaba sarfedecekler hepsi. Allah kolaylık versin

Ben ivir zivir paketli gida zaten vermiyordum ama pekmezidemi kessem diyorum. Zira biraz önce elektrik süpürgesine binmis evi turluyordu
Ben veriyordum abur cubur az olsa Ne abartmasi gecen cuma 1 kişiydi simdi 200 kişi hasta korkunç..Hafife alanlar suçlu..Deprem gece olunca millet uykuda yakalanmiyor mu?
Siz de ciddiye alın bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…