- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
Yani böyle mantıksız bir soru olabilir mi? Bir yakınımı kaybettiğimde tabii sakin olamazdım. Annem 49 yaşındaydı kanserden öldüğünde, o zaman da kadere mi ne dersen artık ona kızdım, neden yaşlı birini değil de annemi aldın diye. Çünkü psikolojin sağlıklı olmuyor, sağlıklı düşünemiyorsun. Anneannem yaşlıydı mesela yeni kaybettim.
Anneanneni mi kurtaralım yoksa genç kardeşini mi deseler tabii kardeşimi seçerdim. Herkes aynısını yapardı.
Benim dusuncem bu, sizin düşünceniz bu. Degistirebilir miyiz hayir. O zaman tartışmanın anlami yok.Hayır size yüklenen yok, siz gereksiz yere doktorlara yükleniyorsunuz. Yoksa hepimiz aynı şeyden şikayet ediyoruz, kaynak yetersizliği. Gereksiz yere doktorlara yüklenmenin anlamı yok diye yazıyorum ben size.
Tum saglik çalışanlarının allah yardimcisi olsunyorumlari okuyamadim ama twitterda da gordugum birkac sey icin yazacagim.
doktorlar cok zor durumda hanimlar. benim babam 3 gun once gece yarisi bir telefonla cagirildi ve gitti. umreden donen pozitif tanili bazi hastalar icin gitti. hala bunun uzerinde calisiyor. gunde 2-3 saat uyuyabildiginden supheleniyorum. telefonla ulasamiyorum. ne durumda, ne halde, iyi mi kotu mu bilmiyorum. ve kendisi 70 yasinda. insanlara yardim ederken olmesinden gercekten cok korkuyorum sabaha kadar uyuyamiyorum.
gercekten kabusta gibiyim. babamin su an maskesi var mi, nasil insanlarla muhatap oluyor, yemek yiyor mu uyuyor mu, ilaclarini aliyor mu bilmiyorum. sadece vaka sayisinin 190 olmadigina eminim ve babamin ve butun doktorlarin en fazla hastayi kurtarmak icin her seyi yaptigindan eminim.
yorumlari okuyamadim ama twitterda da gordugum birkac sey icin yazacagim.
doktorlar cok zor durumda hanimlar. benim babam 3 gun once gece yarisi bir telefonla cagirildi ve gitti. umreden donen pozitif tanili bazi hastalar icin gitti. hala bunun uzerinde calisiyor. gunde 2-3 saat uyuyabildiginden supheleniyorum. telefonla ulasamiyorum. ne durumda, ne halde, iyi mi kotu mu bilmiyorum. ve kendisi 70 yasinda. insanlara yardim ederken olmesinden gercekten cok korkuyorum sabaha kadar uyuyamiyorum.
gercekten kabusta gibiyim. babamin su an maskesi var mi, nasil insanlarla muhatap oluyor, yemek yiyor mu uyuyor mu, ilaclarini aliyor mu bilmiyorum. sadece vaka sayisinin 190 olmadigina eminim ve babamin ve butun doktorlarin en fazla hastayi kurtarmak icin her seyi yaptigindan eminim.
Tabiki beklenen bu degil. Ama bunun da bugun aciklanmasi onemliydi. Tabiki beklenen daha fazlasi. Insallah ilerleyen gunler icin saglam onlemler alinir. Siz de ise gitmek zorunda kalmazsiniz umarim.
Allah yardımcıları olsun canım inşAllah hemen haber alırsın ve iyidir babanyorumlari okuyamadim ama twitterda da gordugum birkac sey icin yazacagim.
Asil tartışılması gereken bu aslinda ama arkadaslar bana yuklenmeyi tercih ettiler cunku amaçları baska.
Koca hastanelerde solunum cihazlari, baska cihazlar normal zamanlarda bile paylasiliyor. Neden yeterli kaynak yok.
Umarım herşey iyi olur baban için ve tüm sağlık personeli içinyorumlari okuyamadim ama twitterda da gordugum birkac sey icin yazacagim.
Çok yakında hepimizin eşlikçi hastalığı delirmek olacak milana abla. Biliyosun zaten psikolojik olarak çokiyi değildim. Annem babamla ilgili. Şimdi hepten sapıttım. Kendimden korkmuyorum da. Onlar için cok cok fenayımBuyuk ihtimalle baska bir hastaligi vardir
İtalyadaki istatistiklerde olenlerin yuzde 97 sinin baska bir hastaligi oldugu soylendi
Hala ayni seyi dusunuyorum KK de herkesle ayni fikirde olmak zorunda miyiz. Artik sizinle bir kac kisiyi goz ardi ediyorum. Iyi gunler.İyi de ''seçimi insan yapmamalı'' diye sağlık çalışanlarını suçlayan sizsiniz,burada kimse ''her hastanede yeterli kaynak olmasın''ı savunmuyor zaten,böyle saçma mantık mı olur yapmayın lütfen.
Yukarıda da yazdım,her hastanede kaynak yok işte,evet burada suçlu bunu sağlamayanlar ama bunu söylememize gerek var mı gerçekten,bu gerçeği kabul etmeyen var mı ? Her hastane mükemmel diyen bir üye var mı ortada ?
yasak nereye kadar?Ben de başından beri evden çıkılmasın hatta evden cikma yasağı ilan edilsin diyorum cunku bu toplum kendi adina karar veremiyor ve durumu kotulestiriyor. Simdi bu gezenlerin sorumsuzlugu neden yasli hastaya kesiliyor. Ben onu anlamiyorum
Ben ne mi yapardım? Kaynakları ikisine bolusturudum ve secimi dogaya birakirdim.
En aciklayici yorum. Bilip bilmeden doktorlari suclamak kaynak yetersiz demek nekadar kolay. Doktor nezaman hasta secer? İtalyadaki gibi hastalari yatiracak yatak kalmazsa secer degilmi? 80 milyonluk ulkede 50 milyon kapasiteli hastane olacakki herkesle tek tek ilgilenilsin avrupaya cine tibbi yardimda bulunmusuz bu zamana kadar simdi kaynaklarimizi kendimiz icin kullaniyoruz doktorlarada guvenim tam herkes elinden geleni yapar oyurdugun yerden konusmak kolayYeterli kaynak yok kısmı saçmalık.
Durup dururken kimse hastanelere ihtiyaç fazlası cihazlar yüklemez.
Ya salgın olursa diye 3848384 tane solunum cihazı almazsınız
Kimse almaz. Dünyada örneği yok bunun.
Cünkü aldığınız ve kullanmadığınız cihazlar zamanla kullanılamaz hale gelir.
Böyle bir yok yere tüketim mantıklı değil.
Ornek vereyim, sadece istanbul da, bütün avrupa da olandan daha fazla mr cihazı var.
Avrupa mi fakir? Biz mi fazla gelişmişiz?
Yoksa bir yerlerde yanlislik mi var?
Kaynak kullanımı diye bir şey var..
Dizim ağrıyor diye adım attığınız doktor muayene etmeden, hastanin dizine dokunmadan mr Istiyor
Cünkü hastayı da Ikna etmesi lazım
Halbuki hemen hemen her problemin muayenesi var ve doktor biliyor.
Amerika da egitim icin bulundugum klinikte tanı koymak icin mr istediğini hic görmedim.
Ameliyat edileceği zaman detayli görüntüleme isteniyor.
Bu gibi salgınlarda insan gücü ve emeği devreye girer.
Ve malesef ki dirayeti.
Su an mevcut durumda suclu aramak yerine, şikayet etmek Içın yarış yapılan sağlık çalışanlarının sağlığı için dua edin derim.
yasak nereye kadar?
Bu virüs yok olmayacak tedavisi bulunmadıkça.
Ülkeyi çamaşır suyuyla yıkayamayacağımıza göre, başka türlere dönüşümü de söz konusu.
Eminim yetkililerin gündeminde olmuştur bu konu ama özellikle bizim toplum için söylüyorum, sokağa çıkma yasağı hiçbir şeyi çözmez.
Çözmediği gibi virüs ortadan kalkmadığı için çok da güven hissedilmeyen bir yönetim, kaosa sürüklenir.
Siz sanıyor musunuz, evde oturacaklar?
Komşuculuk oynanacak
Ben Koronanin bana bulasmayacağı ümidini yitirdim ama sonucu ne olur kestiremiyorum. Yine de elimden gelen bireysel tedbirleri alip ülkem icin dua edebilirim. Benden bu kadar.yasak nereye kadar?
Bu virüs yok olmayacak tedavisi bulunmadıkça.
Ülkeyi çamaşır suyuyla yıkayamayacağımıza göre, başka türlere dönüşümü de söz konusu.
Eminim yetkililerin gündeminde olmuştur bu konu ama özellikle bizim toplum için söylüyorum, sokağa çıkma yasağı hiçbir şeyi çözmez.
Çözmediği gibi virüs ortadan kalkmadığı için çok da güven hissedilmeyen bir yönetim, kaosa sürüklenir.
Siz sanıyor musunuz, evde oturacaklar?
Komşuculuk oynanacak
En aciklayici yorum. Bilip bilmeden doktorlari suclamak kaynak yetersiz demek nekadar kolay. Doktor nezaman hasta secer? İtalyadaki gibi hastalari yatiracak yatak kalmazsa secer degilmi? 80 milyonluk ulkede 50 milyon kapasiteli hastane olacakki herkesle tek tek ilgilenilsin avrupaya cine tibbi yardimda bulunmusuz bu zamana kadar simdi kaynaklarimizi kendimiz icin kullaniyoruz doktorlarada guvenim tam herkes elinden geleni yapar oyurdugun yerden konusmak kolay
Evet ben de delirecek gibiyim. Şimdiden bu kadar katlanıyor. Ama akıl sağlığımı kaybedersem yazık etmiş olurım kendime ,bebeğime ve aileme. Korkunç sayıları düşünmekten... neyse uzatmıcam ve düşünmemeye gayret edicem. Allah yardımcımız olsun.Daha da artacak malesef.. een en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz.. önümüzdeki günler daha da artabilir ben de dün fenalık geçirdim neee bir günde 50vaka mı nasıl olur kıyamet mi geldi diye sonra düşündüm 80 milyonluk ülkeyiz. Kendimi alıştırdım akıl sağlığım açısından.. size de öneririm bu iş geçip gittiğinde sağ kalanlar psikiyatrik hasta olacak
Türkiye de hekim kalitesi son yıllarda biraz azalsa da hala bana kalırsa ortalamanın epey üzerinde.
Hekimlerden yana sıkıntım yok.
Bir cogunun hem insani yönleri, hem donanımları bana güven veriyor.
Üstelik kalabalikta ve sagolsun toplumumuz baski altinda calismaya da fazlasiyla aliskinlar.
Insanustu bir emek verecekler bu süreçte
Bu tartışmaya açık değil zaten.
Hastaneler de normalde ne kadar yeterliyse o kadar yeterli.
Eksikleri var, ama her şeyleri tam da olsa bu süreçte yeterli olmayacaktı.
Üstümüze düşeni yapalım yeter
Ben veriyordum abur cubur az olsaBen ivir zivir paketli gida zaten vermiyordum ama pekmezidemi kessem diyorum. Zira biraz önce elektrik süpürgesine binmis evi turluyordu
Ne abartmasi gecen cuma 1 kişiydi simdi 200 kişi hasta korkunç..Hafife alanlar suçlu..Deprem gece olunca millet uykuda yakalanmiyor mu?Benim zaten virüsten yana bir endişem yok da insanları bu kadar panik haline getirmeleri üzüyor. Bilemiyorum. Fazla abartılıyor insanlardan bişi çıkaracaklar gibi geliyor. Daha tehlikeli şeylere sebep oladabilir.
misal deprem normal şartlarda uyku saatleri hariç bir saatte olsa ve o sırada herkes evde olmayacak yüksek ihtimal çoğu insan başka başka yerlerde olacak kurtulma şansı yükselecek. Uyurken olma olasılığı haricinde olduğunda bu ev hapsi vs sayesinde çok daha fazla insan ölecek .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?