Cok dikkat edin kuzumOff,kendimden değil de 87 yaşında anneannem var ona bulaşırsa diye çok korkuyorum.Vicdan azabından kahroluruz herhalde biz de.Yürüyemiyor bir de hastaneye götürmemiz de aşırı zor olur öyle bir durumda.
Dışarı çıkmıyoruz gerekmedikçe,sürekli eller yıkanıyor ama bakalım artık,birkaç ilaç denenmiş olumlu sonuç alanlar var diyorlar ama yine biraz sürer ilaçların tam olarak sunulması.
O Oha diyorum stres yapanlar daha çok etkileniyomuş dedi annem, o yüzden sakin olmaya çalışın. Ben de nefeste zorlanıyorum. Allah korusunElinizden geleni tedbiri alın. Gerekmedikçe dışarı çıkmayın. Elinizden geleni yaptıktan sonra elinizden gelmeyeni için de dua edin. Bu kadar stres vücuda çok zarar verir.
merkel ulkenin yuzde 60 -70 civari enfekte olacak demisti zaten bizde de aynisi gecerlidir muhtemelen bazen de diyorum acaba gecirdikmi bilmedenyasak nereye kadar?
Bu virüs yok olmayacak tedavisi bulunmadıkça.
Ülkeyi çamaşır suyuyla yıkayamayacağımıza göre, başka türlere dönüşümü de söz konusu.
Eminim yetkililerin gündeminde olmuştur bu konu ama özellikle bizim toplum için söylüyorum, sokağa çıkma yasağı hiçbir şeyi çözmez.
Çözmediği gibi virüs ortadan kalkmadığı için çok da güven hissedilmeyen bir yönetim, kaosa sürüklenir.
Siz sanıyor musunuz, evde oturacaklar?
Komşuculuk oynanacak
Ayni yurttan baska haci video atti. Gayet temiz, ihtiyaclarimiz tam, odamizda buz dolabi bile var ,yalan soyluyorlar inanmayin dedi tonton amca.Ay şu hacılar yok mu
Adamlar sevap için gitmişler sözde
Ya evnizde oturun virüsü yaymayın alın size en büyük sevap
Bazı hacılarda yerleştikleri yurdu veğenmiyormuş ahır gibiymiş
Yuh ya bu kadarda olmaz
Orada çocuklarımız kalıyor beğenemediniz mi
Birde onca öğrenci mağdur edildi yurtlardan apar topar çıkarıldı
O genç kızlar mağdur edildi sizin içinn
Gördükçe haberlerini çok kızıyorum öfff
İşte toparlanma söz konusu değil.O aşamadan sonra artık komşuculuk oynayanlar düşünsün canım ama ya. İnsanların keyfi gezmesi beni ilgilendirmiyor doğal seleksiyon der geçerim, ama en azından ekmek parası derdinde toplu taşıma kullanıp işe güce gitmesin toparlanana kadar insanlar.
Aaa ben de ilk böyle apır geçirmiştim hatta iştahsızlık bile olmuştumerkel ulkenin yuzde 60 -70 civari enfekte olacak demisti zaten bizde de aynisi gecerlidir muhtemelen bazen de diyorum acaba gecirdikmi bilmedenocak ayinda herkesde atesli grip vakalari vardi normalden daha uzun ve agir gecen kime baksam hastaydi acaba koronamiydi
Kiyamam , kuzum sakin ol birazÇok yakında hepimizin eşlikçi hastalığı delirmek olacak milana abla. Biliyosun zaten psikolojik olarak çokiyi değildim. Annem babamla ilgili. Şimdi hepten sapıttım. Kendimden korkmuyorum da. Onlar için cok cok fenayım
merkel ulkenin yuzde 60 -70 civari enfekte olacak demisti zaten bizde de aynisi gecerlidir muhtemelen bazen de diyorum acaba gecirdikmi bilmedenocak ayinda herkesde atesli grip vakalari vardi normalden daha uzun ve agir gecen kime baksam hastaydi acaba koronamiydi
Kiyamam , kuzum sakin ol biraz
Bak biz bir haftadir karantinadayiz
Ama yapacak birsey yok, otelimi bile kapattilar , mumkun mertebe moralimi yuksek tutmaya calisiyorum , tum dunya zor gunler geciriyoruz , sakin kal lutfen
İşte toparlanma söz konusu değil.
Bu virüs ölmeyecek.
Bizim ülkemiz eyaletlere ayrılmış, birbirinden bağımsız, koca bir kıtaya yayılmış bir alan da değil.
1 ay 2 ay, sonra?
Sonrası yok.
Ve bizim başımızda umre gibi asrın hatası bir durum söz konusu.
Gelenlerin en kötü ihtimalle 3 te birinin hasta olduğunu düşünüyorum.
Hiç karantinaya girmeden evlerinde olan bir kesim de mevcut.
Dünyada en fazla ölüm sayısına sahip olabileceğimizi bile öngörüyorum çünkü 20 bin küsür insan geldi, ortalama yaşları malum.
Temasta bulunduklarını söylemiyorum bile.
Kendi içinde çözülecek, ev hapsi ile bitecek durumu çoktan geçtik.
İşe güce gitmesin demek, maaş almayacak da demek aynı zamanda.
Devlet primini ödeyecek de iş yapmayan, tek kuruş kazanmayan bir iş yeri o çalışanın maaşını neyle ödeyecek?
Ücretsiz izin, işten çıkarılma ve kepenk indirilmesi.
Zincir böyle devam eder.
Tuhaf bir girdap bu, tek temennim birçok ülkede çalışmalar yapılıyor olması.
Aşı değil ama illa ki bir ilacı, tedavi yöntemi bulunacaktır.
Aylar sürecek ama kontrol altına almak için mutlaka olumlu adım gelecektir.
Sanmıyorum, ilk vakaya kadar ben de bize işlemedi diyordum ama ilk vakayla beraber ülkemizde yer yerinden oynadı, o panik halini görünce inandım daha önce olmadığına.merkel ulkenin yuzde 60 -70 civari enfekte olacak demisti zaten bizde de aynisi gecerlidir muhtemelen bazen de diyorum acaba gecirdikmi bilmedenocak ayinda herkesde atesli grip vakalari vardi normalden daha uzun ve agir gecen kime baksam hastaydi acaba koronamiydi
bunu bende düşünüyorum. grip desen değildi ne oldum anlamadım ama yaklaşık 3 hafta geçmeyen öksürük yaşadım karda yatmışım gibi.
Bizi de karantinaya alsalar keşke. En azından karantina demek azalmaya başlayacağı günler yakındır diye umut verirdi. Ama şu durumda akşamüstü olunca bakan açıklama yapacak diye ben fenalık geçiriyorum.Kiyamam , kuzum sakin ol biraz
Bak biz bir haftadir karantinadayiz
Ama yapacak birsey yok, otelimi bile kapattilar , mumkun mertebe moralimi yuksek tutmaya calisiyorum , tum dunya zor gunler geciriyoruz , sakin kal lutfen
İşte toparlanma söz konusu değil.
Bu virüs ölmeyecek.
Bizim ülkemiz eyaletlere ayrılmış, birbirinden bağımsız, koca bir kıtaya yayılmış bir alan da değil.
1 ay 2 ay, sonra?
Sonrası yok.
Ve bizim başımızda umre gibi asrın hatası bir durum söz konusu.
Gelenlerin en kötü ihtimalle 3 te birinin hasta olduğunu düşünüyorum.
Hiç karantinaya girmeden evlerinde olan bir kesim de mevcut.
Dünyada en fazla ölüm sayısına sahip olabileceğimizi bile öngörüyorum çünkü 20 bin küsür insan geldi, ortalama yaşları malum.
Temasta bulunduklarını söylemiyorum bile.
Kendi içinde çözülecek, ev hapsi ile bitecek durumu çoktan geçtik.
İşe güce gitmesin demek, maaş almayacak da demek aynı zamanda.
Devlet primini ödeyecek de iş yapmayan, tek kuruş kazanmayan bir iş yeri o çalışanın maaşını neyle ödeyecek?
Ücretsiz izin, işten çıkarılma ve kepenk indirilmesi.
Zincir böyle devam eder.
Tuhaf bir girdap bu, tek temennim birçok ülkede çalışmalar yapılıyor olması.
Aşı değil ama illa ki bir ilacı, tedavi yöntemi bulunacaktır.
Aylar sürecek ama kontrol altına almak için mutlaka olumlu adım gelecektir.
aynen kimle konussam bu durumdaydi gecmek bilmedi vs diyorlardi insan ister istemez iliskilendiriyor birde cogu kisi enfekte olucak diye soylenince acaba daha onceden mi tanisildi bu virusle diye dusunulmuyor degilbunu bende düşünüyorum. grip desen değildi ne oldum anlamadım ama yaklaşık 3 hafta geçmeyen öksürük yaşadım karda yatmışım gibi.
Bu seneki gribin özelliği buydu. Ben de o durumdaydim .zamanla azalacak ama en azından 2 ay gıcıkla birlikte öksürdüm benAnnem neredeyse 1 aydır gıcık tutmuş gibi arada öksürüyor ama hiç ateşi falan çıkmadı. Aynı yerde de değiliz bilmiyorum tam ilerleyişini ama evden pek çıkmadığını söylüyor. Nedir ne değildir bilmiyorum COVID değildir herhalde 1 aydır böyle çünkü.
bunu bende düşünüyorum. grip desen değildi ne oldum anlamadım ama yaklaşık 3 hafta geçmeyen öksürük yaşadım karda yatmışım gibi.
3-4 hafta aşırı kötü, krizler halinde öksürdüm hatta birkaç kez öksürmekten kustum ayıptır söylemesi. Boğazım falan şiş gezdim uzun süre.Annem neredeyse 1 aydır gıcık tutmuş gibi arada öksürüyor ama hiç ateşi falan çıkmadı. Aynı yerde de değiliz bilmiyorum tam ilerleyişini ama evden pek çıkmadığını söylüyor. Nedir ne değildir bilmiyorum COVID değildir herhalde 1 aydır böyle çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?