- 23 Ocak 2016
- 35.414
- 51.252
- 598
Sanırım veraset işlemleri de uzun sürüyor şu sıra biz de geçen pandemi sürecinde dedemi kaybettik veraset hala geçmediArkadaşlar bu işin yalanı,şakası yok.Yarı devlete ait şirkette çalışıyorum.Belki tahmin etmişsinizdir.Çok uzun haftalardır verasetle,ölüm kağıtlarıyla işlemler yapıyoruz sürekli.Eskiden haftada 3 en fazla 5 adet gelen veraset devir işlemleri ki ben küçük bir ofiste,küçük bir ilçede çalışıyorum şimdi haftada en az 20-25 tane geliyor.Çoğununda ölüm sebebi başka bişey yazılmış.Lütfen dikkat edelim.
Benim de eşim Acil de bekledi yatak ayarlanana kadar. Hastaneler gerçekten dolu..özelleri aradığımda 112 yi arayın biz doluyuz dediler. Çok enteresan bir süreçti. Insanin basina gelmeden anlayamıyor gerçekten.Teyzemin de kronik hastalıkları var ishal öksürük ateş belirtileri geçmiyor ilaçları içtiği halde devam ediyor hastaneye yatırıldı. Bursada eğitim ve araştırma hastanesi var orada boş yatak kalmadığı için acilde yattı yatak boşalmasını bekledi koridorlara bile yatak koymuşlar şimdi o hastanenin ek hizmet binasına götürüldü inşallah düzelir iştahı yok bişey yiyemiyor kronik hastalığı olanları ve yaşlıları baya hırpalıyor dicem ama bi arkadaşımız hiçbir kronik hastalığı yok sigara alkol içmez çok zor atlattı bir haftada 6 kilo verdi vaka sayıları düşmüyor nolacak böyle halimiz bilmiyorum annem de kronik hasta evden çıkmamasını tembihliyorum şuanda ben de görüşmüyorum kızımı da görüştürmüyorum taşıyıcı olma ihtimaline karşı bi yakınımız 2 yaşında kız pozitif çıktı
Ben de hep acaba fazla mi abartıyorlar falan diyordum . Bir yandan da korkuyordum... Kesinlikle maske takıyordum ama şunu da diyorsun. Ne var yeaaa grip gibi bir şey kesin gecirmisizdir..abartıyorlar.. Ne zaman eşim covid oldu,ben hastane hastane yatak dilendim, esimi alin serum takin agirlasti diye...Ne zaman hastaneler dolu alamayız dediler, ne zaman 184 u arayıp yardim istedim .eşimi o halde gördüm. .o zaman dedimki bu saka değil.geçmiş olsun yengenize. valla son zamanlarda kafam çok karıştı. inşallah oyun değildir. onca insanı kaybettik. yani ne bileyim. bir yandan da her türlü aktivetisini yapıp hayatını kısmayanlar var. hiç bir şey olmadı. dayımla yengem kesinlikle aldırmadan yaşıyorlar. her yere girip çıktılar. maske desen yengem nefessiz kalıyorum der kullanmaz. hijyene de hiç dikkat etmezler. hiçbir şey olmadı. olmasın tabi de insanın aklı karışıyor. acaba ben mi hatalıyım diyorsun. bilemiyorum. çok kafam karışık yani. ben tüm kurallara uyarak yaşıyorum. eğer yalansa çok canım sıkılır. resmen depresyondayım kimseyle görüşememekten. bütün hayatım sıfırlandı yani. psikolojik olarak bittim. eğer yalansa cidden büyük vebal.
çok geçmiş olsun. annemle yaşadığımdan çıkarsam da annemle çıkıyorum o kadar. arkadaşlarım çok rahat. maalesef çok dalga geçildiğimden artık aramıyorum zaten. bunalmış bir haldeyim. tabi yaşadıklarınızın yanında hiç bir şey. Rabbim bir daha yaşatmasınBen de hep acaba fazla mi abartıyorlar falan diyordum . Bir yandan da korkuyordum... Kesinlikle maske takıyordum ama şunu da diyorsun. Ne var yeaaa grip gibi bir şey kesin gecirmisizdir..abartıyorlar.. Ne zaman eşim covid oldu,ben hastane hastane yatak dilendim, esimi alin serum takin agirlasti diye...Ne zaman hastaneler dolu alamayız dediler, ne zaman 184 u arayıp yardim istedim .eşimi o halde gördüm. .o zaman dedimki bu saka değil.bu korkunç bir hastalık kimisi için...o hafif geçirenler nerde ,nasıl geçirdi...agzına sigara almamış biri nasıl böyle hastanelere muhtaç kaldı inanamadık..bir gün iyiyse diğer gün sanki aylardır yatakta hasta ..çok şükür atlattı. Ilgilenendiller pandemi hastanesinde..kimi nasıl etkilediğini bilemediğimiz için dikkat etmekte fayda var. Ama bu demek değil tabi eve kapan bunalıma gir fanus da yaşa....maske mesafe hijyen.. bunlara muazzam uyarak sosyalleşebilir de insan.
Sabah kuzenim 112 yi aramış bi vakit müzik çalmış hemen bağlanmamış çok acil değilse hastayı siz kendiniz aracınız varsa getirin demişler kuzenim kıyafet götürmeye gittiğinde koridorlarda bile yata varmış boş yatak da olmayınca ek hizmet binasına geçirmişlerBenim de eşim Acil de bekledi yatak ayarlanana kadar. Hastaneler gerçekten dolu..özelleri aradığımda 112 yi arayın biz doluyuz dediler. Çok enteresan bir süreçti. Insanin basina gelmeden anlayamıyor gerçekten.
Amin teşekkür ederim. Dediğim gibi kendinizi fanusta yasatmayin. Rahat olsun arkadaşlarınız siz maskenizle rahat ediyorsanız öyle oturun yanlarındaçok geçmiş olsun. annemle yaşadığımdan çıkarsam da annemle çıkıyorum o kadar. arkadaşlarım çok rahat. maalesef çok dalga geçildiğimden artık aramıyorum zaten. bunalmış bir haldeyim. tabi yaşadıklarınızın yanında hiç bir şey. Rabbim bir daha yaşatmasın
112 bana arabayla getirin deseydi çok sevinirdim. Evden çıkarmayın demislerdi.Sabah kuzenim 112 yi aramış bi vakit müzik çalmış hemen bağlanmamış çok acil değilse hastayı siz kendiniz aracınız varsa getirin demişler kuzenim kıyafet götürmeye gittiğinde koridorlarda bile yata varmış boş yatak da olmayınca ek hizmet binasına geçirmişler
Çok geçmiş olsun size de bünye ve bağışıklık sistemi ile alakalı sanırım aynı evde bulaşmayanlar olabiliyor ama o çok gezenleri de gördüm pozitif olduktan sonra tek başlarına içtiği kahvelerin storylerini atmaya başlar oldular işin ciddiyetini anladılar evet dışarı elbette çıkacağız ama sosyal mesafe maske kurallara uyarak kimsenin olmadığı bir yerde yürüyüşe çıkmaktan kime ne zarar gelir bir parkta yeşillikte insanlardan uzak mesafeli oturabiliriz hep evde durarak da kolay değil ama bunca hastalığın artması hep kurallara uymamaktan millet birbirine oturmaya gidiyordu çay kahve muhabbet kurallara uyalım olursa da artık yapacak bişey yok en azından sağlık çalışanlarına karşı bari sorumluluğumuz olsun az önce iğne yaptırdım kadının bana sorduğu soru şu oldu pozitif vaka ile irtibatın oldu mu gizleyenler de çıkıyor dedi kadın ellerini gösterdi dezenfektandan kıpkırmızı en azından o insanlara saygımızdan kurallara uyalım onlara ihtiyacımız var bizimBen de hep acaba fazla mi abartıyorlar falan diyordum . Bir yandan da korkuyordum... Kesinlikle maske takıyordum ama şunu da diyorsun. Ne var yeaaa grip gibi bir şey kesin gecirmisizdir..abartıyorlar.. Ne zaman eşim covid oldu,ben hastane hastane yatak dilendim, esimi alin serum takin agirlasti diye...Ne zaman hastaneler dolu alamayız dediler, ne zaman 184 u arayıp yardim istedim .eşimi o halde gördüm. .o zaman dedimki bu saka değil.bu korkunç bir hastalık kimisi için...o hafif geçirenler nerde ,nasıl geçirdi...agzına sigara almamış biri nasıl böyle hastanelere muhtaç kaldı inanamadık..bir gün iyiyse diğer gün sanki aylardır yatakta hasta ..çok şükür atlattı. Ilgilenendiller pandemi hastanesinde..kimi nasıl etkilediğini bilemediğimiz için dikkat etmekte fayda var. Ama bu demek değil tabi eve kapan bunalıma gir fanus da yaşa....maske mesafe hijyen.. bunlara muazzam uyarak sosyalleşebilir de insan.
Sen o dalga geçenlere bakma bizim burda bi komşuyu uyardım ben çok oturmaya gidiyor diye ne yapalım biz de böyleyiz dedi çevresi komple pozitif olunca şimdi evde oturuyor o gittiği şahıslar hep pozitif çıktı apartman karantinaya alındı kendi evini bırakıp kaynanasına gitti kalmaya karantinaya girmemek için otursaydı ya evinde içseydi gene kahvesini atsaydı story e dalga geçenleri gördüm canım ben hepgeçmiş olsun yengenize. valla son zamanlarda kafam çok karıştı. inşallah oyun değildir. onca insanı kaybettik. yani ne bileyim. bir yandan da her türlü aktivetisini yapıp hayatını kısmayanlar var. hiç bir şey olmadı. dayımla yengem kesinlikle aldırmadan yaşıyorlar. her yere girip çıktılar. maske desen yengem nefessiz kalıyorum der kullanmaz. hijyene de hiç dikkat etmezler. hiçbir şey olmadı. olmasın tabi de insanın aklı karışıyor. acaba ben mi hatalıyım diyorsun. bilemiyorum. çok kafam karışık yani. ben tüm kurallara uyarak yaşıyorum. eğer yalansa çok canım sıkılır. resmen depresyondayım kimseyle görüşememekten. bütün hayatım sıfırlandı yani. psikolojik olarak bittim. eğer yalansa cidden büyük vebal.
sağol canım. haklısın valla. napalım dayancaz biraz zor günler ama herkes keşke üzerine düşeni yapsa. ama işte maalesef kimse duyarlı değil. zaten duyarlı olsalardı bu halde olmazdık. teşekkürler.Sen o dalga geçenlere bakma bizim burda bi komşuyu uyardım ben çok oturmaya gidiyor diye ne yapalım biz de böyleyiz dedi çevresi komple pozitif olunca şimdi evde oturuyor o gittiği şahıslar hep pozitif çıktı apartman karantinaya alındı kendi evini bırakıp kaynanasına gitti kalmaya karantinaya girmemek için otursaydı ya evinde içseydi gene kahvesini atsaydı story e dalga geçenleri gördüm canım ben hep
Komşum olmuş geçmiş olsun için aradım 10 gün hastanede yatmış sadece hafif öksürük varmış geçmiş gitmiş diyo 70 yaşındaki halasıda olmuş doktora dahi gitmemiş iyileşmiş böyle durumlarda var ama kaynı 44 yaşında öldü covidden bütün sülale covid olmuşlar çok değişken insan şaşırıyo bi çocuğun tek gözünü kör etmiş covidden adamın cinsel organına vurmuş covid neler duyuyoruzTeyzemin de kronik hastalıkları var ishal öksürük ateş belirtileri geçmiyor ilaçları içtiği halde devam ediyor hastaneye yatırıldı. Bursada eğitim ve araştırma hastanesi var orada boş yatak kalmadığı için acilde yattı yatak boşalmasını bekledi koridorlara bile yatak koymuşlar şimdi o hastanenin ek hizmet binasına götürüldü inşallah düzelir iştahı yok bişey yiyemiyor kronik hastalığı olanları ve yaşlıları baya hırpalıyor dicem ama bi arkadaşımız hiçbir kronik hastalığı yok sigara alkol içmez çok zor atlattı bir haftada 6 kilo verdi vaka sayıları düşmüyor nolacak böyle halimiz bilmiyorum annem de kronik hasta evden çıkmamasını tembihliyorum şuanda ben de görüşmüyorum kızımı da görüştürmüyorum taşıyıcı olma ihtimaline karşı bi yakınımız 2 yaşında kız pozitif çıktı
0 pozitif olduğuma sevindim bak sayendeben de 0 pozitifim, belirtim hiçbirşeyim yok testim negatif, üstelik 2 pozitifle aynı evdeyken. Ben de inanıyorum artık bu duruma.
Eşim alerjik astım ve sadece bir gün ateş oldu kalktı adam. Aynen sizin gibi korkuyorduk biz. Annesi babası kronik hastalığı olmasına rağmen 10 güne yakın normal serviste yatarak oksijen takviyesi alarak ve devletim sunduğu o ilaçları kullanarak atlattılar. Yaşları 70 üstünde. Çok farklı bu virüs çevremde çok kişi geçirdi epey deneyim sahibi oldum duyduklarımla, kendimde geçirdiğim için tabi. Kronik hastalık bir risk elbette ama atlatanlar çok. Umarım bir an evvel iyileşir abinizAbim kovid olduCumartesi günü test sonucu pozitif geldi. En başından beri hasta olmasindan en çok korktuğum kişiydi. Çünkü birden fazla kronik hastalığı var. Şimdilik durumu iyi. İnşallah böyle atlatacak. Çocukları ve eşi de iyi çok şükür. Farklı şehirlerdeyiz. Yakinimda olsa ihtiyaçlarını kapısına koyardım. Sürekli arıyorum ama keşke yardım edebilseydim. Yarın geçmiş olsun çiçeği yollayacağım. Belki moral olur onlara
Of çok çok zordayım teyzem ve anneannem aynı evde yaşıyorlardı dayım aile hekimiydi emekli oldu sonra eşyalarını toparlamak için aralıklı olarak sağlık ocağına gitti geldi bir yakınımızı kaybettik cenazesine ist a gitti geldi ve 2.günde teyzem halsiz hissetmeye başladı kronik hasta anneannem desen 78 yaşında dayımda belirti yoktu derken o da halsizleşti test oldular teyzem anneannem pozitif dayım negatif çıktı çok garipti sonra dayım bir kaç gün içinde nefes zorluğu yaşamaya başladı 3ğ birden hastaneye kaldırıldılar anneannemi 9. Günde kaybettik teyzem atlattı çok iyi hiç bişeyi kalmadı ama dayım entübe günlerdir ve durumu çok kötü videoları geliyor hastaneden tanıyamıyoruz öyle zayıf ten rengi bile kararmış... ben şunu çıkardım evet yaşlılık risk anneannem zaten nefes almakta covid öncesi de zorluk çekşyordu biz teyzemden korktuk ama dayım kötü bence bunun virüs yüküyle alakası var teyzem az virüs yüklendiği için atlattı bizce dayımda o sebeple hala çok kötü.. dayımı gördükçe daha çok korkuyorum bu hastalıı ciğere indiyse çok beter bir hal alıyor Allah hepimizi korusun en çokta evlatlarımızı
çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin.dayım teyzem ve anneannem aynı evde yaşıyorlardı dayım aile hekimiydi emekli oldu sonra eşyalarını toparlamak için aralıklı olarak sağlık ocağına gitti geldi bir yakınımızı kaybettik cenazesine ist a gitti geldi ve 2.günde teyzem halsiz hissetmeye başladı kronik hasta anneannem desen 78 yaşında dayımda belirti yoktu derken o da halsizleşti test oldular teyzem anneannem pozitif dayım negatif çıktı çok garipti sonra dayım bir kaç gün içinde nefes zorluğu yaşamaya başladı 3ğ birden hastaneye kaldırıldılar anneannemi 9. Günde kaybettik teyzem atlattı çok iyi hiç bişeyi kalmadı ama dayım entübe günlerdir ve durumu çok kötü videoları geliyor hastaneden tanıyamıyoruz öyle zayıf ten rengi bile kararmış... ben şunu çıkardım evet yaşlılık risk anneannem zaten nefes almakta covid öncesi de zorluk çekşyordu biz teyzemden korktuk ama dayım kötü bence bunun virüs yüküyle alakası var teyzem az virüs yüklendiği için atlattı bizce dayımda o sebeple hala çok kötü.. dayımı gördükçe daha çok korkuyorum bu hastalıı ciğere indiyse çok beter bir hal alıyor Allah hepimizi korusun en çokta evlatlarımızı
dayım teyzem ve anneannem aynı evde yaşıyorlardı dayım aile hekimiydi emekli oldu sonra eşyalarını toparlamak için aralıklı olarak sağlık ocağına gitti geldi bir yakınımızı kaybettik cenazesine ist a gitti geldi ve 2.günde teyzem halsiz hissetmeye başladı kronik hasta anneannem desen 78 yaşında dayımda belirti yoktu derken o da halsizleşti test oldular teyzem anneannem pozitif dayım negatif çıktı çok garipti sonra dayım bir kaç gün içinde nefes zorluğu yaşamaya başladı 3ğ birden hastaneye kaldırıldılar anneannemi 9. Günde kaybettik teyzem atlattı çok iyi hiç bişeyi kalmadı ama dayım entübe günlerdir ve durumu çok kötü videoları geliyor hastaneden tanıyamıyoruz öyle zayıf ten rengi bile kararmış... ben şunu çıkardım evet yaşlılık risk anneannem zaten nefes almakta covid öncesi de zorluk çekşyordu biz teyzemden korktuk ama dayım kötü bence bunun virüs yüküyle alakası var teyzem az virüs yüklendiği için atlattı bizce dayımda o sebeple hala çok kötü.. dayımı gördükçe daha çok korkuyorum bu hastalıı ciğere indiyse çok beter bir hal alıyor Allah hepimizi korusun en çokta evlatlarımızı
Bende virüs yükünün önemli olduğuna inanıyorum. Ama tek başına da yeterli değil. Kan grubu etkili deniliyor ona da pek ihtimal vermiyorum aksi örnekler gördüğümden. Kimi nasıl ne ölçüde etkilediğine hala anlam veremiyorum. Mesela bulunduğum yerde dermataloji dr larına sıklıkla saç dökülmesi için gidiliyormuş kapı sıra kuyruğuydu bir ay öncesinde. Dr a sorduğumda bu bölgede iyileşme sürecinde çok fazla saç dökülmesi gördük ya da saçkıran başlayan hastalar oldu dedi. Başka yerde var mı bilmiyorum. Sanki bölge bazında da değişim geçiren ve farklı etkiler bırakan bir virüs. Çözemedim. Kesinlikle sağlıklıyım deyip ciddiye alınmamazlık yapılmamalı. Kronik hastalığı olmayıp 38 yaşında hasta kaybı yaşadık demişti bir hemşire arkadaşım. Her türlü rahatsızlığı olup atlatan yaşlı insanlarda var. Sağlıkçı arkadaşımla konuştuğumda bilim insanları olmamıza rağmen artık bu virüsün insan seçtiğine kanaat getirmeye başladık dediğini duydum. Virüs yükü de bir yere kadar etkili. Çünkü ciddi anlamda virüs yükü içinde kalıp belirti göstermeyen de oldu. Asemptomatik olarak virüsü yayan kişiler yaydıkları kişileri daha kötü etkileyebildi. Gerçekten tuhaf. En kötü tarafı bu bilinmezliği zaten. Lütfen bol su için (akciperleri buzlanan kayınvalideme hastanede günde 5 lt su içtirildi çok faydası var suyun) vitamin takviyesi yapın, yaşlılarınız varsa balonla nefes egzersizi yaptırın, sizlerde spor yapın sağlıklı beslenin. Olumlu düşünün herşeye rağmen.dayım teyzem ve anneannem aynı evde yaşıyorlardı dayım aile hekimiydi emekli oldu sonra eşyalarını toparlamak için aralıklı olarak sağlık ocağına gitti geldi bir yakınımızı kaybettik cenazesine ist a gitti geldi ve 2.günde teyzem halsiz hissetmeye başladı kronik hasta anneannem desen 78 yaşında dayımda belirti yoktu derken o da halsizleşti test oldular teyzem anneannem pozitif dayım negatif çıktı çok garipti sonra dayım bir kaç gün içinde nefes zorluğu yaşamaya başladı 3ğ birden hastaneye kaldırıldılar anneannemi 9. Günde kaybettik teyzem atlattı çok iyi hiç bişeyi kalmadı ama dayım entübe günlerdir ve durumu çok kötü videoları geliyor hastaneden tanıyamıyoruz öyle zayıf ten rengi bile kararmış... ben şunu çıkardım evet yaşlılık risk anneannem zaten nefes almakta covid öncesi de zorluk çekşyordu biz teyzemden korktuk ama dayım kötü bence bunun virüs yüküyle alakası var teyzem az virüs yüklendiği için atlattı bizce dayımda o sebeple hala çok kötü.. dayımı gördükçe daha çok korkuyorum bu hastalıı ciğere indiyse çok beter bir hal alıyor Allah hepimizi korusun en çokta evlatlarımızı
Çok geçmiş olsun öncelikle size ailenize Bendede alerjik rinit ve alerjik astım var bugüne dek koruduk kendimizi ama çok korku kaygılıyım etrafımızı sardı gibi bişey gerçekten duyduklarımdan yola çıkarak kişiye göre çok çok değişken acayip bi virüs ama çokda ciddiye alınması gereken umarım bian önce defolur gider , hastalara şifa diliyorumEşim alerjik astım ve sadece bir gün ateş oldu kalktı adam. Aynen sizin gibi korkuyorduk biz. Annesi babası kronik hastalığı olmasına rağmen 10 güne yakın normal serviste yatarak oksijen takviyesi alarak ve devletim sunduğu o ilaçları kullanarak atlattılar. Yaşları 70 üstünde. Çok farklı bu virüs çevremde çok kişi geçirdi epey deneyim sahibi oldum duyduklarımla, kendimde geçirdiğim için tabi. Kronik hastalık bir risk elbette ama atlatanlar çok. Umarım bir an evvel iyileşir abiniz
Allah şifalar versin başınız sağolsun çok zor bi durum Allah korusun herkesi bian önce bitsin gitsin şu lanet virüsdayım teyzem ve anneannem aynı evde yaşıyorlardı dayım aile hekimiydi emekli oldu sonra eşyalarını toparlamak için aralıklı olarak sağlık ocağına gitti geldi bir yakınımızı kaybettik cenazesine ist a gitti geldi ve 2.günde teyzem halsiz hissetmeye başladı kronik hasta anneannem desen 78 yaşında dayımda belirti yoktu derken o da halsizleşti test oldular teyzem anneannem pozitif dayım negatif çıktı çok garipti sonra dayım bir kaç gün içinde nefes zorluğu yaşamaya başladı 3ğ birden hastaneye kaldırıldılar anneannemi 9. Günde kaybettik teyzem atlattı çok iyi hiç bişeyi kalmadı ama dayım entübe günlerdir ve durumu çok kötü videoları geliyor hastaneden tanıyamıyoruz öyle zayıf ten rengi bile kararmış... ben şunu çıkardım evet yaşlılık risk anneannem zaten nefes almakta covid öncesi de zorluk çekşyordu biz teyzemden korktuk ama dayım kötü bence bunun virüs yüküyle alakası var teyzem az virüs yüklendiği için atlattı bizce dayımda o sebeple hala çok kötü.. dayımı gördükçe daha çok korkuyorum bu hastalıı ciğere indiyse çok beter bir hal alıyor Allah hepimizi korusun en çokta evlatlarımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?