bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

benimde ateşim çıkmadı. covide hazırlık virüsümüydü neydi acaba tövbe tövbe...

Öyle olsa babama da geçerdi diye düşünüyorum ben. Babamın bir şeyi yok gibi en azından son 1 aydır.

Ben sana hak veriyorum dogrusu.. 2-3 hafta herkes disini sıksa olay buralara gelmezdi., herkes daha dalgasinda.. isin dogrusu dunyada her yerde ölen ölsün mantigi var, Turkiye haric. Emeklilerin maaslarini evlerini getirecekler.. yaslilara maske kolonya dagitacaklar.. yani yasli kesimi ulkemizdeki gibi kimse umursamiyor.
Bu da bizim aslinda ne kadar insan oldugumuzu gosteriyor..ha bazen asosyalligin dibini vuruyoruz kabul

dunyada her yerde sokak yasagi olsa bu duruma gelmezdik.. evet bizim ulkemizde ise insanlarin beyni kafalarinin icinden kacip gitmis gibi

sizde birşey yok vaka bile yok dimi?
karantina erken tedbiri işe yaramış.
Var canim , dun iki , bugun 8
Dun ispanya ve amerikadan 12 gun once tatilden donen iki kadina teshis kondu
Bugun de onlarin akrabasi olan 6 kisiye
Toplam 8 oldu
Ama burada karantina teshis konmadan once basladigi icin cok yayilacagini sanmiyorum
İnanilmaz seyler yasiyoruz burada , bu yasimda bunu da gordum ya artik sadece mezardan cikan zombiler sasirtir beni

Sokağa çıkma yasağı konusu iki ucu b.klu değnek
Bu sürecin bir an önce sonlanması için ne gerekiyorsa yapılmalı.
Hastalığın bir peak dönemleri birinde durağan dönemleri olur.
Şu an dünya covid için peak dönemini yaşıyor.
Önlemler ne kadar sıkı olursa, bulaş azalir, zamanla da durağana girer. Ve evet tamamen kaybolmaz, ama italya gibi gunde 300-400 jayio vermek yerine 1-2 kayip veririz
Bunu normalleştirmek ne derece doğru bilmiyorum ama insanlar bir sebepten ölüyor nihayetinde..

Diğer taraftan, ingiltere nin politikasi var.
Temel tedbirler alındı.
(Maçların seyircisiz olması vs)
Hayat devam ediyor
Hastalığı kontrollü yayarak, toplumda geçirilirken kaynak yetersizliğine düşmeden süreci yönetmek.
Zaten bugün ölen, 2-3 sene sonra da ölebilecek olan kafasında.
(Bir yanım hak veriyor)
Bu da hem doğru, hem yanlış.
Kontrollü yayma kontrolden çıkabilir.
Öte yandan toplumsal bağışıklık kazanıp atlatmak en güvenlisi.

Bence Bu isin doğrusu yanlışı yok.
Kayıplar öyle yada böyle verilecek.
Ve dediğin gibi bu hastalık aşısı bulunana kadar grip gibi, kızamık gibi hayatımızda olacak.
sonsuza kadar eve kapanabilir miyiz?
Ya durağan hale gelene kadar korumaya alacağız, bkz cin.
Yada Zaten kurallara uyulmadığı için kayıplarımızı paşa paşa verip, toplumsal bagisikĺigi kazanacağız
Ki şu durumda zaten bir kısmımız geçirdi bu hastalığı bence.

1 ay sonra hepsi bitecek.
Ülke normal hayatına hem de virüsle devam edecek.
Asıl kaos o zaman.
Sayılar 10 20 binle devam edip, ölüm vakaları 4 hanelide olacak ve hayat olağan devam edecek.
Ben o günlerden endişeliyim.
Çocuğumu okula yollamayayım, hadi kocam da evde otursun.
Sonu yok ki, neyle nasıl geçineceğiz?
Her birimiz aslında bir çarkla bağlıyız.
Ben mal sahibiyim, dükkanım kirada gelirim bu.
Sen iş yapan esnafsın, öbürü çalışan kişi.
Çalışan işe gelmezse maaş yok, ev hapsi iş yok esnaf işi kapattı, ben mal sahibi geçim kaynağım gitti.

3 farklı alanda göçtük ve paramparça olduk.

Bende birden bire ateslendim bi kac gun once ardindan isal oldum atesim 37.5 un ustune cikmadi ama yine de kendimi karantinaya aldim 5.gunum doldu asla cikmiyorum asla dr a da gitmedim.Mide bagirsak duzenleyici takviyeler ictim.C vitaminim d vitaminim duzenli aliyorum herkes bi sekilde bagisikligini yuksek tutan seyler icsin

bu kadar kötümser olmayalım bence . Gün doğmadan neler doğar. Belki virüs gücünü yitirecek. Belki çaresi bulunacak vs. Bu saydığınız olumsuzlukların olabileceği gibi tam tersi de olabilir belli mi olur? Hemen enseyi karartmayalım.
Şu virüsten belki de hayatı en çok etkilenenlerden biriyim ben ama neden bilmiyorum 2 3 haftaya kadar tablonun tam tersi seyretmeye başlayacağını hastalığın gerilemeye başlayıp biteceğini düşünüyorum inşallah .
Bugün çanakkale zaferinin yıldönümüydü . Orada olmazların olduğunu görmüş bir millet olarak virüsün inancımızdan üstün çıkacağına inanmak istemiyorum.

Evet maalesef bir şekilde zarar göreceğiz

ya ast iki kendimizi rahatlatıcaz fırsat vermedin :))
olabilir infulanzada.. ama corono olsun hafif atlatıp geçirmiş olalım

Valla diyorum ya annem hâlâ öksürüyor. Ama arada sıradaymış gıcık tutmuş gibi his geliyor diyor. COVID öksürükleri daha kötü diye biliyorum o yüzden COVIDmiş gibi gelmiyor bana.

Durun ya o kadar da şey etmeyelim şimdi yaka paça almasınlar bizi

Influenzadır o, grip, nezle böyle ufacık bir şeydi canım, geçti gitti zaten

Valla diyorum ya annem hâlâ öksürüyor. Ama arada sıradaymış gıcık tutmuş gibi his geliyor diyor. COVID öksürükleri daha kötü diye biliyorum o yüzden COVIDmiş gibi gelmiyor bana.
Bunu net araştırdım.
Öksürükten ziyade nefes alamama durumu söz konusu.
Hastalığı atlatan insanlar videolarında, bir mutfağa gitmek ya da günlük yaşama devam etmek imkansız bir hal alıyor, bardakla su içmeye nefesiniz yetmiyor gibi ibareler kullanıyorlar.

Aşının üzerinde çalışılıyor

En çok risk yaşlı insanlarda var
Onların ve tüm herkesin iyiliği için yapılan birşeyi nasıl düşünemezler
Birde hacıların eş dost yakınları o çevreye doluyor alın size bir tehdit daha
Tabiki içlerin aklı selim insanlar vardır lakin çoğu hacı düşüncesizce davranıyor
Hacı ziyaretleri mevlütler bile yapılıyor
Hiç düşünülmeden

Ay Allah korusun. Kimsenin başına gelmesin bu durum :/ Yani hafif seyirli denen bile grip gibi geçiriyorsa tabi bu şekilde oluyordur puff.

cindeki ilk vaka aralik ayinda tespit edildi tespit edilene kdr ne kdr sure gecti bide o var aralik sonu ocak basi gibi bu agir grip vakalarini duydugumuzu varsayarsak cok buyuk rastlandi oluyor:))

Ben de böyle düşünüyordum, hatta yıllardır mülteci durumumuzdan dolayı ülke olarak diğer insanlara göre bambaşka bir bağışıklık sistemine sahip olduğumuzu, birçok milletle iç içe adeta pislik içinde yaşamaktan bize koymayacağını falan düşünüyordum.

Umre vakasına kadar.
Orada ülkenin seyri değişti, tek başına bile çok üst seviye bir durum kendisi.
Değil korona, oradan başka bir virüsle ülkeye 20 küsür bin insan girseydi, emin olun ülkemiz yine o hastalıkla boğuşuyor olurdu.
Resmen atom bombası bıraktılar içimize.
En büyük kötülüğü kendimiz ettik ülkeye karantinasız sokarak, daha ötesi yok bunun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…