bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ben covid geçirdim.. bende burun tıkanıklığı ve hapşırık maalesef oldu

ben covid geçirdim.. bende burun tıkanıklığı ve hapşırık maalesef oldu
Cok gecmis olsun. Bunyeye gore degisiyor sanirim.
Benim cevremde olanlardan gorduklerim burun tikanikligi olmadığı halde koku alamadilar. Hapsirik degil oksuruk vardi.
Siz agir mi gecirdiniz? Baska hangi belirtiler oldu?

Bende 3 gundur şiddetli hapşırık burun akması vardı başka hiçbir belirtim yok yinede gidip test verdim bakalım bekliyoruz dün vermiştim ama hala çıkmadı sonuc

Yaşınız kaç bilmiyorum ama ben 31 yaşındayım. Biz küçükken grip olurduk hem de öyle bir gripti ki ateşlerimiz 38 39 a çıkardı ishal ve mide bulantısı, baş ağrısı eşliğinde günlerce yatakta yatar. Mahallede ki iğneci teyzelerden iğne yer dururduk. Sıtmalanırdık mesela. O zamanlar yaşadığımız belirtileri insanlar şimdi bir tekini bile kendilerinde görse panik olup covid şüphesine düşüyorlar.yani benim anlamadığım o zamanlar öksürmekten gözlerimiz dışarı çıkardı evde herkese bulaşırdıı bir kere. Ama atlatır iyileşirdik yılda 2 kez mutlaka yaşardık bunu. Geçenler de bir arkadaşımla konuştum annesi kalp krizinden ölmüş raporunda covid den öldüğü geçmiş mesela.ben doğrudur bu illa böyle demiyorum ancak çok enteresan şeyler duyuyoruz ve ister istemez artık inandırıcılığını yitirmeye başladı ben de bu olay. 2 gün önce alt komşum kocası hastahanede çalışıyor ve tesadüf eseri test yaptırıyor testi pozitif çıkıyor hiçbir belirti yok. Birinci ağızdan duyuyorum bunlsrı görüyorum hep. Bu virüs ilk çıktığında wuhanda yerlerde kan kusarak ölen insanlar görüyorduk. O görüntüler yalan mıydı? Neden o görüntüleri başka ülkelerde görmedik mesela?o görüntüler göz korkutmak için yayınlanan uydurma görüntüler miydi? Çin de şu an da virüs vakasının olmaması kimsenin maske kullanmaması normal mi bütün dünya maske takarken. Ülkemizde yaşayan bir sürü suriyeli ve göçmen var bir tane bile virüsten ölen göçmen yok hepsi Türk çok tuhaf.

Yanlis hatirlamiyorsam o goruntulerin gercegi yansitmadigi açıklanmıştı. Zaten dediginiz gibi oyle bir tabloyu baska hiçbir yerde görmedik.

Bu kadarını bilemicem ama ortada bir virüsün olduğu belli sapasağlam insan 1 haftada ölüyor çevremde kaç tane duyduk Covid in yalan uydurma olduğuna inanmıyorum ben dünyada şuan milyonlar ölüyor bundan dolayı Türkiyede kullanılan ilaçlar iyi mi yapıyor yoksa daha mı kötü yapıyor bu sorgulanacak oldu artık ama ortada bir gerçek var tamam öksürük ishal grip belirtilerine pozitif çıkıyor olabilir testlerin yanılma payının yüksek olduğunu uzmanlar da söylüyor ya ciğerlere inen bir sürü insan var yaşım da 31 bu arada

Çok şükür evde geçirdim..Başağrısı,eklem ağrısı pldu ilk başta.. Daha sonrasında boğaz ağrısı, tat koku kaybı ve hapşırık burun tıkanıklığı ve ishal yaşadım.. Genel olarak gripmgibi oldum.. İatirahat ettim aürekli yattım.. Bitki çayları c vitamini desteği ile çok şüküf iyileştim.. Çabuk yorulma ve hafif gıcık tarzı bir öksürüğüm var.. Onun dışında iyiyim.. Birde bir ara çarpıntım oldu.. Ama şükür geçti.

Çok teşekkür ederim. Bugün abimin izolasyonunun 9. günü. İlaçları bitti. Genel durumu iyi ancak iştahsız, halsiz ve konuşunca öksürük tutuyor. O kadar. Bundan sonra daha kötü olmaz değil mi?
Öksürüğe dikkat edin. Bütün belirtilerin geçmesi lazım. İlaç bitse de öksürük sevam ediyorsa dr a gitmesi gerekir bence.

merhaba herkese
dun aksam mide bulantim ve bas agrim vardi migren benzeri gece uyurken nefes darligi yasadim,burnum tikandi astim hastasiyim fis fisi sıkınca rahatladim ama bugunde suren bir nefes acligim var
dilimin altinda igne batiriyorlarmis gibi ince bir sizi oluyor bazen
bogazimda bir kuruluk var
ateş yok hafif oksuruk var ama astim oldugum icin yaz kis olan oksurugumden pek farki yok
yinede covit ihtimali geliyor aklima boyle belirtiler yasayanlar oldumu acaba

Son düzenleme:
Anlamamanız çok normal bilim insanları bile anlamazken. Yeni bir virüsten bahsediyoruz. Bunun yapısını, bulaşabilirliğini, her kişiyi nasıl farklı etkileyebildiğini anlayabilmek için ciddi zaman gerek. Zamanında porfiriya hastalığı yüzünden tanımadan tanımlama derdine düşen insanlar vampir efsanelerini ortaya çıkardığı gibi buda öyle olmasa bari. Biri çıkıp uzaylı indi dünya dışı bir virüs geldi derse kovid için hiç şaşırmicam.

Ahh ahh koronavirus mahvetti bizi. Her gece ağlayıp dua ediyorum gitsin bu evden artık diye. Babamın atlatmasını bekliyorum korkuyla. Geçen hafta cumartesi günü teyzem çocuklarına doğum günü yaptı. Babam o gün eniştemle tartıştı hatta bu zamanda sirasi mi diye. Biz gelmiyoruz da demiş. Annemi ikna edemedik gitmiyoruz anne dedim küstü. Küserse kussun napim artık dedim bu sefer anneannem aramaya başladı devamlı yok gelin ayıp olur olmaz böyle gelin gelin gelin of gittik biz de. Sürekli ya olursak ya olursak korkusuylaydım tüm akşam. Babam işteydi o gelmedi. Böyle işte bizim hatamızla yakalansın virüse oradakilerin çoğu da hasta. Bir daha asla evden dışarı adımımı atmam ya ders oldu bana da babam da bir an önce atlatsın şu illeti tek dileğim. Her gece düşünüyorum ah keşke zamanı geri alabilsem

Siz orada kaptınız virüsü babanız gelmedi ama babanıza da evde sizden mi bulaştı doğru mu anladım. Bu zamanda doğumgünü yapmak gerçekten şaşılacak şey teyzenizdeki de iyi cesaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…