bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ya ast iki kendimizi rahatlatıcaz fırsat vermedin :))
olabilir infulanzada.. ama corono olsun hafif atlatıp geçirmiş olalım

Annem çılgınlar gibi savunuyor corona geçirdiğimi
1 aydır hastayım
Influenza b +
Bronşit.
Ateşim 40.7 idi ilk hastaneye gittiğimde.
Hala öksürüyorum.
Gittiğimde henüz türkiye de vaka yoktu, doktor influenza b cikmasaydi devlet hastanesine sevk ettirecektim dedi, akciger filminde de bir şeyler vardı cünkü
Evdeki herkes ise farklı belirtilerle 1 aydır hasta :)
Corona miydi bilmem. Ama lanet bir şeydi. Sayesinde 3 çocukla hastalık yönetmeyi öğrendik
Corona bize gelirse hazirlikliyiz :)

Influenza atlattınız belki de etkisi sürüyor bilemedim ki.

oğlum tam 15 gün önce geçirdi
çok şükür 1 hafta olmadan testi negatif cıktı.
ama onun peşine öksürük ve ateş başladı
27 aylık..
bademcikleri şişmiş onun için ateşi yükseliyor..
oğlumda çıkmasına çok şaşırdım çünkü neredeyse son 1 aydır hep evdeydik çok tuhaf değil mi Influenza bir dönem ne kadar ağır geçen bir grip türüydü..
belkide coronaya da zamanla bağışıklık mi kazanacağız diye düşünmeye başladım..

Çok geçmiş olsun kıyamam kuzucuğa.

Tabi ki öyle olacağız ama bu ilk karşılaşmamızı atlatır ve bıraktığı hasar olmazsa, o durum bilinmiyor şimdilik.

Kendi çocuklarımdan örnekle ilk hastalıkla karşılaşmaları çok ağır geçiyor, ikinci kere gayet ayakta 3te ‘aa yine olmuş’ diyoruz.
El ayak, 6. Hastalık gibi şeyler birkaç defa geçirdiler, kendi bağışıklıkları oluştu artık.
Ama bu virüs için bilemiyoruz bunu.

Alerjik astım hastasıyım ve eşim yurtdışından gelen yolcularla muhatap olması gereken bir yerde çalışıyor. Ben 1 haftadır evden çıkmasam da eşim mecburen çalıştığı için riski önleyemiyoruz hijyene dikkat etmek dışında.

Eşimin arkadaşı geçtiğimiz ay ailecek ateşli hastalık atlatmışlar, babasına zatürre teşhisi konmuş belirtileri koronada yaşananlarla birebir aynı, o zaman şüphelenmemişler ve atlatmış hepsi. Şuan konuştuklarında bunun koronavirüs olabileceğini ve arkadaşına yurtdışından gelenlerden bulaşabileceğini düşünmüşler, bunun gibi bir çok örnek yaşanıyor bu seneki grip salgınlarında.

Belki bir çoğumuz grip gibi atlattık bu hastalığı, veya teşhis konmamış bir çok insan oldu. Bence bu yüzden sayı bu kadar hızlı artıyor ve artmaya da devam edecek gibi.

O kadar değişken duygular hissediyorum ki bir yanım çok tedirgin, bir yanım herkes bir gün bu hastalığa temas edecek ve bağışıklık kazanacağız diyor. Akıl sağlığımı kaybetmesem daha iyi bu süreçte

Son düzenleme:
Nefes aldığımız için bile neredeyse bizden vergi alacaklar ama ne doğal afetler için ne de salgın hastalıklar için adam akıllı bütçemiz yok! Elazığ'da deprem oldu iş tv'de program yapan adamın topladığı paraya kaldı, ülkemizde hala tedavisi bulunamayan virüs var 2 kişi ölmüş ve ülkenin başkanı dua edin diyor! Şaka gibi.Yazıklar olsun!

evet ümre normal zamanda da baya tehlikeli zaten. Benim pek çok tanıdığım gitti . Kim gitse hasta olarak dönüyordu ümreden yani normal zamanlarda , koronadan önce. Normal zamanda bile herkesin hasta olarak döndüğü bir etkinlik korona zamanı tam bir bomba dediğiniz gibi.
insanların çok fazla dipdibe olduğu her memleketten insanın geldiği karmaşık bir yer sonuçta. En tehlikeli alanların başında.
ümreden dönenlerin hepsi karantinaya alınmadı mı ki ? Ben hepsini aldılar sanıyorum ?

Yok kuzucum ağır hastalıklarda hep öyle.
Çocukluğumdan beri hastalanınca kusarım, gece yanımda kovayla yatarım hatta boğuluyor gibi olur boğazımda bıçak hissi yaşarım.
Demek ki ciğere inen hastalıklar benzer şeyler yaşatıyor, koronanın en ayırt edici farkı dün burada da sorduktan sonra araştırdım, önlenemez ateş ve zehirlenmiş gibi vücut ağrıları.
Zehirlenme durumunda kirpik bile ağrır, öyle ağrılar mevcut oluyormuş.

bir program sunucusuda yakalanmis turkiyeden ilk ozele gitmis grip deyip ilac vs gondermisler tabi koronadan haberi olunca bakmis gecmedi bikac gun devlete gitmis teshis konulmus hani korona bilmezken boyle atlatanlar olmusmudur diye dusundum ama :) teoriler iste bilmeden enfekte olduk gecti gitti diye telkin ediyor insanlar kendini belkide :))

Karantinaya ilk dönen kafileler alınmadı.
İlk vakayla dönenler de var, olaylardan bir hafta önce dönen de.
Ama en fazla gelecek olanlara yetişildi, onlar alındı.

evet çok haklısın.
normalde hafif grip yada soğuk algınlığı geçirdiğinde tamda söylediğin gibi oldu ayakta hatta hiç hasta değilmiş gibi atlatıyorduk Influenza ilk kez oğlumda cıktı daha önce akraba tanıdık ben eşim ailelerimiz vs hiç çıkmamıştı çok şaşırdım ve biraz ağır atlattı ki hala etkisi var üzerinde..

basite almamalıyız öyle ki direk solunumu etkileyen bir virüs insan nefes alamazsa yaşayamaz zaten...

umuyorum ve dua ediyorum ki dünyadan bir an önce kalkar bu kara bulutlar

Dediğiniz malum video için doktora soruşturma açılmış. Doktorun açıklamasını paylaşıyorum. Açıklama Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin resmi hesabından paylaşılmış (Bu açıklamanın paylaşılması ne kadar etik tartışılır).

Burak alkul vakasıysa bahsettiğiniz öyle değil mesele.
Korona testi her hastanede bulunmuyor, özeller bakmıyorlar tercih olarak değil, şüpheli durumlarında belirlenen araştırma hastanelerine yönlendiriliyorlar.
Başka biri ise bilemeyeceğim bahsettiğiniz durumu.

Ama sanmıyorum ya, gözümüzle görüyoruz normal gripten bambaşka bir şey söz konusu.
İnsan o halde hayatına olağan şekilde devam edemez herhalde/

Suan provoke ediyosun farkinda misin? Dunya bununla ugrasiyo ve evet herkes dua ediyor dunyada cunku baska caremiz yok. Elinden gelen birsey Var evet o da evde kalabiliyorsan kal.

dunya boyun egdi hastaliga yenik durumda.. her gun olumler vakalar cogaliyor.. hic bir devlet buyugununde umrunda degil dis ulkelerde.. memlekette dua edin denmesi mi zorunuza gitti? Edecegiz dua hep birlikte,cunku duanin gucune inaniyoruz Allahin izniyle.ölüm geleceksede gelecek zaten.

sizler gibi yurttaslar oldugu surece dusmana gerek yok.

buarada italya tibbi malzemesi destegi istedi ab den ses yok. Kim yardim edecek bilin bakalim? Turkiye..

Son düzenleme:
evet o videoda boyle anlatti ama benmi yanlis anladim acaba..bir yabanci oyuncuda belirti gostermeden pozitif cikmis tasiciyi olma durumu mumkunmu gibi seylerde okudum ama suan internetde cok fazla bilgi kirliligi de var tabi neye inancagimizida sasirdik

Burada asıl suçlu olan o videoyu çekip marifet gibi paylaşan kıt akıllı zaten. Onun için birşey yapılmamış mi acaba?

Karantinaya ilk dönen kafileler alınmadı.
İlk vakayla dönenler de var, olaylardan bir hafta önce dönen de.
Ama en fazla gelecek olanlara yetişildi, onlar alındı.

hmm bilmiuordum bunu. Onların içinde baya hasta olanlar olabilir. Ki vardır. Diyorum ya normal zamanda grip fln olmadan dönene rastlamadım. Belki 20 000 koronalı zaten halihazırda var ve açıklamıyorlar

Öneri?
Tedavisi, aşısı olmayan bir virüsle dünya olarak boğuşuyoruz, ne olabilir mesela?
Siyasi cevaplamayın lütfen çünkü sağlık olayına öyle bakmak bize zarar verir.

Yaptığı kaç dakikalık konuşmanın dua kısmına takılmak için de olaya başka yerden bakmak gerekiyor zaten. Sanki oturup dua edelim elden başka birşey gelmez denmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…