ya ast iki kendimizi rahatlatıcaz fırsat vermedin :))
olabilir infulanzada.. ama corono olsun hafif atlatıp geçirmiş olalım
Influenza atlattınız belki de etkisi sürüyor bilemedim ki.
oğlum tam 15 gün önce geçirdi
çok şükür 1 hafta olmadan testi negatif cıktı.
ama onun peşine öksürük ve ateş başladı
27 aylık..
bademcikleri şişmiş onun için ateşi yükseliyor..
oğlumda çıkmasına çok şaşırdım çünkü neredeyse son 1 aydır hep evdeydik çok tuhaf değil mi Influenza bir dönem ne kadar ağır geçen bir grip türüydü..
belkide coronaya da zamanla bağışıklık mi kazanacağız diye düşünmeye başladım..
Tabi ki öyle olacağız ama bu ilk karşılaşmamızı atlatır ve bıraktığı hasar olmazsa, o durum bilinmiyor şimdilik.oğlum tam 15 gün önce geçirdi
çok şükür 1 hafta olmadan testi negatif cıktı.
ama onun peşine öksürük ve ateş başladı
27 aylık..
bademcikleri şişmiş onun için ateşi yükseliyor..
oğlumda çıkmasına çok şaşırdım çünkü neredeyse son 1 aydır hep evdeydik çok tuhaf değil mi Influenza bir dönem ne kadar ağır geçen bir grip türüydü..
belkide coronaya da zamanla bağışıklık mi kazanacağız diye düşünmeye başladım..
Ben de böyle düşünüyordum, hatta yıllardır mülteci durumumuzdan dolayı ülke olarak diğer insanlara göre bambaşka bir bağışıklık sistemine sahip olduğumuzu, birçok milletle iç içe adeta pislik içinde yaşamaktan bize koymayacağını falan düşünüyordum.
Umre vakasına kadar.
Orada ülkenin seyri değişti, tek başına bile çok üst seviye bir durum kendisi.
Değil korona, oradan başka bir virüsle ülkeye 20 küsür bin insan girseydi, emin olun ülkemiz yine o hastalıkla boğuşuyor olurdu.
Resmen atom bombası bıraktılar içimize.
En büyük kötülüğü kendimiz ettik ülkeye karantinasız sokarak, daha ötesi yok bunun.
Çok geçmiş olsun kıyamam kuzucuğa.
Yok kuzucum ağır hastalıklarda hep öyle.3-4 hafta aşırı kötü, krizler halinde öksürdüm hatta birkaç kez öksürmekten kustum ayıptır söylemesi. Boğazım falan şiş gezdim uzun süre.
Ben de düşünmüyor değilim acaba hafif mi geçirdim diye.
bir program sunucusuda yakalanmis turkiyeden ilk ozele gitmis grip deyip ilac vs gondermisler tabi koronadan haberi olunca bakmis gecmedi bikac gun devlete gitmis teshis konulmus hani korona bilmezken boyle atlatanlar olmusmudur diye dusundum ama :) teoriler iste bilmeden enfekte olduk gecti gitti diye telkin ediyor insanlar kendini belkide :))Sanmıyorum, ilk vakaya kadar ben de bize işlemedi diyordum ama ilk vakayla beraber ülkemizde yer yerinden oynadı, o panik halini görünce inandım daha önce olmadığına.
İlk vaka sonrası ablamın çalıştığı kurumda sanırım 2 gün sonra hekimler birliği brifing verdi.
Bu virüse 1 buçuk sene içinde dünyanın yarısına temasta bulunacağını, korunmanın mümkün olmadığını ama mümkün mertebe ertelemenin, en azından virüsü tanıma açısından gerekli olduğunı, hijyen kurallarına uyma durumunda bunun engellenebileceğini anlattılar.
Zaten alt yapıları oluşturuldu, evden çalışıyorlar.
Dünyada söylenenden farklı bir şey değil, demek ki bir bilinen var ve çare yok.
Karantinaya ilk dönen kafileler alınmadı.evet ümre normal zamanda da baya tehlikeli zaten. Benim pek çok tanıdığım gitti . Kim gitse hasta olarak dönüyordu ümreden yani normal zamanlarda , koronadan önce. Normal zamanda bile herkesin hasta olarak döndüğü bir etkinlik korona zamanı tam bir bomba dediğiniz gibi.
insanların çok fazla dipdibe olduğu her memleketten insanın geldiği karmaşık bir yer sonuçta. En tehlikeli alanların başında.
ümreden dönenlerin hepsi karantinaya alınmadı mı ki ? Ben hepsini aldılar sanıyorum ?
Tabi ki öyle olacağız ama bu ilk karşılaşmamızı atlatır ve bıraktığı hasar olmazsa, o durum bilinmiyor şimdilik.
Kendi çocuklarımdan örnekle ilk hastalıkla karşılaşmaları çok ağır geçiyor, ikinci kere gayet ayakta 3te ‘aa yine olmuş’ diyoruz.
El ayak, 6. Hastalık gibi şeyler birkaç defa geçirdiler, kendi bağışıklıkları oluştu artık.
Ama bu virüs için bilemiyoruz bunu.
Burak alkul vakasıysa bahsettiğiniz öyle değil mesele.bir program sunucusuda yakalanmis turkiyeden ilk ozele gitmis grip deyip ilac vs gondermisler tabi koronadan haberi olunca bakmis gecmedi bikac gun devlete gitmis teshis konulmus hani korona bilmezken boyle atlatanlar olmusmudur diye dusundum ama :) teoriler iste bilmeden enfekte olduk gecti gitti diye telkin ediyor insanlar kendini belkide :))
Suan provoke ediyosun farkinda misin? Dunya bununla ugrasiyo ve evet herkes dua ediyor dunyada cunku baska caremiz yok. Elinden gelen birsey Var evet o da evde kalabiliyorsan kal.Nefes aldığımız için bile neredeyse bizden vergi alacaklar ama ne doğal afetler için ne de salgın hastalıklar için adam akıllı bütçemiz yok! Elazığ'da deprem oldu iş tv'de program yapan adamın topladığı paraya kaldı, ülkemizde hala tedavisi bulunamayan virüs var 2 kişi ölmüş ve ülkenin başkanı dua edin diyor! Şaka gibi.Yazıklar olsun!
evet o videoda boyle anlatti ama benmi yanlis anladim acaba..bir yabanci oyuncuda belirti gostermeden pozitif cikmis tasiciyi olma durumu mumkunmu gibi seylerde okudum ama suan internetde cok fazla bilgi kirliligi de var tabi neye inancagimizida sasirdikBurak alkul vakasıysa bahsettiğiniz öyle değil mesele.
Korona testi her hastanede bulunmuyor, özeller bakmıyorlar tercih olarak değil, şüpheli durumlarında belirlenen araştırma hastanelerine yönlendiriliyorlar.
Başka biri ise bilemeyeceğim bahsettiğiniz durumu.
Ama sanmıyorum ya, gözümüzle görüyoruz normal gripten bambaşka bir şey söz konusu.
İnsan o halde hayatına olağan şekilde devam edemez herhalde/
Burada asıl suçlu olan o videoyu çekip marifet gibi paylaşan kıt akıllı zaten. Onun için birşey yapılmamış mi acaba?Dediğiniz malum video için doktora soruşturma açılmış. Doktorun açıklamasını paylaşıyorum. Açıklama Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin resmi hesabından paylaşılmış (Bu açıklamanın paylaşılması ne kadar etik tartışılır).
Karantinaya ilk dönen kafileler alınmadı.
İlk vakayla dönenler de var, olaylardan bir hafta önce dönen de.
Ama en fazla gelecek olanlara yetişildi, onlar alındı.
Öneri?Nefes aldığımız için bile neredeyse bizden vergi alacaklar ama ne doğal afetler için ne de salgın hastalıklar için adam akıllı bütçemiz yok! Elazığ'da deprem oldu iş tv'de program yapan adamın topladığı paraya kaldı, ülkemizde hala tedavisi bulunamayan virüs var 2 kişi ölmüş ve ülkenin başkanı dua edin diyor! Şaka gibi.Yazıklar olsun!
Yaptığı kaç dakikalık konuşmanın dua kısmına takılmak için de olaya başka yerden bakmak gerekiyor zaten. Sanki oturup dua edelim elden başka birşey gelmez denmiş.Suan provoke ediyosun farkinda misin? Dunya bununla ugrasiyo ve evet herkes dua ediyor dunyada cunku baska caremiz yok. Var evet o da evde kalabiliyorsan kal.
dunya boyun egdi hastaliga yenik durumda.. her gun olumler vakalar cogaliyor.. hic bir devlet buyugununde umrunda degil dis ulkelerde.. memlekette dua edin denmesi mi zorunuza gitti? Edecegiz dua hep birlikte,cunku duanin gucune inaniyoruz Allahin izniyle.ölüm geleceksede gelecek zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?