bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Taşıyıcı olabildiği söyleniyor özellikle çocukların aktarıcı olduğunu.
Bir de testlerin yanlışlığı konuşuluyordu, pozitif tanı konup tedavi aşamasında yapılan teste negatif cevap verme gibi.
Tam bir kaos, bilgi kirliliği olduğu gibi 1 gecede bilgiler de değişebiliyor.
Dün gece günlerce bazı yüzeylerde yaşayabildiği açıklandı mesela, en uzun 12 saat derken bir de günler çıktı şimdi.

Yaptığı kaç dakikalık konuşmanın dua kısmına takılmak için de olaya başka yerden bakmak gerekiyor zaten. Sanki oturup dua edelim elden başka birşey gelmez denmiş.
Valla takdir tebrik ederim. Mune uyardi burda siyaset degil amacim ama vallahi bu insanlar diger ulkeleri takip etseler, boyle yazilar yazmaya utanirlar. Adamlar gunlerdr helak oldu her gun aciklama yapiliyo ulkemizde. Dua edicez tabii, sanki butun ulkeler asisini ilacini buldu Turkiye geri kaldi. Depremdeki cadirlarida bu uyenin babasi dikmistir oralara kesin

Karantinaya ilk dönen kafileler alınmadı.
İlk vakayla dönenler de var, olaylardan bir hafta önce dönen de.
Ama en fazla gelecek olanlara yetişildi, onlar alındı.

Arabistan da kayıtlı vaka 238 görünüyor hala.
Kayıt altına mı alınmıyor, sıcak gercekten yayılmasına mi engel oluyor anlamadım.
Temiz bir toplumda değiller bizde de sayılar böyle kalsa keşke

Yazik gercekten , bu kadinin hicbir sucu yokken ne duruma dustu
Kadin gercekleri soyledi , esas suclu kaydi yapip herkesle paylasan doktordur

Sokağa çıkma yasağı olmalıydı. Herkese zorunlu karantinada olmalıydı.
Corona çok hızlı yayılıyor.
En büyük risk de Istanbul'da.
Özel sektör sokağa çıkma yasağı olmazsa izin falan vermez. Ki vermiyor.
Umarım Italya gibi olmayız.

Kayıt altına mı alınmıyor, sıcak gercekten yayılmasına mi engel oluyor anlamadım.
Kendi nüfuslarına ya da yaşayış biçimlerine dair pek bilgim yok.
Yatay bir düzende yaşayan ülke ile, dikey yapılanma olan bir ülkenin sonuçları bambaşka olacaktır.
Dikeyde insan temasımız var, belki Arabistan yerel halkı bizim aksimize bir yaşam biçimine sahiptir.
Ama söz konusu orası olunca, sayıların çok da gerçeği göstereceğine de inanmıyorum diyelim.

Evet ocak ayinda 35 kisilik sinifimin 16 kisisinin gelmedigi ve rapor gonderdigini , meslek hayatimda ilk kez.bu kadar sayida ogrencinin ayni anda hasta olduguna sahit oldum.bir öğretmen olarak.o zaman domuz gribi dendi veya grip dendi ne kadar dogru bilemem.Iki gun once bir programda aynen bu ocak ayindaki grip konusu konusuldu.Proflardan biri o donemde olan corona degildi domuz gribiydi.dedi.Nasil bu kadar emin olabiliyorsuniz dediler ,profda gripten ölenler olmuştu ve ölenlere otopsi yapılır eger corona olsaydi otopside cikardi buna dayanarak söylüyorum dedi...Yani o donem benim icinde şaibeli bir donem.

Olay su tatlim dunya bankasinin para verecegi ogrenildi korona vakalari cikti

Dua edicez hemde çok edicez . Bu gözle görünemeyecek kadar küçük virüs, O koskoca dediğimiz dünyayı ne hale getirdi . Şimdi gördük ki insan oğlu hem çok güçlü hem çok çaresiz.
işte o çaresizliğe düşmemek kendimizi oraya bırakmamak için inancımızı yüksek tutucaz. Bol bol dua edicez. İnanç, enerji bunlar çok önemli.
Bakın yazdım bir daha yazıyorum, bugün çanakkale zaferinin yıldönümü bize zafer kazandıran asıl meselenin milletimizin imanı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz öyle değil mi ? İmanımız olmasa , o zamanın şartlarında her türlü teknolojik imkanı elinde bulunduranlara karşı giyecek çarığı olmayan askerlerimiz bu destanı yazamazdı.
Allah herşeyden büyüktür. Devlet milyarlarını yığsın Allah istemezse hiç bir şey olmaz. İşte bu yüzden evet dua da inanç da çok ama çok önemli !

Sen otur duanı et! Sen evdesin ben evdeğim,evine ekmek götürmek zorunda olanlar ne yapacak? Duanı yine edersin ama o insanların canını kurtarmak için her türlü önlem alınır bunu da yapacak olan devlettir. Sizinle ve sizin gibi düşünenlerle zaten tartışmak bile zaman kaybı. Benim üzüntüm sadece çoluğuna çocuğa bakmak için çalışmak zorunda olan insanlar.

Yaptığı kaç dakikalık konuşmanın dua kısmına takılmak için de olaya başka yerden bakmak gerekiyor zaten. Sanki oturup dua edelim elden başka birşey gelmez denmiş.
Konuşmada bizim de eleştirdiğimiz, takıldığımız noktalar oldu evde. Ama konuşmayı naklen buraya aktarırken hiçbir yorumumu katmadım, çünkü bu başlık siyaset başlığı değil. Konuşmayı siyasi olarak değerlendirmek istersem siyaset başlığına giderdim.

Siyasi olarak farklı görüşlerde insanlar olarak yazıyoruz. Eminim siyasete gelse burada yazan çoğu üye birbiriyle sürtüşecektir. Ama nasıl oluyorsa bu başlıkta gerek iktidar destekçisi gerek muhalif herkes siyasi fikirlerini kendine saklayarak yorum yapıyor, çenemizi tutmayı başarıyoruz ilginç şekilde

Olur mu önlem alınmasın hiç. Sokağa çıkma yasağına gerek yok, dua etmek yetermiş herkese göre. İslam ilim dini,aklını kullanma dini ama anlayana!

Suudi Arabistan dışarıya karşı çok ketum bir ülke. Bence resmi kayıtlardan çok daha fazla vakaya sahipler ve söylemiyorlar. Eşim uzun süre orada yaşadı bu şekilde olduğunu düşünüyor. Şuan bizde kayıtlı 3 vaka bile sırf umrecilerden, belki çok daha fazlası var. 238 olması ve hiç ölüm olmaması mantığa aykırı gibi

Katılıyorum sana tamamen. Siyasete girip kapanmasına sebep olmayalım

Çarşı pazar karışır aman sus sus
Kendi adıma söyleyebilirim ki, kendimi bildim bileli ilk defa bir yöneticiyi dikkate alıyorum.
Ne olduğunu nereden geldiğini bağlı olduğunu vs sorgulamıyorum, çünkü şuan aciz durumdayız tüm dünya olarak.
Önce sağlığımızı çözelim, sonra siyasette kapışırız söveriz orası ayrı
Can tatlı can, düşmanı dost eder insana...

Israr ile niye anlamak istemiyorsun?

Son bir oksijen makinesi kaldi ise. Ve hastanin biri çok agir, artik tedavinin yaramayacagi noktada. Diger ise, dogru tedavi ile %70 toparlanabilir sansi var ise, evet o digerine verilcek oksijen makinesi.

Bu ilkin hayati sifir, doktor umursamiyormu demek? Hayir. Ancak birden çok kisi hastaneye basvurursa, gelincek nokta odur. Doktor mecbur bir karar vermek zorunda kalacak. Doktor içinde zor bir karar. Bu tür kararlar için hastanede etik komisyonlar kuruluyor.

Ancak birden çok hasta, hastaneye basvurursa, insanlarin zamani kalmaz ise. O etik komisyon içinde geç kalinmis oluyor. Doktor, hemsireler mecburdur bu karari vermeyi. Zaten bu kararin "light" versiyonu, triage'dir. Yani mesela acile gelenleri agirlik derecesine göre seçmektir. Kimi daha agir bir vaka ise, ona ilk basta yardim etmektir.

Bu tür kararlar alinmasin diye, simdi herkese evde kalin mesaji veriliyor. Bu hastalik bir peak noktasina gelecek. Yani hergün sürekli yine vakalar olacak. Inglizcesi "flatten the curve". Yani bu peak noktasina gelmeyi yavaslatma derdi var.

Bu sekilde hastanelere fazla hücüm olmaz. Tedavi edilmesi gereken insanlar normal sartlarda tedavisini alir ve bu hastaligi daha iyi atlatir diye.

Olay burada dua değil.
Tabi ki dua edilir.
Olay karantina olmaması. O üye onu demek istemiş.
Bence de karantina olmalıydı. Tüm önlemler alınmalıydı.
Bu salgın hem de ölümcül bir salgın.
Tüm önlemler alınıp öyle en son tevekkül edilmeliydi.
Bunu peygamberimiz de öğütler zaten.
Önce "Tedbir" sonra "Tevekkül".

Herkesin dini hassasiyetini bilmeden sanki dua konusuna saldırılmış gibi yorumlar yapmayalım.

Zaten herkes gergin yok yere suçlamaya gerek yok.

Yazdigin seyle suan soylediklerinin alakasi yok. Asi ilac bulamiyiruz diye soyleniyordun simdi evine ekmek goturenlerden dem vuruyorsun Calisan insana bisey diyen yok suanlik. Ben devlet buyugu olsam zaten herkese yasak getirirdim, adamlar guzellikle olsun kalin evinizde diyor. Gene yaranamiyor. Ben goruyorum sanalda herkes sokakta evlerde girla dolu pasta borek partisinde. Karantina ne demek bilmiyor kimse. Saniyorki evde kalmak evde kalmak ama 10 kisiyle beraber. Yaw temas kurma temas, amac budur.
Ise gidenler mecburi zaten onlara birsey denmiyor suan icin.. ki zorunlu sokak yasagi getiren tek ulke Italya!!! aten tum avrupaya yayan Italya suan en yuksek olumler orda.

Ulkenizi bu kadar eziklemeyin, once bi bakin dis devletlerde ayni durumda ne yapiyorlar?? Ingiltere basbakani gibi: hepiniz sevdiklerinizi kaybedeceksiniz zamanindan daha yakin deseydi yaranirdi devlet buyukleri demek. Dua edin demek suc olmus peeehhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…