bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Geçmiş olsun.Tv izlemek de belirtileri artırıyor gibi .
Bir de kimse grip degil mi yani sanki normal gripler de bu ara coronayla karıştırıldı.
kesinlikle, her haber izledikten sonra acaba şuram mı acaba buram mı ağrıyor diyip duruyordum
kapattım en sonunda TV'yi

Kaç güne geçirdiniz peki çok sagolun Allah razı olsun su an negatfsiniz dimi

Kaç güne geçirdiniz peki çok sagolun Allah razı olsun su an negatfsiniz dimi
ben testimi ilk yaptığımda negatiftim ama temaslı olduğum için karantinadaydım 14 gün bugun bitti.
İlk 3 gün sırt ağrım oldu, son 8 gündür de kokum yoktu bugun yavaş yavaş geldi. evet negatifim test yaptırdım bugun

Karantinada pozitif olup atlatmış olabilirsiniz ne güzel. Zaten gin için de ıhlamur tarzı şeyler iciyorum bak pekmez zencefilde. Diğerlerini de yapacağım. Koku duyum çok derinlerden geliyo tat ona nazaran daha var gibi. Sizin tat almaniz da gitmis miydi

evet önce koku azaldı sonra ikisi birden gitti

Cigerlere inince sadece antibiyotik kullanmak yeterli olurmu acaba nefes sorunum var benimde birde asiri istahsizlik var zorla yediriyorum kendime. Okadar yogunlarki test icin halen gelmediler 4 gun oldu.

Kızlar testim negatif çıktı ama gece kustum test yanlış çıkabilir mi buna inanmak istemiyorum yada fazla mı ilaç içtim

Günaydın sevgili dostlarım, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum, Zor dönemlerden geçtiğimiz bugünlerde morallerimizi yüksek tutabilmek ve sağlıklı bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere gün doğumunu, farklı cinslerde pembe sardunya çiçekleri ile yanında tomurcuğu ile beraber bir pembe gül ve kedim Gözde'yi gönderiyorum, sevgilerimle

Merhaba arkadaşlar, ben de covid atlattım bugün 14. günüm. İnsan böyle bir durumda sürekli geçirenlere ilgili bilgi almak istiyor o yüzden belki bir nebze faydalı olur diye kendi sürecimi anlatmak isterim.
Öncelikle semptomlar babamda başladı ki kendisi yemesine içmesine çok dikkat eden birisiydi. Tek sıkıntısı obeziteydi. Önce hastalığı önemsemedi test yaptırmadı ama bütün belirtiler covid gösteriyordu. Bir hafta kadar halsizlik vs sürdü artık nefes darlığı başlayınca test yaptırdı ki pozitif. İlaç olarak sadece favipiravir içti ama muhtemelen çok geç kaldığı için ciğerlere inmiş virüs. Nefes darlığıyla hastaneye kaldırıldı satürasyon 80 altına düşmüş yoğun oksijen tedavisi gördü ve 10 günde kendine gelip taburcu oldu. Oksijen tedavisinden sonra öksürdükçe ağzından sivilce benzeri siyahlı parçalar gelmiş, gerçekten anlattıkları korku filmi gibiydi.
Babam pozitif çıktıktan 3 gün sonra belirtimiz olduğu için eşim ve ben de test yaptırdık ve ikimiz de pozitif çıktık. Eşim ilaç aldı ama ben emzirdiğim için alamadım bu arada annem de pozitif çıktı o da ilaçlara başladı. Annem astım hastası olmasına rağmen aramızda en hafif o geçirdi. Ben de ilaç kullanmadığım için biraz daha ağır geçirdim. Öyle özel çorbalar falan da yapamadım zaten işah sıfırdı bizde.Eklem ve baş ağrısı çok yoğun yaşadık, bitmeye yakın da nefes darlığı ve öksürük oldu ki hala devam ediyor. Biz 4 kişi süreci böyle geçirdik özellikle yakını hastaneye yatanların içinin nasıl yandığını anlıyorum ama en önemli şey moral. Lütfen moralinizi bozmamaya çalışın, ilaçlarınızı alın ve sabredin. Allah herkesin yardımcısı olsun bir an önce bitsin bu karanlık süreç

Tat ve koku kaybı oldu mu acaba cok geçmiş olsun

Merhaba.. bende covid geçirdim.. ama bugün nerydese bir ay oldu hasta olalı.. karantinam bitelide 16 gün. Benimde eklem ağrıları baş ağrısı tat koku kaybı ishal oldu.. karantinam biitikten sonra kuru öksürük ve boğulma hissi başladı.. aslında 12.gün tomografi çektirdim.. sol akciğer alt lobunda 1 cm lik bir tutulum görüldü.. ama ilaç vs içmedim bende.. öksürük devam ediyor..siz kontrole gittinmi acaba?
tekrar tomografi çektirmek istedim ama daha yeni çektiirdiğim için çekmiyorlar.. en az 2 ay geçmeliymiş..korkuyorum ciğerlerimde sıknıt olacak diyede:/

Neden ilaç icmediniz

Ilac hakkında twitterde güvendiğim doktorlar favipiravir -Favirol-favira olan antiviral ilaçları kullanmali diyorlar . Bu sitma ilaci olan değilmiş, ama sitma ilacini kullanmayin yaziyorlar. Ciğere inmesini engelliyormus, yan etkisi geçici karaciğer enzimleri yükselmesiymis.
Kalp krizi geçirten ilac değil virüsün kalbe olan etkisi yazmislar.ilacin tek seferde fazla iCilmeside mg olarak küçük dozda olduğundan dozu fazlalastiriyormus. Bence antiviral bir ilaç kalp krizi gecirttirmez ama sitma ilacinij baya yan etkileri varmış

Herkese merhaba hasta olanlara acil şifalar diliyorum bişey danışmak istiyorum sırt ağrısı dediğiniz tam olarak nasıl bir ağrı bende çünkü bel ve boyun fıtığı var sık sıkta sırtım ağrır ayırt edemem diye korkuyorum çünkü bugün sırt ağrım var nefes aldıkça batıyo gibi oluyo boğazımda acıyo sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…