bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çok gecmis olsun insallah cabucak geçer. Bugun elma püresine bir doktor covid testi yapti videoda püre pozitif cıktı. Her sey belirsizlikten ibaret .

Eee yani pozitif kişi 7 gun sonra normal hayata işe falan mi gidecek ciddi misiniz.Hani bu virüs kolay kolay gitmiyordu vücuttan niye bu karar alındı acaba ekonomi için mi?
İlk 5 gunden sonra bulasiciligi gidiyor diyorlar, diyenlerin yalancisiyim.

ekonomi icin olmasi cok mantikli cunku bu vaka artisi*10 gun desek is gucu kaybi cok buyuk.

ekonomi icin olmasi cok mantikli cunku bu vaka artisi*10 gun desek is gucu kaybi cok buyuk.
Ama 10 gün diyorlardı hani?Ekonomi için tamam da bulaştırırsa çevresine onlarda karantinaya girecek gene ekonomiye zarar.Üstüne birde hastalık çekecek millet

Kardeşime gelen filyasyon ekibi eğer ilaçları dedikleri gibi alırsa virüs bünyeden 4 günde atılıyormuş sanırım diyenler kendileri belki de ilaçların dozunu ondan yüksek veriyorlar olabilirler mi

Pozitif emin misiniz? Benden kaynaklı temaslı arkadaşımın hayat Eve sığar uygulamasında 14 den 10 düştü ama benim hala 10 gün görünüyor . Sanki sadece temaslı kişiler için indi diye biliyorum
Evet temaslılar için olabilir eşim diyor fabrikada biri 24 gün işe gelmemiş kaç kez karantinaya girmiş

Ama 10 gün diyorlardı hani?Ekonomi için tamam da bulaştırırsa çevresine onlarda karantinaya girecek gene ekonomiye zarar.Üstüne birde hastalık çekecek millet
millet hasta olmuş ölmüş kimin umrunda sizce ?
ekonomimiz daha çok uçsun önemli olan bu.
pozitif oldugunu tahmin edip hafif semptom atlatan sirf dukkanim kapanmasin diye teste gitmeyen nice esnaflarda var mesela.
pozitifler dısarda bakkalda markette pazarda geziyor.
herkes kendini düşünüyor kimse bir başkasini dusunmuyor.
bu iş bencilliğe döndü iyice herkes kendi gardını alsın

Sag ol :)) genel durumum iyi hamd olsun, çok şükür. Test yapmak icin gelmelerini bekliyorum.
Tat duyum aksam geri geldi
Koku duyum gelmedi
Test sonuçları çıksın bi bakalım inşallah negatiftir, pozitifse de çabucak sıkıntısız atlatırsınız süreci umarım. Yapılacak bişey olursa veya alınacak gelecek gidecek vs bana da haber edebilirsiniz aklınızda olsun, otogar civarındayım.

Ne kadar tatlı bi insansin sen arkadaşım Allah gani gani razi olsun

ası haberlerine sevinniştim ,şimdide ası tedarik edilemiyor haberleri görüyorum çok üzülüyorum( ne olacak böyle

Şöyle bir alıntı bırakayım.

Gün geçmiyor ki koronavirüs hakkında yeni çalışmalar yapılmasın.
Bilim insanları, hepimizin aklını kurcalayan soruların cevabını bulmaya çalışıyor. İşte onlardan biri de neden kimi insanlar çok ağır ve hatta ölümcül seviyede geçiriyorken kimisi çok hafif geçiriyor?

Bu durumu etkileyen birden fazla faktör var elbette, ancak 2 yeni çalışma, Covid-19 vakalarının neden bu denli çeşitli olduğu üzerinde etkileyici sonuçlar elde etti.

Eylül 2020'de Science dergisinde yayınlanan çalışmalarda, hastaların %10'unda “oto-antibodies” denilen ve virüsle savaşmak yerine bağışıklık sistemine saldıran gen mutasyonları tespit edildi.
Dolayısıyla bu mutasyonları taşıyanlar çok daha ağır geçirdi.

Çalışma yürütücüleri, koronavirüs pozitif çıkan birinin oto-antikorlar için de test edilmesi gerektiğini ve pozitif çıktığı taktirde durumu ağırlaşmadan tıbbi takipte olması gerektiğini vurguluyor.
Böylece ağır şekilde geçirebilecek kişileri önceden tespit etmek mümkün olabilir.

Ayrıca, oto-antikor taşıyanların %94'ü erkek hastalar ve erkeklerin koronavirüsü genel olarak daha ağır geçirdiği de biliniyor.

Acaba bahsedilen mutasyon X kromozomu üzerinde olabilir mi? Erkekler tek X kromozomu taşıdığı için bu mutasyondan daha fazla etkilenirken kadınlardaki 2. X kromozomu mutasyonun etkisini azaltıyor mu?
Devam eden çalışmalarda bu ve benzeri birçok sorunun cevabını öğreneceğiz inşaallah.
-
Genetik Uzm. Büşra T. Kazan
____
Kaynak: Paul Bastard et al. Auto-antibodies against type I IFNs in patients with life-threatening COVID-19. Science, Sept. 24, 2020.
Qian Zhang et al. Inborn errors of type I IFN immunity in patients with life-threatening COVID-19. Science, Sept. 24, 2020.

Yani şöyle ilaçları kendileri getirdi evet, ama biz evde çok eşya kullanmamak için yemekleri dışardan söylüyoruz. Mutfağa çok girmek istemiyoruz, yemekleri getirmiyorlar yani :)
Yemek getirselerdi herkes otobüs demirlerini yalayıp pozitif olmaya çalışırdı

Kan grubum 0+ test yaptırdım sonucu negatif
Eşim 0- test yaptırmadı, belirti yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…