- 12 Ocak 2017
- 3.302
- 4.632
- 133
Annemin de burnu çok aktı, hiç çıkmadığı için test yaptırmadık ama baya peçete bitirdi sizin gibi. Bir haftada düzeldi. Koronada burun akıntısı yok diyorlar ama yine de burada pozitif olan arkadaşlar daha iyi bilir. Annemde de koku tat kaybı yoktu. Grip geçirdi. Siz cenazeye katıldı diyince şüphelendim açıkçası. Annem terli terli temizlik yapıp, balkonda kalmış mesela. Siz de üşütmüş olabilir misiniz? Dikkat etmediğiniz bir gün hatırlıyor musunuz?Tat koku almada bir degisiklik yok. Benim eklem ağrım, burun tıkanıklığı ve akıntısı, halsizlik, hapsurma var, kızım da da burun tıkanıklığı , akıntısı, hapşırma var başka bir yeri ağrıyor mu bilmiyorum daha çok küçük old için. Burnumuz çok akıyor iki büyük peçete bitirdik o derece şu gibi, birde kızım çok hapsuruyor
Perşembe günü malesef eşim halasının cenazesine katılmıştı onun dışında izinli olduğumuz için arada bim' e gidip geliyoruz.
Benim eşim de 2 gün önce dişçiye gitmek zorunda kaldı, psikolojik olarak mıdır bilmiyorum boğazım ağrıyor. İlk kez bir insanla temasımız oldu, ilk kez evden başka bir yere gitti. İnşallah bir şey olmamıştır size de. Allahım çare versin artık3 gündür eşimin boğazı ağrıyordu başka bişeyi yok 2 haftadır ayrı yatıyoruz bendede boğaz ağrısı oldu hemen bu bile bu kadar hızlı yayılıyorsa yeni covidi düşünemiyorum
Ben iğne vurunmaya gittim çok korkuyordum hemşire bana dedi korkmanıza gerek yok bakın ellerimiz dezenfektandan ne hale geldi en çok biz önlem alıyoruz korkmayın dediArkadaşlar merhaba
Hepinize ama ozellikle cocugu 1. Sınıfta olan arkadaşlara bir sorum var. Gecen gun saglik ocagindan aradılar 1. Sinif asisi icin gelin dediler. Biz nerdeyse hic disari çıkmıyoruz market alışverişleri dışında gelince de mutlaka banyo yapiyoruz.
Simdi ben de endişe doruk noktasinda marketi bırakın saglik ocağına gidicez disarda yapmalarını istocem ama yapmadıkları taktirde banyo nasil yaptiricam oğluma? Cunku daha onceki asilarindan bildigim kadarıyla en azindan o gün banyo yapmasın diyorlar. Ee biz marketten gelince bile banyo yaparken saglik ocağından gelince banyo yapmadan gireriz iceri
Bir de hemşirenin oğlumun kolunu tutması var tabi. Evet eldiven var ama yeni mi takacak bilemiyorum
Cok endişeliyim gidip çocuğuna asi yaptıran var mi? Bir de yüksek riskli bolgedeyiz maalesef. saglik ocağına gidip kan aldıran asi olan var mi? Donunce me yapiyorsunuz paylasirsaniz sevinirim
Kk beni izne çıkardıTospikim nere gittin geldin:)
İyiyim canım.:)Kk beni izne çıkardıbildiğin gibi abla idare ediyoruz işte sen nasılsın?
Allah daha iyi etsin ablacımİyiyim canım.:)
Sadece burun akıntım ve hapşırık vardı bende test yaptırmadım anneme bulaştı testi çok sonra yaptırdım geç kaldım pozitiftim annem halanhastanese ihmal etmeyin lütfennİyi akşamlar kızlar. Tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Dün benim burnum çok tikaliydi, halsizlik eklem ağrım vardı. Test yaptırsam mi acaba dedim sonra da gecmezse yaptırırım dedim. Akşamına kızımın burnu tikandi. Gece boyu burun tikanikligindan nefes alamadi sabahta bu sefer ikimizin de burnu şarıl şarıl akıyorBende hala eklem ağrısı halsizlik, burun tikanikligi, burun akıntısı ve hapsurma var. Kızımın da öyle hem burnu tıkalı hem akıyor hemde hapsuruyor mamasını zor içti Size sormak istedigimse covidte burun akıntısı ve hapsurma var mi ? Birde kızım 20 aylık ona da test yaparlar mı ? Bebeklerde bu virüs nasıl seyrediyor ?
Sag olun. Yoktu.geçmiş olsun kalbin de bir problem varmiydi
Sag olun. Annenize de acil şifalar olsun.İlaç değiştirseler keşke o zaman söyleyeyim benimde karantinam bugün bitiyor yrun gideceğim kayınvalidenize de acil şifalar
Sag olunÇok geçmiş olsun.
Aynı evde geçmeyebiliyor korkmayın kardeşim pozitif oldu evde yakın temaslılardı geçmedi çok şükür geçmeyen çok insan okudum aynı evde aynı yatağı paylaşanlar da dahi duydum geçmeyen sizi çok iyi anlıyorum ben de o dönemde çok stres yaşamıştım anksiyetem olduğu için annem kronik hasta çünkü geçtiyse diye çok korkmuştumneguzel ...
hepsi pozitif demek negatif hiç yok ..babam nasıl negatif çıkıyor ya yanlış teşhis de şuan tedavi olamıyor ozaman ...kafam allak bullak ...hrrkesden örnekler dinlemek istiyorum kimisine rahatlıyorum kimisine endişeleniyorum napicami bilemiyorum
Annemin komşusu hem kalp hastası hem şeker hastası ağır atlatmıyor korkmayın babanıza geçmemiş gibi duruyor söyleyin bol c vitamini alsın ya da siz götürün kapılarına bırakın çok geçmiş olsun stresinizle başa çıkmaya çalışın şuan onların sizin desteğinize ihtiyacı var güçlü durmaya çalışın isteklerini yapın motive edici konuşun konuşurken stresinizi belli etmeyin aynı durumları yaşadım kardeşimin pozitif olduğunu duyduğumda başım dönmeye başladı ya kronik hasta olan anneme geçtiyse diye nasıl korktum ama güçlü durmaya çalıştım alışverişlerini yaptım siz de güçlü olmaya çalışınanladım çok saolun..ya ben psikolojik olarak çok kotuyimbirileriyle konusmaya rahatlamaya ihtiyacım var çok çaresiz hissediyorum ailemin bu hali beni çok yikti..ölumler artık çok kolay gibi çok korkuyorum
Kardeşimin belirtisi baş ağrısıydı canım bigün çok şiddetli başı ağrımış o da şüphelenmemiş saçını yıkayıp dışarı çıktığı için ondandır demiş baş ağrısı da semptomlar arasında sağlık ocağı benim başım ağrıdığında direkt teste git demiştiSevgili arkadaşlar; dün bizim bir arkadaşımız bize bir koli gönderdi. Damadı bizim tarafa geliyormuş bir iş için, o getirdi koliyi. Ben koliyi 2-3 saat beklettim, sonra açtım. Açtıktan sonra ellerimi yıkadım. Ürünlerin bazıları sundurmada duruyor ama bazısını da dezenfekte etmeden içeriye aldım. Bu hanım esnaf, hafta içi hergün kendi dükkanına gidiyor çalışıyor ama titiz ve dikkatli biri; dolayısıyla ben de biraz rahat davrandım. Şimdi dün akşam'dan beri hasta yatıyormuş evde. Çok ağır baş ağrısı varmış. İştahı hiç yokmuş, hiçbir şey yiyemiyormuş. Normalde ara sıra migreni oluyormuş. Yine migren olduğunu düşünüyor. Kızı test yaptıralım demiş ama hastaneye gitmeye çekiniyor. Yaptırsam mı diye bize sordu? Biz de hastane riskli olabilir diye yaptır diyemedik ama ateş ve öksürük gibi ana belirtiler göstermeden geçirenler de olabiliyor. Bunu ona söyledim, ama ne yaptır ne de yaptırma diyebiliriz. Şimdi doğrusu biraz tedirginim.
Hopefor'cuğum ben senin endişelerini anlıyorum; sen de benim gibi çok tedirginsin ve aşırı önlemler alıyorsun. Ben olsam ne yapardım? diye düşünerek yazıyorum sana. Eğer varsa üzerinize kapüşonlu anorak ya da mont giyin. Oğlunuza maske ve siperlik takın, bir kolunu açıkta bırakacak şekilde anorağın/montun sadece kapüşonunu geçirin, omuzlarında dursun; ya da evde yüzme boneleriniz varsa onu geçirebilirsiniz başına. Eve döndüğünüzde üzerlerinizdekileri çamaşır makinesine atabilirsiniz ya da balkonda havalandırabilirsiniz. Sadece ellerinizi yıkayın. Bize de aşıdan sonra banyo yapmayın demişti hemşire ama doktora sordum "yok öyle bir şey" dedi, şehir efsanesiymiş. Yine de oğlunuzun olacağı aşı ile ilgili öyle bir şey varsa diye güvendiğiniz bir doktora danışın isterseniz. Anlattığım şekilde önlem alırsanız içiniz rahat olsun. Banyo yapmanıza gerek yok. Bu arada talep ederseniz aslında dışarıda da yapıyorlar aşıyı; ayrıca sağlık ocağında çalışanlar sıradan işyerlerindeki gibi değiller, azami önlemleri alıyorlardır.Arkadaşlar merhaba
Hepinize ama ozellikle cocugu 1. Sınıfta olan arkadaşlara bir sorum var. Gecen gun saglik ocagindan aradılar 1. Sinif asisi icin gelin dediler. Biz nerdeyse hic disari çıkmıyoruz market alışverişleri dışında gelince de mutlaka banyo yapiyoruz.
Simdi ben de endişe doruk noktasinda marketi bırakın saglik ocağına gidicez disarda yapmalarını istocem ama yapmadıkları taktirde banyo nasil yaptiricam oğluma? Cunku daha onceki asilarindan bildigim kadarıyla en azindan o gün banyo yapmasın diyorlar. Ee biz marketten gelince bile banyo yaparken saglik ocağından gelince banyo yapmadan gireriz iceri
Bir de hemşirenin oğlumun kolunu tutması var tabi. Evet eldiven var ama yeni mi takacak bilemiyorum
Cok endişeliyim gidip çocuğuna asi yaptıran var mi? Bir de yüksek riskli bolgedeyiz maalesef. saglik ocağına gidip kan aldıran asi olan var mi? Donunce me yapiyorsunuz paylasirsaniz sevinirim
peki gectimi annenizeAnnemin komşusu hem kalp hastası hem şeker hastası ağır atlatmıyor korkmayın babanıza geçmemiş gibi duruyor söyleyin bol c vitamini alsın ya da siz götürün kapılarına bırakın çok geçmiş olsun stresinizle başa çıkmaya çalışın şuan onların sizin desteğinize ihtiyacı var güçlü durmaya çalışın isteklerini yapın motive edici konuşun konuşurken stresinizi belli etmeyin aynı durumları yaşadım kardeşimin pozitif olduğunu duyduğumda başım dönmeye başladı ya kronik hasta olan anneme geçtiyse diye nasıl korktum ama güçlü durmaya çalıştım alışverişlerini yaptım siz de güçlü olmaya çalışın
bu yorumu şimdi gördüm geçmedi ozaman annenize degilmi ? ben çok yoğun anskiyete içindeyim daha önce görmüş olduğum rüyalar falan ...napicami bilmiyorum tek tesettlim namaz duaAynı evde geçmeyebiliyor korkmayın kardeşim pozitif oldu evde yakın temaslılardı geçmedi çok şükür geçmeyen çok insan okudum aynı evde aynı yatağı paylaşanlar da dahi duydum geçmeyen sizi çok iyi anlıyorum ben de o dönemde çok stres yaşamıştım anksiyetem olduğu için annem kronik hasta çünkü geçtiyse diye çok korkmuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?