- 12 Haziran 2019
- 19.804
- 122.156
- 598
- 37
Hayır geçmedi anneme üstelik aynı sabah kardeşim kahvaltıdan kalktıktan sonra onun tabağında kalan bi parçayı yemiş geçmemiş kardeşimin işyerinde vaka çok diye ayrı takılıyorlardı evde temaslı olan kız kardeşime kardeşimin kız arkadaşına geçmemiş evde sadece kardeşim geçirdi içiniz rahat olsun geçmemiştir söyleyin bolca c vitamini alsınlar mandalina ve limon sıkıp 1 bardak içsinler sarımsak d vitaminipeki gectimi annenize
Bende panikatak anksiyete hastasıyım terapi ve ilaç tedavisi alıyorum o dönem çok yoğun stres yaşadım kendimi salsam kime ne faydam olacaktı Bismillah dedim hergün ekmek market alışverişlerini yaptım kardeşime gün aşırı mandalina limon sıkıp 1 bardak götürdüm kapıdan verdim dua ettim bol bol geçmedi çok şükür yaşanacak olan yaşanıyor inanın eğer Allah yazdıysa biz ne yaparsak yapalım önüne geçemiyoruz size düşen neyse yapın motive edici konuşun onlarla telefonda şuan morale çok ihtiyacı var onların destek olmaya çalışınbu yorumu şimdi gördüm geçmedi ozaman annenize degilmi ? ben çok yoğun anskiyete içindeyim daha önce görmüş olduğum rüyalar falan ...napicami bilmiyorum tek tesettlim namaz dua
Evet deriden içeri girmiyorHemşire oğlunuzun koluna dokunursa diye korkmayın. Ben geçen gün biyolog bir arkadaşımla konuştum. Bu virüs solunum yolundaki mukoza ile temasla bulaşıyor ancak, koldan bulaşmaz; yani oğlunuz kolunu yalayacak değil ya.
Baş ağrısı da belirtiler arasında kardeşimin sadece şiddetli baş ağrısı olmuş öyle belirti göstermişAylardır görmediğim yaşlı annemi ziyarete gittim geçen ay. Bikaç gün sonra çok şiddetli baş ağrım oldu.2 gün boyunca sürdü ağrı. Normalde hiç ağrı kesici içmeyen ben, 1 günde 3 tane ağrı kesici içtim.
Evimize geldiğimiz gece kızım ateşlendi biraz. Sonraki günde oğlumda oldu ama daha azdı.
Annemlerin evi soğuk olduğu için grip olduğumuzu düşündüm çünkü başka belirti yoktu ve ağrım da çok azalmıştı. (siz öyle düşünmeyin)
Sonraki gün yengemlerin pozitif olduğunu öğrendim. Hastaneye gittik hem kızım hem kendim için. Benim doktorum test istemedi ama kızımın doktoru istedi. Bende kızımın yalnız korkmaması için kendim de test yaptırdım. Pozitif çıktı.
3 aile korona olmuştuk. Aylarca sakınmıştım ama kendi ayağımla gittim yani. Bende tabi eve dönünce bilmediğim için eşime bulaştırdım.
Biz çok şükür hafif belirtilerle atlattık ama özellikle yengem ve annem ağır atlattı. Allah a şükür geçti. Siz benim gibi griptir diye hafife almayın ve izole olun.
Ah Gülcüm 2 gün önce neler yaşadık bilsen kedimiz kapıyı açık görüp çıkmış kapı önünden de ayrılmazdı yok bizim minik yok nasıl üzüldük fotoğraf bastırdım astım kaç yere 2 gün sonra kardeşim sabah işe giderken arkasından miyav diye seslenmiş kendi mi geldi ya da ilanı görüp biri mi getirdi evimizin civarına bilemiyorum kendi uzaklaşmıyordu hiç kapının önünden ayrılmazdı kucağıma aldım nasıl titriyor sarmaladım kucağımda uyuyakaldı en ufak ses duysa sıçrıyor korkuyor dışarıda ne yaşadıysa nasıl üzüldük kardeşim işten gelince sesini duymuş babama kapıyı açması için miyavlamış durmuş kardeşimi iy tanıyor çok şükür kavuştuk ben onu pindiricikti aldığımda eve geldiği gün 4 saat uyanmadan uyumuş hiç öyle uyuduğu yoktu rahatsız mı diye korktuk neyse ki başladı oyunlar yapmayaGünaydın sevgili dostlarım, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum ve bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve iyi bir hafta geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabah gün doğumunda güneşin bulutlarla dansını, sonbaharda görüntülediğim bir kana tespih çiçeği, beyaz sardunya çiçekleri ve yazın görüntülediğim hanımeli çiçekleri ve de kedim Gözde'yi gönderiyorum, Sevgilerimle
Eki Görüntüle 2744729 Eki Görüntüle 2744730 Eki Görüntüle 2744731 Eki Görüntüle 2744732 Eki Görüntüle 2744733 Eki Görüntüle 2744734
Evet öyle ama galiba insan kendine konduramıyor. Birde başka bişey olmayınca üşüttüğümü düşünmüştüm.Baş ağrısı da belirtiler arasında kardeşimin sadece şiddetli baş ağrısı olmuş öyle belirti göstermiş
Bir sürü sağlık ocağına asıya giden yeni doğmuş bebekler var onlara ası yapmak ne kadar zor hemşirenin elinin değmediği yer kalmıyor. Küçücük bebekler ne yapsın onların canı yok mu çok abartıyorsunuzArkadaşlar merhaba
Hepinize ama ozellikle cocugu 1. Sınıfta olan arkadaşlara bir sorum var. Gecen gun saglik ocagindan aradılar 1. Sinif asisi icin gelin dediler. Biz nerdeyse hic disari çıkmıyoruz market alışverişleri dışında gelince de mutlaka banyo yapiyoruz.
Simdi ben de endişe doruk noktasinda marketi bırakın saglik ocağına gidicez disarda yapmalarını istocem ama yapmadıkları taktirde banyo nasil yaptiricam oğluma? Cunku daha onceki asilarindan bildigim kadarıyla en azindan o gün banyo yapmasın diyorlar. Ee biz marketten gelince bile banyo yaparken saglik ocağından gelince banyo yapmadan gireriz iceri
Bir de hemşirenin oğlumun kolunu tutması var tabi. Evet eldiven var ama yeni mi takacak bilemiyorum
Cok endişeliyim gidip çocuğuna asi yaptıran var mi? Bir de yüksek riskli bolgedeyiz maalesef. saglik ocağına gidip kan aldıran asi olan var mi? Donunce me yapiyorsunuz paylasirsaniz sevinirim
Özür dilerim ama bu yorumunuzda karşı tarafı rahatlatacak bir anlam çıkartamadım. Elbette küçücük bebeklerin de canı var, fakat sizin çocuğunuz var mı bilmiyorum ama hiç bir anne rahat rahat "küçücük bebekler riske giriyor benim çocuğum da riske girsin" diyemez. Elbette zorunluluk halinde sağlık ocağına gidilecek, gerekli önlemler alınarak. Sağlık ocağında da sağlık çalışanları azami önlemleri alıyordur. Yine de annelerin tedirginlik yaşaması normal.Bir sürü sağlık ocağına asıya giden yeni doğmuş bebekler var onlara ası yapmak ne kadar zor hemşirenin elinin değmediği yer kalmıyor. Küçücük bebekler ne yapsın onların canı yok mu çok abartıyorsunuz
Bizim uzaktan bir akrabamızın 70 yaş üstü koah hastası ve evde bile oksijen kullanan annesi de atlattı. Öte yandan bir arkadaşımın 49 yaşındaki spor hocası, fit ve hiçbir hastalığı olmayan, sağlıklı beslenen, sigara içmeyen eşi çok ağır geçirdi ve maalesef hastanede hayatını kaybetti. Kimin ne şekilde geçireceği belli olmuyor ama bu "izmirde tatile felan" gidenler başkalarına da bulaştırıp, belki de çok ağrı geçirmelerine ya da ölmelerine sebep olabiliyor.Arkadaşlar merhaba.. Babamın biri 85 yasında diğeri 72 uasınd alan iki yengesi var.
*85 yasında olan yengesi karaciğer kanseri, karaciğeri bitik durumda aynı zamanda tansiyon seker kalp bir çok kronik rahatsızlığı var. Koronaya yakalandı 1 haftada atlattı çok rahat atlattı, yasaklardan önce İzmirde tatile felan gitti şuan gayet iyi
**72 yaşındaki yengesi ileri derecede diyabet hastası ,insülinsiz duramaz en ufak bir şeyde şekeri fırlar aynı zamanda hipertansiyon hastası , hiç belirti göstermeden evinde atlattı şimdi çok iyi
İkisinde çok iyi durumdalar içiniz biraz olsun rahat olsun diye söylüyorum nasipten öte yok yok. Elinizden geldiğince bagısıklıgınızı güçlü tutun sağlıklı günler dilerim❤
Canım tedirginlik yaşamasında haklı ama eminim herkes aynı tedirginlikte, tedbir almakta tabiki gerekiyor aslında ben anlatmak istediğimi tam Anlatamadım, sunu demek istiyorum bebeklerde sürekli boy kilo ölçümü yapılıyor, aşıları oluyor, aynı zamanda küvezde yatan hemşirenin birebir temaslı olduğu bebekler var onlar daha riskli durumda arkadaşın çocuğu onlara göre yas olarak büyük, hemşire sadece koluna dokunup ası yapacak bi kaç saniyelik bir şey hemşireyi dışarı çıkarmak dışarda yaptırmak felan abartı geliyor hemşireler daha riskli durumda onları da düşünmek lazımÖzür dilerim ama bu yorumunuzda karşı tarafı rahatlatacak bir anlam çıkartamadım. Elbette küçücük bebeklerin de canı var, fakat sizin çocuğunuz var mı bilmiyorum ama hiç bir anne rahat rahat "küçücük bebekler riske giriyor benim çocuğum da riske girsin" diyemez. Elbette zorunluluk halinde sağlık ocağına gidilecek, gerekli önlemler alınarak. Sağlık ocağında da sağlık çalışanları azami önlemleri alıyordur. Yine de annelerin tedirginlik yaşaması normal.
O Konuda haklısın canım torunu oldu hiç görmedi ölmeden göreyim diye gitti , bencede gitmedi doğru değil o kısmı iyi olduğunu dile getirmek için yazdımBizim uzaktan bir akrabamızın 70 yaş üstü koah hastası ve evde bile oksijen kullanan annesi de atlattı. Öte yandan bir arkadaşımın 49 yaşındaki spor hocası, fit ve hiçbir hastalığı olmayan, sağlıklı beslenen, sigara içmeyen eşi çok ağır geçirdi ve maalesef hastanede hayatını kaybetti. Kimin ne şekilde geçireceği belli olmuyor ama bu "izmirde tatile felan" gidenler başkalarına da bulaştırıp, belki de çok ağrı geçirmelerine ya da ölmelerine sebep olabiliyor.
kesinlikle katılıyorum size abartının abartısı bizler hergün iş için dışardayız ölelim o zamanBir sürü sağlık ocağına asıya giden yeni doğmuş bebekler var onlara ası yapmak ne kadar zor hemşirenin elinin değmediği yer kalmıyor. Küçücük bebekler ne yapsın onların canı yok mu çok abartıyorsunuz
Evet hepimiz hastalanmaktan çok korkuyoruz ama yapacaklarımızı bir mantık süzgecinden geçirerek yapmalıyız yoksa bedenen hasta olmayalım diye ruhumuzu hasta ederiz. O kapıdan virüs bulaşmaz. Ama yine de ben olsam ne olur ne olmaz diye tabi ki de ellerimi yıkardım. El yıkama imkanım yoksa her daim kolonya taşırım yanımda, ondan sıkardım. Markette de bir yerlere dokunuluyor ama eve gelip ellerimi güzelce sabunlayıncaya kadar ağızımı, gözümü, burnumu ellemem. Markete belli saatler ve günlerde giderim. İçerisi doluysa girmem vs vs. Üst seviyede dikkat edin ama lütfen “abartmayın”.off arkadaşlar ya eşim benden beter hale geldi. Bahçe kapısını açık tutuyoruz normalde kimse dokunmasın diye. Dün akşam bir arkadaşımız bize kargo getirdi ve iyilik olsun diye de bahçe kapısını kapattı. Az önce eşim arabaya gitmek için kapıyı açması gerekti, dokunamıyor, sopa ile açmaya çalışıyor. Ben de gittim çıplak elimle sürgüyü açtım. "Niye elledin?" diyor eh ellerimi yıkayacağım, kaldı ki dün geceden beri virüs falan kalmamıştır kapıda.
Bir de migrosta bulunan ama sanal migrosta satılmayan bir şeyler almak istiyoruz. Eşim "taksi şoförünü gönderelim" diyor, ben de "ayıp olur ben gideyim tek bir reyonda zaten kasaya yakın, alıp çıkayım" diyorum eşim olmaz diyor. Başta tüm arıza bendeydi şimdi eşime geçti. Ne yapacağız böyle bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?