bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
Yani hastamı?Geçmiş olsun
Ysa dışarda ağzımıza burnumuza dokunmamak gerek ya.İnad eder gibi burnum kaşınıyo ya
 
Bende aynı eşin gibiyim canım hiç dokunamıyorum
 
Arkadaşlar pandeminin başından beri çok küçük ve yoğun bir ofiste çalışıyorum.Aynı zamanda büyük şehirlerden bu sebeple kaçan halkla iç içeyim.İlk uğrak noktalarından biriyim hatta rica edicem aklınıza,psikolojinize mukayet olun,buralarda okuyan insanların dengesini bozacak paylaşımlar yapmayın.Görüyorum günde bazen en az 100 kişiyi gören birebir temas halinde olan birinden bile daha paniksiniz.Ellerinizi bolca yıkayın,maskenizi çıkarmayın çok şüpheliyseniz aldığınız paketi Bi kaç saat dışarda bekletin bu kadar.Gerisi bol dua,evde olabildiğiniz için şükür.
 
Almıyorlar ablacım ya. Herkes aynı değildir ama maske takmadan pata küte çocuk aşı olurken girip odada taktı geçen bi hemşire. Yenidoğan çocuğu kontrole götürdüm hastaneye özel bi hastane bu arada merdivenlerden zar zor elimde pusetle çıkıyorum tekinde maske yok gelmiş yardım edeyim diyor. Gerek yok dedim diye bide öldürücü bakışlarına maruz kaldım. Ben takmışım maskemi ödüm kopa kopa mecbur olduğum için gelmişim zaten hastaneye,ağzında maske yok sana mı taşıtcam 10 günlük bebeği. Sonra bide ben psikopat gibi muamele görüyorum.
 
Ne kadar tatile felan meraklı bir milletmişiz yahu. Yılbaşı yasağını 4 gün "tatil" diye değerlendirenler Bodrumu doldurmuş, araç konvoyu varmış Bodrum girişinde.
valla hala inanmayan bir kesim var. bir arkadaş bugün hem birinin kayınvalidesi kayınpederi ölmüş diyor hem de evde olsaydı yaşardı diyor. hiç inanmıyormuş. maalesef böyle bir kesim var. Allah akıl fikir versin. kaç aydır kimseyi görmüyorum. çatlamak üzereyim ama yapabileceğim bir şey de yok. annemi düşünmek zorundayım. mfarkete bile asgari gidiyorum. çok bunaldım ama sabrediyoruz.
 
Akıl alacak şey değil. Böylelerini şikayet etmek gerekiyor. Hem de sağlık çalışanı, maskesiz gezilir mi? Bu arada en azından devlette çalışan sağlık çalışanları belli aralıklarla zorunlu test yaptırıyor diye biliyorum, yanlışım varsa düzeltin. Benim doktor arkadaşım mesela belli aralıklarla zorunlu olarak test oluyor. Şimdi Migros da kendi çalışanlarına ayda bir zorunlu test yaptırıyormuş.
 
El yıkamak iyi bir şey. Zaten corona virüs olsun olmasın dışarıdan gelince elleri yıkamak lazım. Yemekten önce, mutfağa girmeden önce, çamaşır asmadan önce vs, ve evde bile ara ara elleri yıkamak gerek. Bir de elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, bilgisayar mousu mikrop bakteri yuvası, ben arada bir siliyorum. Dışarıya çıkacaksam cep telefonumu şeffaf bir poşete koyuyorum. Bunlar bence çok da abartılı örnekler değil, Gerçi bizim (eşim ve ben) bu virüsle ilgili bir çok konuda fazla abarttığımız doğru. Neyse çok şanslıyız ki bu virüs su ve sabunla arınabilen bir şey. Kolonya da süper bir icat. Ben ellerimi yıkadıktan sonra da bazen kolonya sürünüyorum, ferahlık veriyor.
 
Günaydın sevgili dostlarım, tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum ve bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, pembe sardunya çiçekleri, bir Japon gülü, bu mevsimde açmaya çalışan bir mor Afrika papatyası ve mor begonvil çiçekleri ve sonbahar yapraklarıyla beraber kedim Tarçını gönderiyorum, sevgilerimle
 
Valla ben doğum yaptık gerçi azalma dönemiydi o zaman vaka sayıları biraz daha iyi durumdaydı ama ne farkeden. Bu gözler o doğum sırasında nelere şahit oldu. Doğum yaptım gece aşağıya indim biraz hava alayım diye kimsede yoktu maske filan. Hatta eşime o zaman tedavisi bulundu galiba bu kadar rahat olduklarına göre demiştim. Doğumdan tam 3 gün sonra ateşlendim muhtemelen psikolojik yada lohusalıkla alakalıydı bilemiyorum. Benden başka birinde olsa kesin koronaydı derdim. Psikolojik olarak kendimi hasta ediyorum panik olup. O kadar korkmuşum yani hastane ortamından çünkü tedbir cidden sıfırdı. Bide iyi bi hastane yani öyle kötü bi yerde değil dünyanın parasını verdik yani doğuma. Bide kısa süre önce kolumu kırdım gecenin bi körü şehir hastanesine gitmek zorunda kaldım alçı yaptırmaya. Yani diyorum ya bilmesem hastalık olduğunu o ortamı gördükten sonra kesin hastalık yok yada tedavisi filan bulundu diye düşünürüm. Alçı odasına bi girdim bir Allah’ın kulunda yok maske. Bana alçı yapılırken taktılar tabi ama küçücük oda hepsi sağlık çalışına bi dünya insanla muhattaplar birinde olsa hastalık o odada olmamasının imkanı yok. Ben korona geçirdiğimi düşünüyorum yoksa yok yani ya doğumda ya kolum kırıldığında kesin geçirirdim. Ya çok şanslıyım pozitif birine denk gelmedim yada cidden geçirdim tekrar geçirmedim başka bi ihtimal yok. Onları görünce acaba biz mi abartıyoruz dedim yani cidden. Ben çift maske takıp gidiyorum her yere hastanede bile takmayanlar var. Anlamadım gitti bu işi. Bide Ankara’dayım yani vaka sayıları malum burda. Artık bende bi miktar saldım gerçi yoksa kafayı yiyecektim artık. Salmış halimde hala kimseyle görüşmemek hala marketten alınan her şeyi yıkamak filan bundan sonraki hayatımda böyle devam edecek galiba herkese virüslüymüş gibi bakcam bi süre daha. Ne tatil yaptım ne insanlarla görüştüm. Markete bile sayılı gitmişimdir. Bi pilatese gittim onda da yaz olduğu için açık hava Bahçeli bi yer tercih ettim. İçeri adımımı bile atmadım. Ama diyorum ya ya biz fazla takıntılıyız yada diğerleri çok rahat çözemedim.
 
Cok tesekkur ederim

Ben iğne vurunmaya gittim çok korkuyordum hemşire bana dedi korkmanıza gerek yok bakın ellerimiz dezenfektandan ne hale geldi en çok biz önlem alıyoruz korkmayın

Cok tesekkur ederim

Bir sürü sağlık ocağına asıya giden yeni doğmuş bebekler var onlara ası yapmak ne kadar zor hemşirenin elinin değmediği yer kalmıyor. Küçücük bebekler ne yapsın onların canı yok mu
Toprak111 Her kesin cani var herkesin cocugu kendine kıymetli onu da gecin her can kiymetli. Ama herkes dikkatli ve duyarlı davranmıyor maalesef oyle olsaydı vakalar azalmisken bu denli yukselmezdi. Kimin nasil yaşadığını, ne kadar dikkat ettiğini bilmiyoruz. Zira viaron un verdiği örnekte hemsire nin yaklaşımı gibi. Kaygım bu yuzden. Herkes çocuğu icin endiselenir ben de endişeleniyorum. Belki sizler kadar rahat yaklasamiyorum olaya ama bu sizin bana bu şekilde cevap verme hakkı vermez. Kaldığı G gul2016 ya verdiğiniz cevapta ben de dokunamıyorum demissiniz. Ben bunu hiç yadırgadım. İnsanların değer yargıları gibi yaklasimlari da farklıdır.
Ben buraya ayni durumu yaşayan arkadaşların karşılaştıkları durumu ve sonrasında ne yaşadıklarını sorup öğrenmek bir nebze kendimi rahatlatmak için yazdım.sürekli maske mesafe hijyen diyoruz ve asi yapilirken mesafe olmayacak bunun icin gerginim. Mesafeye dikkat edilsin derken nasil yasadigini bilmediğiniz bir insan canınızın kolunu tutacak bunun için gerginim. Donuste asidan dolayi banyo yaptiramayacagim bunun için gerginim. market alışverişi ya da disardan gelmelerimizden sonra ustumuzdekileri direk makineye atıp banyo yapıp iceri giriyoruz. Asidan sonra banyo yaptırmayacağız icin ayrıca gerginim.
Hic bir zaman polemik yapma gereği duymadım. Gerek de yok. Siz bir durumu farklı yaşarsınız bir digeri farkli ama bu size diğerini ötekileştirme acımasızca elestirme ya da alay etme vs. hakki vermez.
Ben cok daha huzursuz bir zamandan geçtim ve buradaki arkadaşlara hatta ilk basta ayni sıkıntıyı yaşayıp atlatanlarin verdiği cevaplar sonucunda şimdi daha rahatım cok şükür. belki de sizler gibi ya da disarda çalışmak zorunda olanlar gibi disarda olmadığım için bu kadar kaygiliyimdir.

Allah hepimizi korusun bu surecte. Ama lutfen herkes yaklasimlarina özen gösterin ve eger rahatlamak isteyen birinin yazdığı soruya müspet bir cevabınız yoksa cevap yazmasin.




tesekkur ederim canim anlayışla yaklaştığın için
 
kesinlikle katılıyorum size abartının abartısı bizler hergün iş için dışardayız ölelim o zaman

Yapmayın böyle konuşmayın bilmiyorsunuz ki sizler için dua eden insanlar var. Ben öğretmenim ama bazi sebeplerden ötürü çalışmıyorum cok çabaladım ama ilk defa çalışmadığım için şükrettim. Ben bu kaygıyı yaşarken biliyorum ki cok zorluk çekerdim. O yuzden her zaman çalışmak zOrunda olanlar için dua ederim. Sizin gibi düşünen ve rahat yaşayan arkadaşlardan da biraz anlayış rica ediyorum.



Keske herkesin üslubu sizin gibi olsa.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve korusun. Cok haklısınız esim evden calisiyor ama sınavlar için cikmak zorunda kalacak. Allah uzak tutsun insaallah hepimizden.
 
neye anlayış göstereceğiz ki? paranoya yapmanın alemi yok, etrafımda çok kişi covid oldu,ağır atlatan da var hafif geçiren de önleminizi alıp (eve kapanıp herkesle her şeyle bağı koparmak değil kastım) maske mesafe hijyen her yere gidebilirsiniz her işinizi halledebilirsiniz. bazı şeyler değişti değişmek zorunda ama sonsuza kadar böyle sürmeyecek ve yarın ölmeyeceğimizin garantisi yokken bu eziyet niye???
Ayrıca çalışmama kısmında evde oturma lüksüne sahip her birey için evde kalmak kolay birşey ama bizler çalışmak zorundayız ve ara ara evde kalma fırsatımız olsa da bizim için hayat hala eskisi gibi devam ediyor , hala kalabalıklar içindeyiz, toplu taşıma vs kullanıyoruz ve hasta olmadık henüz.... olursak ta önlemi aldıktan sonra gerisi kader der geçerim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…