bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Bir dönem öğretmenler icin polemik çıkarmışlardi. Çalışmadan evde yata yata para kazanıyorlar diye. Benim esim ozel okulda olmasına rağmen karşı çıktım(ozel olduğu için ucret almama durumu vardi cunku para elzem ama saglik daha elzem) cunku online da olsa islerini yapıyorlardı ve kendi istekleri degildi çalışmamak. Zira devlet tatil yaptı gitmediler okulları açtılar gittiler. Keyfi degildi yani evde oldukları halde maaşlarını almaları. Onun gibo siz de sanki çalışıyor olmanızın acısını mi çıkarıyorsunuz.Benim elimde olsa da bu surecte kimseyi çalıştırmasam... kaldi ki sınavlardan oturu benim esim de baslayacak gitmeye. Ogrenciler arasında yakalananlar var vs..
Kimse benim gibi endise icinde yasamak istemez inanin ama bazi şeyler insanin elinde olmuyo.Tabiki olacak olursa olur bunun icin yapacak bisey yok Allah korusun. bulunduğum şartlar çercevesinde fazla ve daha kaygılı olsa da elimde olanı yapmakla yükümlüdür ayni sizin gibi benim tek farkım sizin bu duruma daha normal bakıyor olmanız ben daha kaygılı yaklaşıyorum elde olmadan. Sizden anlayış beklemiyorum artık o düşünceyle yaklasmiyorsunuz cunku sadece saygı duyun olur mu? Sevmeyiz, saçma buluruz bazen ama laf söyleyip kalp kırmak da gerekli değil diye düşünüyorum.

kesinlikle katılıyorum size abartının abartısı bizler hergün iş için dışardayız ölelim o zaman
Allah size de kolaylık versin ama onun elinde değil ki bu düşünceleri kaygıyı çok yoğun yaşıyor şu dönem bu arkadaşımız gibi çok yaşayan var ben panikatağım için terapi alıyorum doktorum bir danışmanının kapı deliklerine kadar defalarca sildiğini söyledi mesela çamaşır suyundan elleri tahriş olmuş bize göre evet abartıyorlar ama ellerinde değil anlayabiliyorum

Siz bunların farkındasınız evet ama onun kaygı düzeyi artmış durumda ben de korona değil başka benzer kaygılar yaşıyorum kaderde varsa yaşayacağız diyorum kendime ama engel olamıyorum düşüncelerime mesela o da öyle bir uzmandan destek almalı diye söylemiştik kendisine geçmişte hatırlıyorum kitaplara bulaşmış mıdır demişti arkadaşımız

Ben sizi çok iyi anlıyorum şu durumda kaygı tavan yapmış durumda ama daha önce de size demiştik bir uzmandan yardım alın diye çünkü bazen gerçekten zor olabiliyor sizin gibi birçok kişi bu durumu yaşıyor ki bir beyaz eşya markası dezenfekta makinası mı nedir ondan çıkarmış dışarıdan gelen poşetleri koyuyorlar içinde çıkamaya gerek kalmıyor benim için gereksiz olan bir alet olan bir başkası için inanılmaz teknolojik harika hayatını kolaylaştırıcak bişey

Evde olsaydı yaşarlardı derken neredelermiş peki

Canim cok tesekkur ederim desteğin için. Bir ara gittim kullandim ama o sira daha gergindim. Sonra psikologla uzunca konustuk . Sen kesin sonuçlar istiyorsun dedi evet maalesef ben kesin bilgi istiyorum bikiyorum kesin cevaplar alsam ehil insanlardan buyuk çoğunlukla atarim üstümden diye inanıyorum. Ben oğluma hamile kalmadan 3 ay önce hamileyken bebeğimi kaybettim. Kalbi durmuştu. Bu durum beni çok etkiledi uzunca bir süre kendime gelemedim agladim surekli. Cok istiyorduk bebek ve biraz geç hanile kalmıştım. Belki de bu sebepten cok zor geçirdim o süreci. Simdi bir tek sen misin de bu kadar abarttın diyen çıkar kesin lutfen demesinler içlerinde kalsin azıcık insanliklari varsa... cunku her insan ayni yasamaz benzer de olsa olaylar. Sonra cok sukur oğluma hamile kaldim ve maalesef sikintili bir hamilelik gecirdim oglum cok sukur sağlıklı doğdu ama sonrasinda bir sağlık sorunu var dediler cok şükür asli olmadigi anlaşıldı ama iki uc yasina kadar biz bu sıkıntıyla yasadik. Neler yaşadık neler hissettik kimse bilemez.o yuzden diyorum kimse kimsenin içini bilemez ve yine o yüzden kimse kimseyi sorduğu sorudan ya da ettiği bir laftan yargilamasin diye... uzattım biraz psikolog kaybetme korkusu yasamissin ve o zamanki kaygin bu surecle birlikte daha da büyümüş dedi. Aslinda cok zor degil bu tanıyi koymak ama o dönem yasadigim sey günlük yaşantımi etkilemiyordu. O yüzden evet uzuldum ama geçti diye dusundum. Hayatında fazlaca sikinti yasayanlar biraz daha kolay mı kapiliyorlar kaygiya bilemiyorum. Bunu simdi soyluyorum cunku ben su yaşıma kadar bırakın psikiyatriyi normal hastalık için bile dr a gitmiş insan değildim. Güçlü bir kişiliğe sahiptim, olaylar karşısında soğuk kanliydim. Meğerse yaşadıklarım beni çok yıpranmış. Her güçlü durma çabam beni giderek yormaya başlamış. Hayat cok törpüledi beni kotu yanlarimi iyi anlamda ama iyi yanlarımı da kotu anlamda maalesef.

Niye yazdim bunlari Diye düşündüm bi an duraksayip. Bilmiyorum. G gul2016 canim seni bile gectim galiba uzun yazmakta

O makineyi görür görmez bayiyi aradim xunku hala yikiyorum ya da bosaltiyorum ben markettwn aldiklarimi cunku hic bir zaman kesin konuşmadilar bu ²konuda risk düşük dediler ama olmaz diyemediler ben de birakamadim. Ya ben onları yikama gücüm varken yikamazsam da ogluma kocama bisey olursa diye düşünmekten alamiyorum kendimj. Biliyorum diyen arkadaşlar olacak olduktan sonra önüne geçemeyiz Allah korusun ben de biliyorum ama en azindan icim rahat ediyo oylece koyamıyorum aldiklarirımı. Fakat UV aleti için kesin bisey diyemediler bayiden çalışanlar. Yoksa benim icin buyuk bir umuttu. Burada daha once akdiklarini yikayip koyan arkadaslardan bazıları spnra bıraktı yikamayi ama ben birakamadim.

ben sizi anlıyorum. marketten aldıklarımızı veya dışarıdna gelen her seyi %96 etil alkol ile spreylemeden eve almıyorum, evin girişindeki tuvalet karantina odamız, her gelen paket kargo alışveriş önce hemen oraya konuyor. su damacanaları da daha kapıda etil alkolle spreylenir. su satıcıları bazen şaşırıyor, bir tek biz böyleymişiz. elimde peçeteyle para üstü alıyorum. kargo imzalarını da peçeteyle atıyorum ya da kendi kalemimle imzalıyorum, bazen o kağıt da virüslü mü acaba diyorum. ellerimi yıkıyorum. poşetleri dışarıdan spreyledikten sonra içindeki paketli ürünleri de spreyliyorum, bu yüzden herseyin yazısı siliniyor, skt gibi bilgiler genelde siliniyor. meyve sebzeler ise tek tek yıkanıp kurutulup öyle giriyor buzdolabına. artık alışveriş benim için iyice stres ve işkence. markete hiç gitmiyorum, tüm dışarı işlerini eşim yapıyor, o da gelince saçlarına kadar spreyleniyor ve direkt banyoya giriyor. tamamen temizlenmeden çocuğu ona vermiyorum

Hopeforcum benim de kaygılarım geçmiş travmalarımla ilintili, bunun bilincindeyim.
sizin de söylediğiniz gibi bilgilenmek bunun en iyi çözümü ama anladığım kadarıyla bilgi de sizi tam olarak tatmin etmiyor. Bizlerin buradan verdiği bilgilere güvenmeyebilirsiniz o kabul. Biz de kendimizce güvendiğimiz uzmanlardan aldığımız bilgileri paylaşıyoruz. Ben internette bazı uzmanların paylaştığı bilgileri okuyorum, ayrıca en önemlisi benim güvendiğim bir biyolog arkadaşım var, bir de bir doktor arkadaşım var. Onların söylediklerini ben kesin bilgi olarak kabul ediyorum. Peki sizin söylediklerini "kesin bilgi" olarak kabul edeceğiniz "ehil kişi" kim olabilir? Bu "ehil" kişiyi tanımlayabilir misiniz? Dahiliye doktoru mu? bir viroloji uzmanı mı? bu kişi Prof mu olmalı Doçent mi olmalı? Ne olmalı sizin verdiği bilgileri "kesin" olarak kabul edeceğiniz "ehil kişi" ? Bunu tanımlayın, sonra da öyle bir insanı bulun, gerekirse bir randevu talep edin ve sorun tüm sorularınızı.
Burada bazı somut önerilerde bulunmaya çalıştım. Örneğin yüzeylerde virüsü uzun süre barındırmayan "antimic" sprey beni çok rahatlattı, Sabancı üniversitesi nano teknoloji ile üretmiş, bir kimyacı arkadaşıma da danıştım o da onayladı ve ben güvenerek kullanıyorum. size de önerdim ama sanırım siz almadınız. Oğlunuzu aşıya götürürken maske ile birlikte siperlik takmanızı önerdim "siperliğimiz yok" dediniz oysa her yerde satılıyor. Kaygıya fazla gömüldü mü insan kaygıyı azaltacak somut çözümlere de açılamıyor, buna karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Kaygı da uyuşturucu gibi tehlikeli bir bağımlılık yaratıyor.
Ha diyeceksiniz ki "Sen çok mu iyi durumdasın? Sen niye yıkıyorsun o zaman öteberiyi?" Benim de kaygı düzeyim yüksek, evet ben de abartıyorum ama abarttığımın farkındayım. Bu virüs yüzeylerden değil,insandan insana bulaşıyor, insandan insana bulaştığı kesin bilgi, kimseyle görüşmüyorum, kimseye 2 metreden fazla yaklaşmamaya çalışıyorum. Benim tamamen sosyal izolasyon halinde yaşamam da herkese göre çok abartılı ama gerçekçi bir abartı çünkü insandan bulaşabilme riski gerçek bir risk. Objelerden veya alışveriş ürünlerin ambalajlarından bulaşma riski gerçekçi bir risk değil. Çünkü biliyorum ki bir kaç saat sonra nesnelerin üzerindeki virüs etkisini kaybediyor. Yine de hem bekletip hem de yıkıyorum. Bunu sadece beni rahatlattığı için yapıyorum ama gereksiz olduğunu biliyorum. Ciltten de bulaşmıyor, solunum yolu mukozasına yerleşmesi gerekiyor. Virüs elimizde kolumuzda saçımızda kalsa bile bulaşmaz, ama elimizi istemsiz olarak yüzümüze ve burnumuza götürdüğümüz için ellerimizi yıkamamız gerekiyor.
Kaygı şart, hiç kaygımız olmasa akarız kalabalıklara, maske bile takmayız, büyük ihtimalle enfekte oluruz. Ama kaygının azı faydalı, fazlası zarar. Kaygının fazlasının geçmiş travmalarımızla ilintili olduğunun bilincinde olmalı, kaygıya değil, somut çözümlere yönelmeliyiz.

Günaydın sevgili dostlarım, Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum ve bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabah yapraklarını dökmüş ağaç dalları arasından doğan güneşi, denizde beyaz bir yelkenli, sarı turuncu mine çiçekleri, yazın görüntülediğim bir hatmi çiçeği ve mor duranda çiçekleri ile kedim Tarçını gönderiyorum, sevgilerimle

Ben de bir kez düşük yaptım mesela ondan sonra şimdiki kızımın üzerine titrer olduk her dediğini yapmaya çalışıyoruz evet yanlış biliyorum ama elimde değil geçmişte yaşanılan sıkıntıları bazıları içine atarak geçirir kimisi daha zor atlatır ben de o insanlardan biriyim bende de poşet yıkama değil de farklı şekilde kaygı oluyor örneğin teyzemi kaybettikten sonra yoğun bakım kaygısı oluştu şuan sevdiklerime benden bişey bulaşır diye kimseyle görüşmüyorum şuan ihtiyaç dışı evden çıkmıyorum evde de farklı şekilde kaygılıyım kimse kimsenin yaşadığını yaşadıklarını anlamaz eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış misali senin kaygını çok iyi anlıyorum ama destek almalısın bunun daha sonra okb ye dönüşme ihtimali var ve senin ve ailenin sağlığı için önemli koronanın tahmini 1 yıl da süreceğini söylüyor uzmanlar o zamana kadar hep poşet yıkamak oldukça zahmetli bir süreç lütfen bir uzmandan düzenli destek al

Ben sadece size değil virüs var diye herşeyin abartısını düşünen ve yaşayan herkese aynı tepkiyi veriyorum. Çünkü sizin modunuzda takılanlar benim gibileri fazlasıyla geriyor siz bunun ne kadar farkındasınız bilmiyorum???
Sizin şartlarınız ve o şartlar aldığınız kararlar ve uygulamalar sizi bağlar, benimkilerde beni..... Ben evden çıkmak zorunda isem ki yanlış anlaşılma olmasın ben zaten eve kapanma taraftarı değilim yani çalışmak benim için bir yük değil tam tersi çalışmaktan ve kendi paramı kazanmaktan zevk duyan bir insanım. Sadece bu dönemde normaldede çalışmayıp evde oturan yada işi gereği evden çalışma imkanı olan yada maddi imkanı yeterli diye işi bırakan ara veren vs örneklerin maddi nedenlerden işe devam zorunluluğu olan insanlara evde oturmak kendi insiyatiflerinde gibi davranmalarına kızıyorum. Zaten evden bir kişi dahi dışarı adım atıyor ise evde durmanız birşeyi değiştirmez risk her yerde bu virüs insan da ayırmıyor sadece gereken önlemlerinizi alıp sosyal ilişkilere biraz ara ya da mesafe koyup hayatınıza günlük akışında devam etmeniz den yanayım ben..

o zaman gitsin yardımını alsın ne benim ne de sizin onun için yapabileceğimiz birşey yokki. belki terapi alır belki ilaç desteği alır ne bileyim sonuçta herşey beyin de başlar ve orada biter..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…