neye anlayış göstereceğiz ki? paranoya yapmanın alemi yok, etrafımda çok kişi covid oldu,ağır atlatan da var hafif geçiren de önleminizi alıp (eve kapanıp herkesle her şeyle bağı koparmak değil kastım) maske mesafe hijyen her yere gidebilirsiniz her işinizi halledebilirsiniz. bazı şeyler değişti değişmek zorunda ama sonsuza kadar böyle sürmeyecek ve yarın ölmeyeceğimizin garantisi yokken bu eziyet niye???
Ayrıca çalışmama kısmında evde oturma lüksüne sahip her birey için evde kalmak kolay birşey ama bizler çalışmak zorundayız ve ara ara evde kalma fırsatımız olsa da bizim için hayat hala eskisi gibi devam ediyor , hala kalabalıklar içindeyiz, toplu taşıma vs kullanıyoruz ve hasta olmadık henüz.... olursak ta önlemi aldıktan sonra gerisi kader der geçerim.
Allah size de kolaylık versin ama onun elinde değil ki bu düşünceleri kaygıyı çok yoğun yaşıyor şu dönem bu arkadaşımız gibi çok yaşayan var ben panikatağım için terapi alıyorum doktorum bir danışmanının kapı deliklerine kadar defalarca sildiğini söyledi mesela çamaşır suyundan elleri tahriş olmuş bize göre evet abartıyorlar ama ellerinde değil anlayabiliyorumkesinlikle katılıyorum size abartının abartısı bizler hergün iş için dışardayız ölelim o zaman
Siz bunların farkındasınız evet ama onun kaygı düzeyi artmış durumda ben de korona değil başka benzer kaygılar yaşıyorum kaderde varsa yaşayacağız diyorum kendime ama engel olamıyorum düşüncelerime mesela o da öyle bir uzmandan destek almalı diye söylemiştik kendisine geçmişte hatırlıyorum kitaplara bulaşmış mıdır demişti arkadaşımızneye anlayış göstereceğiz ki? paranoya yapmanın alemi yok, etrafımda çok kişi covid oldu,ağır atlatan da var hafif geçiren de önleminizi alıp (eve kapanıp herkesle her şeyle bağı koparmak değil kastım) maske mesafe hijyen her yere gidebilirsiniz her işinizi halledebilirsiniz. bazı şeyler değişti değişmek zorunda ama sonsuza kadar böyle sürmeyecek ve yarın ölmeyeceğimizin garantisi yokken bu eziyet niye???
Ayrıca çalışmama kısmında evde oturma lüksüne sahip her birey için evde kalmak kolay birşey ama bizler çalışmak zorundayız ve ara ara evde kalma fırsatımız olsa da bizim için hayat hala eskisi gibi devam ediyor , hala kalabalıklar içindeyiz, toplu taşıma vs kullanıyoruz ve hasta olmadık henüz.... olursak ta önlemi aldıktan sonra gerisi kader der geçerim.
Ben sizi çok iyi anlıyorum şu durumda kaygı tavan yapmış durumda ama daha önce de size demiştik bir uzmandan yardım alın diye çünkü bazen gerçekten zor olabiliyor sizin gibi birçok kişi bu durumu yaşıyor ki bir beyaz eşya markası dezenfekta makinası mı nedir ondan çıkarmış dışarıdan gelen poşetleri koyuyorlar içinde çıkamaya gerek kalmıyor benim için gereksiz olan bir alet olan bir başkası için inanılmaz teknolojik harika hayatını kolaylaştırıcak bişeyBir dönem öğretmenler icin polemik çıkarmışlardi. Çalışmadan evde yata yata para kazanıyorlar diye. Benim esim ozel okulda olmasına rağmen karşı çıktım(ozel olduğu için ucret almama durumu vardi cunku para elzem ama saglik daha elzem) cunku online da olsa islerini yapıyorlardı ve kendi istekleri degildi çalışmamak. Zira devlet tatil yaptı gitmediler okulları açtılar gittiler. Keyfi degildi yani evde oldukları halde maaşlarını almaları. Onun gibo siz de sanki çalışıyor olmanızın acısını mi çıkarıyorsunuz.Benim elimde olsa da bu surecte kimseyi çalıştırmasam... kaldi ki sınavlardan oturu benim esim de baslayacak gitmeye. Ogrenciler arasında yakalananlar var vs..
Kimse benim gibi endise icinde yasamak istemez inanin ama bazi şeyler insanin elinde olmuyo.Tabiki olacak olursa olur bunun icin yapacak bisey yok Allah korusun. bulunduğum şartlar çercevesinde fazla ve daha kaygılı olsa da elimde olanı yapmakla yükümlüdür ayni sizin gibi benim tek farkım sizin bu duruma daha normal bakıyor olmanız ben daha kaygılı yaklaşıyorum elde olmadan. Sizden anlayış beklemiyorum artık o düşünceyle yaklasmiyorsunuz cunku sadece saygı duyun olur mu? Sevmeyiz, saçma buluruz bazen ama laf söyleyip kalp kırmak da gerekli değil diye düşünüyorum.
Evde olsaydı yaşarlardı derken neredelermiş pekivalla hala inanmayan bir kesim var. bir arkadaş bugün hem birinin kayınvalidesi kayınpederi ölmüş diyor hem de evde olsaydı yaşardı diyor. hiç inanmıyormuş. maalesef böyle bir kesim var. Allah akıl fikir versin. kaç aydır kimseyi görmüyorum. çatlamak üzereyim ama yapabileceğim bir şey de yok. annemi düşünmek zorundayım. mfarkete bile asgari gidiyorum. çok bunaldım ama sabrediyoruz.
hastanede yoğun bakımda.Evde olsaydı yaşarlardı derken neredelermiş peki
He anladım yoğun bakımdan çıkanlar da var yani iyileşip illa yoğun bakıma girdi de öldü demek yanlış olurhastanede yoğun bakımda.
Ay ne güzel.Nasıl olmuş da götürmemişler?Kıbrısta korona yokmuş maske takmıyorlarmış bilen var mı duydunuz mu?
Bi tanıdığım orada bi otele çalışmaya gitti burada 1 hafta kaldı giderken test yaptırdı sonra da orada karantinaya girdi maske takmıyorlarmış duyunca çok şaşırdımAy ne güzel.Nasıl olmuş da götürmemişler?
ay bir gün biz de bitti diyebilcek miyiz? darısı başımıza.Bi tanıdığım orada bi otele çalışmaya gitti burada 1 hafta kaldı giderken test yaptırdı sonra da orada karantinaya girdi maske takmıyorlarmış duyunca çok şaşırdım
İnşAllah ya inşAllahay bir gün biz de bitti diyebilcek miyiz? darısı başımıza.
Ben sizi çok iyi anlıyorum şu durumda kaygı tavan yapmış durumda ama daha önce de size demiştik bir uzmandan yardım alın diye çünkü bazen gerçekten zor olabiliyor sizin gibi birçok kişi bu durumu yaşıyor ki bir beyaz eşya markası dezenfekta makinası mı nedir ondan çıkarmış dışarıdan gelen poşetleri koyuyorlar içinde çıkamaya gerek kalmıyor benim için gereksiz olan bir alet olan bir başkası için inanılmaz teknolojik harika hayatını kolaylaştırıcak bişey
ben sizi anlıyorum. marketten aldıklarımızı veya dışarıdna gelen her seyi %96 etil alkol ile spreylemeden eve almıyorum, evin girişindeki tuvalet karantina odamız, her gelen paket kargo alışveriş önce hemen oraya konuyor. su damacanaları da daha kapıda etil alkolle spreylenir. su satıcıları bazen şaşırıyor, bir tek biz böyleymişiz. elimde peçeteyle para üstü alıyorum. kargo imzalarını da peçeteyle atıyorum ya da kendi kalemimle imzalıyorum, bazen o kağıt da virüslü mü acaba diyorum. ellerimi yıkıyorum. poşetleri dışarıdan spreyledikten sonra içindeki paketli ürünleri de spreyliyorum, bu yüzden herseyin yazısı siliniyor, skt gibi bilgiler genelde siliniyor. meyve sebzeler ise tek tek yıkanıp kurutulup öyle giriyor buzdolabına. artık alışveriş benim için iyice stres ve işkence. markete hiç gitmiyorum, tüm dışarı işlerini eşim yapıyor, o da gelince saçlarına kadar spreyleniyor ve direkt banyoya giriyor. tamamen temizlenmeden çocuğu ona vermiyorumCanim cok tesekkur ederim desteğin için. Bir ara gittim kullandim ama o sira daha gergindim. Sonra psikologla uzunca konustuk . Sen kesin sonuçlar istiyorsun dedi evet maalesef ben kesin bilgi istiyorum bikiyorum kesin cevaplar alsam ehil insanlardan buyuk çoğunlukla atarim üstümden diye inanıyorum. Ben oğluma hamile kalmadan 3 ay önce hamileyken bebeğimi kaybettim. Kalbi durmuştu. Bu durum beni çok etkiledi uzunca bir süre kendime gelemedim agladim surekli. Cok istiyorduk bebek ve biraz geç hanile kalmıştım. Belki de bu sebepten cok zor geçirdim o süreci. Simdi bir tek sen misin de bu kadar abarttın diyen çıkar kesin lutfen demesinler içlerinde kalsin azıcık insanliklari varsa... cunku her insan ayni yasamaz benzer de olsa olaylar. Sonra cok sukur oğluma hamile kaldim ve maalesef sikintili bir hamilelik gecirdim oglum cok sukur sağlıklı doğdu ama sonrasinda bir sağlık sorunu var dediler cok şükür asli olmadigi anlaşıldı ama iki uc yasina kadar biz bu sıkıntıyla yasadik. Neler yaşadık neler hissettik kimse bilemez.o yuzden diyorum kimse kimsenin içini bilemez ve yine o yüzden kimse kimseyi sorduğu sorudan ya da ettiği bir laftan yargilamasin diye... uzattım biraz psikolog kaybetme korkusu yasamissin ve o zamanki kaygin bu surecle birlikte daha da büyümüş dedi. Aslinda cok zor degil bu tanıyi koymak ama o dönem yasadigim sey günlük yaşantımi etkilemiyordu. O yüzden evet uzuldum ama geçti diye dusundum. Hayatında fazlaca sikinti yasayanlar biraz daha kolay mı kapiliyorlar kaygiya bilemiyorum. Bunu simdi soyluyorum cunku ben su yaşıma kadar bırakın psikiyatriyi normal hastalık için bile dr a gitmiş insan değildim. Güçlü bir kişiliğe sahiptim, olaylar karşısında soğuk kanliydim. Meğerse yaşadıklarım beni çok yıpranmış. Her güçlü durma çabam beni giderek yormaya başlamış. Hayat cok törpüledi beni kotu yanlarimi iyi anlamda ama iyi yanlarımı da kotu anlamda maalesef.
Niye yazdim bunlari Diye düşündüm bi an duraksayip. Bilmiyorum. G gul2016 canim seni bile gectim galiba uzun yazmakta
O makineyi görür görmez bayiyi aradim xunku hala yikiyorum ya da bosaltiyorum ben markettwn aldiklarimi cunku hic bir zaman kesin konuşmadilar bu ²konuda risk düşük dediler ama olmaz diyemediler ben de birakamadim. Ya ben onları yikama gücüm varken yikamazsam da ogluma kocama bisey olursa diye düşünmekten alamiyorum kendimj. Biliyorum diyen arkadaşlar olacak olduktan sonra önüne geçemeyiz Allah korusun ben de biliyorum ama en azindan icim rahat ediyo oylece koyamıyorum aldiklarirımı. Fakat UV aleti için kesin bisey diyemediler bayiden çalışanlar. Yoksa benim icin buyuk bir umuttu. Burada daha once akdiklarini yikayip koyan arkadaslardan bazıları spnra bıraktı yikamayi ama ben birakamadim.
Hopeforcum benim de kaygılarım geçmiş travmalarımla ilintili, bunun bilincindeyim.Canim cok tesekkur ederim desteğin için. Bir ara gittim kullandim ama o sira daha gergindim. Sonra psikologla uzunca konustuk . Sen kesin sonuçlar istiyorsun dedi evet maalesef ben kesin bilgi istiyorum bikiyorum kesin cevaplar alsam ehil insanlardan buyuk çoğunlukla atarim üstümden diye inanıyorum. Ben oğluma hamile kalmadan 3 ay önce hamileyken bebeğimi kaybettim. Kalbi durmuştu. Bu durum beni çok etkiledi uzunca bir süre kendime gelemedim agladim surekli. Cok istiyorduk bebek ve biraz geç hanile kalmıştım. Belki de bu sebepten cok zor geçirdim o süreci. Simdi bir tek sen misin de bu kadar abarttın diyen çıkar kesin lutfen demesinler içlerinde kalsin azıcık insanliklari varsa... cunku her insan ayni yasamaz benzer de olsa olaylar. Sonra cok sukur oğluma hamile kaldim ve maalesef sikintili bir hamilelik gecirdim oglum cok sukur sağlıklı doğdu ama sonrasinda bir sağlık sorunu var dediler cok şükür asli olmadigi anlaşıldı ama iki uc yasina kadar biz bu sıkıntıyla yasadik. Neler yaşadık neler hissettik kimse bilemez.o yuzden diyorum kimse kimsenin içini bilemez ve yine o yüzden kimse kimseyi sorduğu sorudan ya da ettiği bir laftan yargilamasin diye... uzattım biraz psikolog kaybetme korkusu yasamissin ve o zamanki kaygin bu surecle birlikte daha da büyümüş dedi. Aslinda cok zor degil bu tanıyi koymak ama o dönem yasadigim sey günlük yaşantımi etkilemiyordu. O yüzden evet uzuldum ama geçti diye dusundum. Hayatında fazlaca sikinti yasayanlar biraz daha kolay mı kapiliyorlar kaygiya bilemiyorum. Bunu simdi soyluyorum cunku ben su yaşıma kadar bırakın psikiyatriyi normal hastalık için bile dr a gitmiş insan değildim. Güçlü bir kişiliğe sahiptim, olaylar karşısında soğuk kanliydim. Meğerse yaşadıklarım beni çok yıpranmış. Her güçlü durma çabam beni giderek yormaya başlamış. Hayat cok törpüledi beni kotu yanlarimi iyi anlamda ama iyi yanlarımı da kotu anlamda maalesef.
Niye yazdim bunlari Diye düşündüm bi an duraksayip. Bilmiyorum. G gul2016 canim seni bile gectim galiba uzun yazmakta
O makineyi görür görmez bayiyi aradim xunku hala yikiyorum ya da bosaltiyorum ben markettwn aldiklarimi cunku hic bir zaman kesin konuşmadilar bu ²konuda risk düşük dediler ama olmaz diyemediler ben de birakamadim. Ya ben onları yikama gücüm varken yikamazsam da ogluma kocama bisey olursa diye düşünmekten alamiyorum kendimj. Biliyorum diyen arkadaşlar olacak olduktan sonra önüne geçemeyiz Allah korusun ben de biliyorum ama en azindan icim rahat ediyo oylece koyamıyorum aldiklarirımı. Fakat UV aleti için kesin bisey diyemediler bayiden çalışanlar. Yoksa benim icin buyuk bir umuttu. Burada daha once akdiklarini yikayip koyan arkadaslardan bazıları spnra bıraktı yikamayi ama ben birakamadim.
Ben de bir kez düşük yaptım mesela ondan sonra şimdiki kızımın üzerine titrer olduk her dediğini yapmaya çalışıyoruz evet yanlış biliyorum ama elimde değil geçmişte yaşanılan sıkıntıları bazıları içine atarak geçirir kimisi daha zor atlatır ben de o insanlardan biriyim bende de poşet yıkama değil de farklı şekilde kaygı oluyor örneğin teyzemi kaybettikten sonra yoğun bakım kaygısı oluştu şuan sevdiklerime benden bişey bulaşır diye kimseyle görüşmüyorum şuan ihtiyaç dışı evden çıkmıyorum evde de farklı şekilde kaygılıyım kimse kimsenin yaşadığını yaşadıklarını anlamaz eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış misali senin kaygını çok iyi anlıyorum ama destek almalısın bunun daha sonra okb ye dönüşme ihtimali var ve senin ve ailenin sağlığı için önemli koronanın tahmini 1 yıl da süreceğini söylüyor uzmanlar o zamana kadar hep poşet yıkamak oldukça zahmetli bir süreç lütfen bir uzmandan düzenli destek alCanim cok tesekkur ederim desteğin için. Bir ara gittim kullandim ama o sira daha gergindim. Sonra psikologla uzunca konustuk . Sen kesin sonuçlar istiyorsun dedi evet maalesef ben kesin bilgi istiyorum bikiyorum kesin cevaplar alsam ehil insanlardan buyuk çoğunlukla atarim üstümden diye inanıyorum. Ben oğluma hamile kalmadan 3 ay önce hamileyken bebeğimi kaybettim. Kalbi durmuştu. Bu durum beni çok etkiledi uzunca bir süre kendime gelemedim agladim surekli. Cok istiyorduk bebek ve biraz geç hanile kalmıştım. Belki de bu sebepten cok zor geçirdim o süreci. Simdi bir tek sen misin de bu kadar abarttın diyen çıkar kesin lutfen demesinler içlerinde kalsin azıcık insanliklari varsa... cunku her insan ayni yasamaz benzer de olsa olaylar. Sonra cok sukur oğluma hamile kaldim ve maalesef sikintili bir hamilelik gecirdim oglum cok sukur sağlıklı doğdu ama sonrasinda bir sağlık sorunu var dediler cok şükür asli olmadigi anlaşıldı ama iki uc yasina kadar biz bu sıkıntıyla yasadik. Neler yaşadık neler hissettik kimse bilemez.o yuzden diyorum kimse kimsenin içini bilemez ve yine o yüzden kimse kimseyi sorduğu sorudan ya da ettiği bir laftan yargilamasin diye... uzattım biraz psikolog kaybetme korkusu yasamissin ve o zamanki kaygin bu surecle birlikte daha da büyümüş dedi. Aslinda cok zor degil bu tanıyi koymak ama o dönem yasadigim sey günlük yaşantımi etkilemiyordu. O yüzden evet uzuldum ama geçti diye dusundum. Hayatında fazlaca sikinti yasayanlar biraz daha kolay mı kapiliyorlar kaygiya bilemiyorum. Bunu simdi soyluyorum cunku ben su yaşıma kadar bırakın psikiyatriyi normal hastalık için bile dr a gitmiş insan değildim. Güçlü bir kişiliğe sahiptim, olaylar karşısında soğuk kanliydim. Meğerse yaşadıklarım beni çok yıpranmış. Her güçlü durma çabam beni giderek yormaya başlamış. Hayat cok törpüledi beni kotu yanlarimi iyi anlamda ama iyi yanlarımı da kotu anlamda maalesef.
Ben sadece size değil virüs var diye herşeyin abartısını düşünen ve yaşayan herkese aynı tepkiyi veriyorum. Çünkü sizin modunuzda takılanlar benim gibileri fazlasıyla geriyor siz bunun ne kadar farkındasınız bilmiyorum???Bir dönem öğretmenler icin polemik çıkarmışlardi. Çalışmadan evde yata yata para kazanıyorlar diye. Benim esim ozel okulda olmasına rağmen karşı çıktım(ozel olduğu için ucret almama durumu vardi cunku para elzem ama saglik daha elzem) cunku online da olsa islerini yapıyorlardı ve kendi istekleri degildi çalışmamak. Zira devlet tatil yaptı gitmediler okulları açtılar gittiler. Keyfi degildi yani evde oldukları halde maaşlarını almaları. Onun gibo siz de sanki çalışıyor olmanızın acısını mi çıkarıyorsunuz.Benim elimde olsa da bu surecte kimseyi çalıştırmasam... kaldi ki sınavlardan oturu benim esim de baslayacak gitmeye. Ogrenciler arasında yakalananlar var vs..
Kimse benim gibi endise icinde yasamak istemez inanin ama bazi şeyler insanin elinde olmuyo.Tabiki olacak olursa olur bunun icin yapacak bisey yok Allah korusun. bulunduğum şartlar çercevesinde fazla ve daha kaygılı olsa da elimde olanı yapmakla yükümlüdür ayni sizin gibi benim tek farkım sizin bu duruma daha normal bakıyor olmanız ben daha kaygılı yaklaşıyorum elde olmadan. Sizden anlayış beklemiyorum artık o düşünceyle yaklasmiyorsunuz cunku sadece saygı duyun olur mu? Sevmeyiz, saçma buluruz bazen ama laf söyleyip kalp kırmak da gerekli değil diye düşünüyorum.
o zaman gitsin yardımını alsın ne benim ne de sizin onun için yapabileceğimiz birşey yokki. belki terapi alır belki ilaç desteği alır ne bileyim sonuçta herşey beyin de başlar ve orada biter..Siz bunların farkındasınız evet ama onun kaygı düzeyi artmış durumda ben de korona değil başka benzer kaygılar yaşıyorum kaderde varsa yaşayacağız diyorum kendime ama engel olamıyorum düşüncelerime mesela o da öyle bir uzmandan destek almalı diye söylemiştik kendisine geçmişte hatırlıyorum kitaplara bulaşmış mıdır demişti arkadaşımız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?